עבור לתוכן

Sound Blaster Audigy 2 Value - האם שווה להחליף?

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב לכולם,

מזה 5 שנים בהן אני משתמש בכרטיס הקול המצוין בכותרת.

לאור רכש של מחשב חדש, מתלבט האם שווה להחליף את כרטיס הקול לסדרות החדשות יותר דוגמת X-Fi וכדומה.

כרגע משתמש במערכת די נחמדה של altec, אך לא משהו מפוצץ - עלתה בסביבות ה800 שקלים.

האם הכרטיס מספיק גם בימים אלו, במידה ואשדרג את הרמקולים (ככל הנראה זה מה שיהיה)?

במידה וכן, על איזה כרטיס כדאי לי ללכת?

תודה לעוזרים..

פורסם

שלום,

זה תלוי לאילו רמקולים תשדרג וזה גם תלוי מה אתה עושה איתו - משחקים/סרטים/בעיקר מוסיקה.

כרטיסי ה X-Fi הישנים והחדשים יותר יספקו לך איכות צליל טובה יותר (גם מניסיון).

פורסם

כל עוד מדובר ברמקולים למחשב אני לא חושב שזה מצדיק שדרוג, סה"כ מדובר בכרטיס שנחשב מאוד טוב למחירו ואני מסופק אם כרטיס יותר יקר ויותר איכותי יהיה מורגש ברמקולים כאלה.

לאיזה מערכת בדיוק אתה מתכנן לשדרג?

מה עיקר השימוש שלך, משחקים, מוזיקה או סרטים?

פורסם
  • מחבר

כל עוד מדובר ברמקולים למחשב אני לא חושב שזה מצדיק שדרוג, סה"כ מדובר בכרטיס שנחשב מאוד טוב למחירו ואני מסופק אם כרטיס יותר יקר ויותר איכותי יהיה מורגש ברמקולים כאלה.

לאיזה מערכת בדיוק אתה מתכנן לשדרג?

מה עיקר השימוש שלך, משחקים, מוזיקה או סרטים?

מוזיקה, מוזיקה, מוזיקה.. שומע המון. פשוט רוצה לשמוע כמו בנאדם.

לגבי המערכת, מתכנן לקנות מערכת רמקולים מארה"ב בסביבות ה-200$.

יש המלצות?

פורסם

יש המלצות?

אם אתה מתכנן לקנות רמקולים ב200$, ובמילא חשבת גם לקנות כרטיס קול - העצה הכי טובה (במיוחד למטרת שמיעת מוזיקה) היא לקנות בכל הכסף את זה:

http://www.audioengineusa.com/a5_home.php

ביקורת בעברית: http://www.hometheater.co.il/article00899.%D7%9C%D7%94%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%92%D7%9D-%D7%91%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%A8%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-Audioengine-5

הרבה יותר טוב מכל רמקולים מצ'וקמקים למחשב (בלי להעליב אף אחד, כן?)

כרטיס הקול הנוכחי שלך יספיק בשביל זה, מקסימום שדרג אותו בעתיד.

פורסם

מערכת רמקולים זה אומר סטריאו? סטריאו + מגבר/רסיבר?

אם אתה רוכש (בנוסף ל200$) גם רסיבר, אז אולי כדאי לוותר על כרטיס קול מיוחד ולתת לרסיבר לעשות את העבודה.

מוסיקה - יש דברים שהם עדיפים יותר למוסיקה, תלוי במחיר שאתה מעוניין, מאיפה אתה מעוניין והאם אתה רוצה גם יד שנייה.

אם אתה רוכש בארה"ב, אז יש לך גם כרטיסי קול שאתה יכול לרכוש שם.

הCreative יכול לתת לך שיפור בסדרות החדשות שעם רמקולים טובים אתה תוכל לשמוע את ההבדל גם יחסית לAudigy 2. זה בדיוק המעבר שאני עשיתי: מJBL Creature II ל Polk RTiA1 ובו בזמן, מ Audigy2 value ל XtremeGamer. במקרה שלי יש גם מגבר Trends ta-10.1

אפשר לשמוע את ההבדל בין המערכות למרות שאני לא יודע לבודד את הערך של כל חלק במערכת.

--

מה שכן, ב200$ יש גם מערכות רמקולים למחשב די טובות בארה"ב וגם רמקולים סטריאו טובים (שזה עדיף, אם אתה מכוון למוסיקה בעיקר) - בעיקר אלו מהסדרות שהן לא האחרונות. סדרות ישנות יותר נמכרות במחירים מצחיקים לפעמים.

לגבי הכרטיס, יש Asus D1 (לסטריאו, לדברים אחרים הוא פחות טוב), יש XtremeAudio ו XtremeGamer שפחות טובים ממנו מבחינת הנתונים על הנייר (חוץ מפרמטר של זליגה של קול בין הרמקולים, שסדרת ה X-Fi עושה טוב יותר). ביקורת ברשת מדווחות שעדיין ה X-Fiים (האמיתיים, לא ה XtremeAudio) נשמעים עדיין יותר טוב להרבה אנשים מאשר ה Asus D1. לא בדקתי בעצמי.

פורסם

יש המלצות?

לא תוכל להפוך את הנעליים שלך לנוחות יותר על ידי קניית שרוכים מזהב, אין קיצוריי דרך בעולם האודיו. מילת הקסם - איזון בין רכיבי המערכת.

פורסם

אני דיי בטוח שכשהוא אמר 200$ הוא התכוון, מין הסתם, לקנות בהם רמקולים למחשב. ::)

אני לא מכיר שום אפשרות בשום מצב לקנות מגבר + רמקולים רגילים ב-200 דולר.....

+1

תישאר עם ה-Audigy2, אתה לא תרגיש בשום שיפור עם כרטיס קול אחר, בטח שלא משהו ששווה הוצאה של מאות שקלים.

פורסם

ב200 דולר בארצות הברית אפשר לקנות רמקולים עם מפענח פנימי וחיבור SPDIF, מה שיכול להיות אלטרנטיבה יותר טובה מכל דבר אחר.

אם זה רמקולים ללא מפענח פנימי, אני הייתי הולך על מגבר משולב מפענח עם SPDIF(מהדגמים הקטנים לאוזניות(קיט או מורכב זה לא עקרוני), עם רמקולים למחשב זה לא משנה שום דבר כיוון שהם מתוכננים לעבוד עם הספק שמגיע מכרטיס קול ולהגביר בעצמם) + רמקולים אנלוגיים טובים.

שתי התוצאות הללו ייתנו כמעט תמיד תוצאות טובות יותר ממערכת של כרטיס קול mid-range(וכן גם הXfi מבחינתי עדיין mid מבחינת המחיר).

במקרה ואתה מתכנן לקנות רמקולים ללא מגבר פנימי, ומגבר מלא נפרד(ללא מפענח) אפשר כבר לשקול לקנות כרטיס חדש, מגבר שלא מפענח אות דיגיטאלי נקי מאוד מושפע מאיכות האות שמגיעה מכרטיס הקול שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים