עבור לתוכן

קניתי מצלמה חדשה- מה צריך לבדוק?

Featured Replies

פורסם

היי,

קניתי היום TZ5, רציתי לדעת אילו בדיקות כדאי לבצע למצלמה כדי לוודא שהכל תקין.

תודה

פורסם

שים אותה בקנקן חומץ ואז תשטוף בסבון - תבדוק אם היא עובדת.

לא שאני יודע איזו מצלמה זאת, אבל סתם הסתכלתי וחשבתי לעצמי..

בשביל מה בן אדם קונה מוצר? בשביל לבדוק שלא דפקו אותו?

תשתמש במצלמה - אם היא עושה בעיות אז היא כנראה לא עובדת כמו שצריך ואז תיצור קשר עם המוכר/חנות.

אם היא לא עושה לדעתך בעיות והתוצאות והשימוש בה מספקים את רצונך - אחלה.

תתחדש.

פורסם
  • מחבר

תגובה ממש מועילה, כל הכבוד.

אני ממש לא חושב שדפקו אותי, אבל גם שקונים מסך בודקים DEAD PIXELS, מחשב חדש מריצים STRESS TESTS, מצלמות אני לא ממש מכיר, ולכן השאלה.

פורסם

אז שאני קניתי מסך (ואני ממש פדנט בעניינים של תקינויות) - לא לקחתי זכוכית מגדלת וחיפשתי פיקסלים מתים. אלא פשוט הסתכלתי

וראיתי אם משהו מפריע לי בעין. לא הפריע - ממשיכים לעבוד.

ושקניתי מחשב, או שדרגתי רכיבים (וגם את זה עשיתי מספיק), לא התחלתי להריץ בדיקות prime95 כל היום ושאר הירקות. פשוט עבדתי איתו

כרגיל וראיתי אם הוא מגיב בהתאם.

תסכים איתי, שקנית את המצלמה בשביל לצלם ולהנות ממנה. וסתם נראה לי חבל שתבזבז עכשיו זמן על בדיקות מיותרות שלא יתנו לך כלום חוץ מ

"וואלה עבדו עלי" או "וואלה עובדת יופי".

הבדיקה הטובה ביותר - היא השימוש. כמו שהלמידה הטובה ביותר היא ההתנסות העצמית.

התגובה מעוילה בדיוק כמו השאלה. הרי שאם תחפש דברים רעים - תמצא דברים רעים.

אם תשתמש כרגיל, מה שלא יפריע לך - לא תדע ממנו ולא יהיה רע. (או כמו שאומרים בצבא "מה שלא רואים - לא קיים")

אז עם המצלמה שלך - תתחיל לצלם ותראה מה התוצאות ואיך היא עובדת. :)

אני מצטער, אני באמת לא רואה סיבה לבדוק מוצר חדש בצורה אישית וקפדנית במקום להשתמש בו.

זה למה גם יש אחריות לתקופת זמן מסויימת - שאם יש פתאום בעיות או גילית בעיה, תוכל להחזיר את המוצר ולקבל חדש.

פורסם
  • מחבר

טוב, מה שאתה בודק או לא בודק ממש לא מעניין אותי כרגע. אני כן בודק פיקסלים מתים (לוקח דקה ולא צריך זכוכית מגדלת...) וגם מריץ בדיקות STRESS, הרבה יותר פשוט להחליף מוצר תקול בימים הראשונים.

אני ממש לא מחפש "דברים רעים" אני מחפש דברים לא תקינים, ושוב אין פה שום קטע של "עבדו עלי", לעיתים מוצרים לא תקינים. קורה.

השאלה היא פשוט מה המקבילה של DEAD PIXEL TEST במצלמה דיגיטלית (ואולי אין פעולה מקבילה)

פורסם

תתחיל לצלם ועם תראה משהו שנראה לך מוזר תביא לפה וננסה לעזור :hat:

פורסם

amirn, אני מסכים עם הדברים שאחרים כתבו כאן, אבל אם אתה בכל זאת רוצה לחפש (ולמצוא) בעיות תתחיל מכאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=371244.msg3203466#msg3203466

כמובן שהחלק שמדבר על שליטה על הצמצם לא רלוונטי, אבל העקרון של הבדיקה ניתן ליישום גם עם מצלמה קומפקטית.

בדיקת פיקסלים מתים/חמים/תקועים תוכל לבצע עם התוכנה הזו:

http://www.photo-freeware.net/deadpixeltest.php

רק קח בחשבון שללא תמיכה ב-RAW יהיה לך קשה לדעת בוודאות האם יש בעיה בחיישן שהמצלמה בעצם מסתירה, או האם החיישן באמת כף לגמרי מבעיות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים