עבור לתוכן

חושב על לעבור לקנדה כדי ללמוד.

Featured Replies

פורסם

חושב על לעבור לקנדה כדי ללמוד ולגור שם סופית כאזרח קנדי,כרגע יש לי בגרות בממוצע 90 וכדי להתקבל פה לאונירסיטה אני צריך מכינה שזה 3 סמסטרים + פסיכומטרי שזה שנתיים פלוס תואר בהנדסת מחשבים שזה סה"כ 6 שנים,לכן חשבתי כבר סופית לעבור לקנדה כי גם ככה אני לא מתכנן לחיות בארץ זמן רב,אשמח קצת לפרטים,עלויות מחייה ולימודים,האנלית שלי מאוד טובה ויש לי סכום דיי קטן בחשבון 22000 ולכן אצטרך למצוא שם עבודה אם אגור שם.

תודה מראש על המידע.

פורסם

איך בדיוק תעבור? מי מחכה לך שם? ::)

פורסם

אם אין לך אזרחות קנדית/אירופאית (של האיחוד), זה יהיה קשה. אתה צריך להוציא ויזה ואשרת עבודה דבר ראשון.

בגרות- פחות חשוב, בתכל'ס, בוא עם אזרחות+פסיכמטרי גבוה+בגרות סבירה לפחות, ולא צריכה להיות לך בעיה.

רק קודם תמצא מקום לגור ועבודה.

האמת? אם אין לך אזרחות או לפחות קרובים שם, זה הולך להיות הרבה יותר בלאגן מפשוט ללמוד בארץ.

פורסם
  • מחבר

אם אין לך אזרחות קנדית/אירופאית (של האיחוד), זה יהיה קשה. אתה צריך להוציא ויזה ואשרת עבודה דבר ראשון.

בגרות- פחות חשוב, בתכל'ס, בוא עם אזרחות+פסיכמטרי גבוה+בגרות סבירה לפחות, ולא צריכה להיות לך בעיה.

רק קודם תמצא מקום לגור ועבודה.

האמת? אם אין לך אזרחות או לפחות קרובים שם, זה הולך להיות הרבה יותר בלאגן מפשוט ללמוד בארץ.

יש לי גם אזרחות לטבית שקשורה לאיחוד האירופאי.

פורסם

אני מציע שלא תיקח רעיונות מסרטים אמריקאים. לא כזה תענוג ללמוד בחו"ל. סטונדטים זרים אומנם נהנים מתנאי קבלה מאד בסיסים, אבל המסלול להתקבל ללימודים ארוך ומתיש. גם הלימודים עצמם מאד יקרים. נתחיל בזה שתצטרך לעבור מבחן ידע באנגלית בשם TOFEL שעולה סכום לא מבוטל כלל. אחר כך תצטרך לשלם כסף לנוטריון שיתרגם את תעודת בגרות לאנגלית וישים חותמת. אחר כך אתה צריך לקבל ויזה ולעמוד בדרישות אחרות של האוניברסיטה שכוללות הוצאת אישורים, מעבר מבחנים ועוד. עכשיו זה היה החלק הקל.

אתה לא אזרח של המדינה. אתה לא תקבל שום סבסוד או עזרה כלכלית. לימודים בקנדה ללא סבסוד עולים בסביבות ה-20,000 - 25,000 אלף דולר קנדי בשנה וזה לא כולל את הדברים הבאים: אוכל, מעונות, חשבונות, יציאות, ביגוד, תרופות, שאר ההוצאות היומיומיות. כדי לסיים תואר תצטרך הון.

לקחת בחשבון שתצטרך ללמוד באנגלית? זאת אומרת הרצאות, מבחנים, עבודות, שאר המטלות תצטרך לעשות באנגלית. גם האנגלית שלי ברמה מאד גבוהה, אבל עדיין זה גדול עלי. גם אל תשכח שזו תרבות אחרת, מנטליות שונה, אווירה שונה. כאן יש לך משפחה, חברים. אתה יכול לקבל עזרה.

חוץ מזה אתה שוכח שמוסדות השכלה גבוה בארץ הם ברמה מאד גבוהה. גם המכללות. אז לא תתקבל לאוניברסיטה. ביג פאקינג דיל. לך ללמוד במכללה טובה. אז בשנה - שנתיים הראשונות תרוויח פחות כסף מבוגר אוניברסיטה. זה לא בדיוק סוף החיים, אתה יודע.

פורסם

^

אלא אם יש לך אזרחות צרפתית :smile1:

ובכל מקרה, לאנשים שיש להם אזרחות של רוב מדינות האיחוד האירופי יותר קל. עדיף של צרפת, אבל כל דבר עוזר במידה מסוימת.

למרות שאני לא ממש יודע מה לגבי אזרחות לטבית.

פורסם
  • מחבר

תודה על המידע כנראה אלמד בארץ

פורסם

לא הייתי מוותר כל כך מהר. יש המון תלאות בדרך, אבל האוניברסיטאות שם הם ליגה אחרת לגמרי מפה (הנחשבות מן הסתם, לא קולג' קהילתי קיקיוני). וגם תוכל לקבל מלגות. ההיצע הרבה יותר קטן, וזה ישפיע על הסיכויים שלך להתקבל בחלק מהאוניברסיטאות, אבל זה ממש לא בלתי אפשרי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים