עבור לתוכן

המעבד הגיע לחום לא נורמלי! עזרה

Featured Replies

פורסם

אהלן

בשבביל שלא תשאלו אח"כ, אני אפתח ואומר עכשיו:

יש לי מעבד סלרון ב-1.6GHZ ולוח אם ASUS P5L-MX.

עכשיו לבעיה:

החלטתי היום לנקות את המחשב ואת כל המאווררים ופשוט ליעל כמה שאפשר.

לפני כל זה, הטמפ' במאמץ ללא OC היה בערך על 40 מעלות כאשר המארז היה פתוח.

עכשיו, פירקתי את המאוורר שמעל המעבד, הוא היה עם טונה של אבק מעליו- ניקתי את כולו כמה שאפשר אין עליו נקודה של אבק

ניקתי בכלליות את כל המארז וגם את המאוורר שבצד המארז. בנוסף עשיתי את כבלי ה-IDE מעוגלים וגמישים כמו שרשום פה במדריך וסידרתי אותם ואת כבלי החשמל בכדי שלא יפריעו למאווררים.

לאחר מכן, לפני שסגרתי לגמרי את המארז הפעלתי את המחשב, נכנסתי לביוס ואיפסתי אותו (בתקווה שהוא יזהה לי HDD- אבל לצערי לא)

ועל הדרך בדקתי כמה מעלות המעבד.

המעבד היה על 65-70 מעלות חום!

לפי מה שהבנתי סלרון צריך מקסימום של 46 ו-70 זה פשוט מטורף!

קיבלתי באסה... אחרי עבודה של כמה שעות זה מה שאני מקבל?

ועוד אני כמובן שלא יכול להפעיל ולא ניסתי גם את המערכת הפעלה ככה שסתם נהרס!

מה אפשר לעשות?

איך זה קרה?

פורסם

המאוורר שמותקן על צלעות הקירור של המעבד עדיין עובד, כן?

כמו כן, ניתקת במקרה את גוף הקירור עצמו מהמעבד (לא רק את המאוורר)?

פורסם
  • מחבר

הגוף שאתה אומר זה הברזלים האלה שיש מעל למעבד ומתחת למאוורר?

אם כן- איך אני יודע אם הם עושים את האפקט שלהם?

והמאוורר כן עובד. מחובר לחשמל, רואים שמסתובב ורשום בבויוס כמה RPM, בנוסף בביוס הגדרתי בשליטה על המאוורר שישים על מצב מקסימלי

פורסם

השאלה היא האם ניתקת אותו, או לחלופין גרמת לתזוזה שלו, מה שעלול לשבור את האחידות ולפגוע באופן משמעותי בהעברת החום.

פורסם
  • מחבר

ניתקת לגמרי, אפילו הוצאתי את המעבד סתם בשביל לראות ואחרי זה החזרתי לדעתי כמו שצריך, ההחזרה הלכה בקלות והמאוורר עובד

יכול להיות שגמרתי לנזק? :nixweiss:

ויש מצב שהורדתי מהמעבד בטעות את המשחה הזאת ששומרת על הקור?

פורסם

הכל בסדר, אין לך מה לדאוג :)

מה שאתה צריך לעשות זה להסיר את המשחה הקודמת בעזרת כוהל ונייר, ולאחר מכן למרוח משחה חדשה (לך לחנות המחשבים הקרובה לביתך ובקש מהם משחה תרמית).

פורסם

תנקה את הצלעות קירור והמעבד מהמשחת קירור, ותשים משחה חדשה מבוססת כסף

פורסם
  • מחבר

יש לי חנות צמוד לבית :)

מה הכי מומלץ?

כמה משחה כזאת עולה?

ובנוסף, יש חדש! הצלחתי להגיע ל-50 מעלות שזה עדין לא סביר ולא עוזר לי בשביל להפעיל את המחשב.

ושמתי לב שהמאוורר על המעבד ירד לפחות מ-1000RPM למרות שבהגדרות בביוס זה מכוון על מצב מקסימלי של המאוורר.

עכשיו זה קצת בעיה, מה עושים?

דרך אגב, יש לי ספק כוח של 500W וחוץ משתי זיכרונות ראם וכונן קשיח אחד, אין לי כלום! אפילו הכרטיס מסך מובנה!

נכון שזה מחשב שנראה ישן ומעפן (והוא באמת כזה) אבל אחרי שאני יסים את כל ההכנות אני סוף סוף יהיה על

AMD 32bit (דגם לא זוכר) על 2.2GZ עם כרטיס מסך ATI HD 3500... אבל זה קצת יקח זמן ואני חייב מחשב ביניים

פורסם

MX-2 או AS5..מחיר..35+- שקלים (מספיק לכמה שימושים)..

ותבדוק את הגדרות הSMART FAN בביוס (נסה לבטל אותם)..שכן לא הגיוני שהוא מוגדר לMAX והוא עובד מתחת ל1000RPM..

פורסם
  • מחבר

כן הגדרתי בביוס כמו שצריך וזה מגיע ל-2000 עד 3000RPM זה זז כל הזמן אבל מבדיקה חוזרת שעשיתיי באמת הורדתי בטעות את כל המשחה ואני אקנה אחת חדשה. תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים