עבור לתוכן

מחפש מצלמה לצורך מחקר של עיניים.

Featured Replies

פורסם

אני מבצע מחקר מסוים על עיניים ולכן אני צריך לבצע צילום של עיניים של אנשים שונים. אני צריך את שהצבעים יהיו אמינים ושהתמונה תהיה חדה. אני מעדיף מצלמה קומפקטית כי מצלמת ריפלקס משומה גורמת לרתיעה מסוימת בבן אדם כשמכוונים אותה אל עיני האדם.

בנוגע לשאלון:

מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? סדר גודל של 2000 ש"ח

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? עיניים כאשר כנראה אני אבנה איזה שהוא מתקן כדי להאיר את הפנים של האדם מאחור עם החזרה.

האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? לא

האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? כן.

האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? סוג של. אני מתכוון לבנות מתקן ההארה.

האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? לא

האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? כן, ניסיתי לבצע את הניסוי עם ניקון d70 ועדשת מאקרו והתוצאה לא הייתה מספקת

האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? לצפות על גבי מסך

מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? לא יודע, כך שאוכל לצלם עיניים בנוחות בלי שיפריע למצולם.

כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? הגודל לא משנה

האם אתה נעול על יצרן מסויים? לא

רק מאקרו קריטי לי

האם מפריע לך אם המצלמה מבצעת ניקוי-רעשים גם על קובצי ה-RAW? לא

כמה חשוב לך שהעדשה תהיה חדה גם בפינות? ומה לגבי purple-fringing? אני לא יודע. אני חושב שחשוב לי.

האם אתה מתכוון לצלם הרבה עם הפלאש הפנימי? כמה חשוב לך שהחשיפות עם הפלאש יהיו מדוייקות ללא שינויי הגדרות? לא מתכנן

אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור מעדיף אחריות של יבואן רשמי

תכונות אחרות

אם תפרט כמה כל אחד מהפיצ'רים האלה מהותי לך יהיה הרבה יותר קל לעזור לך למצוא מצלמה שאופטימלית לצרכים שלך.

את הצילומים במקור צילמתי עם ringflash של סיגמה, tamron fpafdi 90mm 1:2.8 macro על ניקון d70. ולא הייתי מרוצה מהתוצאות. הרתיעה של הנבדקים די הרסה את הצילום..

באותה הזדמנות. כמה אני יכול לקבל במכירת יד שניה של הפלאש והעדשה? שתיהן כמעט ולא היו בשימוש.

פורסם

תקנה עדשה איכותית ותראה שהתוצאות יהיו מספקות מעבר למה שחשבת שיכול לנהיות בכלל

מה יש להרתע מ מצלמה\??.. ההפך כשמצלמים מישהו עם SLR המצולם שלא מבין יותר מידי חושב זה מגניב כי המצלמה נראית מגניב....

פורסם

מצב המקרו ברוב המצלמות הקומפקטיות עובד בצד הרחב, מה שמקצר מאוד את מרחק העבודה, לפעמים עד למרחק שבו העדשה ממש נוגעת בנושא. כדי להמנע מכך תצטרך להשתמש בצד הטלה של העדשה, אבל מלבד כמה דגמים של ריקו יהיה לך קשה למצוא קומפקטיות שכוללות מקרו של ממש בצד הזה של העדשה.

אם אתה מתכוון להשתמש בפלאש חיצוני (מוקפץ לאחור) עבור הצילומים האלה, אז ה-GX200 או ה-GX100 הן האופציות הטובות ביותר. באורך מוקד הארוך (72 מ"מ) ניתן למלא את הפריים עם אובייקט ברוחב 2 ס"מ ועם מרחק של בערך 4 ס"מ בין החלק הקדמי של העדשה לנושא. אם אתה מתכוון להשתמש באור רציף כלשהו, אז R8 או R10 יתאימו יותר, כי יש להן עדשת 200 מ"מ שמאפשרת להתרחק מהנושא עוד יותר. תוכל למלא את הפריים עם אובייקט ברוחב של כ-5 ס"מ ועם מרחק עבודה של מעל 20 ס"מ. באורך מוקד של 70~80 מ"מ ההגדלה ומרחק העבודה דומים לאלה של ה-GX200.

בכל הקומפקטיות האחרות מרחק העבודה האפסי במצב מקרו ירתיע את המצולמים הרבה יותר מאשר מצלמה גדולה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות! אני אעשה חושבין מחדש על הרכישה!

פורסם

אתה יכול לקנות ב2000 שקל DSLR כלשהיא עם עדשת קיט.

ולהוסיף אפילו ב10$ (או להכליל בתקציב ולקנות משהו עם חיבורי מגעים, כמו של קנקו) טבעת הארכה.

התוצאות מספקות.

במקרה לרועי גליץ יש תמונה של עין עם טבעת הארכה.

אפשר לצלם גם רחוק יותר אם זה מה שצריך.

פורסם
  • מחבר

יש לי כבר DSLR D70 ושתי עדשות. מה הכוונה בטבעת הארכה?

פורסם

ניסיתי להסביר פה אבל הוא לא הבין אותי ;D

אולי רועי מסביר יותר טוב.

פורסם
  • מחבר

אוקי, די הבנתי סה"כ. רק כדי להיות בטוח זה מתאים לכל עדשה שאני פשוט מחבר את זה בצד אחד לעדהש ובשני למצלמה הכל כרגיל רק עם פיקוס אוטומטי וחשיפה אוטומטית? (בדמגים הזולים)

פורסם

בדגמים הזולים אין שום קשר עם העדשה.

קח בחשבון, שכאשר אתה מרחיק את העדשה מהגוף, יש צורך ביותר אור, ואני לא יודע איך אתה הולך להאיר על העיניים של אנשים (אולי רינגפלאש כמו שאמרת)

בכל מקרה, אתה יכול לקנות את הדגם הזול ולראות אם זה עונה לך על הדרישות.

אם לא, הפסדת 10$ אבל הרווחת כלי נחמד לצילומי מאקרו.

פורסם

טבעת הארכה לא תאפשר לפותח הדיון לקבל מרחק עבודה גדול יותר, אלא הגדלה גדולה יותר (ועם מרחק עבודה קצר יותר). אני בספק אם יש לו צורך בהגדלה גדולה יותר עם עדשה מקרו ייעודית כמו הטמרון 90/2.8. מה שכן יכול לעזור זה עדשת מקרו ארוכה יותר, כמו העדשות האלה של סיגמה:

http://www.sigmaphoto.com/lenses/lenses_all_details.asp?id=3283&navigator=5

http://www.sigmaphoto.com/lenses/lenses_all_details.asp?id=3284&navigator=5

זול זה לא.

אופציה אחרת היא להשתמש בעדשת זום טלה שכוללת מקרו, כמו למשל הטמרון 70-300 או הסיגמה APO המקבילה. האיכות לא תתקרב לזו של עדשת מקרו ייעודית, אבל עשויה להספיק.

נושא בעייתי אחר הוא התאורה. אם הרינגפלאש עובד עם TTL עם פלאש מקדים אז חלק מהמצולמים (אלה עם רפלקסים מהירים) ימצמצו בזמן הצילום. פלאש חיצוני רגיל מוקפץ לאחור, ועם הבזקה ידנית או Auto, יפתור את הבעיה הזו אבל ייתן תאורה מעט פחות אחידה. גם אור רציף/מתמשך יפתור את נושא המצמוצים.

פורסם
  • מחבר

יצאתי מבולבל קצת מכל הנושא כרגע. בכל מקרה חשבתי להוסיף מתקן שיתן תאורה רציפה בעלת עוצמה הדרגתית. מה בנוגע לעדשה אבל?

פורסם

מה רע ב-90 מקרו שלך? מרחק העבודה קצר מדי?

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע להצביע על הבעיה בצורה מדויקת... אבל התמונות פשוט לא יוצאות חדות.

פורסם

בדקת FF/BF? ניסית לצלם בצמצם סגור יותר (11~16)?

פורסם

אין סיבה שהתמונות לא יצאו חדות.

אתה יכול להעלות דוגמאות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים