עבור לתוכן

קונה מצלמה חדשה - יש המלצות??? (מצורף השאלון עם התשובות שלי)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות מצלמה דיגיטלית קומפטית שמיועדת לצילום בטיולים (נוסע עוד חודש לד. אמריקה). עניתי על השאלון באופן מפורט אשמח לקבל המלצות למצלמה לפי צרכי, תודה מראש, יואב.

מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? - 700-1,000 ש"ח לכל הפריטים.

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? אני מתכוון לצלם בעיקר נופים ואנשים במגוון תנאי תאורה (גם בתנאי תאורה קשים).

האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? כן.

האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לא.

האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לא.

האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? כן.

האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? מצלמה ישנה של CANON. היכולת שחסרה לי יותר מהכל היא צילום בתנאי תאורה חלשים.

האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? לצפות בעיקר גל גבי מסך. חלק מהתמונות אדפיס בגודל סטנדרי של אלבום תמונות.

מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים. 28 - 280 מ"מ.

כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? גודל - חשוב שתהיהי קומפטית - תכנס לכיס. משקל - אין חשיבות רבה.

האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? לא.

האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך? לא.

האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? לא.

אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

תכונות קריטיות:

מצלמה בתקציב של 500-800 ש"ח (או 700-1,000 במקרה וזה כולל תיק+כרטיס זיכרון+בטריות ומטען).

מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס)

מתאימה לצילום בתנאי תאורה קשים

כמות פיקסלים (לפחות 5 מיליון)

מפתח וזום ( סביב 28-280 מ"מ)

אחריות (לפחות שנתיים)

קומפטית (נכנסת לכיס)

מצלמה לא עדינה ושברירית מתאימה לטיולים

מקרו (הגדלה מוחלטת, הגדלה במצב טלה)

נוחה לתפעול

תכונות שאני יכול לוותר:

היסטוגרמה (חיה, וב-post-view)

אפשרות לפוקוס ידני

תמיכה בפורמט RAW

מצב M מלא

תושבת לפלאש חיצוני

מסך מסתובב

עינית אופטית או אלקטרונית

מצב צילום ווידאו מיוצב

יצרן

האם מפריע לך אם המצלמה מבצעת ניקוי-רעשים גם על קובצי ה-RAW? לא.

כמה חשוב לך שהעדשה תהיה חדה גם בפינות? ומה לגבי purple-fringing? חשיבות בינונית.

האם אתה מתכוון לצלם הרבה עם הפלאש הפנימי? כמה חשוב לך שהחשיפות עם הפלאש יהיו מדוייקות ללא שינויי הגדרות?

מסקר קצר שערכתי אני חושב שהמצלמות הבאות יכולות להתאים לצרכי. אשמח אם תתנו את דעתכם לגבי מצלמות אלו ואחרות:

canon a590

Olympus Stylus 840 / mju840

Canon PowerShot A720 IS

Canon PowerShot SX100 IS

Panasonic DMC LZ7

Panasonic DMCLZ2

מקווה שמסרתי את כל הפרטים הרלוונטים, בבקשה המליצו על דגמים מתאימים.

[br]פורסם בתאריך: 2.05.2009 בשעה 20:38:00

אני מניח שאין מצלמה אחת שעונה על כל הדרישות בתקציב היעד. איזו מצלמה בתקציב עונה על מרב הדרישות הקריטיות? :o :o
פורסם

המצלמה שהכי מתקרבת לדרישות היא הפנסוניק TZ4, וגם היא מעט יותר יקרה מהתקציב, ולא ממש נכנסת לכיס (אולי לכיס של דגמ"ח). הריקו R8 קטנה יותר, אבל הזום שלה מעט יותר קצר (28-200 מול 28-280 בפנסוניק), והאיכות שלה באור חלש פחות טובה. מלבד שתי אלה אני לא מכיר מצלמות שכוללות טווח זום כזה עם מימדים קומפקטיים ועם מחיר שקרוב לתקציב.

אם אתה יכול להתפשר עוד יותר על הצד הארוך של הזום, אז לפוג'י F100fd יש ביצועים טובים יותר באור חלש מאשר השתיים שלמעלה (וכל המצלמות שמופיעות ברשימה שלך), ועדיין יש לה טווח שימושי למדי לטיולים - 28-140. את החיסרון בזום תוכל לפתור במידה מסויימת עם קרופ. מבחינת מימדים ומשקל היא דומה ל-R8.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על ההתיחסות. המצלמות שהוצעו חורגות מהתקציב (כולן מעל 1,000 ש"ח וזה עוד לפני קניית ששאר האביזרים - מטען, סוללות נטענות, תיק, כרטיס זיכרון). איזה מצלמ/ות בתחום המחירים 500-800 הכי מתאימות לדרישות שלי? ברור לי שבמחיר הזה אין מצלמה שעונה על כל הדרישות אך איזו עונה על הכי הרבה? :jump:

פורסם

אף לא אחת מהמצלמות שציינת כוללת עדשה עם טווח רחב של 28 מ"מ (שהכרחי לדעתי לטיולים), ורובן לא ממש מצלמות כיס.

אם יש לך בעיה להגדיל את התקציב, אז עדיף שתחפש את אחת המצלמות שציינתי ביד שניה. את ה-F100 ואת ה-TZ4/TZ5 אפשר לראות מדי פעם בלוחות. הריקו פחות נפוצה. לדעתי עדיף למתוח את התקציב ב-100~200 ש"ח ולקנות מצלמה טובה חדשה. בהשוואה לעלות של טיול לדרום אמריקה מדובר בסכום זניח, וההבדל שמצלמה כזו יכולה לעשות בתוצאות שווה לדעתי את הההשקעה.

הפיסקה האחרונה בהודעה הזו יכולה גם לעניין אותך.

פורסם
  • מחבר

מה אתם אומרים על panasonic lz8? אפשר למצוא אותה ב700 ש"ח ויש לה מפתח של 32 מ"מ. האם היא מתאימה לצרכי בשאר הפרמטרים? איך היא בהשוואה לcanon a590? את מי הייתם מעדיפים מבין השתיים?

פורסם

על הנייר ה-LZ8 קרובה יותר לדרישות משאר המצלמות שציינת, אבל אין עליה ביקורות באתרים רציניים כך שקשה לדעת איך היא בפועל.

העדר עדשה רחבה ב-A590 הופך אותה למצלמה מגבילה בטיולים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים