עבור לתוכן

אנחנו עוזרים לרפואה ולמדע. מה אתם עושים ? World Community Grid

Featured Replies

פורסם

בשעה טובה ומוצלחת, התקנתי היום את התוכנה על מחשבי הצנוע.

wcg.jpg

• תגובות 891
  • צפיות 251.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הפרוייקט נשמע מופרח לחלוטין

מה הבעיה שכל בית חולים יקנה כמה מעבדים חזקים לחישובים האלה?

למה בבתי ספר בארץ לא מותקנת התוכנה הזו(כשיש שם חדרי מחשבים גדולים שלא פעילים ברוב שעות היום?)

פורסם

שכוח עיבוד של מחשבים של מיליוני אנשים מרחבי העולם יותר חזק מאשר כמה מעבדים אצל כל בית חולים.

פורסם

מה גם שזה לא עולה כסף, וד"א לא כל בית חולים צריך מחשב על. זה מיועד למחקרים.

למה בבתי ספר בארץ לא מותקנת התוכנה הזו(כשיש שם חדרי מחשבים גדולים שלא פעילים ברוב שעות היום?)

כי לא יודעים עליה אני מניח. אם אתה יכול להפיץ את הבשורה- בשמחה.

פורסם

נניח ואני מצטרף, מעבד מידע שאני מקבל מהשרת הראשי ומחזיר אותו(ככה התהליך עובד עד כמה שהבנתי).

האם כשהמדענים מגיעים לגילוי חדש נשלח מייל לקבוצה על תרומתה? או שהרשת גדולה מדי בכדי להצליח להודות ולשתף כל קבוצה?

פורסם

יש עדכון חודשי, וכשפרוייקטים מסתיימים או עוברים שלב מודיעים על כך למיטב זכרוני.

פורסם

יש עדכון חודשי, וכשפרוייקטים מסתיימים או עוברים שלב מודיעים על כך למיטב זכרוני.

לאיזה פרוייקט HWZONE תורמים כרגע? ובאיזה תדירות זה משתנה?

פורסם
  • מחבר

הפרוייקט מאוד מסודר ובגלל קצב הצטרפות האנשים בשנה האחרונה גם מסיים לעבד פרוייקטים מהר.

לפני כמה שבועות למשל הגיע לכל אחד מחברי הרשת עדכון משמח במיוחד על השלמת כמה פרוייקטים וסטטיסטיקה אישית וכדומה. הם נהיו מאוד קרובים לאנשים ולפני שבועיים אף שונה אתר הבית ונהייתה נגישות לכל ראש פרוייקט ומקבלים עדכונים ממש על התקדמות הפרוייקט דרך הפורום ואתרי הפרוייקטים השונים במכוני המחקר.

הכל מתועד, הכל מתוקתק ככה שנשאר רק להצטרף(ולהצטרף לצוות שלנו ע"פ ההוראות בדף1). קרא קובץ מצורף.

נ.ב - למה אין בבתי חולים? כי הם לא קשורים לפיתוח תרופות ואינם מכוני מחקר. הם מטפלים באנשים. זה כמו ההבדל בין מחלקת מחקר ופיתוח של מוצרים חדשים בחברת התרופות טבע לדוגמה לבין מחלקת התמיכה שלה בלקוחות קיימים.

נ.נ.ב - אתה לא תורם לפרוייקט אחד אלא אתה לבד בוחר לאיזה פרוייקט לתרום (איזה פאקטים של איזה פרוייקט נשלחים ע"י בחירה בפרוייקטים בעמוד האישי שלך MY GRID באתר הבית). תירשם תוך כדי שאתה משוחח איתנו גם בלי להתקין שום תוכנה ואז תראה את מסך הבחירה בפרופיל האישי באתר.

[attachment deleted by admin]

פורסם

התקנתי על שני המחשבים בבית

על C2D ועל I7

פורסם
  • מחבר

כל הכבוד. רק שתדע שברגע שהבאת איתך את ה-I7, הבאת איתו כאילו עוד 4 אנשים עם מעבדים כפולי ליבה.

עוצמת ה-I7 שווה (כאשר הוא רץ על 100% 24 שעות) ל-4 מעבדי E8400 בערך.

פורסם

אני לא יודע אם כבר כתבו על כך שניתן להצטרף לעוד כמה פרוייקטים במקביל דרך אותה תוכנה,

http://www.boinc-wiki.info/Main_Page

כאן אפשר להתעניין בפרוייקטים המשתמשים באותה תוכנה ולהוסיף אותם למשימות החישוב שנשלחות אליכם למחשב.

פורסם

יש לכם גם קבוצה של BOINC הרגיל, לא של WCG?

עד לא מזמן עבדתי עם F@H אבל להדליק אותו על יותר מליבה אחת של המחשב זה סיוט, אז עברתי ל BOINC. יש לי שני כפולי ליבה (E2160, T9300) ועוד מרובע ליבה (PII965), אז חבל לבזבז.

פורסם
  • מחבר

אל תתבלבלו. לא צריך להוריד את BOINC אלא את התוכנה של WCG ע"פ הלינקים בעמוד הראשון, שזה BOINC מותאם לתוכנית WCG בלבד שזו התוכנית בה אנו תומכים.

הסיבות לכך הן שבמשך מזה 4 שנים התוכנית מוכיחה כל פעם מחדש שהפרוייקטים שהיא מקבלת אליה כדי לזכות בכח המחשוב האדיר של כל המחשבים בעולם המחוברים לפרוייקט הינם פרוייקטים מהמעלה הראשונה ומספקים עדכון סטאטוס תמידי והינם מהימנים. הצוות שלנו עובד רק על WCG ולא מבזבז משאבים על שום פרוייקט זניח אחר.

בחרו לכם פרוייקטים להשתתף בהם (או סמנו את כולם) מתוך כל מה שיש ב-WCG בעמוד MY GRID באתר WCG והיו שותפים לעשייה.

פורסם

אה, אז אתה אומר שכל מה שלא מבוסס על WCG הוא זניח? קצת יהיר הייתי אומר (במיוחד מבן אדם שלא קשור לאקדמיה).

כל הפרוייקטים שם הם פרוייקטים של רפואה/ביולוגיה. ומה אם אני רוצה לתרום את המחשב שלי לפרוייקטים של פיזיקה? כימיה?

הפרוייקטים האלה (WCG) פשוט יש להם יח"צ מאוד טובים - גם כל הגרפיקה הנלווית בתוכנה שלהם מאוד יפה ובעלת EYE CANDY מרשים, אבל להגיע מכאן למסקנה שפרוייקטים אחרים הם זניחים זה פשוט יהירות. עדכון סטאטוס תמידי?

לפעמים יש מחקרים ששלב איסוף הנתונים לוקח שנתיים. אז שנתיים לא יהיה לך עדכון סטאטוס. גם זה לא אומר שהפרוייקט הוא זניח - רק אומר שהוא ארוך. כל הכבוד לפרוייקטים של WCG שהם מצליחים להוציא עדכוני סטאטוס כל כך תכופים, אבל אני לא באמת מבין למה זה נחוץ ואיך זה הופך את הפרוייקט לטוב יותר מפרוייקטים אחרים.

פורסם
  • מחבר

אני מדבר על הצוות שלנו ולכן כל דיבור על פרוייקט אחר מיותר כאן.

מבחינתי(אני מדבר מן הסתם בשם עצמי), אבל כן-אני-החלטתי כך שכל הפרוייקטים האחרים זניחים כי הם לא WCG. הסיבה לכמות האנשים ב-WCG היא שזה רק שלד ולא פרוייקט בפני עצמו אלא רק מעטפת טכנולוגית שתרמה חברת IBM ובתוכו יש פרוייקטים עם משמעויות הרבה יותר עמוקות ומעניינות למען האמת מכל השאר בלי שום קשר לזה שאני לא "איש אקדמיה". אני יזם ומוציא לפועל ולא צריך לראות שאם כמות כזו של אנשים החליטו כמוך אז כנראה ש-WCG באמת הביא תוצאות מעבר ליד הדמיון בהשוואה לF&H וכדומה. אולי אם השאר יתאמצו כמו WCG להתקרב לקהל הם יזכו בברכתי.

אני רק אציין שמהילדות הייתי ב-SETI והF&H תקופה מסויימת עד שבדצמבר 2005 לפני 4 שנים גיליתי מה עומד מאחורי WCG וכמה הוא הרבה יותר תורם.בשלב כולשהו החלטתי שאם צריך לעזור למצוא חייזרים, יש מספיק משוגעים לדבר שיעשו זאת במקומי :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים