עבור לתוכן

DDR3 - דואל או טריפל צ'אנל?

Featured Replies

פורסם

אני שוקל לרכוש מערכת מבוססת מעבד core i7 ויש לי שאלה לגבי הזכרונות,

איזו תצורה עדיפה יותר, 3x1gb בטריפל צ'אנל או 2x2gb בדואל צ'אנל?

האם ההבדלים זניחים בין 3gb ל 4gb בתצורות הנ"ל?

אני עומד להשתמש במערכת הפעלה 32 ביט לפחות בזמן הקרוב כך שבמילא לא אוכל לנצל את ה 4gb במלואם.

בנוסף, המחירים של ה-3gb וה-4gb די זהים כך שזה לא שיקול של מחיר.

בנוגע לשידרוגים עתידיים, אני מניח שאם אקנה את הדואל צ'אנל הנ"ל אוכל בעתיד להוסיף עוד סטיק של 2gb

וליהנות מ 6gb בטריפל צ'אנל, ולעומת זאת אם אקנה את הטריפל אני מניח שלא יהיה לי שימוש בהם כאשר ארצה לשדרג את הזיכרון.

אשמח לחוות דעתכם.

תודה ושבת שלום.

פורסם

מבדיקות שנעשו ברחבי הרשת אין ממש הרבה הבדל בין שתי הקונפיגורציות ששאלת, אבל לטווח ה ארוך

אם אתה יכול להרשות לעצמך כן הייתי הולך על פלטפורמה של 3X1GB ואם אתה מתכנן בקרוב מערכת 64 אז הייתי לוקח אפילו 3X2GB.

אם אינך מתכנן OC קנה את הזולים ביותר שתמצא מחברה מוכרת וטובה עם המקסימום אחריות.

http://www.ninjalane.com/articles/general_information/dualvtriple/page5.aspx

פורסם

לשימושים הסטנדרטיים אתה לא צריך יותר מ-3GB/4GB של זיכרון, אז..

לדעתי תקנה 2X2GB שזה יספיק לך גם עכשיו וגם בעתיד, ואם לא אז תוכל לקנות עוד מודול של 2GB.

לצורך העניין אתה לא חייב לקנות קיט, אתה יכול לקנות שניים כאלו:

http://www.skypc.co.il/pl_product~904100~15~0.htm

זה יוצא יותר זול מ-4 מודולים של 1GB, אם כי לצורך העניין היית לוקח 3 (Triple Channel), אז קשה להשוות בין השניים.

בכל מקרה אם תשדרג בעתיד אז זה יהפוך מ-Dual ל-Triple.

*וכמובן שאפשר למצוא זול יותר מהקישור שהבאתי, רק צריך לחפש קצת..

פורסם

אני הייתי קונה היום 3x1GB ובעתיד (נגיד עוד שנה וחצי - שנתיים) לקנות עוד 3x2GB שיהיה סה"כ 9GB.

פורסם

לשימושים סטנדרטיים אין שום סיבה שיהיה כ"כ הרבה זיכרון

אבל גם אם הוא ירצה אז הוא תמיד יוכל להוסיף בעתיד, אפילו אם הוא יקנה 2X2GB

גם יצא לו יותר זול.

פורסם

בגלל זה כתבתי שייקנה היום 3GB ורק בעוד שנתיים יוסיף, קודם כול עוד שנתיים כנראה 6GB זיכרון יעלה לא הרבה יותר ממה 4GB DDR2 עולה היום (200-300 שק) ו3GB לא יהיה משתלם בכלל, וגם חבל להתקע רק עם 6GB עוד שנתיים וכדי לשדרג ליותר מזה הוא יצטרך לזרוק את הסטיקים הישנים.

פורסם

אני לא דיברתי על 6 ולא על 3, אני אמרתי שיקנה עכשיו 2X2GB כך שיהיה לו 4GB ומתי שהוא ירגיש בצורך אז שיקנה עוד 2GB.

זה יוצא מעט יותר זול מהשילוב של 2X3GB.

פורסם

טוב אני לא מכיר את המחירים בארץ אבל בNEWEGG ההבדלים הם לא כאלה גדולים

3 של 1GB עולים 50 דולר

ו3 של 2GB עולים 75דולר

שניהם של 1333

אז אם יש לך עוד קצת כסף לך על 6GB

אם לא אז לך על 2 של 2GB ואז שיהיה לך תוסיף עוד אחד

סטיקים של 1GB יכולים להגביל אותך בעתיד

דבר שני קח בחשבון שאם אתה קונה 4GB (או 6GB כמו שאמרתי מקודם) אתה תאולץ לעבור לויסטה 64ביט (XP 64 ביט לא שווה שקל)

אז אם אתה ממש ממש ממש חייב להשאר עם XP לך על 3GB

גם אני שנאתי את ויסטה שהיה לי 1GB

לא רציתי לעבור

אבל קניתי מחשב חדש עם 8GB אז עברתי לויסטה

וזה לא כל כך נורא

יש כמה דברים מעצבנים אבל בגלל שכבר הרבה זמן מאז שויסטה שוחררה אז כמעט כל בעיה או משהו מציק אתה תוכל למצוא לו פתרון בגוגל

פורסם

ואני המלצתי שעדיף לקנות עכשיו 3x1GB שגם יותר זול מ2x2GB גם הוא ישתמש כבר היום בטריפל צאנל, וגם ככה הוא לא יוכל לנצל את כל ה4GB כי הוא ישתמש ב32BIT.

פורסם

בקיצור- שיקנה מה שיותר זול.

פורסם

חברים להרגע זה לא תחרות פופולריות :lol: :lol:

פורסם
  • מחבר

אני קצת בור בנושא והידע שלי מסתכם בזה ש-2 סטיקים משמשים לדואל צ'אנל ו-3 משמשים לטריפל צ'אנל.

במידה ואלך על ה 3x1gb ואחליט להרחיב את הזיכרון בעתיד, איך זה יתבצע בדיוק?

נניח שאקנה עוד סטיק של 2gb - יהיו לי 4 סטיקים עם זיכרון כולל של 5gb. איך זה מסתדר בדיוק מבחינת הטריפל צ'אנל?

פורסם

תקנה היום 3x1GB ויהיה לך טריפל צאנל, בעתיד תקנה עוד קיט של 3x2GB או 3x1GB ויהיה לך עוד טריפל צאנל.

פורסם

הפונקציה של הדואל או טריפל צ'אנל עובדת רק אם הכמות של הסטיקים היא בדיוק (לא פחות ולא יותר)

כאילו אם יש לך לוח אם 6 סלוטים לזכרונות אז הטריפל צ'אנל עובד רק עם יש לך סטיקים בכפולות של 3

ואם יש לך 3 סטיקים שעובדים בטריפל ואחר כך אתה מוסיף עוד אחד אז הטריפל צ'אנל מתבטל

(אני לא בטוח לגבי טריפל צ'אנל פלוס דואל צ'אנל ביחד)

פורסם
  • מחבר

הפונקציה של הדואל או טריפל צ'אנל עובדת רק אם הכמות של הסטיקים היא בדיוק (לא פחות ולא יותר)

כאילו אם יש לך לוח אם 6 סלוטים לזכרונות אז הטריפל צ'אנל עובד רק עם יש לך סטיקים בכפולות של 3

ואם יש לך 3 סטיקים שעובדים בטריפל ואחר כך אתה מוסיף עוד אחד אז הטריפל צ'אנל מתבטל

(אני לא בטוח לגבי טריפל צ'אנל פלוס דואל צ'אנל ביחד)

אם זה המצב אז נראה לי שעדיף לקנות 2x2gb ולקבל דואל צ'אנל וכשארצה לשדרג זיכרון - אוסיף סטיק של 2gb ואקבל 6gb בטריפל צ'אנל.

האופציה הראשונה של לקנות 3x1gb לא נראית מזהירה כל כך מהיבט של שדרוג עתידי.

תקנו אותי אם אני טועה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים