עבור לתוכן

אני לא מבין את החלטות ביהמ"ש בימינו.

Featured Replies

פורסם

בזמן האחרון, אני נתקל בהרבה החלטות בית משפט שהן פשוט לא הגיוניות

החלטות הפוליטיקלי קורט, החלטות שמאלניות, החלטות הפליה "מתקנת" וכו...

מה נסגר?

ביהמ"ש: צפייה בפורנו קטינים ברשת אינה עבירה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3709968,00.html

עובדת שפוטרה בהריון זכאית לפיצוי גם אם המעסיק לא ידע על הריונה

http://www.psakdin.co.il/news/article.asp?PDUID=nws_nhps

גבר שטען כי הוא "אב בעל כורחו" עקב גניבת זרע חויב לשלם מזונות לבנותיו

http://www.psakdin.co.il/news/article.asp?PDUID=nws_nhqc

• תגובות 33
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ותוסיף לזה את הסיפור על הנהגת המבוגרת שנשלחה לכלא (מאסר בפועל של 15 חודש) עקב תאונה שהתרחשה באשמתה שכתוצאה ממנה נהרג אדם, למרות שאין לה כמעט שום עבר תעבורתי והתאונה התרחשה שלא עקב נהיגה פרועה או עבירה מודעת על החוק - משהו שלצערי יכול לקרות לכולנו.

לית דין ולית דיין. עוד יגיע היום בו אזרחי מדינת ישראל יתחילו לעשות דין לעצמם - ולמרות הבלאגן שמן הסתם יווצר אני כלל לא בטוח שמדובר יהיה בשינוי לרעה.

פורסם

פורנו קטינים - אני חושש שאני מצדיק את החלטת בית המשפט ולא בגלל שאני מסכים לה אלא בגלל שהשופט היה חייב לפסוק כך מכיוון שהחוק מדבר על "אחזקה" על הפרקליטות או לערער לסמכות גבוהה יותר שיכולה לפרש את החוק בצורה נוספת או שמחוקק צריך לתקן את החוק .

הריון ופיטורים - גם מצדיק את החלטת בית המשפט "עצם אי ידיעת החוק איננה פוטרת " זה כלל אצבע במשפט ואין החברה יכולה לעודד את חוסר הידיעה "הריווחית" כלומר בית המשפט אינו יכול לתת יד לאנרכיה כתוצאה מטימטום קרי כל אחד יגיע ויגיד " לא ידעתי !" המחויבות של האזרח ( במקרה זה המעסיק ) לדעת וליישם את החוק . דבר נוסף אישה בהריון צריכה פרנסה . אבל אני מודה שאני מבין בהחלט את המעסיק שנפל בפח .

גניבת זרע ? - הוא יכל לשים קונדום .

פורסם

עכביש, יש "חוק" ויש "צדק". כששני הדברים הללו אינם חופפים, זה מעורר תהיה - אבל כשהם פשוט דבר והיפוכו, במוקדם או במאוחר מישהו יקום ויעשה מעשה.

פורסם

חוק = מוסכמה חברתית הנקבעת על ידי הריבון כדי לאפשר שליטה של הריבון

צדק = פלנטה , תחושה סוביקטיבית ביחס לחוק והפעלתו במקרים סוביקטיבים , כמו כן מניע אישי להפעלה של מוסכמות חברתיות כגון חוק ומוסר .

מוסר = דרך התנהגות חברתית הנלמדת מדור לדור .

דין = לשון החוק כפי שהיא באה לידיי ביטוי בהחלטת בית משפט

:sleep:

פורסם

עובדת שפוטרה בהריון זכאית לפיצוי גם אם המעסיק לא ידע על הריונה

http://www.psakdin.co.il/news/article.asp?PDUID=nws_nhps

עכביש, זה לא שהמעסיק שלה פיטר אותה כי הוא לא הכיר את החוק שאוסר לפטר נשים בהיריון, אלא הוא פיטר אותה בלי קשר, והוא לא ידע שהיא בהיריון בכלל.

לא ניתן להצדיק את פסק הדין שניתן...

פורסם

טעות .

השיקול נעשה כך .

אם לא היה ניתן לפטרה כאשר הוא יודע על הריונה בטוח שלא ניתן לפטרה לאחר שהוא יודע על הריונה .

שנית אין ממין אי ידיעתו להשפיע על מצבה ההריוני בו החוק אינו מאפשר את פיטוריה .

כלומר לפי העובדות בידי בית המשפט האישה הריונית ואי לכך לא ניתן לפטרה ( זה הרי החוק ! )

או בשפה פשוטה : היא בהריון - אי אפשר לפטר אותה ! ( ידע לא ידע - את מי זה מעניין בכלל ?)

פורסם
  • מחבר

פורנו קטינים - אני חושש שאני מצדיק את החלטת בית המשפט ולא בגלל שאני מסכים לה אלא בגלל שהשופט היה חייב לפסוק כך מכיוון שהחוק מדבר על "אחזקה" על הפרקליטות או לערער לסמכות גבוהה יותר שיכולה לפרש את החוק בצורה נוספת או שמחוקק צריך לתקן את החוק .

זאת בדיוק הבעיה, שהחוק בימינו לא באה להגן עלינו אלא באה לספק עבודה לעורכי דין ולדפוק את אלא שלא יכולים להשיג אחד.

החוק הוא לא שחור ולבן ואני מצפה שבמקומות שהמחוקק לא נתן עליהם את הדעת (מכיוון שאי אפשר לחשוב על הכול) אז שיופעל שיקול דעת של בית המפשט

ומיצוי הדין עם פושעים לא יהפוך למשחק קטנוני של סימנטיקה.

הריון ופיטורים - גם מצדיק את החלטת בית המשפט "עצם אי ידיעת החוק איננה פוטרת " זה כלל אצבע במשפט ואין החברה יכולה לעודד את חוסר הידיעה "הריווחית" כלומר בית המשפט אינו יכול לתת יד לאנרכיה כתוצאה מטימטום קרי כל אחד יגיע ויגיד " לא ידעתי !" המחויבות של האזרח ( במקרה זה המעסיק ) לדעת וליישם את החוק . דבר נוסף אישה בהריון צריכה פרנסה . אבל אני מודה שאני מבין בהחלט את המעסיק שנפל בפח .

כל הקטע של החוק, הוא מניעת הפליה של נשים במקום העבודה שלהן בגלל ההריון, לכן במקרה שרוצים לפטר אישה בהריון בגלל סיבות מקצועיות יש צורך להגיש בקשה מיוחדת כדי לוודא שזה לגיטימי ולא בגלל ההריון.

לכן במקרה הזה, פיצוי של האישה אחרי שפוטרה עלידה המעסיקה שלה ללא ידיעה מוקדמת של הריונה הוא עיוות או יותר נכון ניצול של החוק.

גניבת זרע ? - הוא יכל לשים קונדום .

זה לא נכון, למרות שקודנום זה תמיד רעיון טוב, זה לא תמיד עובד ב100% והאחריות היא על האשה בדיוק כמו שהיא על גבר (יש גם פתרונות כמו פוסטינור)

בכל מקרה במידת הצורך בימינו הפסקת הריון זה תהליך של מה בכך עד כאן אלו דברים שתקפים על 2 הצדדים.

עכשיו הריון זה לא דבר של מה בכך, יש צורך לשקול האם יש אפשרות לספק לילד תנאים בסיסים ואין שום סיבה שבמידה והבחורה מחליטה ללכת על ההריון לבד שהסטוץ ישלם על ההחלטה שלה, במיוחד כשמדובר בטרנד של החד הוריות שהולכת לתפוס סטוץ ללילה כי זה הרבה יותר משתלם במקום הפריה מלאכותית יקרה היא מקבלת תינוק + מימון

פורסם

תגיד בן כמה אתה?

במושג "בימינו" משתמשים גג ילדים בני 12 שרוצים להראות מבוגרים... כאילו הם נאורים ומבינים מספיק מהחיים כדי להביע דיעה ביחס לשאר שתקועים בימי הביניים...

אני רק אוצה לדעת אם אתה אחד כזה לפני שאני טורח לענות...

פורסם
  • מחבר

תגיד בן כמה אתה?

במושג "בימינו" משתמשים גג ילדים בני 12 שרוצים להראות מבוגרים... כאילו הם נאורים ומבינים מספיק מהחיים כדי להביע דיעה ביחס לשאר שתקועים בימי הביניים...

אני רק אוצה לדעת אם אתה אחד כזה לפני שאני טורח לענות...

למה בן כמה אתה? כי לי נראה שאני יותר מבוגר ממך (ועכביש אני לא יליד 85) אומנם אני לא יליד הארץ אבל אני בטוח שההגדרה של בימינו אינה כוללת את הגדרה שלך.

כך שאתה יכול להפסיק להתרעם ולהגיב לנושא.

פורסם

ותוסיף לזה את הסיפור על הנהגת המבוגרת שנשלחה לכלא (מאסר בפועל של 15 חודש) עקב תאונה שהתרחשה באשמתה שכתוצאה ממנה נהרג אדם, למרות שאין לה כמעט שום עבר תעבורתי והתאונה התרחשה שלא עקב נהיגה פרועה או עבירה מודעת על החוק - משהו שלצערי יכול לקרות לכולנו.

לית דין ולית דיין. עוד יגיע היום בו אזרחי מדינת ישראל יתחילו לעשות דין לעצמם - ולמרות הבלאגן שמן הסתם יווצר אני כלל לא בטוח שמדובר יהיה בשינוי לרעה.

צריכים לעשות דוגמא על מישהו. לא על הערס, חס וחלילה. הוא מאיים בדקירה. על הסבתא. אין כמו לזרוק אישה מבוגרת עם אפס עבירות תנועה לכלא לשנה וחצי. שילמדו לקח.

פורסם

צריכים לעשות דוגמא על מישהו. לא על הערס, חס וחלילה. הוא מאיים בדקירה. על הסבתא. אין כמו לזרוק אישה מבוגרת עם אפס עבירות תנועה לכלא לשנה וחצי. שילמדו לקח.

"לסדום היינו, לעמורה דמינו". המשפט הזה משמש לעיתים יותר מדי קרובות כטענה נגד קהילת ההומואים, עד ששכחו את המשמעות האמיתית שלו: מקום בו אזרחים תמימים ושומרי חוק הם היחידים שצריכים לחשוש ממערכת המשפט. נרדמת על ההגה? לך לכלא. אתה נוהג על משאית 40 טון עם בלמים מקולקלים ו120 עבירות תנועה ברזומה, או שלדעתך הגבלות המהירות, הרמזורים ותמרורי "זכות קדימה" הם המלצה בלבד? קבל שלילה ל3 חודשים (במקרה הטוב). פרצת לעשרות רכבים כשאתה בן 15? לא יעשו לך כלום, כי אתה קטין. גם להורים שלך לא, כי כנראה אין להם אשמה תורמת בעניין מבחינת המערכת. אבל אם אתה אחד מבעלי אותם רכבים, ותפסת את אותו בחור בשעת מעשה, הורדת אותו לרצפה באלימות הנדרשת ולא מעבר לזה והתקשרת למשטרה - תיעצר על תקיפת קטין. שכחת לשלם אגרת טלויזיה פעם בשנת 87'? יפרצו לביתך ויעקלו את הטלויזיה, המחשב, הטוסטר והסבתא. אז מה שמכתב האגרה עצמו והאזהרות שאחריו נשלחו לכתובת אקראית בקייב במקום לביתך. גנבת חצי מליון מקופת ביה"ס? תחזיר את מה שעוד לא הספקת לבזבז וקבל חודשיים עבודות שירות.

פורסם

1. השופט צודק ועכבישביש צודק. השופט מחויב לפסוק ע"פ החוק, לא ע"פ אמות המידה המוסריות או הצודקות(שלא תמיד תואמות לחוק). יש תלונות? פנו למחוקק.

2. החוק מטומטם, אבל שוב בית המשפט צודק. יום למחרת הודעת הפיטורים(שלא היו מידיים) נמסר למעסיקה שהעובדת בהריון, משידעה המעסיקה כי העובדת בהריון היא לכל הפחות היתה צריכה לחזור בה מהודעת הפיטורים ולתת לתובעת אפשרות להמשיך בעבודתה. אם אכן כפי שהמעסיקה טוענת העובדת לא מילאה את תפקידה כראוי היא היתה צריכה לבקש היתר מיוחד לפיטורים ולא לפטר אותה בניגוד לחוק.

3. מה אתם רוצים? הזדיין? לא שם קונדום/לא ווידא שהיא על גלולות? בעיה שלו.

4. לגבי הנהגת: זה שהיא מבוגרת לא פוטר אותה מהחוק.

פורסם

4. לגבי הנהגת: זה שהיא מבוגרת לא פוטר אותה מהחוק.

החוק האוסר ארועים אקראיים?

ומסתבר שזה שהנהגים העבריינים באמת הם ערסים, כן פוטר אותם מהחוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים