עבור לתוכן

ביקורת רצינית ראשונה על ה-Fujifilm Finepix F200 EXR

Featured Replies

פורסם

קבלו ביקורת אמיתית ולא preview בפעם הראשונה על אחת המצלמות המעניינות ביותר שיצאו השנה - Fujifilm Finepix F200 EXR

מדובר באחות הגדולה והממשיכה הישירה ל-F100 המצויינת של פוג'י.

המצלמה נמכרת בארץ במחיר של כ-1530 שח ביבוא אפור, או ב-1600 שח על ידי שמעוני היבואן הישיר עם שנתיים אחריות

פרטים ב-DP:

http://www.dpreview.com/reviews/fujifilmf200exr/

fujifilm-f200exr.jpg

פורסם

אני קונה את המצלמה יום ראשון..

פורסם

למה לקנות את זאת כשיש את הCANON SD780 , הרבה יותר קטנה ויודעת לצלם וידאו HD,ובאותו מחיר - 1500 שקל?

מה היתרונות שלה על הCANON חוץ מהזום?

פורסם
  • מחבר

1. צילום באור חלש הרבה יותר איכותי

2. עדשה עדיפה גם באיכות וגם בטווח.. (אל תשווה את ה-33-100 של קנון מול ה-28-140 של הפוג'י, הקנון מוגבלת מאוד)

3. אפשרויות צילום מתקדמות יותר (Aperture priority ו-Shutter priority שקיימות בפוג'י ולא קיימות בקנון)

4. מסך גדול יותר משמעותית (3 אינצ' מול 2.5 בקנון)

היתרון היחידי של הקנון הזו הוא צילום וידאו HD.. אני לא רואה את זה חשוב יותר מהיתרונות הנ"ל

פורסם

מאכזבת ביותר.

לא שזו מצלמה רעה, היא מצלמה טובה.

אבל מסמנת את סיום ההגמוניה של פוג'י בתחום החיישנים הקטנים.

סוני פשוט סגרה עליה והיום כבר יש יותר ביקורת לגישה שלה בתחום הסרת הרעש (המון טשטוש קצוות).

יש לה עדיין את עיבוד הצבע הטוב ביותר לטעמי ובגלל אלכסוניות הפיקסלים את הרזולוציות האופקיות מהטובות שיש.

אבל ה- One Trick Pony נגמר.

אני מקווה שזה לא ייקח איתו מטה את כל החברה.

פורסם

מאכזבת ביותר?

זו דעתך כמובן אבל זו מ-מ-ש דעת מיעוט על המצלמה הזו.

היום יש יותר ביקורת על פוג'י? באמת? בגלל ה F200?

אז זה פשוט עובדתית לא נכון

לידיעתך

הF200 זכתה בפרס TIPA היוקרתי לשנת 2009

כמו כן היא זכתה בפרס DIMA לשנת 2009

שלא נדבר על הציון highly recommended שקבלה מ dpreview וגם מ photographyblog

אני לא יודע לאיזה תוצאות אתה מצפה ממצלמה קומפקטית, אבל אם לדעתך (ושוב, זו כל הנראה דעתך בלבד) התוצאות של המצלמה הזו "מאכזבות ביותר" אז קשה לי לדמיין איזו מצלמה קומפקטית תניח את דעתך

בכל אופן אפשר להירגע, אם פוג'י אי פעם תדרדר למטה זה לא יהיה בגלל המצלמה הזו.

[br]פורסם בתאריך: 7.05.2009 בשעה 15:17:37

Access denied

שכחת לציין את החיישן של הפוג'י שגדול יותר מהקנון ומאפשר את טכנולוגיית EXR פורצת הדרך שעליה קבלה המצלמה את כל התשבוחות והפרסים.

טכנולוגיית EXR מאפשרת למצלמה לא רק יתרון בצילום בתאורה נמוכה אלא גם במצב של קונטרסט גבוה (הבדלי אור וצל גדולים). במצב זה נוטות מצלמות לאבד מידע בשטחי האור (הם נראים כמו כתמים בהירים ללא פרטים). באמצעות EXR הפוג'י משיגה dynamic range ע"י "צילום" פעמיים של אותה התמונה בשתי תמונות של 6MP אחת בחשיפה רגילה ואחת בחשיפה נמוכה ומשלבת בינהן ויוצרת תמונה אחת בגודל 6MP שבה נראים הפרטים שלכאורה אבדו.

הביקורת של dpreview מסבירה את הטכנולוגיה מצוין.

פורסם

אני באופן אישי לא ממש מאוכזב כי לא היו לי ציפיות מיוחדות. היה ברור שהמצלמה הזו תציע איכות טובה ואפילו עדיפה במעט על ה-F100 שקדמה לה (ושהובילה את קטגוריית מצלמות הכיס בכל מה שקשור באיכות תמונה). את זה אכן קיבלנו. ביחד עם עדשת 28-140 שימושית, מימדים קומפקטיים ומחיר הגיוני מקבלים מצלמה טובה מאוד שראויה בהחלט להמלצות. עם זאת, יש בה לא מעט חסרונות שיפריעו לכל מי שמחפש מצלמה קצת יותר רצינית:

- לא ניתן לשלוט על ה-ISO במצב הצילום הכפול (פלאש + אור טבעי), והמצלמה נוטה לעלות ל-ISO גבוה מאוד שלא לצורך

- הטיימר לצילום על חצובה (2 שניות) מתאפס לאחר כל צילום

- לא ניתן לשלוט על חידוד, קונטרסט ועוצמת הסרת-הרעש

- לא ניתן להשתמש בסנכרון פלאש איטי כשזיהוי הפנים מופעל

- לא ניתן להשתמש בזיהוי הפנים במצב A או S

- בצילום סרטונים הפוקוס האוטומטי והזום מנוטרלים, ואין שליטה על WB

- אין דרך מהירה להגדיל את התמונה במצב צפיה בצילומים

פוג'י מתמחים באיכות תמונה ובתמורה לכסף, אבל בכל מה שקשור בתכנון מצלמות מהנות לשימוש יש להם הרבה מה ללמוד מחברות אחרות. זה נראה כאילו הם מנסים לסרס בכוונה את המצלמות כדי לגרום למשתמשי דגמים קודמים בסדרה לשדרג שוב ושוב, במחשבה שאיכות תמונה מובילה + שיפור קטן אחר אמורים להספיק כדי להשאיר את משתמשי הסדרה בכיס. עלי באופן אישי זה לא עושה רושם, ויידרש שיפור של ממש כדי לפתות אותי לשדרג את ה-F31 לדגם חדש יותר. אולי ברגע שהם יחליטו להתמודד עם שאר החסרונות ברשימה הם ייגרמו לי להתחיל לשקול שדרוג.

פורסם

אז מלבד העדשה אין כאו שיפור באיכות התמונה? ביחס ל.......F100?

פורסם

העדשה היא אותה עדשה. החיישן טיפה יותר טוב.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

האם המצלמה תהיה נוחה בכיס מבחינת מימדים/משקל?

כמו כן, מישהו מכיר חנות שמוכרת אותה שנותנת אחריות מהיבואן הרשמי?

פורסם

היא נוחה בכיס, מנסיון! (עוד אני מכניס אותה לנרתיק בד שלא תקבל שריטות).

אחלה מצלמה ממליץ בחום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים