עבור לתוכן

ביקורת על ה"מקצועיות" של 4h (מעבדה שלהם)

Featured Replies

פורסם

לD80 שלי נשבר הפלאש המובנה ממכה אז מסרתי אותה לתיקון בחנות (רשת חנויות camera) ששלחו אותה למעבדה שלהם בירושלים (4h group).

הנה מכתב ששלחתי להם.

שלום רב.

לפני כ10 חודשים רכשתי מצלמה של ניקון בחנות קאמרה שבחיפה, אחרי זמן מה שברו לי את הפלאש (המובנה) ואחרי ביקור בחנות שלחו את המצלמה לתיקון אצלכם במעבדה.

הנציג שיצר איתי קשר היה נחמד וקיבלתי שירות טוב (ממנו).

אחרי שהגעתי לחנות לאסוף את המצלמה הכל היה תקין והפלאש עבד, אבל!! הטכנאי הרכיב את כפתור נעילת הפוקוס הפוך!!!

עכשיו כשאני חושב על זה, יש בסביבת הכפתור 2 ברגים כך שאין מצב שהטכנאי לא הסתכל לכיוון.

למרות הכל, אנחנו בני אדם וטעויות קורות, מה שהדהים אותי זה איך המצלמה עברה את בדיקת האיכות! זה כפתור בולט והבחנתי בדבר תוך מספר שניות, אז איך אנשי מקצוע לא שמו לב?? לפעמים זה נראה לי כמו איזו מתיכה מומטמם או התערבות של הטכנאים אם המצלמה תחזור לתיקון או לא.

אני לא דורש שום פיצוי (אל אף שנסעתי סתם לחנות שנמצאת כשעה נסיעה מביתי כדי לגלות שקיבלתי מוצר תקול) או משהו כזה, אני רק רוצה ליידע כדי שטעויות טיפשיות כאלה לא יקרו בעתיד, עכשיו בגללכם הפסדתי צילומים של ארוע חשוב רק מפני ששני אנשים (או יותר) לא היו ערניים מספיק.

אני מבקש להעביר את המכתב הזה להנהלה ושהעניין לא יעבור בשתיקה.

ללא ספק שאם ישאלו אותי על המעבדה שלכם תגובה חיובית לא תהיה לי.

תודה.

אני מפרסם את זה פה ולא בכללי כי זה נוגע יותר לצילום.

עריכה: למי שלא מבין במה מדובר, אז זה מה שקרה

9502e6a65e576e9729c2e8ddc3a70445.png

פורסם

לא הבנתי מה הקשר בין הכפתור ההפוך לזה שהפסדת לצלם אירוע כלשהו.

פורסם

האם הכפתור הורכב הפוך וכעת הוא לא מתפקד, או שמא רק הורכב הפוך?... במידה והוא מתפקד, כיצד נמנעה ממך היכולת לצלם אירוע?

פורסם

וכשאתה שולח אימייל, אל תשתמש במילים כמו "טיפשות, מתיכה", זה לא מתאים וזה עם שגיאות כתיב

בכל מקרה, משתתף בשאלתם של הבחורים מעלי

פורסם

הודעת מעקב

פורסם
  • מחבר

כי נאלצתי לשלוח את המצלמה לתיקון נוסף.

פורסם

נקודה מעניינת... לא חשבתי על זה. :smile1:

אז היכן זה עומד כעת?

פורסם

איזה קטנוניות, תאמין לי רק ישראלים מסוגלים לדבר כזה.

אם הצילום של האירוע היה לך כל כך חשוב, היית לוקח את המצלמה אליך ועובד איתה, בסיום היית מבקש מהמעבדה שתשלח לך שליח שיאסוף את המצלמה לתיקון, אני מאמין שלא היו בעיות עם זה (משום שזה תיקון חוזר בגלל טעות שלהם), וגם אם כן אז היית מקפיץ את המצלמה שוב לחנות שישלחו אותו לתיקון.

בכל מקרה ידידי כפי שאמרתי קטנוניות של ישראלים, אין מה לעשות עם זה.

פורסם

מה?!

הוא קיבל כפתור הפוך ואתה קורא לזה קטנוניות? :screwy:

אם היית לוקח את האוטו למוסך והם היו מרכיבים לך את הספידומטר הפוך, מתחיל ב-220 ויורד ל-0 קמ"ש, גם היית קורא לזה קטנוניות?

פורסם

כן אני קורה לזה קטנוניות.

אתה יכול להסביר לי באמת, מה מפריע בכפתור הפוך ? זה פוגע במוצר, זה פוגע בביצועים שלו ? זה גרם איזשהו נזק למצלמה ?

שום דבר לא יכול להיגרם מזה מלבד זה שזה הפריע לו בעין.

בסך הכל כפי שאמרתי אם האירוע שהוא מתלונן עליו שהוא החמיץ רק בגלל שהוא היה חייב להחזיר את המצלמה לתיקון שוב היה כל כך חשוב לו הוא היה פועל עפי שהמלצתי למעלה.

אם היית לוקח את האוטו למוסך והם היו מרכיבים לך את הספידומטר הפוך, מתחיל ב-220 ויורד ל-0 קמ"ש, גם היית קורא לזה קטנוניות?

אין מה להשוות בכלל, זה עלול לסכן חיים, וכפתור הפוך במלצמה זה לא כזה חשוב.

אל תהיה גם אתה כמו כל הישראלים, העיקר להתלונן, לא אמרתי שהוא לא יתקן את זה, אמרתי שאם האירוע היה כל כך חשוב לו אז שהיה לוקח את המצלמה ולאחר מכן מבקש שהמעבדה תשלח שליח שיקח את המצלמה מהבית שלו ויתקן אותה ובסיום יחזירו לו אותה עם שליח.

תאמין לי שבטלפון אחד למעבדה ודיבור עם המנהל שם זה היה מסודר ב 5 דקות, כל המכתב דמעות שהוא רשם פה ממש לא יזיז לאף אחד.

חוץ מעוד דיון מפגר שנפתח פה, שאני לא רואה שום תועלת בו.

פורסם

מדובר בשגיאת טכנאי ממש חובבנית, ולהבדיל מלקוח ישראלי רגיל אשר בוודאות היה דורש פיצוי וסביר להניח שגם היה מנפח את זה לרמות חשיבות הזויות (בגבול הטעם הטוב, צלם מקצועי לא ישתמש ב D80 כגוף ראשי, אולי כגוף גיבוי או גוף שלישי) במגמה להוציא מהם משהו, ארטיום העדיף להחזיר להם את המצלמה על-מנת שיוכל לקבל אותה חזרה בהקדם כמו שצריך.

פורסם
  • מחבר

שוקי קודם כל רציתי להגיד שקטנוניות אין פה, אני מסרתי מצלמה שבורה (שלקח להם יותר מחודש לתקן אותה) וקיבלתי את הכפתור ההפוך הזה, אני לא רוצה לקבל כפתורים הפוכים, מבחינתי זה כמו שירכיבו לי את SHUTTER RELEASE בצד השני במקום גלגלת בחירת MODES...

בנוסף לזה, לא ביקשתי שום פיצוי וכו', רק רציתי לעזור להם.

וכשאמרתי לצלם ארוע זה לא אומר שאני צלם חתונות, ארוע יכול להיות כל דבר, למרות שזה בכלל לא חשוב כרגע.

לפני כמה דקות התקשרה אלי נציגה של החברה בקשר למכתב שלי והיא אמרה שהיא ממש מצטערת, ושהיא העבירה את המכתב להנהלה ושהיא רוצה לפצות אותי בכרטיס 4 ג'יגה ובנוסף לזרז את תהליך התיקון כדי שהמצלמה תגיע אלי כמה שיותר מהר (העניין היותר חשוב לדעתי).

מבחינתי זה לא פיצוי, הייתי מעדיף לקבל הכל כמו שצריך ושהסיפור הזה לא היה קורה, אבל שיהיה (על זה אתם כבר יכולים להגיד "ישראלי מצוי... קיבל 4 ג'יגה ועוד מתלונן"... אבל אני רציתי לקבל מצלמה מתוקנת ולא כרטיס 4 ג'יגה).

עריכה:

שום דבר לא יכול להיגרם מזה מלבד זה שזה הפריע לו בעין.

אם הטכנאי הרכיב את הכפתור הפוך... לך תדע עוד איזה טעויות הוא יכל לעשות...

פורסם

ידידי, אני לא בצד הנגדי שלך, אני בסך הכל מציין שלא צריך לעשות סיפור כזה גדול מתקלה כזאת קטנה.

אם בדקת את המצלמה והכל עבד שם והבעיה היחידה שהייתה זה הכפתור ההפוך, תאמין לי שגם אתה יודע שיכולת לקחת את המצלמה לעבוד איתה בערב ולאחר מכן לבקש שהם יתקנו אותה ואפילו תקבל שליח עד הבית שלך הלוך-חזור על חשבון החברה.

בנוגע לזה שכל הזמן אתה מציין שאתה לא רוצה פה פיצוי, זה המשפט הכי יפה שישראלי יכול להגיד.

אם לא היית רוצה פיצוי לא הייתה רושם את המשפט הבא

"אני לא דורש שום פיצוי (אל אף שנסעתי סתם לחנות שנמצאת כשעה נסיעה מביתי כדי לגלות שקיבלתי מוצר תקול)"

מעבר לזה מי אמר שאתה לא צריך לקבל פיצוי ? זה אתה הכנסת למילים שלך.

בכל מקרה תהנה מהמצלמה שכשתחזור מהתיקון, ושיהיה לך יום טוב.

נ.ב

אל תשכח לבקש מהם שישלחו לך את המצלמה עם שליח עד הבית, שלא תצטרך לנסוע עוד שעה עד החנות.

פורסם

אני לא מסכים עם shuki142 לגבי עניין הקטנוניות כי אין ספק שזה לא קטנוני, אבל אני כן מסכים איתו לגבי דרך הטיפול שבה היית צריך לנקוט.

ולגבי הפיצוי: מה עוד הם כבר יכולים לעשות? נכון, הם פישלו, אבל להחזיר את הזמן אי אפשר - אז מה עוד הם יכולים לעשות חוץ מלזרז את הטיפול ולפצות אותך במשהו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים