עבור לתוכן

שאלה | משהו ששמתי לב בקירורי סטוק של אינטל

Featured Replies

פורסם

ראיתי תמונות של הקירור סטוק במעבדים החדשים, ולעומת הקירור סטוק שלי (שהוא יותר ישן, גם סוקט 775 אבל בא עם מעבד P4 3.0G) הוא פחות עבה, זתומרת, הגוף קירור שמתחת למאורר הוא יותר קטן מהישן שלי.. זה נכון או שאני מדמיין?

והאם זה מקרר פחות טוב בגלל פחות נחושת?

פורסם

כן זה מקרר פחות כי יש פחות שטח פנים להעביר את החום

פורסם

אני שמתי לב שהקירור סטוק של הQ9550 יותר עבה מהקירור של E8400, אז?

בעיקרון אני חושב שהם מתאימים כל קירור על פי פליטת החום של אותו מעבד.

פורסם

TAL-T אתה משווה מעבד של 130NM למול מעבדים של 45NM? או 65NM? איפלו שזה אותו סוקט, איך אפשר להשוות פנטיום 4 עם פליטת חום איומה ועצומה למול מעבד כמו E8400? במיוחד את ה- 3.0 של הפנטיום. אין מה להשוות, אינטל לא זקוקה לקירור כה גדול על מנת לשמור את המעבד בטמפ' הרגילות שלו.

עוד משוהמ עניין זה שאם תראה במעבד E8400, המאורר של הקירור שלו מסתובב לו אבל ממש משמ בנחת ולפעמים עוצר לכמה שניות או שמסתובב במהירות ממש נמוכה... עקב כך שאין בזה צורך למעבד שנמצא במצב המתנה או שלא עושה שום כלום.

Guy950

לאינטל יש מספיק שכל על מנת שאנחנו לא נצתרך לחשוב במקומם סמוך על זה :) יש לה מחלקה שלמה לפיתוח, לבדיקה ולבדיקת מוצר סופית ועד שהוא מאושר לייצור או שיווק... סמוך עליי כשאני אומר לך שהוא עובר ססדרת בדיקות מחמירות ובדיקות על ידי מחלקות שלמות ופיתוח. שבזה מושקעים סכומי כסף עצומים.

לדוגמא, תחשוב כמה אינטל יכולה לחסוך אם היא תוריד את משקל הקירור שלה כמו שהיה לה בפנטיום 4 בחצי למשקל שיהה עכישו לקירור הקטן של E8400? היא בעצם חוסכת מאות אלפים בקלי קלות רק על ידי הפחתת משקלו של הקירור, שזה אומר ייצור פחות יקר כי לא צריך להשתמש ביותר חומרי גלם באותו המפעל וכו' וכו'. זה גם התייעלות וטוב להם.

בסופו של דבר, ניתן להיות בטוחים כי מוצר כמו מעבדו קירור שמגיע מאינטל, יכול ואמור ויחזיק מעמד בכל תנאי בשימוש רגיל לחלוטין ללא כל פגע, אם הוא הגיע עם סוג שכזה של קירור, תהיו בטוחים כי הוא נבדק על ידי מחלקות שלמות לפניי כן ועמד בעומסים שבחיים לא יהיו לו בבית על מנת לבדוק מה יקרהל קירור... כאשרייסתם, יתלכלך וכו' והביאו את המעבד למצבים קיצוניים על מנת לבדוק את הקירור במשך יממים ולא שעות.

פורסם

אני יודע איזו סדרת בדיקות אינטל מבצעת, התגובה שלי הייתה צינית :)

(למרות שבאמת ראיתי שהקירור של הQ9550 יותר גדול מהE8400 :smile1:)

אני בעצמי עכשיו עובד על קירור סטוק של הQ9550 שבמאמץ המעבד שלי בקושי מגיע ל60 מעלות, הוא מצליח לגרד אולי 58 מעלות משמע שהקירור באמת מחזיק אותו חזק, אבל זה מזכיר לי את המחשב הקודם שלי ששם היה לי P4 וקירור סטוק הרבה יותר קטן מהקירור הנוכחי שלי ויום אחד הייתי צריך להחליף את הקירור כי המאוורר התקלקל, ברגע שהרמתי את הקירור בחיי המעבד שלי היה שחור מפיח, אחרי שניקיתי וציחצחתי אותו שמתי לב שהכתב על המעבד נמחק :screwy:

פורסם
  • מחבר

אוקיי אוקיי רק שאלתי איך אתם מתנפלים! "מה אתה משווה" , מי משווה? שאלתי!

בכ"מ , אז בעצם כדאי לי להשאיר את הקירור הנוכחי והענק של הפנטיום 4?

כמה הבדל אני אראה? טמפ' אחת-שתיים או בכייון של 6+ ?

שאני אדע אם שווה להשאיר, כי גם הגודל והצפיפות במארז זה נושא שמפריע לי .

פורסם

אם אין לך בעיה אם הטמפרטורות ואתה לא מתכנן OC

אין לך מה להחליף.

פורסם

חברים על מה כול העוינות הזאת ? פותח התרד שאל כי הוא רוצה לדעת מה הסיבה..ולא מתוך צחוק או כל דבר אחר !

על כל מקרה פותח התרד אינטל מתאימה לכל סדרת מעבדים קירור שמלה..מכיווןן וסדרות שמבוססות על ארכיטקטורה נמכו היותר פולטות פחות חום.אין צטרך להשתמש בקירור מאסיבי כמו במעבדי הQUAD לדוגמא..מה שמאפשר דם הוזלה של עלויות..

ואם יש לך בעיות קירור במארז זה משהו אחר..החלפה לקירור סטוק אחר לא תעשה פלאים לטמפ'.. ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים