עבור לתוכן

Q9550@3.8 DDR2@894MHZ או q9550@3.4 ddr2@1066?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, רציתי לשתף אתכם ב OC הרציני (אם אפשר לקרוא לזה ככה) הראשון למחשב שלי.

לקח לי 3 שעות, שוטטתי באינטרנט והשוואתי מתחים של אנשים שהגיעו לתדר 3.8 עם המעבד הנ"ל. הכנסתי ממוצע של המתחים ושיחקתי איתו קצת לאחר מכן.

בסופו של דבר הצלחתי להגיע לתדר 3.7999 ולא ל 3.8 אבל מספיק טוב בשבילי.

צירפתי תמונות טמפ' של המעבד בבדיקות של PRIME ומה שנשאר לי בלילה זה להריץ MEMTEST.

אני מקבל קריאות שונות מהביוס וקריאות שונות מ CPUZ לגבי המתח של המעבד , בביוס הגדרתי אותו על 1.386 וב CPUZ הוא מראה לי קפיצות בין 1.32-1.34.

בעקרון הבנתי שאסור/או לא מומלץ לעבור את 1.4 ולכן אני לא אקח את הסיכון. ככה שמה שמקביל אותי כרגע הוא המתח למעבד.

בעקרון הטמפ' לא עולה על 60 מעלות. ועוד יש מקום מבחינת מהירות הזכרונות (כרגע הם על 894 מתוך 1066) מה שמעלה אותי

לשאלה, האם עבודה עם תדר 3.4 ומהירות זכרונות של 1066 לא עדיפה? שכן זה 200MHZ~ יותר.

[attachment deleted by admin]

פורסם

prime לא מעמיסה מספיק, תריץ intelburntest ותראה אם הוא באמת יציב.

פורסם
  • מחבר

סבבה תודה. ומה אתה אומר לגבי הבחירה שבכותרת מה כדאי?

והאם בכלל יש דרך לגרום לזכרונות לרוץ ב 1066MHZ או קרוב יותר ל 1066MHZ בתדר 3.8?

פורסם

ארז intelburntest מעמיסה יתר על המעבד..והיא מוגזמת בהחלט..PRIME95 או OCCT מספיקות בהחלט..

פותח התרד לגבי מה עדיף..בגדול אין משהו קבוע..מין הסתם שתדר מעבד וFSB גבוה יותר יעניק יותר ביצועים בכללי..

אבל תדר זיכרון גבוה יותר יעניק יותר ביצועים מבחינת הזיכרון..

רותה לדעת מה עדיף ומה טוב בשבילך ? תריץ באנצים ותראה מה המתאים לך ומה הפגיעה בזיכרון.. ;D

פורסם
  • מחבר

בעעע רגע תן לי לנסח מחדש את השאלה חחח

אני משתמש במחשב למשחקים.

האם שווה לי להפסיד 200 MHZ במהירות זכרונות בכדי להרוויח 400MHZ במהירות מעבד או הפוך, להרוויח 200 MHZ מהירות מבחינת הזכרונות ולהפסיד 400MHZ מבחינת מעבד? איפה אני ארגיש יותר את ההפסד?

ויש איזו דרך לצמצם את ההפסד? מישהו עשה OC לתדר כזה עם זכרונות של 1066 והפסיד פחות?

פורסם

בגדול במשחקים העיקר הוא כרטיס המסך מעבד ונפח הזיכרון..

ככה במקרה הזה רוב הסיכוים שתדר המעבד יהיה עדיף..

ואין דרך "לצמצמם" את ההפסד..או לבצע פחות OC למעבד או לבצע יותר OC לזיכרון.. ;D

פורסם
  • מחבר

אמממ מה שאני יודע (ואני לא יודע הרבה חח) זה שאם אני אבחר מכפלה אחרת נגיד אז הפער יצטמטם בין המצוי לרצוי.

יש איזו מכפלה שתיתן לי נגיד 1100? או משהו קרוב? והאם הזכרונות שלי בכלל יעבדו עם 1100 כשהם 1066 במקור?

כשניסיתי להעלות אותם על 1192 המחשב סירב לעלות ואוטומטית עשה ריסט שלוש פעמים והחזיר את ההגדרות ל DEAFULT.

תודה רבה על העזרה דא"ג.

פורסם

אין הרבה זכרונות DDR2

שעושים 1100, אולי מושקין ועוד כמה ...

פורסם
  • מחבר

עדכון:

אחרי שהרצתי OCCT והרצתי את הבדיקה CPU:OCCT במשך שעה על תדר של 3.7999 כאשר כל המתחים בביוס מוגדרים על AUTO ומה ששיניתי בביוס הוא את הFSB והמכפלה של הזכרונות, הבדיקה קרסה אחרי 50 דקות! (באסה..)

ניסיתי לבדוק עם INTERBURNTEST וזה קרס אחרי דקה.

הורדתי את התדר ל 3740.1 ו INTELBURNTEST עבר עם 5 נורמים... אין לי מושג אם זה אומר שזה יציב או לא... לפי מה שכתוב בבדיקה זה אומר שלא ניתן לדעת אם זה יציב או לא... אני אקח את זה בתור יציב לאור העובדה שאין מצב שהמעבד יתאמץ ככה בכל ימי חייו או חיי...

*אני חושד שהגדרת AUTO ל CPU CORE בביוס לא בדיוק מעלה לרמות של 1.4, ולכן זה קרס לי אבל אני מעדיף להשאר עם זה כמו שזה עכשיו.

אז 60MHZ פחות מהמקסימום שחשבתי להגיע אליו ... סבבה...

הזכרונות עכשיו עובדים במהירות של 1056MHZ במקום 1066MHZ, זה הפסד של 10MHZ, אבל אני בספק אם יורגש. בייחוד לאור העובדה שהמהרתי את המעבד ב 32%.

אם יש למישהו שיטה וודאית שתייצב את המערכת על 3.8 או אפילו יותר, אשמח לשמוע.

זהו..., עכשיו אני אריץ MEMTEST לכמה שעות טובות. ואעדכן.

דא"ג הטמפ' של המעבד לא עברה את ה 61 מעלות בבדיקה עם INTELBURNTEST. זה קפץ בין 60 ל 61 כל הזמן.

פורסם

אין "שיטה" תעלה מתח לרכיבים על שתקבל יציבות..

פורסם
  • מחבר

טוב אחרי 6 שעות של MEMTEST עדיין לא היו ERRORS, אז אני משער שזה בסדר.

* יש לך מושג למה כשבביוס אני מגדיר את המתח על 1.4 נגיד, ב CPUZ או ב OCCT אני רואה שרשום שהמתח הוא 1.34?

* האם ישנה אפשרות שאי אפשר לייצב את המעבד שלי על 3.8 בכלל? הרי יש איזה רף מסויים שאי אפשר לייצב בו את המעבד , איך אפשר לדעת אם הגעתי לרף הזה?

* ציינת להעלות את המתחים, הבעיה היא שיש איזה 6 מתחים שונים, 3 או 4 ששייכים למעבד ועוד 3 או 4 ששייכים ללוח אם. איך יודע את מה מהם להעלות? הכל נמצא עכשיו על AUTO, איך אני יכול לדעת מה הערכים שלהם? יש איזו תוכנה שיכולה לקרוא אותם?

תודה.

פורסם

תשאר על התדר הנמוך יותר ותוריד תזמונים..תקבל ביצועים פ33ה.. :D

פורסם

בדר"כ התוכנה שמגיעה עם הלוח יודעת לקורא את המתחים נכון.

מה שאני ממליץ זה להיות עם FSB ובאס ומכפלה כמה שיותר גבוהים מאשר FSB מכפלה ובאס נמוכים עם זכרונות גבוהים.

זכרונות גבוהים לא יתנו לך כלום.

אך FSB באס ומכפלה גבוהים עד כמה שתוכל לייצב יתנו לך הרבה יותר. כך שלגבי השאלה הראשונה שלך בכותרת עדיף את הראשון.

ואל תגע באף תוכנה כמו IntelburnTEST , מיותר ביותר לבדוק איתה, משום שהמחשב שלך אף פעם במשחקים ואף פעם בשום פעולה שתעשה לא יגיע לטמפ' שהיא גורמת למעבד להגיע, כנ"ל גם לגבי LINX, המלצה שלי ORTHOS.

המלצה נוספת היא להעלות את המתח של הVTT שבחלק מהלוחות זה נקרא FSB TERM.... לא זוכר את השם המלא.

יהיה יותר קל אם תצלם תמונה מהביוס של המתחים אני אוכל להגיד לך מה לשנות.

נ.ב תעדכן את המפרט שלך

פורסם

פותח התרד קראית מתח עם תוכנה זה לאינדיקציה כללית בלבד..שכן הדבר לא מדויק או וודאי כלל..

לגבי המתח אף פעם המתח שהגדרת בביוס לא יהיה המתח בפועל..שכן תמיד יהיה VDROP מסוים..למה ? כי זה רכיבים אלקטרונים ;D

וקיימת האפשרות שהמעבד לא יהיה יציב..אבל מOC קודמים הדבר אכן אפשרי..אז שווה לנסות..

ואתה צריך להתמקד במתח של המעבד עצמו..המתח של הFSB/PLL והמתח של הNB..

פורסם

פותח התרד קראית מתח עם תוכנה זה לאינדיקציה כללית בלבד..שכן הדבר לא מדויק או וודאי כלל..

לגבי המתח אף פעם המתח שהגדרת בביוס לא יהיה המתח בפועל..שכן תמיד יהיה VDROP מסוים..למה ? כי זה רכיבים אלקטרונים ;D

וקיימת האפשרות שהמעבד לא יהיה יציב..אבל מOC קודמים הדבר אכן אפשרי..אז שווה לנסות..

ואתה צריך להתמקד במתח של המעבד עצמו..המתח של הFSB/PLL והמתח של הNB..

מחזק

תנסה להתעסק עם זה אבל רק בגדר המותר ולא יותר מכך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים