עבור לתוכן

רוצים להתחיל קורס צילום מקצועי- מתלבטים עם איזו מצלמה להתחיל...בבקשה עזרה?

Featured Replies

פורסם

מה לגבי ניקון D70 משומשת ? ב 1300 - 1500 ש"ח לגוף בילבד

חבל על הכסף לדעתי. עבור סכום לא הרבה יותר גבוה אתה יכול לקנות מצלמה חדשה עם אחריות לשנתיים של "קרט" (היבואן הרשמי של פנטקס וקנון), עם איכות תמונה טובה יותר מה-D70/D70s (האיכות של הפנטקס ב-ISO 1600 דומה לזו של הניקון ב-ISO 800), ועם מייצב מובנה שעובד עם כל העדשות וחוסך הרבה כסף בקניות של עדשות בהמשך.

+ לרכוש אולי עדשת קיט 18-55 להתחלה ?

להוציא את ה-18-55 הישנה של קנון (הלא מיוצבת), שאר העדשות האלה משתלמות ומתאימות מאוד להתחלה. אם אתה הולך על ניקון, אז חפש את הגירסה המיוצבת. אם אתה הולך על קנון, קנה אך ורק את הגירסה המיוצבת. בפנטקס יש כמה גירסאות, אבל כולן מיוצבות וכולן נותנות איכות אופטית נורמלית. הגירסה שמגיעה עם ה-K2000 פשוטה יחסית מבחינת פיצ'רים ואיכות בנייה, ודומה מאוד לעדשות הקיט המקבילות של קנון וניקון. הגירסה שמגיעה עם שאר הגופים מושקעת יותר ודומה לעדשות יקרות יותר מבחינת הפי'צרים ואיכות הבניה שלה. מבחינה אופטית אין הבדלים.

האם כשקונים משומשת - אפשר ליבדוק אותה בוודאות בחנות ? מתמחה?...איזה מהחנויות נחמדים ועוזרים

(אפילו בתשלום?)

כשקונים מצלמה משומשת בחנות מקבלים בד"כ 3 חודשים אחריות. כשקונים מאדם פרטי אין אחריות. תוכל לשלוח את המצלמה לבדיקה במעבדה, אבל אני בספק אם הם ייתנו לך אחריות.

האם משומשת (בכלל) עם 6000 קליקים זה נחשב חדשה מיבחינת שימוש?

6000 קליקים לא נחשב מספר נמוך במיוחד, ובוודאי שלא הייתי מכנה מצלמה כזו "חדשה". בכל מקרה, כמות הקליקים היא לא המדד היחידי למצב המצלמה. יכולות להיות הרבה בעיות אחרות שלא קשורות למנגנון התריס, הנפוצות שבהן - חיישן מלוכלך ואוטופוקוס לא מכוייל (FF/BF). שתיהן פתירות, אבל לא בחינם.

וחוץ מיזה לגבי ה D70 שמעתי שהיו באגים שניקון סידרו ? איך הם סידרו בגירסת תוכנה חדשה?

האם זה ניתן לעידכון עצמי ? או רק בחנות ( וכמה הם לוקחים?)

האם כבר עדיף ללכת על D70s

אם כבר ניקון יד שניה, עדיף לחפש D80. התקציב מאפשר, אז בשביל מה להתעסק עם דגמים עתיקים?

פורסם

6000 קליקים לא נחשב מספר נמוך במיוחד, ובוודאי שלא הייתי מכנה מצלמה כזו "חדשה".

בוודאי ש-6000 קליקים היא לא בדיוק מצלמה שאפשר להציע כ"חדשה בקופסה!! בקושי נעשה בה שימוש!!!11", אבל לטעון שזה לא מספר נמוך במיוחד?

אני מניח שזאת שאלה של פרספקטיבה, כמו כל דבר בחיים.. אבל מבחינתי 6000 קליקים זה דיי מעט, גם אצל סתם אנשים שמצטלמים "עם החבר'ה" ובמיוחד מין הסתם אצל צלמים שהופכים את זה ל"מקצוע" (או לפחות תחביב מתקדם).

לשם השוואה, עבור רוב המצלמות מצויין "אורך החיים" שלה בנתונים, ובכל המקרים שאני ראיתי המספר הזה לא ירד מ-100,000 קליקים.

פורסם

יש לי D200 עם 145000 קליקים......

אין ירידה בשום דבר מאז שהייתה חדש...

פורסם

אצל אנשים שקונים DSLR כדי לצלם את המשפחה 6000 קליקים מגיעים אחרי כמה שנים. לא שזה משנה הרבה כי כל D70 או D70s באשר היא תהיה מצלמה בת כמה שנים, כי מדובר בדגם יישן שלא מיוצר כבר תקופה ארוכה.

אגב, עוד נקודה שכדאי לקחת בחשבון היא שהעינית של ה-D70/D70s היא אחת העיניות הקטנות ביותר שהיו אי פעם במצלמת DSLR (מכפלת הגדלה ואחוז דיוק של 0.712). העינית של ה-K2000 (עם 0.816) היא לא בדיוק עינית גדולה, אבל היא קרובה יותר בגודל לעינית של ה-D80 (עם 0.893).

פורסם
  • מחבר

תבורך boren על ההשקעה בתשובות המפורטות

מאוד עזרת לנו - מאוד!

:xyxthumbs:

ובכלל תודה רבה! מקרב לב

לכל מי שטרח לענות

הפנטקס K2000 די נדירה בארץ...רחוקה מלהיות פופולארית לא?

(אני רואה את זה לפי המצאי הנמוך למשל ב זאפ)

לא קצת מסוכן ללכת על המותג הזה - בהיבטים של חלפים עדשות ובכלל?[br]פורסם בתאריך: 22.04.2009 בשעה 17:35:40

ב-3000 ש"ח הייתי הולך על פנטקס K2000 + עדשת קיט 18-55 + עדשת טלה טמרון 70-300. שתי העדשות מיוצבות, שתיהן עובדות עם פוקוס אוטומטי מלא, והאיכות האופטית שלהן טובה יותר משל העדשות הישנות שברשותך. מעבר לכך ה-18-55 מספיק רחבה (הצד הרחב שלה מקביל ל-27 מ"מ), וה-70-300 כוללת מקרו של ממש.

הקיט הנ"ל יותר ממספיק בשביל להתחיל איתו, אבל ב-5000 ש"ח תוכל להוסיף לקיט שלמעלה גם עדשת פנטקס 50/1.4 ופלאש חיצוני סיגמה EF530DGST. עם קיט כזה, לא צריך לשאול ציוד מאף אחד, לא צריך טובות ולא צריך לחפש מציאות יד שניה. כל הציוד חדש, והוא כולל גוף עם תכונות שעדיפות משמעותית על ה-D60 וה-D40X + פלאש חיצוני עם עוצמה ואפשרויות נורמליות + שלוש עדשות שנותנות טווח כמעט רציף של 18 עד 300 מ"מ (מקביל ל-27 עד 450 מ"מ) כולל צמצם 1.4 באורך מוקד שמתאים לפורטרטים, וכמובן כל העדשות מיוצבות ועם פוקוס אוטומטי.

היכן מוצאים בודי + שתי עדשות ב 3000 ש"ח ?

בזאפ רק הבודי הוא ביין 2000 - ל2400

???

פורסם

הפנטקס K2000 די נדירה בארץ...רחוקה מלהיות פופולארית לא?

(אני רואה את זה לפי המצאי הנמוך למשל ב זאפ)

פנטקס חברה פחות פופולרית ולכן יש פחות חנויות שמוכרות ציוד שלה. זה יותר מעיד על איכות השיווק של החברה מאשר על איכות המוצרים.

לא קצת מסוכן ללכת על המותג הזה - בהיבטים של חלפים עדשות ובכלל?

אם חשוב לך ציוד מיוצב אז בוודאי שאין שום בעיה, כי אפשר לקנות עדשות חדשות במחיר נמוך יותר מעדשות משומשות יד-שניה בחברות כגון קנון ניקון. אם המייצב פחות חשוב לך ואם אתה מעוניין לקנות עדשות יד שניה ויודע לבדוק כמו שצריך את התקינות שלהן (ובמעמד הקניה כמובן), אז יש יתרון לקנון וניקון.

לגבי חלפים, אין לי ניסיון אישי עם תיקון של מצלמת פנטקס, אבל נראה לי סביר מאוד שאחריות לשנתיים של חברה כמו "קרט" שווה יותר ממילה של בנאדם פרטי שאומר לך שהכל בסדר. אולי כדאי שתפתח דיון בנושא כדי שמשתמשי פנטקס בפורום (יש כמה כאלה) יוכלו להתייחס לכך.

היכן מוצאים בודי + שתי עדשות ב 3000 ש"ח ?

פנטקס K2000 + עדשת 18-55 ב-2000 ש"ח (או 1999 ש"ח, בכל מקרה, עדשת קיט כלולה - תיכנס למכירות עצמן).

טמרון 70-300 ב-970 ש"ח

סה"כ - 2970 ש"ח

פורסם
  • מחבר

אני מבין שמה שמיוחד בK2000 של פנטקס זה שהבודי עצמו / המצלמה כוללת מייצב תמונה ?

(זה לא משהו שאמור להיות בתוך העדשה עצמה ?)

וזה מה שמאפשר לי שימוש בעדשות זולות יותר ? בלי המייצב ?

למה מקבילה הK2000 ? בניקון ? לD80 ?

THX

פורסם

אני מבין שמה שמיוחד בK2000 של פנטקס זה שהבודי עצמו / המצלמה כוללת מייצב תמונה ?

המייצב הוא היתרון הכי בולט, אבל יש תכונות נוספות שמאפיינות גופים יקרים יותר - מנוע פוקוס בגוף, תמיכה מובנית בפלאש אלחוטי, AEB, כפתורים ייעודיים גם ל-ISO וגם ל-WB, נעילת מראה וכו'

(זה לא משהו שאמור להיות בתוך העדשה עצמה ?)

המייצב יכול להיות בגוף או בעדשה. לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות, אבל בסיכום הכולל מייצב בגוף עדיף לדעתי:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=376185.msg3241239#msg3241239

וזה מה שמאפשר לי שימוש בעדשות זולות יותר ? בלי המייצב ?

בדיוק. בזכות המייצב בגוף אפשר לקנות עדשות שלא כוללות מייצב משלהן במחיר נמוך יותר מאשר עדשות מיוצבות, ומבלי לוותר על הייצוב.

למה מקבילה הK2000 ? בניקון ? לD80 ?

מבחינת מחיר היא נמצאת בין ה-D40 לבין ה-D60. מבחינת תכונות היא מעל ל-D60, אבל מתחת ל-D80. בהשוואה ל-K2000 יש ל-D60 כמה יתרונות משלה, למשל פנס עזר ל-AF באור חלש, פאק ליתיום (במקום סוללות AA), וחיישני קירבה מתחת לעינית. היתרונות האלה פחות משמעותיים בעיני מאשר המייצב, מנוע הפוקוס הפנימי וכמובן המחיר - K2000 מיוצבת + עדשת קיט 18-55 ואחריות של יבואן רשמי (קרט) עולה 2000 ש"ח, בעוד D60 + עדשת קיט 18-55 מיוצבת ואחריות יבואן רשמי (הדר) עולה 3000 ש"ח. חתיכת הבדל.

פורסם
  • מחבר

לא יאמן...ניגמרו לי השאלות :yelclap:

מקווה שכל השרשרת עזרה גם למתלבטים אחרים

שוב תודה - על הסבלנות ועל ההסברים המושקעים והמלומדים :xyxthumbs:

אני יעדכן כאן מה בסוף החלטנו

(פיתאום גם ארה"ב זו אופציה ראלית)

סוף שבוע נעים לכולם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים