עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט שקט (מאוד) לHTPC שבניתי 5100 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

PSU: Silverstone SST-ST45NF: 960 ¤.

CPU cooler: Scythe Orochi SCORC-1000 CPU Cooler: 365 ¤.

CPU: Intel Core 2 Duo E8500: 988 ¤.

Motherboard: GIGABYTE GA-EP45T-DS3: 673 ¤.

Memory: OCZ DDR3 Platinum 4096MB (2GBx2): 450 ¤.

Graphic card: Gigabyte nVIDIA GeForce 9600GT 1GB PCIe: 745 ¤.

Hard drive: Western Digital Caviar Green 1000GB WD10EADS: 555 ¤.

PC remote: Microsoft Remote Control: 196 ¤.

PC case: ~200 ¤

Sum 5132 ¤ .

ככה הקירור של המעבד יהיה פסיבי, הספק יהיה פסיבי והמערז יהיה פתוח לחלוטין לאוורר, לכן לא חשוב סוג המארז...

אבל אם יש למשהו המלצה למארז שוכב זול שייתן

השאלה שלי האם זה יעבוד?

פורסם

2 שאלות

1- מה הטעם ברכיבים שקטים במחירים הנ"ל אם אתה משאיר את המארז פתוח לאוורור? אולי כדאי לקחת מארז HTPC שקט וסגור ואז לחסוך טיפה על רכיבים שקטים. אל תשכח שזה HTPC וגם ככה אתה לא צריך אותו במפרט של מחשב עוצמתי - מלחתחילה הוא לא כ"כ רועש.

2- הכ"מ שבחרת תומך בתצוגת HD ? (אין לי כוח לחפש)

פורסם

עדכן תקציב בכותרת + שימושים לפי חוקי הפורום - אחרת הדיון ינעל

דוגמאות כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

* 5100 ש"ח למחשב HTPC? גם בחצי אפשר לקבל מחשב HTPC שינגן FHD ללא בעיה.

פורסם
  • מחבר

1- מה הטעם ברכיבים שקטים במחירים הנ"ל אם אתה משאיר את המארז פתוח לאוורור? אולי כדאי לקחת מארז HTPC שקט וסגור ואז לחסוך טיפה על רכיבים שקטים. אל תשכח שזה HTPC וגם ככה אתה לא צריך אותו במפרט של מחשב עוצמתי - מלחתחילה הוא לא כ"כ רועש.

הרכיבים האלה יקרים בגלל שהם פסיביים (ללא מאוורר)...

2- הכ"מ שבחרת תומך בתצוגת HD ? (אין לי כוח לחפש)

אם ה"תומך תצוגת HD", אתה מתכוון לHDCP אז כן.

* 5100 ש"ח למחשב HTPC? גם בחצי אפשר לקבל מחשב HTPC שינגן FHD ללא בעיה.

כן אבל המחשב הזה יעבוד עם dual screen גם בתור המחשב היום יומי שלי...

בנוסף הוא יצטרך להריץ XBMC תוכנה שהקודקים שלה דורשים עיבוד חזק.. בייחוד ל 1080P...

פורסם

הרכיבים האלה יקרים בגלל שהם פסיביים (ללא מאוורר)...אם ה"תומך תצוגת HD", אתה מתכוון לHDCP אז כן.כן אבל המחשב הזה יעבוד עם dual screen גם בתור המחשב היום יומי שלי...

בנוסף הוא יצטרך להריץ XBMC תוכנה שהקודקים שלה דורשים עיבוד חזק.. בייחוד ל 1080P...

אני לא רואה פה

http://xbmc.org/wiki/?title=XBMC_for_Windows_specific_FAQ#What_is_current_recommended_hardware_requirements_for_XBMC

דרישות חומרה ברמה שהכנסת למפרט שלך.

השימוש בלוח וזכרון DDR3 לא ברור :nixweiss:

לקת כרטיס מסך 9600GT כנראה היקר בשוק ???

אתה בונה מערכת חשופה לגמרי ללא אוורור או שאתה מתכוון להכניס את הכל לתוך איזה מארז ומצפה שזה יעבוד?

בד"כ כאשר בונים מחשב מרכיבים בעלי קירור פסיבי דועגים לקירור/אוורור חיציני/מובנה בתוך המארז.

עדיף שתנסח מחדש את הדרישות/צרכים שלך, לדוגמא

1. שקט מקסימלי

2. הקרנת FULL HD - 1080P על גבי מסך XX" שמחובר דרך DVI/HDMI

3. קידוד/המרת קבצי וידאו/HD

4. שימוש בדיסקים BR - ניגון/צריבה

5. שימוש בתוכנה א', ב', ג' ...

וכו'

פורסם
  • מחבר

תראה אני מבין שהמערכת היא טיפה חזקה מהרצוי.. אבל ככה עדיף לא, הרי אם אני ארצה לשחק מעט עם המחשב אז אני לא רוצה שהוא יחנק בגלל שלא הייתי מוכן להשקיע 1000 שקל נוספים, אני מבין שהוא לא יהיה מכונת משחקים חזקה, אבל עדיין הוא לא יהיה חלש.

בחרתי ב9600 כי הוא הכי חזק עם קירור פסיבי, אז כדאי להשקיע.

והדרישות של XBMC הן דרישות המינימום, גם המחשב הנוכחי שלי עונה על הדרישות האלו ולא מנגן אפילו 720P עם DD או DTS ושלא נדבר על ריפים של BluRay.

וכן אני מתכוון לשים הכל במארז שוכב ולהשאיר אותו פתוח בשביל איורור מקסימלי (המחשב יעמוד על שולחן),בתקווה שהScythe Orochi יקרר מספיק את המעבד, שהוא הקטע היותר בעייתי פה אם נתחשב בעובדה שהספק והכרטיס מסך בנויים לעבודה עם קירור פיסיבי, ואולי לשים לו מאוורר 140MM לפיקים..

מה אתם אומרים יש סיבה שזה לא יעבוד?

נ.ב.

השימוש בDRR3 הוא הכרחי לניצול הFSB של לוח האם ומעבד.

בקשר לדרישות שרציתי שאפרט, אני חושב שהייתי די ברור, ואם לא אז ככה.

שקט מקסימלי

ניגון כל תכני הHD למיניהם, על מסך FULL HD, אני לא מבין למה את חושב שזה רלוונטי באיזה חיבור, אבל בכל זאת HDMI.

תוכנה XMBC על vista 32bit.

המרה של קיבצי וידאו היא לא רלוונטית עם XBMC.

וזהו סך הכל.

מי שמעוניין הנה המאמר שממנו קיבלתי את ההשראה לפרויקט

http://www.silentpcreview.com/article932-page2.html

רק שהThermal Design Power של המעבד של הוא 45W ובעוד לE8500 (מעבד אינטל שאני מעדיף) יש 65W, ולכן אני תוהה האם הקירור הפסיבי עדיין יעבוד כמו שצריך.

דרך אגב תודה רבה לעוזרים :xyxthumbs:.

פורסם

בוא נעשה קצת סדר:

1) הכרטיס הזה לא יריץ משחקים על מסך FHD לא בצורה שחיקה בכל אופן.

2) זיכרון DDR3? אין כמעט שום שיפור בינו לבין DDR2 מלבד השיפור בגודל החור ב"כיס".

3) גם E5200 מריץ FHD ללא שום בעיה מיוחדת.

4) מה הדרישות המדוייקות של התוכנה? מה היא דורשת? כח עיבוד? כמות זיכרון?

* אני מציע לך לגשת לאתר ולבדוק בדיוק את דרישות התוכנה.

5) חובה מארז HTPC ייעודי? אם כן פרט מהן הסיבות (מקום, גודל, מראה וכו' וכו').

פורסם

מפרט שקט במארז TOWER

מעבד:

Intel Core 2 Duo E5200 2.5Ghz Penryn OEM

כמות: 1 - מחיר: ¤364

מספיק לצרכים שלך כפי שהבנתי אותם (ניגון/הקרנה בלבד ללא קידוד/המרת וידאו).

קירור למעבד:

Scythe INFINITY (MUGAN) (Japan Design)

כמות: 1 - מחיר: ¤206

הקירור מגיע עם מאוורר מצוין ושקט. אתה מוריד אותו ומתקין במקום המאוורר שמגיע עם המארז, כלומר משאיר קירור פסיבי על המעבד.

אין לך שום צורך ב- OROCHI עבור מעבד ליבה כפולה ללא OC עם אוורור חיצוני.

לוח אם:

Gigabyte GA-EP43-DS3L

כמות: 1 - מחיר: ¤473

ניתן להסתפק בלוח זול יותר, אבל כפי שהבנתי אתה לא מחפש פתרון תקציבי.

מארז:

Coolermaster Selio 500

כמות: 1 - מחיר: ¤379

מארז שקט מרופד עם חומר מבודד רעש. מגיע עם שני מאווררים. האחורי אתה מחליף עם כפי כתבתי לפני, והקדמי פשוט אל תחבר.

ב- BIOS של הלוח אתה יכול לקובע שיעבוד על מהירות נמוכה (לא זוכר איך בדיוק נקראות האופציות בלוח הזה).

ספק כוח:

Enermax Pro82+ 425W 33A @ 12V

כמות: 1 - מחיר: ¤395

ספק מאוד איכותי ושקט, במיוחד ברמות צריכת החשמל של המפרט.

זיכרון:

A-Data 2GB (Single Stick) DDR2-800 CL5 Retail - במלאי

כמות: 2 - מחיר: ¤108

קשיח למחשב שולחני:

Western Digital 1TB 32MB WD10EADS Green

כמות: 1 - מחיר: ¤578

דיסק שאתה בחרת (שקט וקר).

כרטיס מסך:

Sapphire HD 4550 512MB DDR3 Retail

כמות: 1 - מחיר: ¤360

כרטיס מסך בעל קירור פסיבי. עדיף על 9600GT מבחינת צריכת חשמל,פליטת חום וגם ביצועיי HTPC (לא עבור משחקים!)

כונן אופטי:

LG GH22NS DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black - במלאי

כמות: 1 - מחיר: ¤135

אם אתה צריך כונן קורא BLUE-RAY תצטרך להוציא יותר מ- 600 ש"ח, ולצורב - יותר מ- 1,000.

כרטיסי טלוויזיהעריכה:

Hauppauge WinTV PVR 150 MCE

כמות: 1 - מחיר: ¤365

הכרטיס מגיע עם שלט.

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה

כמות: 1 - מחיר: ¤75

סה"כ: ¤3546

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ¤3476

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

http://tms.co.il/preview/spec/h4csedzl

סה"כ אתה מקבל מערכת שפולטת מאט חום, ושני מאווררים שקטים (אחד של הספק והשני שמגיע עם הקירור) מספיקים בשביל לאוורר אותה.

פורסם
  • מחבר

תראה תודה רבה על ההשקעה, אבל אני מחפש מחשב שקט לחלוטין לפחות ברוב שעות היום, ואולי רק בפיקים יהיה על המעבד מאוורר.

חיפשתי קצת באינטרנט וראיתי שcool master הוציאה קירור פסיבי יעודי

CoolerMaster Hyper Z600 שהוא גם זול יותר וגם מקרר טוב יותר מהקירור המקורי של אינטל וכל זה בלי מאורר.

אני מסכים איתך בקשר לה לכרטיס מסך שהמלצת לי, הוא גם יחסוך לי כסף וגם יהיה בעל ביצועים טובים יותר בHTPC, אבל מעבר לזה אני לא מסכים עם המפרט שלך, מפרט שאני בניתי הוא בעל מעבד מהיר יותר, קירור שקט לחלוטין,לוח אם טוב יותר ופי שניים יותר זיכרון וגם זכרונות מהירים יותר, וכל זה בתוספת של 1000 שקל שאני מוכן לשלם.

אני עכשיו רק צריך המלצה למארז שוכב גדול שאני אוכל להשאיר אותו פתוח.

בוא נעשה קצת סדר:

1) הכרטיס הזה לא יריץ משחקים על מסך FHD לא בצורה שחיקה בכל אופן.

2) זיכרון DDR3? אין כמעט שום שיפור בינו לבין DDR2 מלבד השיפור בגודל החור ב"כיס".

3) גם E5200 מריץ FHD ללא שום בעיה מיוחדת.

4) מה הדרישות המדוייקות של התוכנה? מה היא דורשת? כח עיבוד? כמות זיכרון?

* אני מציע לך לגשת לאתר ולבדוק בדיוק את דרישות התוכנה.

5) חובה מארז HTPC ייעודי? אם כן פרט מהן הסיבות (מקום, גודל, מראה וכו' וכו').

1) אני מודע לזה בגלל זה אמרתי קצת משחקים.

2) ההבדל הוא של 200 שקל, אני מסכים איתך שהם יותר יקרים, אבל בחירה עכשיו של לוח אם תומך DDR3 תאפשר לי שדרוג עתידי של המערכת הרבה יותר טוב מאשר DDR2, שלא נדבר על המהירות של הזכרונות שהם מנצלים את כל רוחב הפס של המעבד ולוח האם.

3)נכון, אבל יהיה חלש יותר בעבודה יום יומית, נוכח העובדה שיש לו שליש כמות של catch ו 800FSB לעומת 1333 של ה8500.

4) קשה מאוד לדעת מה הדרישות המדויקות של התוכנה, אבל הקודקים שלהם דורשים כח עיבוד חזק באופן ניכר מהממוצע.

5) תראה אני צריך מארז שוכב לא מארז HTPC, המראה לא מעדניין אותי, אבל הוא חייב לשכב בשביל פיזור חום טוב יותר ובגלל שהקירור שיהיה על המעבד הוא דיי גדול.

פורסם

תראה תודה רבה על ההשקעה, אבל אני מחפש מחשב שקט לחלוטין לפחות ברוב שעות היום, ואולי רק בפיקים יהיה על המעבד מאוורר.

המחשב יהיה בחדר אטום? אתה מסוגל לשמוע מאוורר איכותי שמסתובב ב- 600-800 סל"ד מעבר לרעשי רקע? :nixweiss:

... בחירה עכשיו של לוח אם תומך DDR3 תאפשר לי שדרוג עתידי של המערכת הרבה יותר טוב מאשר DDR2, שלא נדבר על המהירות של הזכרונות שהם מנצלים את כל רוחב הפס של המעבד ולוח האם.

הבעיה שלא הזכרון מגביל, אלא רוחב פס FSB, אין שום תועלת ב- DDR3 ללוחות 775. אין שום שדרוג עתידי למערכת 775, כל מה שיצא עד היום זה מה שיש. אין מה לקחת לעתיד של CORE I7 I5

נכון, אבל יהיה חלש יותר בעבודה יום יומית, נוכח העובדה שיש לו שליש כמות של catch ו 800FSB לעומת 1333 של ה8500.

אתה יכול לשים 8500 במקום 5200 במפרט שהרכבתי, אין לזה שום השפעה על רעש

אתה מאמין בדברים מסוימים ואין טעם להתווכח :s07:

פורסם
  • מחבר

המחשב יהיה בחדר אטום? אתה מסוגל לשמוע מאוורר איכותי שמסתובב ב- 600-800 סל"ד מעבר לרעשי רקע?

כן המחשב יושב ממש קרוב לאוזן שלי... ונורא מציק לי רעש של מאוררים של מחשב...

הבעיה שלא הזכרון מגביל, אלא רוחב פס FSB, אין שום תועלת ב- DDR3 ללוחות 775. אין שום שדרוג עתידי למערכת 775, כל מה שיצא עד היום זה מה שיש. אין מה לקחת לעתיד של CORE I7 I5

נכון.. core i הוא העתיד, אבל זה לא שולל את העובדה שDDR3 מנצל את כל רוחב בפס (1333) וDDR2 לא, וההבדל הוא של 200 שקל.

אתה יכול לשים 8500 במקום 5200 במפרט שהרכבתי, אין לזה שום השפעה על רעש

נכון, לא אמרתי שאי אפשר.

אתה מאמין בדברים מסוימים ואין טעם להתווכח

אנחנו לא מווכחים, אני שנינו מעלים דעות ומפעילים שיקול דעת, סה"כ אני מחפש מחשב שיהיה שקט לחלוטין ויהיה בעל ביצועים טובים.

בכל מקרה, אני עדיין מחפש מארז שוכב, יש למשהו המלצה למשהו פשוט טוב?

פורסם

אתה מתעקש שזכרונות DDR3 ייתנו לך שיפור ביצועים מורגש למרות שמנסים להסביר לך שזה לא המצב.

אני חושב שלא לקחת בחשבון עוד 200 ש"ח על מנת לקבל לוח תומך.

ה-NSK2480 מארז HTPC ייעודי מצויין ושקט וכבונוס אתה מקבל ספק 380W איכותי.

פורסם
  • מחבר

1. אבל זה לא ניתן להגיד שזה לא נכון שDDR3 מנצל את כל הFSB של המעבד והmotherboard.\

בנוסף יהיה אפשרות לשדרג ליותר מ2 ג'גיה לסטיק לא?

2. המארז מעט יקר נוכח העובדה שהוא רק צריך להחזיק את החלקים ולא צריך שום יכולת קירור או ספק, לא ככה?

אולי מכירים מארז טיפה יותר פשוט?

פורסם

אתה ממשיך להתעקש שהתצורה הזאת כן נותנת משהו.

http://www.anandtech.com/memory/showdoc.aspx?i=2989&p=7

בבקשה.

קשה לי מאוד להאמין שהשיפור הזה מצדיק תוספת כלשהי.

ועוד יותר בפירוט:

http://ixbtlabs.com/articles3/cpu/ddr2-800-vs-ddr3-1333.html

אם זה לא ישנכע אותך אני מאוד מצטער אין לי יותר מה להציע.

בקשר למארז,

אתה לא הבנאדם הכי החלטי שיצא לי לראות.

אתה מעוניין בשקט יחסי או שזה לא פרט חשוב?

כמו שזה היה נראה שקט הוא בראש מעיינך ואחרי שאתה מקבל המלצה למארז איכותי ושקט שמגיע עם ספק איכותי אתה מחליט שהוא יקר מידי?

פורסם
  • מחבר

אבל למארז אין שום חלק בהשגת השקט...

השקט מושג ע"י שימוש בקירור פסיבי בלבד... ולכן אין לאיכות המאוורר והבניה של המארז השפעה על השקט.

בקשר לסוג הDDR,תראה אני כבר קראתי את שני המאמרים שנתת (אגב אני מאריך ההשקעה מאוד :xyxthumbs:) ועדיין ןבסיכומו של עניין, אין הרעה של הביצועיים בבחירה של DDR3, אבל עדיין יש אפשרות לשדרוג הנפח שDDR2 לא מאפשר. כיום בעקבות הירידה של מחירי DD3 כדאי להשקיע בלוח אם שתומך בDD3 (עדיף בלבד בגלל שלוחות משולבים לרוב מאפשרים רק 2 חריצי DDR3), למען שידרוג עדתידי שיאפשר מעבר של ה4 גיגה זיכרון, דבר שאין ויכוח שיעלה את רמת הביצועים.

ואני לא מבין למה אתה אומר לי כל הזמן שאני מתעקש אני סה"כ רואה את המצב בשטח ומפעיל שיקול דעת, אין לי שום אינטרס להתעקש על דבר כזה או אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים