עבור לתוכן

בעיה בסיום התקנת ויסטה - המחשב "קופא" למשך דקות ארוכות

Featured Replies

פורסם

התקנתי ויסטה על מחשב Pentium D (dual-core) CPU 2.8GHz, 2GBRAM, GeForce 7300LE 512 MB.

המחשב עומד בדרישות החומרה.

ההתקנה עברה חלק ומהר, אך לאחר האיתחול האחרון ניתקלתי בבעיה הבאה:

השלב האחרון של ההתקנה (בדיקת ביצועי המערכת אם איני טועה) לקח למחשב המון זמן: חושב לכמה שניות, קופא למשך דקות ארוכות (שוב, המון זמן), ממשיך עוד כמה שניות לחשוב, שוב קופא, וכן הלאה. לאחר מכן הוא עלה בסופו של דבר, אך גם אז נמשכה הבעיה - בשביל להגיע למצב שאפשר ללחוץ על אייקון כלשהו, לוקח שוב דקות רבות, וגם וגם אז "חלון הההזדמנויות" הוא לשניות מועטות בלבד.

ראוי לציין שניסיתי בעבר גירסא אחרת של ויסטה, שלאחר התקנתה צצה הבעיה. חשבתי שהיה מדובר בבעיית זיכרון, אז שידרגתי ל-2GB, אך הנה אני כאן היום שוב עם אותה הבעיה. זה היה מוזר, כי הויסטה רצה על מחשב ישן יותר (פנטיום 4 2.8GHz רגיל עם ליבה אחת, וכ. מסך ישן יותר), ולכן על פניו הייתה אמורה לרוץ חלק על המחשב הזה.

לפני כן היה לי XP שרץ ללא בעיות.

ניסיתי לעבוד ב-SafeMode, ושם הוינדוס רץ חלק, ואף ניסיתי לעדכן דרכו את הדרייבר של כרטיס המסך, אך הבעיה לא נפתרה.

מעבר לזה אני עובד עצות :'(

אני אודה מראש על עזרתכם!

פורסם

תריץ MEMTEST ותריץ דיאגנוסטיקה לדיסק הקשיח.

אחרי זה נראה מה הלאה.

עריכה: תעשה גם CHKDSK

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה!

לגבי הזיכרון, אני בטוח שלא הוא הרכיב הבעייתי, כי התקנתי שני סטיקים חדשים, ולפני השידרוג הייתה אותה הבעיה. אני אבדוק את הדיסק הקשיח ואחזור עם תוצאות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי בדקתי, והדיסק הקשיח הוא לא הבעיה.

למישהו יש עוד רעיונות אולי...?

פורסם

תנסה עדכון BIOS.

פורסם

בזמן הוא "תקוע" ליבדוק ב TASK MANAGER במה עסוק CPU שלך.

אולי זה בגלל הוא בונה אינדקס לחיפוש - עם זמן זה יגמר ולא יתקע יותר.

פורסם
  • מחבר

תנסה עדכון BIOS.

הגירסא של הביוס מעודכנת יותר מזו שבאתר (הלוח הוא של MSI). כדאי אולי לגלול חזרה לגירסא שיש און ליין? (אם אני זוכר נכון, הביוס עודכן עוד כשהמחשב היה חדש, לפני כשנתיים וחצי, באמצעות Live Update של MSI). יכול להיות שזאת הבעיה...?

בזמן הוא "תקוע" ליבדוק ב TASK MANAGER במה עסוק CPU שלך.

אולי זה בגלל הוא בונה אינדקס לחיפוש - עם זמן זה יגמר ולא יתקע יותר.

כשהוא תקוע הוא ממש "קפוא" - הווה אומר שרואים תמונה קפואה של מה שהיה באותו הרגע, וכל פעולה שאני מבצע באה לידי ביטוי רק כשהוא "חוזר לחיים". כמו כן גם ההארד דיסק לא קורא/כותב בזמן הקיפאון (ואגב, ביטלתי את האינדקסים דרך ה-Safe Mode...).

פורסם
  • מחבר

מישהו יכול בבקשה להגיב על הסוגיות שהועלו לעיל?

כדאי אולי לעדכן את הביוס לגירסא שיש און ליין, למרות שהגירסא על הלוח מעודכנת יותר מזו שבאתר של MSI?

יש למישהו פה אולי רעיון אחר...?

חבר'ה זה דחוף, אני פשוט אובד עצות... ???

פורסם

תראה יכול להיות שזאת הבעיה אני לא הייתי מעדכן BIOS שהמקור שלו לא מאתר היצרן.

יכול להיות שה BIOS שלך הוא גירסת בטא שיכולה לעשות בעיות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים