עבור לתוכן

מדוע לבטל את הפונקציות להורדת מתח ותדירות כשעושים OC?

Featured Replies

פורסם

מדוע לבטל את הפונקציות שמורידות מתח ותדירות כשהמחשב לא בעומס מלא?

אני רואה בהמון מדריכים שאומרים לעשות את זה ... אבל למה? מה זה נותן? אם גם ככה כשהמחשב יהיה בעומס מלא הוא יריץ את המתח והתדירות במהירות של ה OC שהגדרנו?

לי יש כרגע Q9550 @3.4 וביטלתי את הפונקציות האלה.

לחבר שלי יש Q6600 הוא עשה לו קצת OC לא זוכר לכמה אבל הוא לא ביטל את הפונקציות ועדיין עובד לו בסדר.

מישהו יכול לעושת סדר בבלגאן? תודה.

פורסם

לרוב מבטלים שלא יהיה בעיות עם מבחני ביצועים וכאלה [ניקוד למעבד]

לא ידועה לי בעיה כלשהי[אולי אני טועה] שאופצית C1E ו Seedstep פעילות

אצלי אישית אני עובד עם O.C במשך מספר לא מבוטל של חודשים והאופציה לא פוגעת ביציבות של ה O.C .

פורסם

תכונות כאלה להורדת מתח ותדר עלולים לגרום לאי-יציבות לאחר OC. מה שכן, ניתן לבדוק האם המחשב יציב כאשר המכפלה נמוכה יותר והמתח נמוך יותר(ע"י בדיקת הנתונים ב-CPU-Z למשל והתחשבות ב-v-drop , והורדה ידנית בביוס) ואם הכל יציב אפשר בהחלט להשאיר את האופציות האלה מופעלות על מנת לחסוך בצריכה.

לגבי מה שLOS אמר : אין קשר למבחני ביצועים שכן כאשר המעבד בפעולה המכפלה והמתח עולים בחזרה.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי למה התכוונת שאמרת לבדוק אם המחשב יציב במכפלה נמוכה יותר, כלומר 8 במקום 8.5 במקרה שלי?

הרי לפני שעשיתי OC המחשב עבד עם התוכנות האלה, אם הן מורידות את התדירות והמתח אז למה שעכשיו הוא יהיה לא יציב?

משהו פה לא מסתדר לי מבחינה הגיונית, נגיד שעכשיו המקסימום הוא תדבר של 3.4 ומתח של 1.25 והוא עובד יציב בעומס, למה שלא יעבוד יציב בתדר נמוך יותר ומתח נמוך יותר?

פורסם

פותח התרד חיפוש היה עונה לך על השאלות..וכמו שהבנת מהתגובות פה ההגדות הללו יכולת להביא לאי יציבות לפעמיים בזמן הOC..

מה גם שזה שהמעבד יציב בתדר גבוה יותר מהסטוק לא אומר שהוא יהיה יציב בתדר נמוך יותר..

יש המון גורמים משפיעים מלבד התדר..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים