עבור לתוכן

עזרה בקניית מחשב נייד

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני תקליטנית לאירועים קטנים, אך לא מופיעה הרבה, בערך הופעה פעם בשבועיים. לפני 5 חודשים רכשתי מחשב נייד של nec 12" יד שניה והוא התקלקל לי באמצע הופעה. החלטתי לקנות מחשב חדש ולא לקחת סיכונים.

אני זקוקה למחשב עם נתונים סבירים - לשירים, גלישה באינטרנט ומעבד תמלילים. נראה לי מעבד טוב של אינטל, 1g זכרון ו-80g נפח יספיקו לי, אך חשוב לי שהמחשב יהיה אמין מאד ולא יתקע לי באמצע הופעה, שיהיה קל משקל ולא יקר (נאמר עד 3,500 ש"ח).

חשבתי ללכת על מחשב מיני של אחת החברות הטובות, אולי של דל, מצ"ב קישורית http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-mini-12.htm, אבל אני מסתפקת כי דיברתי עם טכנאי מחשבים שאמר לי שהמחשבי מיני לא כ"כ אמינים, ובסכום הזה זה לא כ"כ משנה איזה חברה אקנה (IBM,DELL,HP,LG,MSI). זה נכון? אם כן לא תהיה לי ברירה ואלך על 14".

אשמח מאד אם תמליצו לי על חברה טובה ואמינה, ואם ללכת על 12" או 14". אם יהיה מחשב ספיציפי שלדעתכם יהיה טוב לצרכים שלי זה יהיה הכי טוב.

תודה רבה, רינת.

[br]פורסם בתאריך: 6.05.2009 בשעה 11:06:13

עוד נתון שאולי יכול לשנות את התמונה - אני צריכה גם לחבר את המחשב למקרן. אולי צריך מפרט יותר טוב ממה שציינתי בשביל זה?
פורסם

ברוכה הבאה לפורום, רינת.

:hi:

תערכי בבקשה את הודעתך ותכניסי את התקציב לכותרת, כמתבקש בכללי הפורום.

מחשבי מיני, הידועים גם בשם "netbook" נבדלים מהמחשבים הניידים הרגילים בגודל וכן בחומרה (מעבד, מאיץ גרפי) שחלשה משמעותית ממחשב נייד רגיל. למרות זאת, נראה שלדרישות שהצבת זה יספיק, אלא אם כן לצורך תקלוט את משתמשת בתוכנות עיבוד אודיו כבדות כלשהן (אני לא מכיר מספיק את התחום כדי לדעת).

ה-netbookים הקטנים מאוד (10" ומטה) לדעתי הם לא נוחים בכלל כי המסך קטן מידי, הרזולוציה נמוכה, והמקלדת צפופה. אבל ה-Inspiron Mini 12 לדוגמה חופשי ממגרעות אלה, ולמעשה, למעט המעבד החלש, הוא לא שונה ממחשב סטנדרטי בגודל 12". אפילו יש לו יתרון - המשקל הנמוך.

לא נתקלתי במידע שמאפשר לקבוע שאמינותם של ה-netbookים נמוכה מאשר זו של מחשב נייד רגיל.

אני מבין את רצונך לקבל מחשב קל. למרבה הצער, בתקציב שהצבת אין הרבה אפשרויות מעבר ל-netbook. יש מספר קטן של מחשבי 12" (למשל HP 2330s שגם הוא חורג קצת), ואילו מחשבי 14" הם כבר כבדים יותר משמעותית (בסביבות ה-2.4-2.5 קילו).

לגבי חיבור המחשב למקרן - אם מדובר במקרן סטנדרטי עם כניסת VGA, הרי שכל מחשב עם יציאת VGA ייתן מענה, וברוב המחשבים עם מסך 12" לפחות תהיה יציאה כזו.

פורסם
  • מחבר

שלום לכולם,

אחרי סקר ארוך ומקיף של מחשבים ניידים אני לא מצליחה להגיע להחלטה. מצד אחד אני צריכה מחשב עם מפרט די סביר, ולא מפוצץ במיוחד, לשירים, גלישה באינטרנט וורד, ומצד שני חשוב לי מחשב מאד אמין שלא יתקע, כי אני מופיעה עם המחשב באירועים (תקליטנית לבת מצווה) וחשוב לי שלא יעשה בעיות.

על דגמי האיספריון של דל שמעתי דברים לא כ"כ טובים, כן גם על לנובו שאיכזבו יחסית לאיכות המצופה מ IBM, ורוב דגמי ה- HP למינהם.

מה שנשאר לי הוא הדגמים היותר משובחים של DELL. על ה vostro שמעתי שהוא די בינוני, אך יש לו חמש שנות אחריות, על ה- xps שמעתי דברים נחמדים למדי, ועל הדגמים החדשים של סדרת ה-E שמעתי רק תשבוחות.

הבעיה היא כזו. בתכלס מספיק לי מחשב של IBM מדגם T42, שהוכיח את עצמו מאד, והיה בין האחרונים ש IBM הוציאה לפני שלנובו נכנסה לתמונה. הוא טוב וזול מאד יחסית לתמורה שלו (2,000 ש"ח בערך), אך הוא מאד ישן... האם עדיף לי לקנות אותו, או להשקיע עוד 2,500 ש"ח ולקנות משהו בסביבות מה שציינתי?

כפי שציינתי מאד חשובה לי האמינות, ואם לא תהיה לי ברירה אשקיע עד 4,500 ש"ח, אך אם יש משהו באמצע שהוא מאד אמין, עם מפרט ממוצע כמו של ה-T42, זה עדיף לי...

בסה"כ מספיק לי 1G זיכרון ו-60G נפח, עם מעבד טוב.

תודה רבה לכל המסייעים.

פורסם

איחדתי את הנושאים שלך, רינת.

ההתלבטות שלך מובנת לי, כמו כן החשש לאמינות אחרי ניסיון רע עם המחשב הקודם שלך.

באופן כללי, אני חושב שאת קצת מגזימה בהערכתך את אמינות המחשבים החדשים. סה"כ, רוב המחשבים החדשים הם מספיק אמינים כדי לשרוד חומרתית פרק זמן של שנתיים, שלוש. אם כבר, חס ושלום המחשב יעשה לך בעיות באמצע הופעה, סביר להניח שהבעיה תהיה בתוכנה ולא במחשב עצמו.

ה-Vostro נחשב מחשב מצוין בקטגוריית המחיר שלו. סדרת ה-Latitude היא טובה עוד יותר, אבל כמובן עם תג מחיר בהתאם.

מחשב מקביל ל-Vostro מבחינת מחיר ותכונות מבית Lenovo: ה-Thinkpad SL300/SL400.

אם את מעדיפה לרכוש מחשב ישן יותר וזול יותר, ומוכנה ללכת על משומש, אז ב-T42 יד שנייה לא הייתי נוגע עם מקל. למחשבים האלה (ולמעשה לכל סדרת ה-T4X) היה אחוז חריג של תקלות בשל נתק מגעים בין לוח האם לכרטיס המסך, ולא הייתי מסתכן בקניית מחשב כזה ללא אחריות, במיוחד שבשל הגיל, רוב המחשבים האלה עברו לא מעט טלטלות במהלך חייהם.

הייתי ממליץ יותר בכיוון סדרת ה-T60 של לנובו, שהוא יותר חדש, לא סובל מבעיות אמינות ידועות, ומופיע בשוק ה"יד שניה" בסביבות ה-2500 שקלים. חלק מהיחידות כנראה עוד באחריות. מבחינת מפרט, הוא יותר חזק מה-T42 (בעיקר בגלל מעבד כפול ליבה).

כמו כן, אם את מעדיפה מחשב קטן וקל, אפשר ללכת על ה-Thinkpad X60/X61. גם כאלה כבר אפשר למצוא בסביבות ה-3K. וה-X61 עדיין באחריות לשנה-שנתיים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, החכמת אותי...

אני יורדת מה- T42 כפי שהצעת. ביררתי מחירים של ה- T60, והם די בשמיים כך שגם מהם אני יורדת. קיבלתי הצעה ל vostro 1310 בן חודשיים עם אחריות ל-5 שנים עד בית הלקוח ב-3,200 ש"ח, או e4300 latitude חדש של דל ב-5,000 ש"ח (מישהו שמביא ישר מהיבואן במחירי רצפה). עדיף להתאמץ לקחת את ה- e4300 או שה- vostro מספיק וחבל על הכסף...?

פורסם

ה-E4300 מחשב הרבה יותר איכותי. מחיר 5000 למחשב כזה חדש נראה לי לא הגיוני בעליל. בארה"ב המחשב עולה יותר. מה המפרט? מי נותן את האחריות ומה האורך שלה?

פורסם
  • מחבר

‫עכשיו דיברתי עם חבר של ‬היבואן של מעבדות יעל בהרצליה. הוא אמר שאין לו בעיה למכור לי את המחשב ב-5,000 ש"ח (כולל אחריות ל-3 שנים - לא יודעת איך הוא עושה את זה), רק שאדע שהוא הביא 10 מחשבים לארץ של e4300 וכמעט בכולם היתה תקלה, והוא לא כ"כ ממליץ. הוא אמר שאנשים היו מאד מרוצים מה- e6400 ואם אני כבר מוציאה 5,000 ש"ח עדיף לקנות אותו.

הוא גם הציע לי d430 מתצוגה, 1.3gh מעבד, 3g זיכרון, סוללה 6 תאים ב- 3,500 ש"ח. היה בתצוגה שנה ויש עוד שנתיים אחריות בבית הלקוח, שווה? או לא כדאי לקחת סיכון? מישהו מכיר את המחשב הזה?

פורסם

אני עדיין לא מבין איך אפשר למכור E4300 חדש ב-5000 שקלים. האם זה כולל מע"מ?

ה-D430 הוא די איטי. מעבר לכך, במחיר הזה, מדובר בעסקה משתלמת, אם זה המחשב המתאים בשבילך.

בסופו של דבר, הסיכון בקנייה מתצוגה אינו גדול יותר מאשר בקניית מחשב חדש, כשיש אחריות. המחיר בהתאם לתמורה.

בסופו של דבר, את צריכה להחליט כמה כסף את רוצה להוציא. עד שלא תחליטי, את פשוט תטבעי בים של אפשרויות.

פורסם
  • מחבר

התשלום הוא במזומן שטרות, כך שאני מניחה שזה לא כולל מע"מ. באותו מחיר הוא נותן גם ה e6400 עם מפרט ששווה 7,000 ש"ח...

בכל אופן, לגבי ה d430 באמת שמעתי משני אנשים שהוא קצת איטי, אבל דיברתי עם עוד שניים שאמרו שהם מאד מרוצים ממנו והוא לא איטי באופן מיוחד... אני מניחה שזיכרון 3g יתן לו תנופה חזקה. מה שהכי חשוב לי זה אמינות - שמדובר במחשב חזק ואמין, ואם הוא גם קל משקל, זה בכלל טוב. נראה לי שאלך על זה מהתצוגה, תודה רבה!

פורסם

הזיכרון עשוי לתת תנופה מסוימת, אבל הבעיה שלו היא מעבד איטי וכונן קשיח איטי להחריד. במובנים מסוימים המחשב יהיה איטי יותר מ-T42. קחי את זה בחשבון.

אבל ללא ספק מדובר במחשב חמוד, קל ובנוי היטב.

פורסם
  • מחבר

המשפחה שלי מתעקשת מאד שאקח את ה- e6400, אפילו שזה כבר במחיר מעל מה שתכננתי - 5,000 ש"ח. יש לי את הכסף, אבל כואב לי הלב להוציא כ"כ הרבה...

פורסם

זה ממש, אבל ממש, לא הרבה.

לא למחשב כזה. ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים