פורסם 2009 במאי 616 שנים מחבר שמתי על 1.55V ואותו הדבר..אני חושב בכלל שהמתח של המעבד אפילו לא משתנה בכלל כי עובדה שהמתח ב cpuz לא משתנה וכמובן שגם הטמפ' נשארת אותו הדבר.כאילו המעבד לא מקבל את המתח שנקבע בביוס ונשאר על מתח קבוע.
פורסם 2009 במאי 616 שנים תשמע לא קראתי ממש לעומק אבל אם הOC לא מצליח ב1.55 אז או שיש לך מעבד ממש ממש ממש ממש גרוע ( מבחינת OC ) שזה משהו שלא נראה לי יכול להיות , או שפשוט המעבד הוא לא הגורם להגבלה שלך בOC
פורסם 2009 במאי 616 שנים מחבר אין לי ספק שאני שומר את ההגדרות..אני די חושש לעדכן את הביוס כי לא עשיתי זאת אף פעם ולא יודע איך זה עובד בדיוק.. (גם אין לי פלופי).והביוס היחידי שאני מוצא באתר של gigabyte זה עם גרסה ep35-ds3r rev 2.1 וכשאני מסתכל על הלוח עצמו פיזית אני לא מוצא באיזו גרסה מדובר ומה יש לי.עדכון,איפסתי את הביוס דרך ה clr cmos וראיתי שהעניין עם המתחים הסתדר.. אמנם קיים vdrop קטן בין המתח שנקבע בביוס לCPUZ..הצלחתי לייצב את המעבד על באס 400 עם 1.25V למשך כ45 דק' ואז קפצתי לבאס 410 ולאט לאט אני מנסה לייצב גם אותו (כמובן שהמעבד דורש עוד מתח אז אני מעלה בהדרגה..) את שאר המתחים שמתי כרגע על Normal.עדכונים נוספים יהיו ביום ראשון כי עד אז אני לא אהיה בבית..
פורסם 2009 במאי 1016 שנים מחבר עדכון,משום מה שוב חזרה הבעיה של המתחים ומה שמוגדר בביוס בעצם לא משפיע על פעולת המעבד וגורם לאי יציבות.כנראה שאני כבר אקח את המחשב לחנות שתעדכן לי את הביוס כי אני לא יודע לעשות.. בנוסף לזה רציתי לשאול איך אפשר לבצע clr cmos אם אין לי אפשרות להשיג ג'אמפר ?
פורסם 2009 במאי 1016 שנים אתה לא חייב גמפר..אתה יכול לקצר את הפינים על כל כבר מוליך אחר..או לחילופין לנתק את המערכת מהחשמל..להוציא את הסוללה לדקה-שתיים..ולהחזיר..
פורסם 2009 במאי 1016 שנים מחבר משום מה הפעם הוא כבר רושם לי error אחרי שאני מקצר..בכל מקרה נכנסתי שוב ל advanced bios features ושיניתי את הדברים הבאים:cpu enhanced halt=פועלcpu eist function=פועלlimit cpuid max to 3=מבוטלvirtualization technology=פועלבינתיים המתחים חזרו להיות נורמלים,בוא נקווה שזה בגלל 2 האופציות הראשונות שהיו מבוטלות..למרות שהמליצו לבטל אותן כשעושים OC..
פורסם 2009 במאי 1016 שנים מחבר קצת בעייתי כי הכרטיס מסך מפריע להוצאת הסוללה..בכל מקרה כנראה שאני אקח את המחשב לחנות אם ארצה לעדכן את הביוס..בינתיים אני מקווה שהבעיה לא תחזור.. אני מנסה לייצב את המחשב על באס 420..בדיקת יציבות של 45 דק' תספיק ?
פורסם 2009 במאי 1016 שנים מחבר אוקיי אני מבין..אגב המעבד לא יציב אחרי 40דק' - 420FSB + 1.29Vהעליתי ל1.30V ונראה מה יהיה.
פורסם 2009 במאי 1016 שנים אני לא יודע מה גרם לך לחשוב שיש הבדל מהותי בין מתח של 1.29 ל1.3..אם אתה מעלה אז לאזור ה1.35 ואז תראה מה קורה.. ;D
פורסם 2009 במאי 1016 שנים מחבר אני מנסה להעלות מתח בהדרגה אחד אחד ולראות איפה המעבד מתייצב.. עריכה:בינתיים התוספת הקטנה הזו של המתח קידמה את המעבד בעוד 20דק' של יציבות ללא כל בעיה לבינתיים.420FSB + 1.30V יציב לשעה.
פורסם 2009 במאי 1116 שנים מחבר טוב אז ככה,קודם כל הצלחתי לייצב את המעבד על 420FSB מתח 1.30V - יציב במשך שעה וחצי..אך למרבה הצער כשהדלקתי את המחשב היום בבוקר ראיתי שהמחשב בכלל לא מסוגל להגיע לווינדוס..ואז גיליתי לפי cpuz ששוב הבעיה של המתחים חזרה,כלומר בביוס מוגדר מתח מסויים אך המעבד כלל לא מקבל מתח אלא נשאר בסטוק ולכן הוא גם לא יציב..לפני שאני הולך מחר לחנות לעדכן את הביוס אולי למישהו ספק מה יכולה להיות הבעיה ?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.