עבור לתוכן

אנחנו עוזרים לרפואה ולמדע. מה אתם עושים ? World Community Grid

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

כמובן, תשווה בין המספרים

• 2 שבועות מאוחר יותר...
  • תגובות 891
  • צפיות 251.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

20/08/2010 11:37:31||Running CPU benchmarks

20/08/2010 11:38:02||Benchmark results:

20/08/2010 11:38:02|| Number of CPUs: 4

20/08/2010 11:38:02|| 3315 floating point MIPS (Whetstone) per CPU

20/08/2010 11:38:02|| 7044 integer MIPS (Dhrystone) per CPU

מפרט בצד.

פורסם
  • מחבר

המעבד שלך חזק יותר מה I7 920 שלי :o

מה שרק מוכיח את כוחו של OC והשפעתו על מהירות הזיכרון וכדומה...

ה-I7 920 שלי הוא על 2.4 רגיל ללא OC כלל אבל עם 8 "ליבות" מוציא פי-2 תוצאות ליום משלך. אז אל תתלהב עדיין :P

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

שלום !

אני השתמשתי בתוכנה הזאת אל המחשב הישן שלי, פנטיום 4. עכשיו קניתי מחשב חדש, i5 750 אבל עדיין לא התקנתי אותה...

השאלה היא, האם כאשר אני אתקין את התוכנה, היא תשתמש בכל 4 ליבות ואז המעבד יצרוך יותר חשמל ?

כי נראה לי שעכשיו הוא משתמש רק בליבה אחת וצורך פחות חשמל מהמקסימום...

פורסם
  • מחבר

צריכת חשמל היא עניין יחסי כי ככל שהמעבד מתקדם יותר ככה (לרוב ואלא אם כן מדובר בדגם EXTREME שעולה 5 אלף שקל) הוא יצרוך פחות חשמל ממעבד ישן פר ביצועים.

אם יש לך בודק W, חבר את הנוכחי, חבר לחדש ותבדוק. בכל מקרה לא מדובר בקפיצה כאילו שדרגת כרטיס מסך ל NVIDIA...

פורסם

צריכת חשמל היא עניין יחסי כי ככל שהמעבד מתקדם יותר ככה (לרוב ואלא אם כן מדובר בדגם EXTREME שעולה 5 אלף שקל) הוא יצרוך פחות חשמל ממעבד ישן.

אם יש לך בודק W, חבר את הנוכחי, חבר לחדש ותבדוק. בכל מקרה לא מדובר בקפיצה כאילו שדרגת כרטיס מסך ל NVIDIA...

תודה אל התשובה !

אין לי את המעבד הישן, אין לי בודק W, ואני גם לא יודע לבדוק...

אני לא רוצה להשוות את צריכת החשמל של המעבד החדש לאומת הישן.

השאלה היא האים מעבד i5 750 צורך יותר חשמל כאשר כל 4 הליבות שלו פועלות או שהוא צורך את אותה כמות האנרגיה גם בפעולת 4 ליבות וגם בפעולה של ליבה אחת ? אם כן, האים ההפרש הוא גדול (פי 4) או שולי ?

אם ההפרש קטן אז שווא להתקין את התוכנה הזאת, אם ההפרש הוא גדול אז כנראה שלא שווא...

פורסם
  • מחבר

הנה המידע על המעבד: http://ark.intel.com/Product.aspx?id=42915

במאמץ מלא הוא לוקח 95W. משמע:

גם אם אתה מגדיר את התוכנה לרוץ על 100% זמן ובהגדרה משנית מגדיר אותה לרוץ כל הזמן משמע 24\7 זה יעלה לך לחודש:

0.095 (כי 95W זה לא 1000W שזה קילוואט לשעה) כפול 0.47 (אגורות לקוט"ש לשעה)=0.04465

תכפיל את זה ב24 (שעות)

תכפיל את זה ב-30 (ימים בחודש) ותקבל: 32.148 ש"ח לחודש עלות חשמל, קצת יותר ממחיר קופסת סיגריות.

מכיוון שאתה בטח לא מגדיר את התוכנה לרוץ 24\7 כמו חלק מאיתנו, החשבון שלך יקטן בהתאם.

*הנ"ל בהנחה שאתה לא עושה OC למעבד שמייקר את העסק. OC יכול להוסיף מעל 100W לצריכה של המעבד מעבר לנתוני יצרן.

פורסם

מה זאת אומרת להגדיר את התוכנה לרוץ על 100% זמן ?

ועוד משהו, האם פליטת החום של המעבד גבוהה יותר כאשר 4 ליבות פועלות לאומת ליבה אחת ?

אפשר להגדיר את התוכנה ליפעול רק על ליבה אחת ?

פורסם
  • מחבר

בחלון התוכנה למטה יש לך אפשרויות הגדרה של מתי התוכנה רצה (האם היא תרוץ אחרי X דקות מרגע שלא משתמשים במעבד או על 100%, לרוץ תמיד לדוגמה).

כמובן שפליטת החום של המעבד גבוהה יותר כי אם הוא צורך יותר חשמל על 100% TDP (ה-100% פעילות זה ה-95W שהיצרן מראה במקסימום ניצול)כך גם פליטת החום תהיה גבוהה במידת מה.

לא שזה מעניין כי גם גוף הקירור המקורי של INTEL שמגיע עם כל מעבד נבדק לעמוד בחום של 100% פעילות.

*מכאן שלא צריך להחליף גופי קירור בשביל הפוזה אם אתה עושה OC, פשוט כי אין צורך ממשי. INTEL לא מוציאה מעבד עם גוף קירור אם הוא לא מיועד לעמוד בחום שהמעבד מייצר (כן, גם ה-EXTREMRE ב-5 אלף שקל) על 100% מאמץ עם כל הליבות כולל הוירטואליות(נגיד 4 ועוד 4 ב-HT).

פורסם

בחלון התוכנה למטה יש לך אפשרויות הגדרה של מתי התוכנה רצה (האם היא תרוץ אחרי X דקות מרגע שלא משתמשים במעבד או על 100%, לרוץ תמיד לדוגמה).

כמובן שפליטת החום של המעבד גבוהה יותר כי אם הוא צורך יותר חשמל על 100% TDP (ה-100% פעילות זה ה-95W שהיצרן מראה במקסימום ניצול)כך גם פליטת החום תהיה גבוהה במידת מה.

לא שזה מעניין כי גם גוף הקירור המקורי של INTEL שמגיע עם כל מעבד נבדק לעמוד בחום של 100% פעילות.

*מכאן שלא צריך להחליף גופי קירור בשביל הפוזה אם אתה עושה OC, פשוט כי אין צורך ממשי. INTEL לא מוציאה מעבד עם גוף קירור אם הוא לא מיועד לעמוד בחום שהמעבד מייצר (כן, גם ה-EXTREMRE ב-5 אלף שקל) על 100% מאמץ עם כל הליבות כולל הוירטואליות(נגיד 4 ועוד 4 ב-HT).

ממש לא נכון, כן זה נבדק גם על 100% אבל לאיזה אורך זמן? באיזה מארז? באיזה טמפ' חדר? מה עם שאר הגורמים במערכת שמתחממים בעומס מסויים?

יש סט בדיקות שלם לזה, אפשר לראות אותו באתר שלהם, אבל זה ממש לא 100% לזמן ארוך במיוחד...

פורסם

איזה תוכנה מטומטמת, גם היום התקנתי אותה והוא כותב לי: "No available work to process". :facepalm:

פורסם

זה באג זמני..

גם לי מקודם היה שהוא בכלל לא יכול ליצור קשר עם השרת.

פורסם

נרשמתי והתקנתי את התוכנה על הנייד שבמפרט שלי.

היא מפענחת לי 2 פרוייקטים בו זמנית וכל עיבוד לוקח 4 שעות (יענו 4 שעות ל2 ביחד).

הגדרתי ל-עד- 100% ולרמות שבTASK MANAGER אני רואה שיש שימוש ב100% ניצול מעבד אני לא מרגיש שמשהו רץ בכלל המחשב עובד רגיל.

מה שכן יש לזה שומר מסך מגניב הבעיה שהוא נתקע ולא נסגר אז ביטלתי אותו. חבל.

פורסם

לא מרגישים את זה רץ כי במנהל המשימות יש לזה עדיפות נמוכה מהממוצע

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

הצטרפתי לקבוצה, מפרט בצד ימין

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים