עבור לתוכן

נייד קומפקטי שניכנס לתיק צד קטן, אבל עם רוב היתרונות של מחשב נייד בגודל מלא

Featured Replies

פורסם

החלטתי לרכוש היום את ה-SC3 ,שהוא לדעתי האישית ,הנייד האופטימאלי שמאפשר

את מירב היתרונות ואת מינימום החסרונות.

אפשר לומר שהוא מגלם את הטוב מכל העולמות בכך שמצד אחד הוא קל משקל

(800 גרם) ובעל מימדים של קופסת סרט DVD,כך שאפשר להכניס אותו לתוך תיק צד קטנצ'יק ומצד שני הוא

מאפשר ביצוע סביר(גם אם לא אופטימאלי) של כל אותם דברים שניתן לעשות עם ניידים ששוקלים פי כמה וכמה,

ושמחייבים היסחבות עם תרמיל גב או תיק ממש.

יתרון משמעותי נוסף הוא שיש לו חריץ - ExpressCard/34 slot שמאפשר לחבר לו בקלות ובנוחות

מגוון רחב של אביזרים שמשדרגים את הפונקציונאליות שלו בצורה משמעותית (לדוגמא מודם סלולארי- 3G ,

כרטיס TV ,בקר דיסקים חיצוניים וכיוצא באלו)

כמו כן הוא מגיע מובנה עם GPS .

הסוללה הבסיסית שלו מספקת רק כשלוש שעות של עבודה,אולם כבר במועד ההזמנה

ניתן להחליף אותה בתוספת כספית לסוללה שמאפשרת כ-6-8 שעות עבודה רצופה.

יחד עם זאת ,יש 2 בעיות עיקריות שמפריעות לי ,כדלהלן:

1. הוא משתמש בדיסקים 1.8 עם נפח קטן למדי של כ-60 GB עם חיבור "ZIF " בדומה ל-901 של

אסוס.

אבל גם עם נפח מצומצם שכזה ,אני יכול להסתדר ,מפני שככול הידוע לי דיסקים קטנים שכאלו נהנים מעמידות

משופרת בפני זעזועים ומכות ,בהשוואה לדיסקים סטנדרטיים בגודל 2.5.

2.מה שהכי מטריד אותי זה המחיר היקר שלו ,שעולה לגבהים חריגים עקב העובדה שאני ככול הנראה אאלץ לשלם לגנבים

של המדינה (קרי המכס),את המע"מ הארור ,(יש דרך להתחמק ממנו ,או לפחות להקטין את הסיכון שאני אחוייב בו?).

כך שהמשלוח היקר (135 $ ) בצירוף ה-15.5 אחוז של המע"מ ,הופכים את הרכישה שלו

לתענוג יקר עד מאוד.

המחיר הכי זול שמצאתי הוא באתר :

http://conics.net/catalog/product_info.php?products_id=364

(שימו לב שאני מדבר על הדגם המשופר עם GPS מובנה +BT + 2 GB .

מחיר סופי: 3546שקל ,אם לא טעיתי בחישוב כדלהלן:

596$+135$ משלוח =731$

X4.2X 1.155=3546 731

תוספת מחיר לסוללה נוספת בעלת קיבולת גבוהה : 728 שקל.

מחיר כולל סוללה נוספת בעלת קיבולת גבוהה : 4274 שקל.

עקב,המחיר הגבוהה ,אני שוקל לוותר על רכישת סוללה נוספת ובמקומה לקנות סוללה חיצונית אוניברסאלית ,כמו:

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6402&perur=2&t=16&c=296

או אחרת מבית PHILIPS,(תמונה למטה) שהיא אומנם ,יותר מסורבלת לשימוש אולם יתרונה בכך שהיא בעלת קיבולת

אנרגיה גבוהה מהסוללה המקורית וגם מאפשרת שימוש בה לצורך הזנת אביזרים נוספים מלבד מחשב נייד

(כמו סלולארי ,נגני mp4 וכיוצא באלו ).

האם כדאי במועד ההזמנה לרכוש גם אביזרים נוספים שמוצעים באתר,או שאלו סתם דברים מיותרים?

אם ידוע לכם על אתר אחר ,שניתן לרכוש את ה-SC3 בפחות כסף ,אנא ציינו אותו כאן.

[attachment deleted by admin]

פורסם

קודם כל נייד 12/11 נכנס בקלות לתיק צד, דבר שני למה Kohjinsha?! זאת חברת נישה, זה כמו לקנות LaCie...

מסך 7" נו באמת, תקנה NC10/EEE אם אתה הולך על NetBook, אם אתה רוצה להשקיע קצת יותר כסף תקנה נייד מבוסס על אינטל CORE2 ULV יש המון כאלה בסביבות ה1200-1000 דולר שנותנים ביצועים גבוהים פי כמה וכמה וכמה מהATOM, נראים הרבה יותר טוב(סדרה U של Lenovo IdeaPad למשל) ונותנים תמורה אמיתית לכסף...

http://www.qsys.co.il/pl_product~59014845~10~34.htm

מסך 10.8, משקל 1.15 ק"ג, סוללה שמחזיקה עד 8 שעות, מעבד Core2 ו3GB זכרון...

פורסם

החלטתי לרכוש היום את ה-SC3 ,שהוא לדעתי האישית ,הנייד האופטימאלי שמאפשר

את מירב היתרונות ואת מינימום החסרונות.

אפשר לומר שהוא מגלם את הטוב מכל העולמות בכך שמצד אחד הוא קל משקל

(800 גרם) ובעל מימדים של קופסת סרט DVD,כך שאפשר להכניס אותו לתוך תיק צד קטנצ'יק ומצד שני הוא

מאפשר ביצוע סביר(גם אם לא אופטימאלי) של כל אותם דברים שניתן לעשות עם ניידים ששוקלים פי כמה וכמה,

ושמחייבים היסחבות עם תרמיל גב או תיק ממש.

אתה חי בסרט אם אתה חושב שאפשר לבצע סוג כלשהו של עבודה רצינית על מחשב עם מסך כזה פיצקי, רזולוציה שמתאימה לשנת 1996 ומקלדת מצ'וקמקת.

תיכף תגיד שהוא מאפשר לך ביצוע סביר של כל המטלות של מחשב שולחני, אז למה צריך מחשב שולחני בכלל?

2.מה שהכי מטריד אותי זה המחיר היקר שלו ,שעולה לגבהים חריגים עקב העובדה שאני ככול הנראה אאלץ לשלם לגנבים

של המדינה (קרי המכס),את המע"מ הארור ,(יש דרך להתחמק ממנו ,או לפחות להקטין את הסיכון שאני אחוייב בו?).

כן, לטוס לחו"ל ולהביא את המחשב בעצמך.

עקב,המחיר הגבוהה ,אני שוקל לוותר על רכישת סוללה נוספת ובמקומה לקנות סוללה חיצונית אוניברסאלית ,כמו:

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6402&perur=2&t=16&c=296

או אחרת מבית PHILIPS,(תמונה למטה) שהיא אומנם ,יותר מסורבלת לשימוש אולם יתרונה בכך שהיא בעלת קיבולת

אנרגיה גבוהה מהסוללה המקורית וגם מאפשרת שימוש בה לצורך הזנת אביזרים נוספים מלבד מחשב נייד

(כמו סלולארי ,נגני mp4 וכיוצא באלו ).

והנה הלך לך כל יתרון הניידות שבשבילו קנית את המחשב הזעיר הזה מלכתחילה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל נייד 12/11 נכנס בקלות לתיק צד, דבר שני למה Kohjinsha?! זאת חברת נישה, זה כמו לקנות LaCie...

מסך 7" נו באמת, תקנה NC10/EEE אם אתה הולך על NetBook, אם אתה רוצה להשקיע קצת יותר כסף תקנה נייד מבוסס על אינטל CORE2 ULV יש המון כאלה בסביבות ה1200-1000 דולר שנותנים ביצועים גבוהים פי כמה וכמה וכמה מהATOM, נראים הרבה יותר טוב(סדרה U של Lenovo IdeaPad למשל) ונותנים תמורה אמיתית לכסף...

אתה לא בכיוון .

קודם כל מדובר בלינק שהבאת בנייד שעולה 6000 שקל.

המימדים שלו גדולים וממש לא מאפשרים להכניס אותו לתיק צד בגודל שאני מתכוון אליו (בגודל קופסת סרט dvd ).

ומה הבעייה עם Kohjinsha? או LaCie ? ,שניהם אחלה חברות איכותיות שמוציאות לשוק מוצרים טובים מהממוצע.

פורסם

טובים מהממוצע זה לא נכון, Z520 חלש יותר מN270/280(למרות שהוא HT, ה530 משתווה ל280 וטיפה יותר טוב בריבוי אפליקציות). אתה משלם פרמיה של 300 דולר על המותג.

NC210 אפשר להביא ב1700 שקל מחו"ל, 1000HD/1002HD אפשר להביא במחיר דומה, מה שאתה מתאר זה לא "תיק צד" זה ארנק של אשה לכל הרוחות.

על הנייד הזה אי אפשר לבצע שום דבר באמת, גלישה באינטרנט, DIVX בSD, וסיימת עם כל הסיפור.

ו6000 שקל זה לא רחוק ממה שאתה רוצה לקנות בהתחשב שזה בארץ עם אחריות, וביצועים פי 10(ולא זאת לא הגזמה)...

פורסם
  • מחבר

אתה חי בסרט אם אתה חושב שאפשר לבצע סוג כלשהו של עבודה רצינית על מחשב עם מסך כזה פיצקי, רזולוציה שמתאימה לשנת 1996 ומקלדת מצ'וקמקת.

תיכף תגיד שהוא מאפשר לך ביצוע סביר של כל המטלות של מחשב שולחני, אז למה צריך מחשב שולחני בכלל?

מה גורם לך בכלל לחשוב שאני מעוניין בכלל לעשות איזו שהיא עבודה על מחשב נייד,כל שכן נטבוק,

ראבק יש לי 2 מחשבים שולחניים בבית לצרכים "רציניים"....

והנה הלך לך כל יתרון הניידות שבשבילו קנית את המחשב הזעיר הזה מלכתחילה.

הסוללה החיצונית נועדה למקרים חריגים שאני צריך זמן עבודה רב יותר (מילואים,טיול וכיוצא בזה).

ב-99 אחוז מהמקרים שלוש שעות עבודה ביום יום מספיקים בהחלט.

(ואם לא, אז יש סוללה חזקה יותר שמספיקה ל-6 עד 8 שעות עבודה)

פורסם

אני מבין שקשה לך לצטט כמו בן-אדם, כדי שאפשר יהיה גם להגיב לך בחזרה, אבל לא משנה.

לשאלתך "מה גורם לך לחשוב", אענה לך. נכון, שבגוף ההודעה לא ציינת שום דבר שבאמת יגרום לי לחשוב כך, אבל הכותרת היומרנית והמטעה שבחרת לתת לדיון שלך דרשה (לדעתי) תגובה שתבהיר חד-משמעית שהטענה שלך כאילו הנייד הזה באמת בא עם כל היתרונות של מחשב נייד בגודל מלא היא שגויה ביסודה.

יכול להיות בהחלט שזה המחשב המושלם עבורך, אבל צריך לשים דברים בפרופורציה.

פורסם
  • מחבר

אני מבין שקשה לך לצטט כמו בן-אדם, כדי שאפשר יהיה גם להגיב לך בחזרה, אבל לא משנה.

לשאלתך "מה גורם לך לחשוב", אענה לך. נכון, שבגוף ההודעה לא ציינת שום דבר שבאמת יגרום לי לחשוב כך, אבל הכותרת היומרנית והמטעה שבחרת לתת לדיון שלך דרשה (לדעתי) תגובה שתבהיר חד-משמעית שהטענה שלך כאילו הנייד הזה באמת בא עם כל היתרונות של מחשב נייד בגודל מלא היא שגויה ביסודה.

יכול להיות בהחלט שזה המחשב המושלם עבורך, אבל צריך לשים דברים בפרופורציה.

אתה יודע מה?

אתה צודק,שיניתי את הכותרת מ-

נייד קומפקטי שניכנס לתיק צד קטן, אבל עם כול היתרונות של מחשב נייד בגודל מלא

ל-

נייד קומפקטי שניכנס לתיק צד קטן, אבל עם רוב היתרונות של מחשב נייד בגודל מלא

מקווה שנחה דעתך...

אגב,אודה לך אם תסביר לי איך "לצוטט כהלכה" מתגובה קודמת (שכוללת בתוכה כבר ציטוט קודם) .

אני באמת לא יודע.

פורסם

גם הכותרת החדשה שלך היא שטויות במיץ, אלא אם כן "מחשב נייד בגודל מלא" עבורך זה netbook (ואכן נראה לי שזו כוונתך, שכן אתה כל הזמן מדבר רק על נטבוקים ומשווה את המחשב הזה לנטבוקים אחרים.

בכלל, אני לא מבין למה לתת לדיון הזה להמשיך לרוץ. מבחינתי, אפשר פשוט למזג אותו עם דיון ה-netbook/UMPC.

בקשר לאיך מצטטים הודעה כמו שצריך, אני חושב שאם מרבית חברי הפורום למדו לעשות את זה בלי שמישהו הסביר להם את זה, אז גם אתה יכול - זה לא בשמיים.

לגבי הכתיבה המתלהמת וניבולי הפה (בתגובתך האחרונה לדובי זובי) - אני מציע לך לשמור על הלשון שלך קצת, שכן כבר ספגת הרחקה אחת בעבר על צורת ההתבטאות שלך.

פורסם
  • מחבר

גם הכותרת החדשה שלך היא שטויות במיץ, אלא אם כן "מחשב נייד בגודל מלא" עבורך זה netbook (ואכן נראה לי שזו כוונתך, שכן אתה כל הזמן מדבר רק על נטבוקים ומשווה את המחשב הזה לנטבוקים אחרים.

לא.

שטויות במיץ זה לקנות היום נייד רגיל שאינו מבוסס על מעבד אטום.

השוק מצביע ברגליים בכול העולם ומכירות הניידים הרגילים צונחים צניחה חופשית לטובת נטבוקים לסוגיהם השונים.

האנשים פשוט גילו שנטבוקים מסוגלים למלא כמעט את כול צורכיהם ואת אלו שלא ,הם יכולים לעשות עם המחשב השולחני הזול מאוד כיום.

בכלל,זה יומרני לחשוב שנייד טוב ככול שיהיה, מסוגל להחליף DESKTOP.

בכלל, אני לא מבין למה לתת לדיון הזה להמשיך לרוץ. מבחינתי, אפשר פשוט למזג אותו עם דיון ה-netbook/UMPC.

אז זהו שלא.

ה-sc3 אינו עונה ממש להגדרות של נטבוק.

הוא די נופל בין הכיסאות.

למעשה הוא נימצא בדיוק בגבול שבין נטבוק לבין MID.

בקשר לאיך מצטטים הודעה כמו שצריך, אני חושב שאם מרבית חברי הפורום למדו לעשות את זה בלי שמישהו הסביר להם את זה, אז גם אתה יכול - זה לא בשמיים.

sorry,אבל הפורום הזה איננו בדיוק פורום סטנדרטי ובהרבה מובנים הוא נחות מבחינה טכנית מהמבנה של פורומים מתחרים

(אני מדבר בעיקר על פורומים מובילים בחו"ל).

אז אם בא לך להסביר,או לתת לי לינק שמסביר זאת ,אני מאוד אודה לך ואם לא, אז לפחות אל תטיף לי "מוסר".

לגבי הכתיבה המתלהמת וניבולי הפה (בתגובתך האחרונה לדובי זובי) - אני מציע לך לשמור על הלשון שלך קצת, שכן כבר ספגת הרחקה אחת בעבר על צורת ההתבטאות שלך.

כתיבה מתלהמת ?----,כן בהחלט,זה פורום בישראל, ריבונו של עולם. לא מפגש חברתי על כוס קפה

ושוקולד טובלרון במוזיאון בשוויץ.....

ובכלל רוב ה-"כתיבה המתלהמת" נעשית עם קורטוב של הומור שחור שנועד לשעשע ולא לפגוע.

אם יש אנשים שבכל זאת לוקחים דברים באופן אישי ובוחרים להיפגע מדברים של אנשים זרים בפורום שאין הם מכירים כלל,

בעיניי זה פטתי ורק מצביע על בעיית ביטחון עצמית אצלהם,ועל זה אין לי כול שליטה.

,ניבולי פה ? -----לא .עדיין לא השתמשתי בקללות בשרשור הזה כלפי אף אחד ואין לי שום כוונה לעשות זאת.

באותה מידה אני יכול להתייחס למילים שלך :"שטויות במיץ",כעלבון וזלזול מעליב לדברי.

גם אם אתה מתנגד אליהם ,עדיין יכלת לנקוט בשפה יותר מעודנת ותרבותית ולהשתמש במילים כמו:"לא מסכים", "לא נכון לדעתי" וכיוצא בזה,

כך שאתה לא "טלית שכולה תכלת" וגם אתה,כמוני, נגוע במידה מסוימת באותה מנטליות מקומית מזרח תיכונית אגרסיבית וירודה

שמביאה לכך ששונאים אותנו בכול העולם.

(חה,חה,חה אני בכלל מאירופה-ברגע שהמטוס עושה TOUCH DOWN בשדה התעופה,אני מכניס להקפאה עמוקה

את המנטאליות הישראלית הנחותה והברברית שאימצתי לעצמי ב-15 השנה האחרונות ,אולי בהגזמה יתירה,כדי לשרוד

בארץ שאזרחיה "המתורבתים" ,"המנומסים" וה-"אדיבים" הפכו את המוטו "ישראל ערבים זה לזה" ל-"ישראל זאבים זה לזה").

אם היית מעז להשתמש בביטוי :"שטויות במיץ",על מנת לתאר דבריו של מישהו באירופה,היית הופך למנודה ולמוקצה מחמת המיאוס.

ולגבי האיום בהרחקה נוספת:

PLEASE GIVE ME A BREAK

פורסם

אין טעם להתווכח איתך כי אתה אטום ולא מסוגל להבין את העובדה הפשוטה שיש אנשים עם צרכים שונים משלך. והאנשים האלה בחיים לא יקנו נטבוק כתחליף למחשב נייד אמיתי. אולי בנוסף, אבל לא במקום.

לגבי איך כותבים הודעה, אז סלח לי, אבל נראה לי שאם אתה מסוגל לכתוב את התגובות שלך בכחול, אז יש לך מספיק קישורים טכניים להבין איך חותכים ציטוט ומגיבים מחוץ לו. ואין שום קשר לסוג הפורום והרמה הטכנית של התוכנה שלו. הייתי חבר פעיל בעשרות פורומים, כולל "מובילים בחו"ל" ובכולם זה אותו דבר. אז תרשה לי לעצור כאן. תכתוב איך שבא לך, זה לא באמת משנה.

לגבי צורת ההתבטאות, אז תרשה לי להגיד מספר דברים שמשום מה אתה לא מבין (וקצת מוזר שאדם שעבר את גיל 18 לא מבין).

1) זה שהפורום ישראלי לא אומר שהוא בהכרח מוצב בערסים ואספסוף מסוג זה או אחר, או שזאת הרמה שהוא צריך לשאוף אליה.

2) ההומור השחור שלך לא משעשע אף אחד, כי מזמן עברת את כל גבולות הטעם הטוב. אם ברצונך לשעשע, לך תגיב בשרשור הבדיחות.

3) הניתוח הפסיכולוגי מטעמך שלי או של חברי הפורום באופן כללי לא מעניין אף אחד.

4) לגבי ה"איום" בהרחקה, אני לא מאיים בכלום (ואני גם לא זה שמחליט על ההרחקות, אז במה בדיוק אני יכול לאיים?). אני רק מציין עובדות שהיו ונותן עצות שמבוססות על הניסיון המוגבל שלי בפורום ובחיים בכלל. ועצות, מתוקף היותן עצות, לא חייבים לקבל.

שיהיה לך המשך ערב נעים ושבוע טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים