עבור לתוכן

מחפש לוח אם שיתאים למעבד E7400

Featured Replies

פורסם

אני קונה בקרוב מעבד E7400 ואני לא מבין מה ההבדלים בלוחות אם, אני צריך אחד עם כרטיס קול ומסך מובנים ולפי המלצה בפורום מפרטים, אין לי צורך בצ'יפסט מעל ל31...

אם אפשר גם הסבר מה ההבדל בין כולם...

עדיף חנות מחיפה

באמת שאין לי מושג בענינים האלה, אז אם עשיתי משהו לא בסדר תגידו לי .

פורסם

לוחות G31 מומצלים:

מן הסתם שרובם דומים עם יתרון קל או חיסרון קל לכל אחד מהם. אם ההבדלים שתראה לא ממש חשובים לך אז תקנה את הלוח שתמצא במחיר הזול ביותר בחנות הקרובה אליך.

הלוח האחרון אינו G31 אך מכיל חיבורים ומאפיינים רבים- הוא עדיין דיי זול ולכן גם מומלץ, רק במידה ואתה צריך חלק מהמאפיינים הללו. אם אתה לא צריך אז עדיף שתקנה G31.

Asus P5KPL-CM (תקןMicroATX )

http://tinyurl.com/ce8wcw

ערכת שבבים: G31 + ICH7

כרטיס גראפי מובנה: GMA 3100

זיכרון: שני מודולים מסוג DDR2, מהירות מקס' 1066Mhz, נפח מקס' 4GB

SATA: ארבע יציאות

פאנל אחורי: חיבור פרללי, חיבור סריאלי, חיבור VGA, סאונד 8 ערוצים

מחיר: 280 עד 350 ש"ח

Asrock G31M-S (תקןMicroATX )

http://tinyurl.com/dzohak

זיכרון: שני מודולים מסוג DDR2, מהירות מקס' 1066Mhz, נפח מקס' 8GB

פאנל אחורי: חיבור סריאלי, חיבור VGA, סאונד 6 ערוצים

מחיר: 250 עד 300 ש"ח

Gigabyte GA-G31M-S2C/S2L/ES2L (תקןMicroATX )

http://tinyurl.com/d2dsh5 ; http://tinyurl.com/c9ywm2 ; http://tinyurl.com/d6puoc

זיכרון: שני מודולים מסוג DDR2, מהירות מקס' 1066Mhz, נפח מקס' 4GB

פאנל אחורי: חיבור פרללי, חיבור סריאלי, חיבור VGA, סאונד 6 ערוצים (אופציה ל-8 בדגם ES2L)

מחיר: 250 עד 300 ש"ח

Gigabyte GA-73PVM-S2H (תקןMicroATX )

http://tinyurl.com/6xo6dv

ערכת שבבים: 630i

כרטיס גראפי מובנה: GeForce 7100

זיכרון: שני מודולים מסוג DDR2, מהירות מקס' 800Mhz, נפח מקס' 4GB

SATA: שלוש יציאות עם תמיכה ב-RAID0, RAID1, RAID5 ו-RAID0+1

פאנל אחורי: S/PDIF אופטי, eSATA, Firewire, VGA, DVI ו-HDMI, סאונד 8 ערוצים

מחיר: 360 עד 420 ש"ח

פורסם
  • מחבר

יותר מזה לא יכולתי לבקש, תודה.

נראלי שאני ילך על הכי זול כי אין לי שימוש בשיפורים בינהם...

פורסם
  • מחבר

סליחה על הדאבל אבל אני חייב לברר את זה...

לפי החיבורים של ההארד דיסק שלי, של הצורב והכרטיס מסך, לוח אם מדגם G31M-S2L של ג'יגה בייט יתמוך בהם? (קחו בחשבון שאני יוסיף עוד הארד דיסק אז אם הוא תומך, יהיה מספיק מקום?)

ההארד דיסק:

http://up61.siz.co.il/up1/mi3mm52yewyj.jpg

הצורב:

http://up78.siz.co.il/up2/zotnd4jorcmx.jpg

הכרטיס מסך:

d6a.png

פורסם

לא תהיה לך שום בעיה.

מבחינת אמצעי האחסון - רק כדי שתדע:

בלוח שציינת ישנם 4 חיבורי SATA וחיבור אחד של PATA (שבו ניתן לחבר 2 רכיבים.)

יש לך דיסק קשיח אחד של SATA והצורב הוא בחיבור PATA. כלומר שלמען הוספה בעתיד של התקני אחסון תוכל לחבר עוד 3 רכיבים בחיבור SATA ועוד רכיב אחד בחיבור PATA.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, נראלי שבקרוב אני יקנה את כל החלדקים למחשב ונתחדש טיפה =]

סוף סוף יהיה מחשב נורמאלי לעבוד עליו

פורסם

דבר אחר-

מהם השימושים שלך במערכת?

למה אתה קונה דווקא E7400 ולא E5200 אשר זול יותר וביצועיו מספקים לשימושים נפוצים..?

מה לגבי זיכרון?

פורסם
  • מחבר

דבר אחר-

מהם השימושים שלך במערכת?

למה אתה קונה דווקא E7400 ולא E5200 אשר זול יותר וביצועיו מספקים לשימושים נפוצים..?

מה לגבי זיכרון?

זכרון אני קונה 2 זכרונות של 2 ג'יגה קינגסטון, סכ"ה 4 ג'יגה...

ואני לוקח מעבד E7400 ולא E5200 בגלל שהמחשב הוא לשימוש עבודה, יצירת מוזיקה, העמסה של אפקטים וכלים בתוכנה קיובייס...

וגם אני לא מתכנן כל כך לעשות OC אז נראלי שזאת הבחירה שאני צריך לעשות...

או שאתה ממליץ לקחת E5200 ולעשות OC? (אני לא הכי מבין בOC)

פורסם

עם אוברקלוק לא-רציני-בכלל ניתן לצמצם את הפערים שבין שני המעבדים:

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core2duo-e7300-pdc-e5200_11.html#sect0

(אמנם יש שם E7300 [אל תשכח שהוא גם כן באוברקלוק] אבל ההפרש זניח)

לגבי הזיכרון- ישנם קיטים מאוד משתלמים במחירים של 240 שקלים, אז תדע לא להשקיע יותר מידי כי אתה לא תקבל תוספת ביצועים בשל כך.

האם Cubase היא התוכנה העיקרית אשר תשתמש בה?

אם כן -באיזו גרסה אתה משתמש של התוכנה?

אם לא -באילו תוכנות אתה תשתמש רוב הזמן?

פורסם

אם אתה לא משתמש בכמות מטורפת של VST'ים, E5200 יהיה מצוין. מניסיון :)

פורסם
  • מחבר

הקיובייס היא התוכנה העיקרית וכרגע אני משתמש בSX3, אבל אני מתכנן כשהחלקים יגיעו לעבוד לנואדו 3, זה אותה תוכנה חוץ מכמה שיפורים קטניםם ויציבות טובה יותר...

ושוב לגביי זכרונות, אני קונה זכרון 2 ג'יגה של קינגסטון, אחד עולה 115 בערך, אני קונה 2 של 2 ג'יגה, 230 =4 ג'יגה, הכי זול שמצאתי...

אם נגיד אני יקח E5200 לOC אני יצתרך להשקיע כסף בקירור נוסף או דברים כאלה, או שאני יכול להשקיע את הכסף על חלקים אחריםם במחשב?

"אם אתה לא משתמש בכמות מטורפת של VST'ים, E5200 יהיה מצוין. מניסיון"

לרועה מזלי אני אחד שאוהב להשתמש בVST לאורך כל הפרוייקט ולשנות הרבה באמצע, למלא אפקטים ואטומציות ורק בסוף כשאני סוגר את המיקס להעביר הכל לקבצי אאודיאו ולקבל CPU נורמאלי...

זאת הסיבה העיקרית שאני משדרג, הCPU שלי כבר אחרי 3 VSTI מגיע ל40% +...(אגב יש לי כרגע זכרון 512 די מצחיק אז בכלל חייב שידרוג)

אם זה משתלם לי לעשות OC וצריך לשנות את החלקים אני ישמח לפתוח אשכול במפרטי מחשב ואם תוכלו לעזור לי שם זה יהיה נהדר...

אם לא משתלם במצב שלי OC אז לקנות את החלקים הנ"ל?

פורסם

כאן לא בונים מפרטים אז תערוך בבקשה את ההודעה בעניין ספק הכח (רוב הסיכויים שיגיבו לך ואז הדיון יגרר מנושא הפורום.)

מעבדים, לוחות אם וזיכרונות, עדיין לא מפרט.

תבדוק מה המחיר שאתה מוצא ל-E5200 Tray ו-E5200 Box, אם ההפרש אינו קטן אז תוכל להשקיע בקירור בשביל אוברקלוק טוב יותר. בעיקרון אתה יכול לעשות אוברקלוק עם הקירור המקורי - אפשר להגיע איתו רחוק (יחסית כמובן).

פורסם
  • מחבר

כאן לא בונים מפרטים אז תערוך בבקשה את ההודעה בעניין ספק הכח (רוב הסיכויים שיגיבו לך ואז הדיון יגרר מנושא הפורום.)

מעבדים, לוחות אם וזיכרונות, עדיין לא מפרט.

תבדוק מה המחיר שאתה מוצא ל-E5200 Tray ו-E5200 Box, אם ההפרש אינו קטן אז תוכל להשקיע בקירור בשביל אוברקלוק טוב יותר. בעיקרון אתה יכול לעשות אוברקלוק עם הקירור המקורי - אפשר להגיע איתו רחוק (יחסית כמובן).

יש לי פה 2 אפשרויות...

לקנות E7400 ולהשאיר אותו כמו שהוא...

השניה היא לקנות E5200 ולדעתי לעשות לו OC עד 3 ג'יגה הרץ שממש לא יתאמץ ויעשה ביצועים כמו 7400 נכון?

עכשיו השאלה היא אם אני צריך את ההפרש מחירים בין 7400 ל5200 להשקיע בקירור חזק...

או שאפשר להשאר עם הקירור המקורי ולהשקיע את הכסף בחלקים אחרים...

ולמה כמות הVST אמורה להשפיע? 7400 בלי אובר קלוק יחזיק יותר VST מאשר 5200 עם אובר קלוק ?

טוב נראלי שעדיף לי פשוט לקנות E7400, זה נכנס בתקציב שלי, אין צורך להשקיע עוד כסף בלוח אם לפי מה שאמרו לי, לא יהיה לי צורך לשלם לבעל מקצוע שיעשה לי OC וגם אני לא יצתרך להביא קירור נוסף...

חוסך הרבה בלאגן...

פורסם

אם כשחשבת לעשות OC התכוונת בכך שתשלם לבעל מקצוע אז מראש אני אומר שתשכח מזה.

לגבי הלוח- אני לא מבין מה הוא קשור, כך או כך עדיף לך לקחת G31 פשוט וזול.

קירור - כפי שאמרתי אפשר לעשות OC גם עם הקירור המקורי, 3Ghz אפשרי בקלות. בד"כ לא מבטיחים כאן דברים כי יש הרבה משתנים במשוואות אבל כאן אני בכיף יכול לחרוג ולומר שאתה 100% יכול לקחת E5200 עם קירור סטוק ל-3Ghz. זה פשוט כמו כלום, בסה"כ כמה הגדרות פשוטות בביוס.

ה-E5200 גם במהירות רגילה יספיק לך, אבל אני מניח שתקבל תוספת ביצועים עם האוברקלוק.

מבחינת הקירור- אני אמרתי שאם ההפרש בין Tray ל-Box עולה כמו קירור יעודי אז עדיף לך לקנות קירור יעודי, אתה לא מבזבז כאן יותר - אתה בסה"כ משתמש בצורה יותר נכונה בכספך.

קצת יותר לעניין: אני לא מנוסה ב-Cubase אך אני יודע שכמו בעריכה גראפית, קידודים וכו' - ניתן לעשות כל מיני דברים עם התוכנה. חלק מהדברים יפעלו מהר יותר בתנאים אחרים, למשל אולי כדאי לך לקחת מעבד משולש או מרובע ליבה, או שכדאי לך לקחת מעבד חלש אבל הרבה הרבה זיכרון. לכן שאלתי על הגרסה, כרגע אני מחפש מידע על תמיכה במעבדים והאם בכלל יש ניצול בשימושים שלך ב-4 ליבות. כנ"ל לגבי זיכרון.

פורסם
  • מחבר

אם כשחשבת לעשות OC התכוונת בכך שתשלם לבעל מקצוע אז מראש אני אומר שתשכח מזה.

לגבי הלוח- אני לא מבין מה הוא קשור, כך או כך עדיף לך לקחת G31 פשוט וזול.

קירור - כפי שאמרתי אפשר לעשות OC גם עם הקירור המקורי, 3Ghz אפשרי בקלות. בד"כ לא מבטיחים כאן דברים כי יש הרבה משתנים במשוואות אבל כאן אני בכיף יכול לחרוג ולומר שאתה 100% יכול לקחת E5200 עם קירור סטוק ל-3Ghz. זה פשוט כמו כלום, בסה"כ כמה הגדרות פשוטות בביוס.

ה-E5200 גם במהירות רגילה יספיק לך, אבל אני מניח שתקבל תוספת ביצועים עם האוברקלוק.

מבחינת הקירור- אני אמרתי שאם ההפרש בין Tray ל-Box עולה כמו קירור יעודי אז עדיף לך לקנות קירור יעודי, אתה לא מבזבז כאן יותר - אתה בסה"כ משתמש בצורה יותר נכונה בכספך.

קצת יותר לעניין: אני לא מנוסה ב-Cubase אך אני יודע שכמו בעריכה גראפית, קידודים וכו' - ניתן לעשות כל מיני דברים עם התוכנה. חלק מהדברים יפעלו מהר יותר בתנאים אחרים, למשל אולי כדאי לך לקחת מעבד משולש או מרובע ליבה, או שכדאי לך לקחת מעבד חלש אבל הרבה הרבה זיכרון. לכן שאלתי על הגרסה, כרגע אני מחפש מידע על תמיכה במעבדים והאם בכלל יש ניצול בשימושים שלך ב-4 ליבות. כנ"ל לגבי זיכרון.

אני חייב מישהו שמבין בזה כדיי לעשות OC כי אני לא רוצה לדפוק לעצמי את המעבד, זה רק בגלל שזה סיכון בשבילי לעשות את זה לבד בלי ידע קודם...

אם באמת אני לא צריך בכלל לוח אם אחר והוא יספק אותי, אז אין לי כל כך צורך לחסוך את הכסף, ככה שE7400 מתאים, ובעניין הקירור למעבד יש כל כך הרבה סוגים, אני יכול להביא tray ומאוורר זול במקום הבוקס ולהרוויח כמה עשרות שקלים אבל אני לא יודע אם המאוורר הזול הוא ברמה של המקורי של המעבד אז אישית אני מעדיף לא להתעסק בזה...

ואני ישמח באמת אם תכוון אותי למה עדיף לפי התוכנה, זה ימקד את כל העניין של החיפושים.

תודה ענקית כבר מעכשיו כי עזרת לי מלא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים