עבור לתוכן

עזרה בקניית מצלמה קומפקטית

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

אני משתמש שלא מבין בכלל במצלמות, עד עכשיו הייתה לי מצלמת 3 מגה פיקסל קצת בעייתית ונראה לי פשוט שהגיע הזמן לעבור

אני מצטער שאני לא ממלא את השאלון, אני פשוט לא יודע מה לענות בו (חוצמזה שאני לא מבין חלק מהמושגים :-\)

הדבר העיקרי שאני רוצה שתדעו זה שאני צריך מצלמה לא לשימוש מטורף מדי, בעיקר טיולים אולי גם קצת משפחה.

רוצה מצלמה קומפקטית, לא SLR או דמוי SLR במחיר סביר, אני לא אומר מחיר כי אני רוצה לקחת מצלמה לפי הצרכים שלי ולא לפי המחיר.

מצלמה פשוטה עם בטריה לא חלשה מדי ושלא יהיה זמן מוגזם מדי בין תמונה לתמונה...

תודה למי שיכול לעזור ולהציע הצעות!

פורסם

אתה לא חייב לענות על כל השאלות, תענה על אלה שכן מובנות לך.

לגבי תקציב, האם אתה מוכן למשל להוציא 2500 ש"ח עבור מצלמה קומפקטית? אם לא, אז סימן שכן יש לך תקציב. שתף אותנו בו.

פורסם
  • מחבר

טוב נסגרתי על תקציב לעצמי...

* מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? חשבתי על מצלמה עד 600 ש"ח סוללות AA נטענות כבר יש, כרטיס צריך...

* אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? אנשים,נופים וכו'

* האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? לא נראה לי, לא יודע...

* האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? שימוש אפסי,אם בכלל בחצובה

* האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לא

* האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? לא כזה חשוב

* האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? כן, 3MP ועושה טיפה בעיות...

* האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם להדפיס כנראה בגודל תמונה רגיל, אולי פעם בעשור גם להגדיל

* מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? אין לי מושג

* כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך? לא הבנתי מה זאת אומרת נרתיק נפרד... שתהיה יותר קטנה מהמצלמות הענקיות, מצלמה לטיולים...

* האם אתה נעול על יצרן מסויים? לא

* אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר: נראה לי אתם יכולים לענות על זה יותר ממה שאני יכול..

תודה לכל העוזרים

פורסם

אין הרבה מצלמות בתקציב הזה שראויות לקנייה. הקנון A590 היא מצלמה לא רעה, בתנאי שאתה יכול לחיות עם זה שהעדשה שלה מתחילה רק ב-35 מ"מ.

איזו מצלמה יש לך כיום?

פורסם
  • מחבר

מה זה אומר שהעדשה שלה מתחילה ב35 מ"מ? מעשית...

בקשר לA590 אני לא בטוח אבל נראה לי שיצא לי להשתמש בה פעם,

זמן הצילום בה בין תמונה לתמונה הוא מאוד מאוד ארוך (משהו כמו 6 שניות), נכון??? או שאני מתבלבל במצלמות?

מה שיש לי עכשיו זה pentax 33wr

פורסם

מה זה אומר שהעדשה שלה מתחילה ב35 מ"מ? מעשית...

http://boren.sent.com/photography/articles/Lenses/zoom.htm

בקשר לA590 אני לא בטוח אבל נראה לי שיצא לי להשתמש בה פעם,

זמן הצילום בה בין תמונה לתמונה הוא מאוד מאוד ארוך (משהו כמו 6 שניות), נכון??? או שאני מתבלבל במצלמות?

זמן ההמתנה הוא כשניה~שתיים ללא פלאש, ועד 10 שניות לאחר צילום עם פלאש בעוצמה מלאה. אפשר להקטין משמעותית את זמן הטעינה ע"י צילום ב-ISO גבוה ו/או באורך המוקד המינימלי שבו הצמצם הפתוח מאפשר לפלאש להבזיק בעוצמה הרבה יותר נמוכה. אם המושגים האלה נשמעים לך כמו סינית מדוברת, תוכל לקרוא עליהם באתר קליקי.

מה שיש לי עכשיו זה pentax 33wr

אורך המוקד המינימלי במצלמה הזו אפילו גרוע יותר (כלומר צר יותר) מאשר ב-A590 - ‏37 מ"מ מול 35 מ"מ. ראה את המאמר שבלינק למעלה להסבר על המשמעות של המספרים האלה.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שהבנתי ככל שהמס' שהעדשה מתחילה בו יותר גבוה זה יותר טוב, לא?

רפרפתי קצת על קליקי, אבל אני מעוניין לעשות point & shoot כמה שיותר, בלי משחקים מיותרים במצלמה (אולי רק בפלאש)

הדבר היחיד שמפחיד אותי זה הזמן בין צילום לצילום, אם אני לא טועה הבעיה היא בעיקר בזמן שלוקח לפלאש להתקרר ופחות בעיבוד תמונה או מה שזה לא יהיה, יש למה לדאוג??

תודה על העזרה!!

פורסם

לפי מה שהבנתי ככל שהמס' שהעדשה מתחילה בו יותר גבוה זה יותר טוב, לא?

לא

רפרפתי קצת על קליקי, אבל אני מעוניין לעשות point & shoot כמה שיותר, בלי משחקים מיותרים במצלמה (אולי רק בפלאש)

להגדיר ISO זה דבר מאוד פשוט.

הדבר היחיד שמפחיד אותי זה הזמן בין צילום לצילום, אם אני לא טועה הבעיה היא בעיקר בזמן שלוקח לפלאש להתקרר ופחות בעיבוד תמונה או מה שזה לא יהיה, יש למה לדאוג??

אני מעריך שלא, אבל לא בדקתי את זמן הטעינה של הפלאש ב-A590 כשמגדירים גבוה מהמינימום (למשל 200).

פורסם

מהניסיון שלי המצלמות של פוג'י מוציאות תמונות טובות יותר במצבים האוטומטיים שלהן מאשר קאנון, הן גם מאפשרות לך להשתמש פחות במבזק, בזכות הרגישות הגדולה יותר של החיישן וגם בזכות תוכניות אוטומטיות שמיועדות מראש לצמצם את השימוש במבזק. זה יתרון במיוחד בצילום אנשים, במיוחד ילדים, שהשימוש במבזק קטן וקרוב לעדשה מוביל אצלם לתוצאות עגומות בהדפסה הסופית.

הבעיה - ה-F60FD, שנראת לי כמצלמה שיותר מתאימה לך, מתחילה מ-800 ש"ח אליבא דזאפ (חריגה של 200) וגם סובלת מתחום אורכי מוקד ("זום") עלוב ביחס למקובל היום (מקביל ל-35-105 מ"מ).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים