עבור לתוכן

רוצים להתחיל קורס צילום מקצועי- מתלבטים עם איזו מצלמה להתחיל...בבקשה עזרה?

Featured Replies

פורסם

חברתי רוצה להתחיל קורס צילום

אנחנו מתלבטים מאיזו מצלמה להתחיל - כראשונה...המחירים היסטרים!

אני יודע שצריך להגדיר תקציב...אבל גם בזה אנחנו מאוד מתלבטים

כי מיצד אחד ברור שזה תחביב להרבה מאוד שנים - אז יש נכונות להשקיע!

מיצד שני השאלה היא אם הבדלי מחירים ביין דגמים מסויימים מצדיקים ?

למשל מיצד אחד מה שהוא גולת הכותרת מיבחינתנו היא ה Nikon D90

מצלמת SLR אותה ניתן להשיג (בודי) בסביבות 4500 ש"ח

http://www.video.org.il/Product.aspx?ProductID=2192

אבל השאלה היא אם לא כדאי ללכת על מצלמה כמו ה D80 ? אות האפשר להשיג ב 2800

האם ההפרש מוצדק? שווה להשקיע עוד 1700 ש"ח

http://www.mdk.co.il/default.asp?catid={E6EC57A3-6109-403E-944C-3431CA7A0EA1}&details_type=1&itemid={ED983852-7E32-417F-999D-4A7A26069BB0}

או אולי D60 ? שעולה בסביבות 2000 ש"ח

או אולי דוקא מותג אחר?

ובהיבט העדשה - בכלל כאב ראש! אנחנו עוד יותר מבולבלים...

איך למשל העדשה הזו לדעתכם ? - כעדשה ורסטילית למרבית השימושים ? - טווח של 18 > 200 ...האם הוא רחב מידי ? שימושי ? או כדאי עדשה אחרת?

http://www.video.org.il/Product.aspx?productid=1357

תודה רבה - ומראש לכל מי שעוזר!!!

:)

פורסם

במקרה שלך הייתי הולך על canon/nikon, מהסיבה הפשוטה שתוכל להלוות עדשות נוספות מחברים לקורס...

וספציפית, אם ה-D80 כלכך זולה, כנראה שהייתי הולך עליה.

אבל זה סתם במחשבה כללית בלי לחשוב בכלל על תקציב, דרישות, ושימושיות..

פורסם

D40X מצלמה מעולה

לצלם מתחיל היא תיהיה הרבה יותר מועילה מאשר מצלמה יותר מיתקדמת... הכונה היא תיתן יותר בתמורה למחיר

תבין שבSLR איכות העדשה הוא גורם מאוד משמעותי בתוצאות הסופיות בצילום

פורסם

העדשה שהבאת לא נחשבת טובה מדי.. החסרון הגדול שלה שאין לה מייצב פנימי

מייצב (או חצובה) הם דברים הכרחיים אם אתה רוצה לעבוד אם טווח זום גדול מ-100 (בקיצור אתה מפסיד חצי טווח)

עדיף לך להשקיע קצת יותר בעדשה וקבל תמורה איכותית יותר

פורסם

מה קשור מייצב....

העדר מייצב לא קובע עם תמונה תצא טובה או לא...

אני מצלם בתווכים של 300-420 בלי מייצב ותמונות חדות כתער

יש מלא דרכים לשמור על יציבות בצילום ולמנוע רעידות

פורסם

:hizuk:

פורסם
  • מחבר

טוב בינתיים קרובי מישפחה נתנו לנו מצלמת פילים שכמעט ולא הייתה בשימוש...נירכשה ליפני כ 3-4 שנים

NikonF65 ( אבל היא מצלמת פילים כאמור)

מה שבכל זאת טוב במצלמה הזו(אני מקווה...) הן העדשות

>> אחת 28-80mm (כתוב עליה גם 0.35m/1/15ft-איןסוף וגם 1:3-5.6G )

>> השניה 70-300mm f/4~f/5/6G

וכאן נישאלת השאלה האם העדשות האלו מספקות? ומספיק לרכוש בודי בלבד?

האם כדאי לרכוש את ה D60 ? להיסתפק בה? או ללכת על ה D60 שעולה 500 ש"ח יותר

המצלמה הזו אמורה לשמש אותנו לפחות ל 4 שנים....אני מקווה

ומה בסופו של דבר אתם מציעים לגבי עדשות(במיקרה ששלנו לא טובות)

אחת ? שתיים? עם מיצב בלי מיצב

שוב תודה!

פורסם

ה28-80 זאת עדשת הקיט של ניקון בסדרות האלו.

יש לי אותה על F55 וממה שקראתי היא אחלה עדשה, לפחות בזמנים של הפילם (חדה לכל האורך)

אני לא מכיר את העדשה השניה, אבל הטווח שלה משלים את הרחבה בצורה טובה, והיא עדשת טלה.

אם תקנה גוף דיגיטלי אני לא בטוח שהם יתאימו, וגם אם כן ה28-80 לא רחבה מספיק להיות עדשת קיט לשימוש יומיומי.

לגבי איזה גוף לבחור, תמלא את השאלון

פורסם

לשאול עם עדשה מספקת או לא זה רק אתה יכול לענות...

תתחיל לצלם וצתראה את התוצאות.. במידה וכל הדברים הטכניים טובים(חשיפה נכונה) אז תוכל לדעת עם העדשות מספקות או לא....

פורסם
  • מחבר

ניסיתי לענות על השאלון כמה שיותר....בתיקווה שלפחות ניצא עם המלצה טובה לBODY

ואולי יותר מיזה?

מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון?... 5000-3000

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? גם וגם גם מישפחה ילדים וגם רוצה לפתח אומנותי = הכל האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). כן

האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח.לא

האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש. ...לא כרגע

האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)?

האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? בסיסית - רוצה להתקדם ( קורס צילום לרכוש בסיס להגיע לתוצאות הרבה יותר טובות)

האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? להדפיס לא מעט, הרוב 10/15

מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים. קשה לי לענות על זה - לא מכיר עדשות...רוצה ורסטילי חכם אבל כמה שפחות מכביד

כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך? SLR

האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? ...חשבתי על ניקון בגלל שיש לי כבר 2 עדשות - אבל לא נעול

אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס) חשוב

מקרו (הגדלה מוחלטת, הגדלה במצב טלה) חשוב

תמיכה בפורמט RAW לא יודע

מצב M מלא חשוב

אפשרות לפוקוס ידני חשוב

היסטוגרמה (חיה, וב-post-view) לא יודע

תושבת לפלאש חיצוני לא יודע

מסך מסתובב - לא חשוב

עינית אופטית או אלקטרונית לא יודע

מצב צילום ווידאו מיוצב פחות חשוב

כמות פיקסלים חשוב

יצרן חשוב

האם מפריע לך אם המצלמה מבצעת ניקוי-רעשים גם על קובצי ה-RAW? לא יודע

כמה חשוב לך שהעדשה תהיה חדה גם בפינות? ומה לגבי purple-fringing? חשוב

האם אתה מתכוון לצלם הרבה עם הפלאש הפנימי? כמה חשוב לך שהחשיפות עם הפלאש יהיו מדוייקות ללא שינויי הגדרות? חשוב

אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור - אפשר יבוא אפור

תכונות אחרות ????

==============================

עדיין למרות השאלון לדעתי נתתי את השיקולים בתחילת השרשרת ובהודעה הבאה אחרי

אבל אם השאלון עוזר...אז אשמח להמלצות

על איזה בודי ללכת?

האם העדשות שלי יכולות להתאים לבודי חדשני של היום(טכנית)

אם לא - איזה עדשות עדשה כדאי ללרכוש לשלב הראשון של קורס מתחילים והלאה

הרבה תודה

פורסם

במקרה שלך הייתי הולך על canon/nikon, מהסיבה הפשוטה שתוכל להלוות עדשות נוספות מחברים לקורס...

ברמה העקרונית יש בזה משהו, אבל לא הייתי בוחר במערכת מסויימת רק בגלל סיבה חולפת. סביר גם שלרוב המשתתפים בקורס לא יהיה ציוד ברמה גבוהה יותר מרמת הפתיחה. ומעבר לכך, אתה חושב שאם יהיו כאלה שכן קנו ציוד יקר וייחודי תהייה להם נכונות להשאיל אותו לאדם שהם לא מכירים?

טוב בינתיים קרובי מישפחה נתנו לנו מצלמת פילים שכמעט ולא הייתה בשימוש...נירכשה ליפני כ 3-4 שנים

NikonF65 ( אבל היא מצלמת פילים כאמור)

מה שבכל זאת טוב במצלמה הזו(אני מקווה...) הן העדשות

>> אחת 28-80mm (כתוב עליה גם 0.35m/1/15ft-איןסוף וגם 1:3-5.6G )

>> השניה 70-300mm f/4~f/5/6G

וכאן נישאלת השאלה האם העדשות האלו מספקות? ומספיק לרכוש בודי בלבד?

צר לי לאכזב, אבל שתי העדשות האלה לא כוללות מנוע פנימי ולכן הן לא ייספקו פוקוס אוטומטי עם מצלמות כמו ה-D40, D40X ו-D60. מעבר לכך, ה-28-80 לא מספיק רחבה. הצד ה"רחב" שלה הופך ל-42 מ"מ על כל מצלמת DSLR רלוונטית, ולכן התועלת שלה מוגבלת ביותר. ה-70-300 דווקא נותנת טווח שימושי בשביל עדשת טלה, אבל מעבר לזה שהיא לא תפקס עם הגופים הנ"ל, היא עדשה עם איכות תמונה בינונית מינוס וללא מייצב. יש לניקון עדשה דומה (גירסת ה-VR) שכוללת איכות אופטית מצויינת, מייצב, מנוע פנימי ועוד, אבל המחיר שלה הוא יותר מ-2600 ש"ח לחדשה (אם תמצא אותה יד שניה תוכל לחסוך כמה מאות שקלים).

ניסיתי לענות על השאלון כמה שיותר....בתיקווה שלפחות ניצא עם המלצה טובה לBODY

ואולי יותר מיזה?

הדרישות שלך מבחינת הגוף לא מאוד גבוהות, אז אין שום בעיה לקבל *הרבה* יותר בתקציב.

מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון?... 5000-3000

ב-3000 ש"ח הייתי הולך על פנטקס K2000 + עדשת קיט 18-55 + עדשת טלה טמרון 70-300. שתי העדשות מיוצבות, שתיהן עובדות עם פוקוס אוטומטי מלא, והאיכות האופטית שלהן טובה יותר משל העדשות הישנות שברשותך. מעבר לכך ה-18-55 מספיק רחבה (הצד הרחב שלה מקביל ל-27 מ"מ), וה-70-300 כוללת מקרו של ממש.

הקיט הנ"ל יותר ממספיק בשביל להתחיל איתו, אבל ב-5000 ש"ח תוכל להוסיף לקיט שלמעלה גם עדשת פנטקס 50/1.4 ופלאש חיצוני סיגמה EF530DGST. עם קיט כזה, לא צריך לשאול ציוד מאף אחד, לא צריך טובות ולא צריך לחפש מציאות יד שניה. כל הציוד חדש, והוא כולל גוף עם תכונות שעדיפות משמעותית על ה-D60 וה-D40X + פלאש חיצוני עם עוצמה ואפשרויות נורמליות + שלוש עדשות שנותנות טווח כמעט רציף של 18 עד 300 מ"מ (מקביל ל-27 עד 450 מ"מ) כולל צמצם 1.4 באורך מוקד שמתאים לפורטרטים, וכמובן כל העדשות מיוצבות ועם פוקוס אוטומטי.

מה שאין כאן זה תיק (לפחות 300 ש"ח) ומטען וסוללות (כ-140 ש"ח למטען מהיר וסוללות עם פריקה עצמית נמוכה, בהנחה שאין ברשותך מטען וסוללות AA).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המושקעת - באמת :xyxthumbs:

(למרות שאין בתשובה הזו ניקון.... :s05:)

אבל בהחלט נותן לנו פרספקטיבה חדשה על מה ללכת בציוד חדש...לא חשבנו בכלל בכיוון של פנטקס

מה לגבי ניקון D70 משומשת ? ב 1300 - 1500 ש"ח לגוף בילבד

+ לרכוש אולי עדשת קיט 18-55 להתחלה ?

האם כשקונים משומשת - אפשר ליבדוק אותה בוודאות בחנות ? מתמחה?...איזה מהחנויות נחמדים ועוזרים

(אפילו בתשלום?)

האם משומשת (בכלל) עם 6000 קליקים זה נחשב חדשה מיבחינת שימוש?

וחוץ מיזה לגבי ה D70 שמעתי שהיו באגים שניקון סידרו ? איך הם סידרו בגירסת תוכנה חדשה?

האם זה ניתן לעידכון עצמי ? או רק בחנות ( וכמה הם לוקחים?)

האם כבר עדיף ללכת על D70s

פורסם

אתה יכול אפילו למצוא D70S ב1000 רק לבודי, זה מה שאני הייתי עושה..

את שאר הכסף להשקיע על עדשות+פלאש+חצובה, ועוד להשאר עם עודף.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול אפילו למצוא D70S ב1000 רק לבודי, זה מה שאני הייתי עושה..

את שאר הכסף להשקיע על עדשות+פלאש+חצובה, ועוד להשאר עם עודף.

כמה קליקים נחשב ל"במצב טוב " ?

(ואיך ביכלל יודעים כמה קליקים ?)

יש בדיקות מיקצועיות למצלמות ? כמו שבודקים רכב ?...סליחה על הבורות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים