עבור לתוכן

האם Q9550 @3.4 עם 1.25V זה תקין? ועוד כמה אפשר לסחוט?

Featured Replies

פורסם

האם ההגדרה שבכותרת תקינה?

רק פעם אחת קרס לי המחשב כשהרצתי PRIME על בדיקת הזכרונות.

לאחר מכן הרצתי MEMTEST כל הלילה ולא היה ERROR אחד.

מהו המתח הממומלץ למעבד הזה בתדירות כזאת?

הלוח אם שלי הוא GIGABYTE EP45-DS3R

בנוסף הטמפ' שלי במאמץ מגיעה לקצת פחות מחמישים מעלות (לא עובר את ה 48-49) והמאוורר שלי הוא ונדטה 2. האם יש מקום לעלות הלאה ל 3.8?

תודה.

פורסם

אם PRIME קרס לך אז זה לא תקין.

פורסם

אתה צריך להוסיף מעט מתח

תבדוק את ההגדרות שלך בענין הגשר הצפוני אם זה על אוטומטי או לא .

אגב תראה על כמה הזיכרונות שלך עברו המהרה[אם בכלל]

פורסם

טמפרטורות מצויינות, אל תחשוש להעלות מתח אתה עדיין נמוך מאוד :xyxthumbs:

להערכתי תוכל להגיע ל-3.8 בכיף (בתנאי שהזיכרונות לא מגבילים אותך)

פורסם
  • מחבר

כמה מתח מומלץ להוסיף?

יש מצב שההגדרות של הגשר הצפוני שלי על AUTO.

יש לך מושג איך קוראים לזה בביוס של הלוח אם שלי? ועל כמה אני אמור לשים את זה? אני לא מצאתי את ההגדרות לגשר הצפוני בביוס, כנראה אני לא יודע איך זה נקרא בביוס.

מה הכוונה אם הזכרונות שלי עברו המהרה? אחרי שהעלתי את ה FSB ל 400 הגדרתי את הזכרונות שירוצו על 1066 כמו שהם צריכים.

יש לי DDR2 1066 של G.SKILL הגרסה השחורה של פאי.

תודה.

פורסם

זה תלוי..אבל נסה תחילה לעלות לאזור ה1.35V עד 1.35V+-..

ובביוס שלך חפש MCH זה הגשר הצפוני..

ועצם העובדה שהגדרת מחלק של 1066 אומר ש"על הנייר" המחלק הוא נכון בבאס המקורי של המעבד..

אבל אם העלאת את הבאס והגדרת מחלק של 1066 אז התדר שלהם גבוה מזה...

בדוק מה התדר בלשונית הMEMORY בCPU-Z ותעדכן אותנו.

פורסם
  • מחבר

טוב אז ככה, כשאני מסתכל על התדירות של המעבד ב CPUZ אני רואה שלמרות שביטלתי את הפונקציה מהביוס עדיין התדירות של המעבד יורדת.

או שפיספסתי משהו בביוס שלא כיביתי או שמה שקראתי נכון ואי אפשר באמת לכבות את הפונקציה הזאת במעבדי אינטל(??)

אני רואה פה עוד משהו מאוד מוזר. כשאני מריץ PRIME על HEAT TEST (שזו הבדיקה האמצעית) ה CORE VOLTAGE שרשום הוא 1.152V. הגיוני? הרי הגדרתי אותו בביוס על 1.25...

לגבי הקריאה של הזכרונות ב CPUZ:

Dram Freq. 533.3MHZ

FSB:DRAM: 3:4

CL: 5

tRCD: 7

tRP: 7

tRAS: 20

CR: 2T

אין לי באמת מושג מה זה אומר. רק יש לי שאלה, זה לא אמור להיות ב DRAM FREQ 1066? והיחס FSB:DRAM לא אמור להיות אחד לאחד?

אחחח איזה אוברקלוקר מתחיל אני... תודה מראש.[br]פורסם בתאריך: 4.05.2009 בשעה 21:01:57

טמפרטורות מצויינות, אל תחשוש להעלות מתח אתה עדיין נמוך מאוד :xyxthumbs:

להערכתי תוכל להגיע ל-3.8 בכיף (בתנאי שהזיכרונות לא מגבילים אותך)

לקחתי את עצתך ו... העלתי ל 430 FSB במקום 400 וקיבלתי מסך יותר כחול מכחול של דאמפ פיזיקל ממורי כשהווינדוס בא לעלות את הדסקטופ...

אני בטוח שמשהו לא הגדרתי בזכרונות.

מה שוקרה אצלי בלוח אם זה שיש לי כל מיני מכפלות מוזרות כאלה של מספרים עם אותיות כגון: 2.40B וכאלה... מכל אות יש לי 3 מספרים לפי מה שהבנתי אחד מתאים לזכרונות 800 השני ל 1066 והשלישי ל 1333.

כשאני על הפונקציה נפתח מקרא בחצי הימיני של המסך שאומר שהאות D אם אני לא טועה (זה לא מולי כרגע) היא ל FSB 400 ובאמת אני עובד על זה עכשיו. מה שכן אחרי 400 אין לי מושג על איזה מספר או אות לקבוע...

מתחת לאותיות המוזרות האלה יש לי בצבע טורקיז (שאי אפשר לשנות) את המהירות של הזכרונות (1066) ואת המהירות שתהיה אם אני אבחר במספר ובאות המסויימת הזאת. כשהעלתי את ה FSB ל 430 קבעתי את המתח של המעבד ל 1.27 (ב 400FSB הוא מוגדר על 1.25).

את המתח של הגשר הצפוני השארתי על 1.1 ואת המתח של הזכרונות העלתי ל 1.9 ואפילו ל 2 (כרגע ב 400FSB עובד על 1.8)

צריך לשחק עם המספרים והאותיות האלה בצורה מסויימת ואין לי מושג איך.

אולי אפילו הייתי צריך להעלות את המתח של הגשר הצפוני?[br]פורסם בתאריך: 4.05.2009 בשעה 21:35:47

זה תלוי..אבל נסה תחליה לעלות לאזור ה1.5V עד 1.35V+-..

ובביוס שלך חפש MCH זה הגשר הצפוני..

ועצם העובדה שהגדרת מחלק של 1066 אומר ש"על הנייר" המחלק הוא נכון בבאס המקורי של המעבד..

אבל אם העלאת את הבאס והגדרת מחלק של 1066 אז התדר שלהם גבוה מזה...

בדוק מה התדר בלשונית הMEMORY בCPU-Z ותעדכן אותנו.

סבבה, מצאתי את הגשר הצפוני, לכמה מתח בערך אני צריך להעלות את הגשר הצפוני? או כמה הוא צריך להיות ב FSB 400 בערך? כרגע הוא על 1.1

פורסם

ביטלת את הEIST והC1E ?

לפי CPU-Z הזיכרון שלך עובד בתדר שצריך (533*2=1066)..

כמו כן לפני שאתה "לוקח עצות" תתחיל מקריאה של מדריכים ומעיון בפורום ובסטיקי..שכן OC זה לא רק לעלות באס..

וברגע שהעלאת את הבאס גם תדר הזיכרון עלה..ולכן המערכת לא הייתה יציבה..

לגבי המחלקים "והמכפלות המוזרות"..

המכפלות שאתה רוצה אם אלו שקובעות את תזדר הזיכרון הסופי ביחס לבאס..

אם אתה בבאס של 400 וקבעת מכפלה של 2.4 אז התדר של הזיכרון הוא 400*2.4=690MHZ..

האות ליד המחלק מציינת את הSTRAP של הציפסט..אלו בעצם תיזמונים פנימים של ערכת השבבים..

כאשר יש לך 200/266/333/400 או ABCD בהתאמה..כל אחר מהם מציין מצב עבודה שונה במחנית ערכת השבבים והתזימונים שלה..

בכל מצב יש לך אפשרות לבחור רק מחלק ספציפי..

בגדול המצב בו אתה צריך לעבוד הוא 333 או 400 (C/D)..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים