עבור לתוכן

מסנן פולסים לדלגלג מסוג T

Featured Replies

פורסם

שלום..

אני רוצה לבנות מסנן פולסים שיאפשר רק לפולסים באורך מסויים לעבור דרכו...

זאת כדי להשתמש בדלגלג מסוג T כמתג (אני מתכוון.. אחרי לחיצה אחת על המתג יגיע לדלגלג '1' והוא יסגור מעגל ובליחיצה הבאה שגם בה המתג יעביר לדלגלג '1' הוא יפתח את אותו מעגל...)

תודה..

פורסם

זה לא בדיוק מסנן פולסים אך תוכל לבנות מעגל חד יציב אשר בהנתן כניסת טריגר כלשהי פולס המוצא יהיה באורך קבוע.

פורסם
  • מחבר

או קיי.. חח זאת חידה או משהו?

תן פרטים... יש תרשים כלשהו?

פורסם

יש לי הצעה .. בטוח יש יותר פשוטות אבל זאת הראשונה שעולה לי עכשיו בראש..ואני לא בטוח שהבנתי אותך כל כך אבל זה ממה שהבנתי..

אם אתה רוצה שרק אחרי מרווח זמן מסויים של לחיצה הוא יחשיב יוציא אחד לוגי...

אתה יכול לחבר מונה. ואז כשאתה לוחץ המונה מתחיל למנות ורק לאחר זמן מסויים שאתה רוצה (שיוצר צירוף מסויים במוצאי המונה)

יוציא פולס לחד יציב ויווצר לך '1' באורך איזה זמן שאתה רוצה..

חחח אני יודע שאולי ההסבר לא משהו אבל תנסה להבין...

הנה שירטוט קטן תנסה להבין ממנו

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

יש לי הצעה .. בטוח יש יותר פשוטות אבל זאת הראשונה שעולה לי עכשיו בראש..ואני לא בטוח שהבנתי אותך כל כך אבל זה ממה שהבנתי..

אם אתה רוצה שרק אחרי מרווח זמן מסויים של לחיצה הוא יחשיב יוציא אחד לוגי...

אתה יכול לחבר מונה. ואז כשאתה לוחץ המונה מתחיל למנות ורק לאחר זמן מסויים שאתה רוצה (שיוצר צירוף מסויים במוצאי המונה)

יוציא פולס לחד יציב ויווצר לך '1' באורך איזה זמן שאתה רוצה..

חחח אני יודע שאולי ההסבר לא משהו אבל תנסה להבין...

הנה שירטוט קטן תנסה להבין ממנו

אני לא יודע איך הגעת לפונקציה של זמן..

אני רוצה שכשאני אלחץ על המתג פעם אחת המעגל יעבוד ואז בפעם השניה שאני אלחץ המעגל יפסיק לעבוד

פורסם

אני רוצה להבין; אתה רוצה לסנן את הרעשים בלחיצה? שלא תקבל ריטוט מגעים?

אגב, אין דבר כזה "דלגלג מסוג T" אתה צריך ליצור אותו בעצמך מדלגלג JK.

פורסם
  • מחבר

דלגלג מסוג T זה מעיין מתג שכאשר הוא מקבל פולס אחד הוא סוגר את המעגל וכאשר הוא מקבל פולס שני הוא סוגר.... תקנו אותי אם אני טועה...

אני רוצה לחבר לו מתג ידני שברגע שילחצו עליו הוא ישלח '1' לדלגלג וכתוצאה מכך הוא יסגור את המעגל.

הבעיה שלי היא שבלחיצה בעצם יש הרבה לחיצות קטנות ולכן אני צריך שרק הלחיצה הפיזית הרגילה שלי תעבור.. ובשביל זה אני צריך מסנן...

איך יוצרים אותו בעצמי? אני לא ממש בקיא בדלגלגים מה זה דלגלג JK?

פורסם

עכשיו מובן. תוסיף LPF בכניסה.

אתה צודק בקשר לאופן הפעולה של דלגלג T, אבל מה שמורים שוכחים לומר זה שאין רכיב כזה במציאות... המציאות עגמומית יותר, ומשתמשים בJKFF שכניסות JK בVCC, כדי ליצור אותו.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

סבבה אחי.. תודה רבה.. רק.. באיזה כניסה לשים את הLPF? אם תסמן בדיוק זה יהיה אחלה..

פורסם
  • מחבר

אההה כאילו.. הLPF כבר שם...

תודה רבה..

לא חשבתי על זה.. מצטער...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים