עבור לתוכן

לא מצליח לעשות OC גבוה יותר מ - 3.33 GHz במעבד E5200

Featured Replies

פורסם

מה המצב חברה ?..

טוב המחשב של אחי היה עם גוף קירור סטוק ועשיתי לו OC מ - 2.5 GHz שהמעבד בא איתו מהיצרן ל - 3.33 GHz ודווקא היו אחלה טמפרטורות ... עכשיו קניתי למחשב שלו גוף קירור Arctic Cooling Freezer 7 Pro, הרכבתי אותו הכל טוב ויפה (טמפרטורות די נמוכות) וניסיתי לעשות OC ל - 3.7 - 3.8 ואני פשוט לא מצליח ... אגב עכשיו שאני חושב על זה לא ניסיתי לעשות OC ל - 3.6 אז אני אנסה גם את זה אבל בינתיים אולי אתם יכולים לעזור לי ... כל פעם כשאנ ימנסה להגיע ל - 3.7 - 3.8 ואני שומר את ההגדרות אז כשה - Windows (ויסטה אולטימייט 32 ביט) בא לעלות אני מקבל שגיאה שכאילו לא מחובר משהו ובגלל זה הוא לא מצליח לעלות ואז אני צריך לעשות ריסטרט למחשב ולעלות את ההגדרות של ה - OC הקודם או את ההגדרות של ברירת מחדל (זה לא משנה במה אני בוחר המחשב עולה ועובד כמו שצריך) ... מה צריך לעשות כדי לייצב את ה - OC ?..

הנה המפרט של המחשב של אחי:

E5200

Gigabyte GA-EP31-DS3L

x1950 Pro 512MB

OCZ 2GB Kit DDR2 PC2-6400 800Mhz Platinum Rev2 4-4-4-15 XTC

Enermax Liberty 400W Active PFC

הערה: אני יודע שהלוח אם לא להיט אבל אני בטוח שהוא יכול להחזיק OC ל - 3.7 - 3.8 או אולי אפילו 3.6 ...

תודה מראש,

משה

פורסם

שינית את המחלק של הזיכרון?

נעלת את הPCI-E על 100?

מתח למעבד?

פורסם
  • מחבר

שינית את המחלק של הזיכרון? - כן

נעלת את הPCI-E על 100? - כן

מתח למעבד? - 1.3

פורסם

מה המכפלה ומה הבאס?

פורסם
  • מחבר

אני לא כל כך מבין בשמות של זה אבל אני חושב שממה שכתבתי למטה אתה תבין ...

זכרון שמתי על 3 או 3.33 אני לא זוכר במעבד שמתי 12.5 והבאס 320 היה אם אני לא טועה ...

פורסם

אולי תבדוק כי זה לא הגיוני

320X12.5 זה 4000

ולזכרון רשמת 3 או 3.33 אם זה המתח אז זה יותר מידי ,וגם למחלק נסה להשאיר את הזיכרון קרוב לתדר סטוק

פורסם
  • מחבר

אני יבדוק עכשיו ואערוך את ההודעה שלי ...

עריכה:

מכפלת מעבד: 11.5

מכפלת זכרון: 2.5

באס: 320

מתח למעבד: 1.3

פורסם

תוריד את המכפלה של הזיכרון ל2.0..תן עוד קצת מתח למעבד (1.35+-)..תעלה מכפלה ל12.5..

לא עוזר..תעלה מתח לNB/PLL/FSB..

פורסם
  • מחבר

טוב הצלחתי לעשות OC ל - 3.663 GHz ועוד לא בדקתי יציבות כי עכשיו אני כותב לכם את זה ואחרי שאני אסיים אני אשים לבדיקה עם OCCT ... הייתי צריך לשים מתח של 1.35 למעבד וכתוב באתר שלהם שהמתחים המומלצים הם 0.85V 1.3625V ושמתי לב שאני לא רחוק מהגבול ... זה לא יפגע לי במעבד (למרות שהטמפרטורות נראות לי בסדר פחות או יותר) ?..

הייתי צריך גם להעלות את המתח FSB OverVoltage Control מ -0.1V+ ל - +0.3V ואותו דבר גם ב - (G)MCH OverVoltage Control כי 0.2 פשוט לא היה יציב ... אין לי קירור על הצ'יפסט (אני מקווה שכתבתי נכון) או שזה הגשר הצפוני, קיצר הגוף קירור הזה של הלוח אם שליד המעבד ... המתח הגבוה שהבאתי לגשר הצפוני ולבאס זה לא יפגע לי בלוח אם או ברכיבים השונים של המחשב ?..

עוד משהו ... שמתי לב שבויסטה זה מזהה לי כאילו שאני על OC ל - 4.16 GHz וב - CPU-z וב - Everest זה מראה שאני על 3663 GHz כמו שזה צריך להיות ... שמתי לב גם שהטמפרטורות קופצות כל שניה ולא נשארות יציבות על אותה טמפרטורה למשך זמן ... צריך לדאוג מי זה ?..

עריכה: טוב זה לא היה יציב ... הורדתי מהגשר הצפוני והבאס מ - 0.3 ל - 0.2 והעלתי ל - PCIE OverVoltage Control מ - 0.1 ל - 0.2 ... זה לא יפגע לי בכרטיס מסך ?.. ב - OC הקודם אם לא שמתי 0.1 ב - PCIE OverVoltage Control ה - OC לא היה יציב ...

עריכה 2: קיבלתי code 4 ב - OCCT ... טוב נראה לי שגם ככה המתחים האלה לא בריאים לרכיבים של המחשב אז עדיף שאני אשאר עם ה - OC הקודם (3.33 GHz) ולפחות אני יודע שהמתחים ב - OC הזה הם תקינים ... מבחינת הטמפרטורה המעבד היה מחזיק את ה - OC הזה אבל כנראה שהלוח אם לא מספיק טוב ל - OC ...

פורסם

אתה מבצע OC אז בוא נעזוב את ההמלצות מתח של היצרנית בצד לרגע.. :smile1:

בגדול אין בעיה לעבוד עם המעבד גם באזור ה1.35-1.45+- כל עוד הטמפ' נורמלית...

המתחים שסיפקת סבירים בהחלט..

מלבד המתחים מה שאר הפרמטרים ? באס/מכפלה/מחלק ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים