עבור לתוכן

שאלה לגבי נוחות השליטה בקונסולות

Featured Replies

פורסם

לילה טוב.

החלטתי לקנות מחשב חדש או קונסולה(לא בחודש חודשיים הקרובים...) ואני לא יודע מה לקנות...אני רוצה חוות דעת לגבי אמצעי השליטה בקונסולה

מאלו שיש להם. המשחקים העיקריים הם משחקים די כבדים(למשל GTA IV) מצד אחד אני יכול לקנות מחשב חדש ואני יודע בברור שאמצעי השליטה(עכבר ומקלדת)

יהיו נוחים ומדוייקים, אבל כדי לקנות מחשב שיפעיל משחקים די כבדים(כמו GTA IV) בצורה מקסימלית זה לפחות 6K (ושלא לא נדבר על ציוד היקפי...).

מצד שני אני יכול לקנות קונסולה במחיר 1800-2000שח ואפילו פחות וכל המשחקים יעבדו לי בצורה הכי טובה ולא צריך לקנות מסך או ציוד היקפי אחר אבל הבעיה זה שאין עכבר!!! ומה אני יעשה במשחקי FPS נסיתי לכוון בXBOX 360 ודי היה לי קשה ולא נוח...

מה לעשות על מה אתם ממליצים?(אני מקווה שזה הפורום המתאים)

תודה ולילה טוב.

פורסם

עד 2007 לא היה לי XBOX360 ואת כל המשחקים שיחקתי במחשב.

לפניי שנתיים נמאס לי שכל המשחקים הטובים לא מגיעים למחשב ומה שכן מגיע בסוף יוצא פורט גרוע,אז קניתי XBOX360.

בשבועיים הראשונים גם אני לא הצלחתי לכוון במשחקיי FPS אבל אחריי שהתרגלתי השלט בכלל לא מהווה מקור לבעיה.

להפך,עכשיו אני מעדיף שלט מאשר מקלדת ועכבר.

זה פשוט יותר כיף עם הרטט והעובדה שאתה לא תקוע מול המסך בישיבה קבועה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה אבל בכל זאת מבחינה פוטנציאלית מה יותר מדוייק בקר השליטה בXBOX או עכבר ומקלדת?

וגם כשמתרגלים זה לא עדיין קצת מעצבן ופחות נוח מעכבר? תודה

פורסם

במשחקי FPS- תמיד עכבר ומקלדת יותר טוב, לא יעזור.

בשאר המשחקים.....

גם בלי שיהיה לי X360, קניתי את הקונטרולר.

אלו ה 200 שקל הכי מוצלחים שבזבזתי בשנה האחרונה, 80% מהמשחקים על המחשב כרגע אני משחק עם הקונטרולר של ה 360.

פורסם

לילה טוב.

החלטתי לקנות מחשב חדש או קונסולה(לא בחודש חודשיים הקרובים...) ואני לא יודע מה לקנות...אני רוצה חוות דעת לגבי אמצעי השליטה בקונסולה

מאלו שיש להם. המשחקים העיקריים הם משחקים די כבדים(למשל GTA IV) מצד אחד אני יכול לקנות מחשב חדש ואני יודע בברור שאמצעי השליטה(עכבר ומקלדת)

יהיו נוחים ומדוייקים, אבל כדי לקנות מחשב שיפעיל משחקים די כבדים(כמו GTA IV) בצורה מקסימלית זה לפחות 6K (ושלא לא נדבר על ציוד היקפי...).

מצד שני אני יכול לקנות קונסולה במחיר 1800-2000שח ואפילו פחות וכל המשחקים יעבדו לי בצורה הכי טובה ולא צריך לקנות מסך או ציוד היקפי אחר אבל הבעיה זה שאין עכבר!!! ומה אני יעשה במשחקי FPS נסיתי לכוון בXBOX 360 ודי היה לי קשה ולא נוח...

מה לעשות על מה אתם ממליצים?(אני מקווה שזה הפורום המתאים)

תודה ולילה טוב.

קודם כל תיקון די גדול מחשב משחקים חדש שנותן ביצועים גרפים כמו קונסולה ואפילו יותר לא עולה היום 6000

אלה עולה פחות מי 3000 ואתה יכול עוד לדחוף לתקציב עכבר גימין נחמד ומקלדת סבירה

בעניין מסך-לא ידעתי שקונסולה מגיע אם מסך ...

ואם כבר מדברים על זה אם אתה מתכנן לחבר למסך מיושן אתה תפסיד הרבה מהגרפיקה שהקונסולה נותנת

מה שגם מחשב אפשר לחבר למסך

וכן אני יודע שיתחילו כל מיני פאנבויסים לא אוביקטיבים בעליל ליתנגש בי

אבל יש לי גם קונסולה וגם PC והיו לי בעבר מספיק קונסולות ומחשבים ולא לא רק קונסולות של נינטנדו

בעניין GTA4 תזכור שהמחשב מאפשר הגדרות הרבה יותר גבוהות אבל אם תריץ בהגדרות של360\PS3 לא צריך להיות לך אף בעיה אם מחשב של 3000 שקל

עכשיו לנושא השליטה

יצא לי לשחק בהרבה גימפאדים עכברים מקלדות מכונות ארקיד ומה לא לאורך השנים

בדור הזה יש לי גימפאד של 360 \עכבר גימינג \גימפאד גימקיוב \ושלט ונונצק של הWII \ויצא לי לשחק בDSו\PSP \PS3

בכל מיקרה GTA4 פועל מצוין אם הגימפאד של ה360

זה מאוד נוח לשחק ככה -פשוט כי המשחק תוכנן מראש לזה יש זיהוי אוטומטי ככה שלא מסתבכים אם הכוונת

אפשרות לתפיסת מחסה וסך הכל 95% מהמשחק יותר נוח לשחק אם הגימפאד של ה360 (שיחקתי בגירסת המחשב אם הגימפאד )

החלק היחיד שהציק לי זה השימוש ברובה צלפים זה מחורבן אם הגימפאד 360 אבל זה רק חלק קטן מהמשחק

אבל באופן כללי במשחקים אחרים כל משחק לגופו

לרוב אני מעדיף FPS אם עכבר ומקלדת מול הגימפאד 360

וכן אפשר ליתרגל לגימפאד 360 גם בזה אבל זה פשוט לא מרגיש נוח ברוב הFPS שניסיתי

לאומת זאת מרוצים\ספורט\פלטפורמה \מכות הגימפאד עדיף

מבחינת שליטה בFPS אני למעשה הכי מעדיף את השליטה בWII הבעיה שלקונסולה אין הרבה FPS וגם הגרפיקה ברמה הרבה פחות טובה

בכל מקרה אני לא יגיד לך מה לקנות זה עניין שלך אבל אני ממליץ לך לרשום מה אתה צריך\רוצה במכונן המשחקים שלך ואז לעשות עלות תועלת

לדוגמה צריך כרטיס רשת אלחוטי ? מישחקים מקוונים ? בלו רי ? משחקים מסוימים ?וכו

תעשה לך טבלה ואז תבדוק את העלות תועלת בארץ

פורסם
  • מחבר

קודם כל תיקון די גדול מחשב משחקים חדש שנותן ביצועים גרפים כמו קונסולה ואפילו יותר לא עולה היום 6000

אלה עולה פחות מי 3000 ואתה יכול עוד לדחוף לתקציב עכבר גימין נחמד ומקלדת סבירה

את זה אני יודע אבל אני מדבר לגבי משחקים כבדים מאוד (crysis,gta iv,far cry2,stalker clear sky) ראיתי בנצמארקים למשחקים האלו עם מחשבים

שהתקציב שלהם די מפחיד(במובן החיובי של המילה) ובכל זאת הFPSים לא בשמיים...אז איך מחשב ב3000 יכול להריץ אותם כמו קונסולה?

בעניין מסך-לא ידעתי שקונסולה מגיע אם מסך ...

ואם כבר מדברים על זה אם אתה מתכנן לחבר למסך מיושן אתה תפסיד הרבה מהגרפיקה שהקונסולה נותנת

מה שגם מחשב אפשר לחבר למסך

דבר ראשון לא אמרתי שקונסולה מגיעה עם מסך... ;D

דבר שני יש טלוייזיה 37 אינץ כדי להפעיל משחקים על רזולוציה 1900X1080 ידרש לי כרטיס מסך שעולה כמו מחשב(אני מדבר לגבי משחקים כבדים)

בעניין GTA4 תזכור שהמחשב מאפשר הגדרות הרבה יותר גבוהות אבל אם תריץ בהגדרות של360\PS3 לא צריך להיות לך אף בעיה אם מחשב של 3000 שקל

מה זאת אומרת הגדרות יותר גבוהות? ראיתי GTA IV בXBOX וזה ניראה די טוב... אתה מתכוון שמחשב יכול להריץ את זה בגרפיקה הרבה יותר גבוהה מאשר

מה שהקונסולה יכולה?

ועדיין אני לא מבין איך מחשב ב3000 יכול להריץ GTAIV חלק על הגדרות גבוהות? ראיתי תגובות של אנשים עם מחשבים בתקציב הרבה יותר גדול מאשר 3000 שח

וזה עדיין לא פועל חלק(אני לא מדבר על משחקים כמו COD שתוכנתו היטב...אני מדבר על משחקים עם מנוע כבד שהרבה מתקשים להפעיל אותם כמו שצריך)

ותודה רבה על התגובות

פורסם

את זה אני יודע אבל אני מדבר לגבי משחקים כבדים מאוד (crysis,gta iv,far cry2,stalker clear sky) ראיתי בנצמארקים למשחקים האלו עם מחשבים

שהתקציב שלהם די מפחיד(במובן החיובי של המילה) ובכל זאת הFPSים לא בשמיים...אז איך מחשב ב3000 יכול להריץ אותם כמו קונסולה?

יש נוהג לבדוק משחקי מחשב ברזולוציה גבוה ואם הגדרות גבוהות

ואז יש עומס גדול על המחשב ולא תמיד התוצאות ניראות טובות אבל בפועל אם אתה משווה לקונסולה אתה צריך להכניס הגדרות מוערכות של קונסולה

לדוגמה בקונסולות הHD רוב המשחקים רצים ב720P ולפעמים אפילו פחות שזה אומר בדרך כלל 1280×720

זה נחשב נמוך היום למחשב סתם לדוגמה אני הרצתי את GTA4 ב1680-1050 תעשה את החישוב לבד ואם אני לא טועה המשחק מאפשר גם FHD שזה הרבה יותר

עוד דברים זה הגדרות אחרות שנישלטות במחשב כמו כמות תנועה \מרחק \ועוד הרבה דברים

ככה שבפועל כן מחשב ב3000 שקל יתן לך להריץ בהגדרות גבוהות מקונסולת HD אם אתה יודע להרכיב נכון את המפרט כמובן

אבל הוא לא ייתן לך להריץ כל משחק בהגדרות המקסימליות שלו בצורה נוחה

וקונסולות גם ככה לא מיתקרבות להגדרות כאלו

דבר ראשון לא אמרתי שקונסולה מגיעה עם מסך... Grin

דבר שני יש טלוייזיה 37 אינץ כדי להפעיל משחקים על רזולוציה 1900X1080 ידרש לי כרטיס מסך שעולה כמו מחשב(אני מדבר לגבי משחקים כבדים)

רוב משחקי הקונסולות HD היום הם 720P הקונסולות כמו המחשב יודעות לעשות אופסקלין או איך שכותבים את זה להתאים לטלוויזיה

אבל זה לא FHD אמיתי וגם מחשבים יודעים לעשות את זה

מה זאת אומרת הגדרות יותר גבוהות? ראיתי GTA IV בXBOX וזה ניראה די טוב... אתה מתכוון שמחשב יכול להריץ את זה בגרפיקה הרבה יותר גבוהה מאשר

מה שהקונסולה יכולה?

ועדיין אני לא מבין איך מחשב ב3000 יכול להריץ GTAIV חלק על הגדרות גבוהות? ראיתי תגובות של אנשים עם מחשבים בתקציב הרבה יותר גדול מאשר 3000 שח

וזה עדיין לא פועל חלק(אני לא מדבר על משחקים כמו COD שתוכנתו היטב...אני מדבר על משחקים עם מנוע כבד שהרבה מתקשים להפעיל אותם כמו שצריך)

ותודה רבה על התגובות

עוד פעם תישאל את עצמך מה זה הגדרות גבוהות ?

הגדרות ברמה של קונסולת HD זה היום רמה בינונית ומטה יחסית למחשב חזק

בעניין GTA4 הוא יצא גם אם באגים שתוקנו בהמשך לפחות רובם

ואני מעריך שאם תבדוק אותו מול הגדרות קונסולות מחשב ב3000 שקל לא רק ייתן גרפיקה זה אלה אפילו טובה יותר מהקונסולות

זה לא אומר שהוא יריץ בהגדרות גבוהות אבל כן יותר מקונסולות

פורסם
  • מחבר

תודה רבה קרירין על התגובות עזרת לי מאוד.

פורסם

אני עם מחשב שלפני חצי שנה עלה 3500 מריץ את GTA4 ב40FPS ממוצע בFHD ככה שהיום ממש לא תהיה לך בעיה לקנות מחשב ב-3000 בערך שיעשה לך את העבודה(הגדרות HIGH הכול, וזה נראה הרבה יותר טוב מב-360, ושיחקתי גם בבוקס).

אבל העניין העיקרי שלקונסולות יוצאים משחקים שלמחשב אין וגם כשכן יוצאים למחשב משחקים הם מועברים למחשב מהקונסולה וזה יוצא ממש גרוע ככה שלדעתי עדיף לך קונסולה אלא אם כן אתה ממש רוצה מחשב ולא יכול עם שלט(ואין סיבה שלא תצליח להתרגל ואפילו להיות תותח עם השלט).

פורסם
  • מחבר

אני עם מחשב שלפני חצי שנה עלה 3500 מריץ את GTA4 ב40FPS ממוצע בFHD ככה שהיום ממש לא תהיה לך בעיה לקנות מחשב ב-3000 בערך שיעשה לך את העבודה(הגדרות HIGH הכול, וזה נראה הרבה יותר טוב מב-360, ושיחקתי גם בבוקס).

אבל העניין העיקרי שלקונסולות יוצאים משחקים שלמחשב אין וגם כשכן יוצאים למחשב משחקים הם מועברים למחשב מהקונסולה וזה יוצא ממש גרוע ככה שלדעתי עדיף לך קונסולה אלא אם כן אתה ממש רוצה מחשב ולא יכול עם שלט(ואין סיבה שלא תצליח להתרגל ואפילו להיות תותח עם השלט).

יפה שאתה מצליח להפעיל כזה משחק על כזה FPS בכזה תקציב של מחשב...

קיצר אני עדיין מעדיף את המחשב ואולי בהזדמנות אם אני יראה נכון להוסיף גם איזה קונסולה אז יש מצב...

בקיצור עדיף את שניהם ;D

פורסם

אם אתה קונה מחשב בסוף ממליץ לך לקנות לו גם גימפאד 360

יש חוטי ויש אלחוטי את האלחוטי צריך לקנות אם מתאם למחשב שמגיע בקופסאות שמתאימות למחשב

זה ישפר לך חוויה בהרבה מאוד משחקים

פורסם
  • מחבר

אם אתה קונה מחשב בסוף ממליץ לך לקנות לו גם גימפאד 360

יש חוטי ויש אלחוטי את האלחוטי צריך לקנות אם מתאם למחשב שמגיע בקופסאות שמתאימות למחשב

זה ישפר לך חוויה בהרבה מאוד משחקים

כן, הבנתי שבמשחקים כמו NBA או מירוצים הגימפאד טוב בהרבה, אבל FPS רק עכבר...:cool2:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים