עבור לתוכן

מחפש מצלמה חדשה למתחילים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני נוסע לארה"ב עוד חודש ומחפש לקנות מצלמה, אני מתחיל להתעניין בצילום ובכלל כרגע אין לי מצלמה איכותית שאני מרוצה ממנה.

ועכשיו התשובות לשאלות :P

* מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 1600-1700

* אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? גם אנשים וגם נופים, בעיקר ביום אך שיהיה גם נורמלי בלילה

* האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). לא נראה לי

* האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. כרגע לא אשתמש בחצובה

* האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש. לא

* האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? מעדיף שכן

* האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? כן, מצלמה פשוטה מאוד, רוצה משהו יותר מקצועי

* האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? כן, גודל תמונה סטנדרטי או פורטרט של גג 30X30

* מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים. עדשה יחסית רחבה

* כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך? אם יש נרתיק אז לא קריטי המשקל (כמובן לא משהו מטורף)

* האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? בגדול לא אבל עדיף משהו מוכר ואיכותי כמו קנון, ניקון או פוג'פילם

* אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

o מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס) לא קריטי במיוחד

o מקרו (הגדלה מוחלטת, הגדלה במצב טלה)

o תמיכה בפורמט בגדול לא חושב שקריטי למרות שזה יכול להיות יתרון לעריכה בפוטושופ וכאלהRAW

o מצב M מלא

o אפשרות לפוקוס ידני

o היסטוגרמה (חיה, וב-post-view)

o תושבת לפלאש חיצוני

o מסך מסתובב

o עינית אופטית או אלקטרונית

o מצב צילום ווידאו מיוצב

o כמות פיקסלים

o יצרן

o האם מפריע לך אם המצלמה מבצעת ניקוי-רעשים גם על קובצי ה-RAW?

o כמה חשוב לך שהעדשה תהיה חדה גם בפינות? ומה לגבי purple-fringing?

o האם אתה מתכוון לצלם הרבה עם הפלאש הפנימי? כמה חשוב לך שהחשיפות עם הפלאש יהיו מדוייקות ללא שינויי הגדרות?

o אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור

o תכונות אחרות

לגבי אחריות, האם יש למי שקונה בארה"ב? איך זה הולך? יש כזה דבר אחריות בינלאומית? זה מחיר נוסף? שווה להשקיע עוד כסף?

בגדול קצת עשיתי חיפושים וחשבתי על ה SX10 IS של קנון, משהו מכיר? היא טובה למתחיל? אני רוצה שזאת מצלמה שתחזיק כמה זמן, אני לא מחליף כל חצי שנה..

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

אם יש לך כבר ניסיון עם P&S אתה מחפש "משהו מעבר" ומוכן להשקיע קצת זמן בללמוד לצלם, אני ממליץ לך ללכת ישר על DSLR. במיוחד אם אתה מתכוון לצלם בתנאי תאורה לקויים. בתקציב שלך יש מספר מצלמות טובות מיד שניה (לדוגמא 350D), בתוספת של 300-400 ש"ח יש כבר מצלמות חדשות לא רעות (לדוגמא - K2000).

צילמתי עם מגוון מצלמות קומפקטיות ועם מגוון SLR ועם קצת מיומנות וידע אפילו SLR בסיסית וישנה (לדוגמא - D70S) קורעת לגזרים כל קומפקטית שהיא, במיוחד בתנאי תאורה לקויים.

פורסם
  • מחבר

שמע זה לא שיש לי כל כך ניסיון.. אני טיפה מבין עריכה של פוטושופ. ואני בכלל מתעניין לאחרונה בצילום ורוצה להתקדם יותר בתחום וגם להנות ממצלמה איכותית מה שלא היה לי עד כה.

לגבי תנאי תאורה לקויים.. האמתי שעדיין אני לא יודע בוודאות עד כמה יהיה בזה צורך בשלב הראשוני.

יש לך עוד מידע על DSLR יד שניה? אני אסתכל ואבדוק.

פורסם

אם אתה מעוניין להתקדם וללמוד ורוצה להשקיע בתחביב זה, אל תלך על קומפקטית, אפילו אם היא מתקדמת. בנוסף, אין ממש קשר בין הפעלת מצלמה לפוטושופ, אלו שתי אומנויות שונות (גם אם חופפות), אני מכיר חובבים שמוציאים תמונות מדהימות ואין להם מושג במחשבים. תשקיע יותר בקומפוזיציה ובעקרונות הצילום (הבנת חשיבות מפתח צמצם, הקשר למהירות הסגר, חשיפה נכונה וכו').

אני אישית בוחן כעת את שוק היד השניה ומחכה לשתי משכורות טובות (במקצוע ובמקום העבודה שלי גובה המשכורות משום מה לא תמיד צפוי) לפני שאני אחליט סופית. כעיקרון, יש סדרה של בדיקות למצלמה יד שניה, העניין מופיע במקומות שונים ברשת וגם הוזכר פה בפורום. יש הרבה אנשים שקנו את המצלמה כגאדג'ט, שיחקו קצת והניחו בארון, או לחילופין חובבי טכנולוגיה שחייבים להחליף מצלמה עם כל החלפת דגם, כך שיש בשוק הרבה מאוד מצלמות מדור לפני קודם במחירים מאוד נוחים. ניתן למצוא מצלמות בסיסיות כמו D40+עדשת קיט ב-1000 ש"ח או קצת יותר (בלוח רוצים 1200-1400, אבל זה לפני מיקוח וערימת מזומנים ביד ומיד בד"כ עוזרת). היתרון האמיתי של שוק היד השניה, לפי דעתי, משמעותי יותר בגופים החצי מקצוענים (D200, 30D/40D) בהם ההבדל יותר משמעותי והגוף חסון ועמיד ועדיין כמו חדש גם אחרי אלפי קליקים.

בכל מקרה, גם אני אשמח לקרוא כאן דעות נוספות, במיוחד כעת, שאני סוף סוף חוסך למצלמה רצינית ושוקל ברצינות D200 מיד שניה.

פורסם

צילמתי עם מגוון מצלמות קומפקטיות ועם מגוון SLR ועם קצת מיומנות וידע אפילו SLR בסיסית וישנה (לדוגמא - D70S) קורעת לגזרים כל קומפקטית שהיא, במיוחד בתנאי תאורה לקויים.

ה-D70s בפורמט RAW ועם המרה מיומנת אכן תהיה עדיפה משמעותית ב-ISO גבוה בהשוואה למצלמות קומפקטיות, אבל למי שמתכוון לצלם ב-JPEG מחכה אכזבה. הסרת הרעש שלה פרימיטיבית והתוצאות רחוקות מלהיות מרשימות. ב-ISO נמוך ההבדלים יהיו זניחים לחלוטין, ובטווח הדינמי ה-D70s אפילו נמצאת בפיגור בהשוואה למצלמות חיישן קטן טובות.

אם לפותח הדיון אין עניין ספציפי בתכונה שקיימת רק ב-DSLR (למשל אפשרות להחלפת עדשות, עינית אופטית ללא פרלקס או אפשרות לעומק שדה מצומצם) אז ה-SX10 אכן תהיה בחירה מצויינת עבורו, במיוחד אם יהיה יותר פתוח לרעיון של פלאש חיצוני. עם פלאש ב-200 ומשהו ש"ח הוא יוכל לקבל תוצאות טובות יותר ועקביות יותר ממה שיוכל לקבל עם DSLR באור קיים חלש ועם ISO גבוה.

פורסם

ה-D70s בפורמט RAW ועם המרה מיומנת אכן תהיה עדיפה משמעותית ב-ISO גבוה בהשוואה למצלמות קומפקטיות, אבל למי שמתכוון לצלם ב-JPEG מחכה אכזבה. הסרת הרעש שלה פרימיטיבית והתוצאות רחוקות מלהיות מרשימות. ב-ISO נמוך ההבדלים יהיו זניחים לחלוטין, ובטווח הדינמי ה-D70s אפילו נמצאת בפיגור בהשוואה למצלמות חיישן קטן טובות.

בכוונה בחרתי ב-D70S המיושנת כמקור להשוואה. לגבי הטווח הדינמי ד"א, אליבא דה DXOMARK, היא אמנם מפגרת ביחס ל-DSLR אחרות, אבל עומדת בשורה אחת (קצת יותר, קצת פחות) עם קומפקטיות שעולות 1500 ש"ח, יותר טובה מה-G10 ועל כן אני משער גם מה-SX10. בכל מקרה, אני לא ממליץ על ה-D70S כיום, גם מיד שניה במחיר נוח, יש אלטרנטיבות הרבה יותר טובות שעולות אותו הדבר ולעיתים פחות.

ל-SX10 אפשר לחבר פלאש, כך גם ל-DSLR בסיסית, אין כאן יתרון סגולי ל-SX10. שלא לדבר ששימוש נכון בפלאש דורש מיומנות מסוימת, ואם יש את המיומנות, אז למה לקנות מצלמה פשוטה ומסורסת? בגלל שה-JPEG יותר יפים במצב A?

שוב פעם, מי שמעונין להתקדם וללמוד ומוכן להשקיע, אין לו מה לחפש עם קומפקטית מתקדמת כמצלמה יחידה, במיוחד לאור מחירי DSLR דהיום. זה לא רק היתרון ב-ISO גבוה (ב-ISO100 אכן קומפקטית טובה תתן תוצאה דומה מבחינת רעש ל-DSLR), זה כל המידע העצום שטמון ב-RAW של מצלמה כזאת, זה הגמישות בתפעול, השליטה המלאה בפרמטרים והארגונומיה העדיפה.

פורסם

לגבי הטווח הדינמי ד"א, אליבא דה DXOMARK, היא אמנם מפגרת ביחס ל-DSLR אחרות, אבל עומדת בשורה אחת (קצת יותר, קצת פחות) עם קומפקטיות שעולות 1500 ש"ח, יותר טובה מה-G10 ועל כן אני משער גם מה-SX10.

ה-D70s מפגרת בסטופ בטווח הדינמי בהשוואה ל-LX3 ול-S100fs, שתי מצלמות שמשתמשות בחיישן קטן בהרבה מחיישן ה-APS-C שלה. אין נתונים על ה-SX10, אבל יש נתונים על ה-FZ28 שמשתמשת בחיישן בגודל מקביל. הטווח הדינמי שלה ב-ISO מינימלי דומה מאוד לזה של ה-D70s.

ל-SX10 אפשר לחבר פלאש, כך גם ל-DSLR בסיסית, אין כאן יתרון סגולי ל-SX10.

לא, אבל יש כאן משהו שדי מוחק את אחד היתרונות הכי גדולים של מצלמות DSLR - האפשרות לקבל תוצאות טובות בצילום תחת תאורת חדר. עם פלאש חיצוני אפשר לקבל תוצאות כאלה בקלות עם כל מצלמה שכוללת תושבת פלאש, ללא קשר לגודל החיישן שלה או לאיכות שלה ב-ISO גבוה. הדברים האלה מפסיקים להוות סוגיה.

שלא לדבר ששימוש נכון בפלאש דורש מיומנות מסוימת

המיומנות הדרושה לצילום עם פלאש מוקפץ מינימלית ביותר.

ואם יש את המיומנות, אז למה לקנות מצלמה פשוטה ומסורסת?

כי (א) היא לא פשוטה ולא מסורסת (בניגוד למשל למצלמת DSLR זולה כמו ה-D40), ו-(ב) יש לה ולרוב מצלמות החיישן-הקטן האחרות יתרונות רבים מול מצלמות DSLR בתקציב דומה.

D40 + עדשת קיט 18-55 עולה 1900, סכום דומה מאוד למה שעולה SX10. הניקון כוללת את היתרונות שציינתי קודם, אבל חסרה תכונות שימושיות אחרות. אין לה למשל מסך מפרקי (או תצוגה חיה כלשהי), אין לה תמיכה בצילום ווידאו, והעדשה שמגיעה איתה לא מיוצבת (דבר ש"אוכל" לא מעט מהיתרון ב-ISO גבוה) וגרוע מכך - מוגבלת לטווח שמקביל ל-27-75. ה-SX10 לעומת זאת כוללת עדשה שמגיעה לטלה של ממש (מעל 500 מ"מ). לא מדובר בפיצ'ר הכרחי ליום יום, אבל בהחלט כזה ששימושי בטיולים, בצילומי טבע ובמיוחד בצילום בעלי חיים.

שוב פעם, מי שמעונין להתקדם וללמוד ומוכן להשקיע, אין לו מה לחפש עם קומפקטית מתקדמת כמצלמה יחידה, במיוחד לאור מחירי DSLR דהיום.

זה תלוי בדרישות, בצרכים ובתקציב. אין כאן תשובה אחת שנכונה לכולם.

זה לא רק היתרון ב-ISO גבוה (ב-ISO100 אכן קומפקטית טובה תתן תוצאה דומה מבחינת רעש ל-DSLR), זה כל המידע העצום שטמון ב-RAW של מצלמה כזאת

ה-RAW עוזר למי שמתכוון להשקיע זמן בהמרה ועיבוד במחשב. אני לא משוכנע שפותח הדיון שייך לקבוצת המשתמשים הזו.

זה הגמישות בתפעול

איזו גמישות יש ב-D40+‏18-55 שלא קיימת ב-SX10? אם כבר, המסך המפרקי ועדשת האולטרה-זום של הקנון הופכים אותה להרבה יותר וורסטילית וגמישה.

השליטה המלאה בפרמטרים

שליטה על אילו פרמטרים אתה חושב שתחסר לפותח הדיון מספיק כדי להצדיק וויתור על היתרונות שהוא יכול לקבל ב-SX10?

והארגונומיה העדיפה.

להוציא את גלגל הזום המכאני, אני לא מוצא שום יתרונות ארגונומיים/ממשקיים ב-D40 בהשוואה ל-SX10. מניסיוני עם שתי המצלמות האלה אני יכול להגיד שהמצב אפילו הפוך. התפעול של ה-D40 היה מתסכל ומעצבן בעיני, בעוד ה-SX10 הפתיעה אותי מאוד לטובה בנושא הזה. התפריטים שלה היו הרבה יותר אינטאיטיביים ונגישים מאשר אלה של ה-D40.

פורסם

במאמרך על יתרונות המצלמות הקומפקטיות אתה מסכם ואומר שאתה משתמש בכל מצלמה לפי צרכך. אכן, צלמים רבים נושאים קומפקטיות איכותיות כמצלמה שניה או שלישית או למשימות מיוחדות הדורשות ניידות ו/או דיסקרטיות.

אולם, כמצלמה ראשונה, לכל אדם שרואה עצמו מתקדם בעתיד בעניין הצילום כפי שכתב פותח הדיון בפיסקה הפותחת את הודעתו הראשונה, אין מקום למצלמה כזאת. אני למדתי את זה על בשרי ועד היום מצטער שלא קניתי DSLR יד שניה פשוטה במקום הדיגיטלית הראשונה שלי (שהייתה קומפקטית) ואני נאלץ "לשנורר קליקים" מחברים (עם השיפור הנוכחי במשכורת העניין אולי יבוא סוף סוף על פתרונו). יכולת ההתקדמות עם קומפקטית, ותהה מתקדמת כלל שתהיה, היא מוגבלת.

אין ספק שניתן להוציא תמונות מרהיבות עם כל מצלמה, ואני עצמי עמדתי על כך בהודעות קודמות. הוצאתי מה-A630 כמה תמונות שאני מאוד גאה בהן. אולם חדוות היצירה עם מצלמה זאת (או כל קומפקטית לצורך העניין) לא מתקרבת לחדוות היצירה שהייתה לי עם DSLR ותהיה זאת העלובה ביותר (ניסיון של עשרות קליקים או יותר יש לי עם D40X, D70S, D80 של ניקון ו-40D של קאנון), מלבד תחושה סוביקטיבית זאת, התוצאות בכל ISO מעל 200 טובות משמעותית ובעבודה ועם RAW אין בכלל מה לדבר.

פורסם

אני בהחלט חושב שאתה כן צריך DSLR, אבל אני לא מצליח למצוא בהודעות של פותח הדיון הרבה סיבות (אם בכלל) שמראות ש-DSLR תהיה בהכרח הבחירה האופטימלית עבורו. נתנו לו מספיק חומר למחשבה. עכשיו מה שהוא צריך לעשות זה להחליט אילו תכונות חשובות לו יותר.

פורסם

כמובן שאני צריך/רוצה DSLR אבל אין לי בעיה גם להמליץ על קומפקטית כשצריך. אם הבחור אומר שיש לו כבר PS ושהוא רוצה ללמוד ולהתקדם זאת אינדיקציה ל-DSLR. כמובן שזה הכסף שלו והחלטה שלו.

בסופו של דבר, לפי דעתי מי שבאמת אוהב לצלם ונהנה מחדוות היצירה שבאומנות זאת ולא מחפש רק רשימת פיצ'רים ו/או גימיקים, ראוי שיבחן ברצינות רכישת DSLR. זהו עניין סוביקטיבי לחלוטין ויעשה פותח הדיון את חשבון הנפש והכיס שלו.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות משני הצדדים. בהחלט אנסה להפנים את הכל ולבחור מה מתאים בשבילי בדיוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים