עבור לתוכן

נייד קל לסטודנט למגוון שימושים,עד 5-5.5k

Featured Replies

פורסם

אני צריך נייד ללימודים,אינטרנט ואופיס ומכיוון שאגור במעונות ולא יהיה לי נייח, ארצה אותו לעוד שימושים,כמו לצפות סרטים ואולי קצת משחקים קלים

* גודל המסך?12"-14"

* משקל רצוי?לא יותר מ2.2kg,עדיף כמה שפחות

* האם נדרש זמן סוללה ארוך?עדיף כמה שיותר

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא חובה,אבל אם יש מה טוב

* בלוטות?חובה

* גודל מינימלי של כונן קשיח?לפחות 160,עדיף שיהיה אופציה להגדיל ל250

* צורב DVD?חובה

* האם נדרשת אחריות בינלאומית?לא חובה,אבל עדיפות ל3 שנים

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?העדפה לדל/לנובו

מבחינת התקציב,בעיקרון תכננתי עד 5k אבל אם יש משהו שממש כדאי אני מוכן להוסיף עד 6k

חשבתי על הווסטרו 1310 שראיתי שהוא די מומלץ פה וגם הוא זול יחסית לתקציב שלי,אבל לפי מה שהבנתי סרטים ומוזיקה לא

יהיה נוח איתו והוא בעיקר לעבודה משרדית,אני צודק?

מה לגבי הE6400?מה המשקל האמיתי שלו?האם שווה לי להוסיף כסף ולקחת אותו על פני ה1310,מה היתרונות שלו?מה עוזר בדיוק מסך הלד שלו?

תודה לעוזרים

פורסם

אין שום בעיה עם ה-1310 בסרטים ומוזיקה. כמובן שהרמקולים לא מרשימים אבל זה המצב ב-99% מהניידים.

ה-E6400 שוקל כ-2.3 ק"ג עם סוללת 6 תאים ויתרונותיו על פני ה-1310 הם באיכות בניה יותר טובה, תמיכה בתחנת עגינה, Trackpoint, חיי סוללה טובים יותר, כרטיס מסך קצת יותר טוב, יציאת DP ואופציות קינפוג שלא קיימות ב-1310 (כמו רזולוציה גבוהה).

מסך LED זה לא עניין מהותי ברמה שכדאי לבחור דגם על פיו. מסכי לד טיפה יותר קלים ויכולים לתת קצת יותר חיי סוללה, הם גם בדר"כ יותר בהירים/ אחידים בתאורה. בכל מקרה, ה-E6400 בדר"כ לא מגיע עם מסך לד בתקציב של 6000 ש"ח (לפחות ביבוא רשמי).

פורסם
  • מחבר

מוזר שהם כותבים שהוא שוקל 1.95 ק"ג כולל סוללה 6 ומסך לד.אז בעצם יוצא ש ה1310 יותר קל?

ראיתי בנטבוק קלאב את הE6400 ב5950 ש"ח כאשר למסך לד צריך להוסיף 257 ש"ח.ללא מסך לד זה שוקל אפילו יותר מ2.3?

ה1310 עולה 4765(כולל הגדלת HD ל250 ג'יגה שאני בטוח אעשה)משתלם להשקיע בשבילו עוד 1200 שקל?

מה ההבדלים מבחינת זמן הסוללה?הבנתי שב1310 זה בין 3-4 שעות תלוי בסוג השימוש,עד כמה אפשר להגיע בE6400 עם לד וללא לד?

לגבי מסך מט,איך אדע שזה מתאים לי?נח לעבוד איתו במקומות סגורים או לראות סרטים?ובנסיעה ברכבת למשל?

מה לגבי עמידות?אני הולך ליסוע לא מעט באוטובוסים ולסחוב אותו על הגב בקמפוס,מי יחזיק מעמד יותר טוב?

פורסם

המשקל שדל מציינים הוא לא מציאותי, באופן כללי לא כדאי להסתמך בעיניים עצומות על המשקל שמציינים יצרנים.

2.3 ק"ג זה עם מסך LED, אני מעריכה שמסך רגיל מוסיף אולי 100 גרם אבל לא שקלתי. חיי הסוללה של ה-E6400 הם כ-5 שעות בשימוש ממוצע עם מסך LED. קשה לומר כמה יוריד לך מסך CCFL אם בכלל שכן חיי סוללה הם דבר שתלוי בהמון גורמים של שימוש ואני לא מכירה בדיקות מספיק מאוזנות שמשוות את הדברים הללו.

מסך מאט מתאים יותר ממסך מבריק לשימושים כלליים או למקומות בהם יש אור שיכול להשתקף. לנסיעה ברכבת בהחלט עדיף מסך מאט לדעתי (רק היום ניסיתי להשתמש במחשב עם מסך מבריק באוטובוס ויצאתי מדעתי מרוב השתקפויות). מסכים מבריקים הם אפנה חדשה יחסית שעוזרת להסתיר את איכות המסכים הירודה בניידים ובגלל זה הם כנראה פופולאריים. אם אתה מודאג ממה שיתאים לך אין מנוס אלא ללכת לראות בעצמך.

מבחינת עמידות, ה-E6400 מוביל בבירור.

פורסם
  • מחבר

תודה לך על התגובות המהירות!

בלי מסך הלד,זה 2.4 ק"ג וזה כבר נראה לי כבד מידי.

אם ככה,הווסטרו באמת שוקל 2.2 עם סוללת 6 תאים או שזה גם נתוני יצרן לא אמינים?

לגבי המסך,רוב השימוש יהיה בהרצאות,בחדר,בבית ובכללי יותר במקומות סגורים.זה עדיין מומלץ לי המסך מט?

שורה תחתונה:את מכירה נייד אחר כלשהו שיתן לי תמורה טובה יותר מה1310 בתקציב ובדרישות שלי?הכי חשוב המשקל,עד 2.2 ק"ג ועד מקסימום 6k?

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

החלטתי ללכת על ה E6400 הנה כמה תשובות וטיפים למי שמעוניין

קרדיט ksn1981 שעזר לי להגיע להחלטה,הנה התכתובת ביננו:

שלום אבי,

ה E6400 הוא מהסדרה העסקית LATITUDE של דל כך שמדובר באיכות יותר גבוהה מה VOSTRO שזאת סידרת ביניים כפי שידוע לי.. השאלה היא תקציב!

נ.ב: תוכל לראות את המפרט המדוייק שיש לי בפרופיל שלי.

1. אני כן מרוצה מהמחשב (וזה לא אומר בהכרח שאתה תהיה מרוצה ממנו)

2. זמן סוללה..לא מדדתי במדוייק, אבל.. אני בטוח שזה מעל 5 שעות בהגדרות נכונות..

תוכנת ניהול הצריכה של דל מעולה לטעמי בקטע הזה.. ושתקבל טיפה יותר אינדיקציה אני אפרט עוד.. היה לי נייד דווקא טוב שהיה אמור להחזיק כשלוש וחצי שעות.. אבל עם הגדרות צריכה מקסימליות ועבודה מאמצת זה בחיים לא החזיק שעתיים..

לגבי ה E6400.. הוא מוגדר על צריכה וביצועים מקסימליים גם בזמן שהוא רץ רק על הסוללה.. אני חורש עליו ברכבת מחיפה לתל אביב הלוך וחזור (כשלוש שעות במאומץ) ואף פעם לא חיפשתי להטעין.. תמיד הייתי נשאר עם יותר מ- 20%..

שים לב שאצלי הכרטיס מסך מובנה ושהשימושים שלי אלי שונים בהרבה משלך.. אבל אני יכול להגיד שבהחלט מורגש שלנייד זה יש זמן סוללה יחסית גבוה.. ואם לדבר שוב עלי.. לא הייתי מחפש זמן יותר מזה (למשל ב-T400 של לנובו)

3. אני רואה בו סרטים.. לפעמים גם HD.. לא שזה מקרטע או משהו כזה.. אבל זה תלוי בך.. נראה לי שהשאלה כאן היא האם נוח לך לראות סרט במסך 14 (בכללי) ותשובתי כאן תהיה כן כשצריך.. למשל ברכבת..

אני מצאתי שמסך 14 (במיוחד ברזלוציה הגבוהה שלקחתי.. וממש ממליץ) מאוד נוח לשימושים הכלליים ולא הרגשתי שום מחסור מהמעבר מה 15 שהיה לי לפני.. לא הייתי אומר שמסך 12 (יש לאחותי) יהיה נוח לעבודה ממושכת אבל הייתי מציע לך לבדוק (לראות בפועל) את מסך ה- 13 למרות שאין אותו ברזלוציה גבוהה (אני מדבר על נייד E4300 מאותה הסדרה).. זה יתרום עוד יותר לקומפקטיות..

4. הרמקולים שלו הם הכי גרועים מכל הניידים שבעולם!! באמת ובכל המשתמע מכך!! האיכות ענייה בטירוף והווליום חלש ביותר !!

לי זה בכלל לא מפריע כי ללא שום קשר אני תמיד משתמש באוזניות!

5. המשקל זה 2 קילו בערך ולי אישית זה מאוד נוח להתנייד איתו והרגשתי הקלה רבה כשעברתי מה 2.8 קילו שהיה לי לפני.. לא הרגשתי צורך לשקול אותו.. גם אני קראתי לפני על הפרש משקל כזה אבל מדובר ב 50 גרם אם אני לא טועה !

6. כן הזמנתי עם מסך לד.. לא יודע כמה באמת הוא תורם למשקל ולצריכת סוללה, אבל בהחלט הוא בהיר מאוד וברכבת למשל אני יכול לעבוד איתו באור שמש ישיר ובצורה ברורה !

מקווה שעזרתי!!

שלום אבי,

1.

הרזולוציה הגבוהה היא 1440X900 והיא מגיעה רק עם ה- LED.. שאל ב- NOTEBOOKCLUB כי אני לא חושב שתהיה להם בעיה להביא לך..

ולגבי המשמעות של רזולוציה גבוהה.. תחשוב שאם אתה מקטין את כל פרטי התצוגה במחשב, זה כאילו שקיבלת יותר שטח תצוגה.. תנסה לשנות רזולוציה במסך של נייח רגיל ותבין !

2.

המקלדת המוארת זה הדבר הכי יפה והכי ייחודי במחשב.. זה פשוט הופך את כל החוויה לנעימה הרבה יותר... אם אתה מקליד עיוור זה לא כזה ישנה לך ואם לא אז זה יעזור לך לא רק בחושך מוחלט ואפילו יוסיף יוקרה למחשב.. המחיר לשיקולך אבל זה בהחלט לא גימיק!!

3.

זאת שאלה לגמרי אישית.. אני לקחתי ויסטה עם שינמוך ל-XP ז"א שיש לי רישיון לשניהם.. ואת האמת עוד לא יודע אם אעבור למערכת הפעלה אחרת.. גם אם יציעו לי את 7 בחינם..

הסיבה לכך היא שאני עובד ב- LIVE עם המחשב (פריזינטציות מול קהל).. ונכון להיום XP הכי יציב.. מצד שני שמעתי ש- VISTA השתפר המון.. ואם שם מציעיםאו VISTA (עם שידרוג חינם ל- 7) או XP אז אולי באמת כדאי לך ללכת על האופציה הראשונה.. ה- XP כבר ישן לאללה !!

4.

אם כבר אמרת שעדיף לך נפח אז לך על זה.. אני לקחתי את ה- 250 ב- 7200 סל"ד ואני ממש מרוצה.. אגב ה-5400 בנפחים גדולים 250/320... בגלל הצפיפות מידע לפעמים עוקפים בביצועים דיסקים של 7200 פשוטים.. לא נראה לי שזה נכון במקרה ה E6400 כי אז בזמנו קראתי שהם משתמשים בכוננים איכותיים מאוד.. מצד שני קח בחשבון שאולי הם מתקינים את הדיסקים והזיכרונות אצלהם בחנות (אני קניתי אז מדל ישירות ולא דרכם)..

בכללי סביר להניח שדיסק 7200 יצרוך יותר אנרגיה, יפלוט יותר חום, ואולי יתרום לויברציה או לרעש.. אם תזמין 7200 מדל אז זה יהיה עם יישן נגד נפילות (מנתק את הקשיח במקרה של הנעת המחשב במהירות ותאוצה רבה.. כמו בנפילה)..

רשמתי לך כל מה שידוע לי.. אל תתבאס מה 5400 אם תזמין אתה תהנה גם ! ולא בטוח שבכלל תוכל לזהות הבדלים משמעותיים מה- 7200!!!

פורסם

לדעתי הבחירה של נייד 14" ברזולוציה גבוהה של 1440X900 היא הפשרה הטובה בין ניידות לשימושיות. ברזולוציה נמוכה יותר כבר היה לי קשה לעבוד. לכן לדעתי ה-E6400 בתצורה הנ"ל הוא בחירה מצוינת, כל עוד אתה מבין שהמשקל האמיתי שלו הוא לא 2 קילו. אולי בחלומות של DELL עם סוללה 4 תאים, כונן SSD וללא CD. המשקל עם סוללת 6 תאים, CD ו-HDD (שזו התצורה הסטנדרטית) הוא 2.3 קילו, כפי שצוין במספר ביקורות ומקומות. לא שלדעתי זה כזה הבדל גדול מ-2.2, אז לדעתי עדיין שווה לך ללכת על המחשב הזה לעומת ה-VOSTRO 1310.

פורסם
  • מחבר

לדעתי הבחירה של נייד 14" ברזולוציה גבוהה של 1440X900 היא הפשרה הטובה בין ניידות לשימושיות. ברזולוציה נמוכה יותר כבר היה לי קשה לעבוד. לכן לדעתי ה-E6400 בתצורה הנ"ל הוא בחירה מצוינת, כל עוד אתה מבין שהמשקל האמיתי שלו הוא לא 2 קילו. אולי בחלומות של DELL עם סוללה 4 תאים, כונן SSD וללא CD. המשקל עם סוללת 6 תאים, CD ו-HDD (שזו התצורה הסטנדרטית) הוא 2.3 קילו, כפי שצוין במספר ביקורות ומקומות. לא שלדעתי זה כזה הבדל גדול מ-2.2, אז לדעתי עדיין שווה לך ללכת על המחשב הזה לעומת ה-VOSTRO 1310.

אני קונה בנטבוק קלאב ויש להם רק את שני הסוגי מסכים האלה..

מסך רחב 14.1 WXGA (1280x800) Display או

מסך רחב 14.1 UltraSharpTM WXGA (1280x800) LED Display בתוספת של 235 ¤

הרוזולוציה של המסך השני עם הלד לא מספיק טובה לדעתך?

פורסם

אני חושב שהבהרתי את דעתי האישית בתגובה הקודמת שלי.

פורסם

אבי.. שוב..

דבר איתם.. לא נראה לי שתהיה בעיה להזמין את ה- 1440X900 (במקרה הזה זה כבר יהיה לד)..

ה- 1280X800 זה הסטנדרט לא מעבר!!

בהצלחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים