עבור לתוכן

כמה רזולוציה אפשר להעביר מטלויזיה FHD דרך כבל VGA?

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לי טלויזיה 42' שהיא FHD, אך יש לה חיבור VGA (קמצנים שלא יכלו לשים DVI במקום) + 2 HDMI.

בכל מקרה כבל HDMI אין לי עדיין עד שאני אקנה מחר מאחת החנויות.

אתמול ישבתי עם חברים לשחק ב PRO על הטלויזיה אז חיברנו את המחשב הנייד דרך VGA, הרזולוציה המקסימלית שקיבלנו היתה 1600-1200.

האם זה המקסימום שאפשר להעביר דרך כבל כזה? יש לו 9600GTM ככה שאם ה 8600GT שלי נותן 1680 ומעלה במשחק הזה...אז שלו בטוח אפשרי.

לא הצלחנו להעביר רזולוציה מעבר ה 1600, זה ניתן בכלל בכבל כזה?

פורסם

בוודאי. אין קשר לכבל.

זאת בסך הכל היתה מגבלה בהגדרות/דרייברים.

פורסם
  • מחבר

אה אז באמת יכול להיות מהדרייברים כי היו לו 179.10 משהו כזה..

אבל האיכות תהיה אותה איכות? עדיין יהיה אפשר לצפות בסרט FHD או משחקים וכדומה ללא נפילה באיכות התמונה?

אני חייב לומר שלמרות שזה היה VGA עדיין ראו מדהים ונקי להפליא על טלויזיה של 3K מאיזו חברה לא ידועה..אפילו לא שמתי לב לMS בתמונה שזה 6.5

פורסם

אה אז באמת יכול להיות מהדרייברים כי היו לו 179.10 משהו כזה..

אבל האיכות תהיה אותה איכות? עדיין יהיה אפשר לצפות בסרט FHD או משחקים וכדומה ללא נפילה באיכות התמונה?

אני חייב לומר שלמרות שזה היה VGA עדיין ראו מדהים ונקי להפליא על טלויזיה של 3K מאיזו חברה לא ידועה..אפילו לא שמתי לב לMS בתמונה שזה 6.5

http://www.dtown.co.il/articles/59.html

ההבדל המהותי בין VGA ל-HDMI, טמון בעובדה ש-VGA, בהיותו חיבור אנלוגי, מצריך שתי המרות בדרך: בראשונה, ממיר כרטיס המסך את האות הדיגיטלי לאנלוגי, שולח אותו דרך כבל ה-VGA אל המסך, ושם הוא עובר המרה שניה מאנלוגי לדיגיטלי.

HDMI הינו חיבור דיגיטלי ולכן חוסך המרות אלו.

בתאוריה, שתי ההמרות מורידות מאיכות האות העובר, אולם בפועל, הן מתבצעות ביעילות גבוהה ולכן במקרים לא מעטים קשה להבחין האם תמונת הוידאו בה אנו צופים עברה דרך VGA או HDMI/DVI.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההסבר הנ"ל, ניפצת לי כמה מחשבות :)

פורסם

ליאב אז 2 אפשרויות, או שהפא'ץ שהורדת לא היה תקין/הנכון

או שבאמת בגלל הדריבר

תחשוב שאחרי שעידכנתי אותו הקרייסיס פועל כמעט על פול גרפיקה חלק אז זה שיפר המון!

פורסם
  • מחבר

כן כנראה הדרייבר שהורדנו עכשיו יעבוד יותר טוב עם המסך.

פורסם

חלפינו, פשוט תבדוק בחוברת של הטלויזיה.

חיבורי הVGA בטלויזיות השונות מוגבלים ברזולוציה.

ב47" של אבא שלי, המקסימום שאפשר הוא 1280 על 1024, וזה משתנה בין הדגמים ובין החברות.

אז אין לך מה לדאוג, רק להתבאס, כי לא תוכל להוציא מהלפטופ רזולוציות HD, אם אין לך יציאת DVI או HDMI (אלא אם כן תרצה לשלם הרבה כסף על מתאם אקטיבי)

פורסם
  • מחבר

הלפטופ הוא של חבר שלי אדיר, יש לו יציאת HDMI האמת אבל לא היה לי את הכבל לכן השתמשנו ב VGA.

ואני אבדוק את הרזולוציה אם אתה אומר כל טלויזיה והמקסימום שלה אז יכול להיות שגם בטלויזיה הזו יש מגבלה כזו..

חברת TOPFIELD אם מישהו רצה לדעת, אני מתאר לעצמי שזו חברה מדבקה תוצרת הארץ

פורסם

ואני אבדוק את הרזולוציה אם אתה אומר כל טלויזיה והמקסימום שלה אז יכול להיות שגם בטלויזיה הזו יש מגבלה כזו..

הוא מתכוון שיש טלויזיות שבהן הרזולציה מוגבלת דווקא בכניסת ה VGA, אבל כמובן לא ב HDMI.

בכל אופן אם לא בא לך להוציא כסף על כבל תבדוק קודם טוב את האפשרות של תמיכה בכניסת VGA בדגם הזה.

פורסם
  • מחבר

אני מקווה להספיק לבדוק היום אני אחזור לכאן עם תשובה אם זה עוזר או לא...אני מקווה מאוד שכן 1600-1200 לא הכי סבבה זה מתוח מדי כי זה 4:3

פורסם

אתה יכול להגיע ל FHD בלי בעיה

אני בדקתי את העניין עם ה-LCD שלי

ואני מגדיר אותה על FHD

אבל הצבעים שאני מקבל הם לא יפים

לכן,אני משתמש בכבל HDMI

פורסם
  • מחבר

הצבעים שקיבלתי על VGA היו מעולים ונראים הרבה הרבה יותר טוב מהמסך שאני משתמש בו עכשיו למחשב למשל...

פורסם

הצבעים שקיבלתי על VGA היו מעולים ונראים הרבה הרבה יותר טוב מהמסך שאני משתמש בו עכשיו למחשב למשל...

אז כנרה הכבל שלי לא טוב או משהו כזה

אבל מבחינת העברת HD ,אין בעיה

פורסם
  • מחבר

אוקי הבנתי אותך, אז ייתכן שהקבל הזה יעביר לי תוכן HD כמעט בלי לשים לב מהקבל של ה HDMI? ופשוט אפשר להשאר איתו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים