עבור לתוכן

לוח ASROCK ל- OC, יש חיה כזאת?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני בעזרת השם קונה שבוע הבא מעבד E5200 ואיתו לוח חדש, זה:

http://tahlit.com/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=1222088&seaWordPage=%D7%9C%D7%95%D7%97+%D7%90%D7%9D

1. עכשיו, אני רוצה לדעת אם החברה הזו, ASROCK, היא חברה שאפשר לסמוך עליה, ז"א האם היא איכותית?

2. האם ספק ENERMAX 350W יחזיק את המערכת עם OC דיי רציני? (לכיוון ה- 4GHZ יחד עם קירור חזק, בסגנון V2 של OCZ)

3. אמרו לי שאני יכול להגיע איתו עד ל 4GHZ בערך, ואני סתם רוצה לדעת בשביל ידע כללי וכי זה מסקרן אותי, איך אני יכול לראות את זה? איזה נתון מראה זאת שם? אני יודע שזה מכפלה כפול תדר באס או משהו, אבל לא מצאתי משהו כזה.. בקישור שהבאתי ניתן לראות את ה"מפרט" של הלוח הזה.

תודה מראש ולילה טוב.

פורסם

1. ASROCK זאת חברת בת של ASUS..בהתחלה היא ייצרה לוחות LOW END אבל היום היא מייצרת לכלל הקטגוריות בשוק..

2. איזה דגם בדיוק הספק ? ואם אתה עם ה9500GT אין סיבה שמהערכת לא תהיה יציבה..

3. אתה שואל איפה לראות את זה בביוס או במערכת ההפעלה ?

כמה שאלות נוספות..

אתה מתכנן להישאר עם 1GB של זיכרון ? מה התדר של הזיכרון הנוכחי שלך ?

קנית כבר קירור או שאפשר להמליץ לך על אחד (אם כן מה התקציב)?

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה! :xyxthumbs: את התגובה הבאה כנראה אקרא רק מחר כי אני עף לישון... =]

בתגובה ל- 3 שלך:

אני רוצה לדעת מה התדר המקסימלי שהלוח מאפשר, תדר BUS או FSB או מה שזה לא יהיה.. (ההוא שמכפילים במכפלה של המעבד ויוצא התדר הסופי של המעבד...) אני רוצה לדעת איפה זה רשום בלינק שהבאתי, הלינק ללוח אם, אם תכנס אליו תוכל לראות את כל הפירוט שלו, איפה שם כתוב מה המגבלה שלו??

ואני עכשיו עם 1G 447MHZ אבל כשאשדרג אני קונה גם סטיק 2GB של KINGSTON בתדר של 800MHZ.

עוד כמה דברים:

1. אם אחליף כרטיס לכיוון ה- 9800GT/8800GT (אחרי ה- OC שאעשה) אצטרך להחליף גם ספק ל- 400W/450W בערך?

2. עוד לא קניתי קירור, ואני לא יודע מה יתאים לצרכים שלי, אבל ראיתי שה- V2 ירד ל- 200 שקל אז חשבתי לקנות אותו. יש משהו אחר במחיר נמוך ממנו אולי שיישתלם לי באותה מידה? אחרי הכל, אני לא אעשה איזה משהו אקסטרימי מדי ואולי יש משהו זול יותר שייעשה עבודה טובה גם כן... התקציב הוא, כפי שהבנת, 200 שקל גג.

והדגם של הספק הוא:

ENERMAX EG365AX-VD(G)

תודה רבה ולילה טוב.

פורסם

אם אתה מתכננן OC אני מציע לך לא להסתבך עם Asrock, ה- BIOS לא אינטואיטיבי ולא סטנדרטי, לוחות לא נפוצים. בנושא OC על Asrock לא תוכל לקבל עזרה בעברית, האמת גם באנגלית מאט מאוד (אלה אם כן אתה שולט בסינית ;D ). אין לי שום דבר נגדם, מבחינת פיצ'רים אין להם מתחרים במחיר. לוחות ברמה זו שבקישור עולים יותר מ- 600. השאלה אם אתה באמת צריך RAID, FIREWIRE וכו'.

עבור E5200 עדיף לך משהו פשוט ואמין בסגנון Gigabyte EP43- DS3L שמאוד נפוץ ויש לגביו מידע רב.

פורסם

לפי ביקורות ברשת הוא מגיע לבאס של 480+- (תכפיל את זה ב12.5 שזה המכפלה של המעבד שלך..ותגיע ל6GZ)..

ותדר באס מקסימלי לא יהיה רשום בשום SPECS של לוח אם..שכן הוא מיועד לעבוד עם סוגי מעבדים מסוימים.ולכן "על הנייר" יתמוך רק בבאס שלהם..

לגבי הזיכרון..אם תשדרג ל800MHZ..אז קח בחשבון שהזיכרון יגביל אותך לבאס של 400..שבכל מקרה מעניק תדר יפה של 5GHZ.. ;D

1. בגדול גם אם תשתדרג לא יהיה צורך בהחלפת ספק..אבל על כל מקרה תקרא ותעדכן כאן כמה W הוא מספק על מסילת ה12V וכמה A על אותה המסילה..

2. ב200 שקלים יש לך את הMUGEN 2 של SCYTHE שנחשב לבין הטובים בעולם כיום..וכמובן טוב יותר מהOCZ..

ודרך אגב במקרה הזה הביוס של לוח האם הזה..די זהה לאסוסים למיניהם..

פורסם

זה רק נראה דומה, כל עוד אתה לא מתחיל OC. מה שיקח לך 5 דקות עם אסוס, יעלה לך חצי שעה עם אסרוק. שליטה מאוד לא נוחה ולא שקופה בפרמטרים שונים.

כנראה שהסינים מטיוואן לא מסגירים סודות מקצועיים לאחיהם מהיבשה (שלא יעקבו אותם בסיבוב).

יחד עם זאת, יחס עלות-תועלת מצוין.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אם הוא לא מתאים ל- OC, אז איך זה?:

http://hwzone.co.il/tradezone/showproduct.php/product/11750/cat/26

זכרו שהוא מגיע גם ללא אחריות וכו', אז שווה לקנות? (לא נפתח מעולם וכל זה)

ואם לא ה- ASROCK ההוא ולא הלוח שהבאתי פה בלינק, אפשר המלצה ללוח עד ל- 400 שקל גג?

תודה רבה.

פורסם

הבנתה אותי לא נכון ::) לא תמצא לוח יותר טוב במחיר הזה עם 3 שנות אחראיות, בטח שלא ימליץ לך לקנות לוח ללא "אבא ואמה" שאתה קונה בדואר גוביינא.

פשוט תהיה מודע שאם אתה בונה על OC רציני תתעזר בהרבה סבלנות וזמן פנוי עם הלוח הזה, ואל תבנה על תמיכה בפורומים.

פורסם
  • מחבר

אז מה אני אעשה? זה האפשרויות שיש לי, הלוח ASROCK או ה- GIGABYTE הזה שאני אביא ב- 420 במקום יותר מ- 600 שקלים.

ה- ASROCK כל כך מסובך וקשה לתפעול?? מישהו פה מכיר BIOSים של לוחות ASROCK ויוכל לעזור לי ולהדריך אותי? כי אני יודע לעשות OC ללוחות אחרים, כבר עשיתי למחשב ישן שלי שיש עליו לוח GIGABYTE ולא היו בעיות...

בקיצור, מה כבר ניתן לעשות?

ואם ה- ASROCK לא טוב אז אבקש שוב המלצה ללוח אחר שיתאים ל- OC רציני בלי בעיות...

יש גם את זה שהציעו לי לפני כמה זמן ובכלל פסלתי אותו כי החנות רחוקה ממני והאחריות לא תעזור לי כל כך, אבל איך הלוח הזה? שווה קנייה? תזכרו שזה כולל משלוח ככה שזה יוצא 400 שקל כשמעגלים:

http://www.pcnow.co.il/product.asp?productid=7007&CatCode=8

פורסם

הפחדתי אותך יותר מדי ::)

לדעתי, מבין האופציות שאתה מפרט ASROCK עדיף. פשוט OC זה קצת כמו רולטה ועדיף לוח בדוק (ע"י רבים). בהצלחה !

פורסם

ברור שהאסרוק הכי משתלם וכמו שכבר אמרו הביוס שלו הוא כמעט בול כמו של אסוס.

פורסם

אין מה לפחד , לוח מעולה לo.c דיי יציב וכו , אם הבנה בסיסית באנגלית ומאת שיטוט באיטרנט תיצא לך תוצאה אחלה .

בהצלחה .

פורסם
  • מחבר

אתם בטוחים? כי לא מצאתי לו מדריכים באינטרנט ולא מצאתי הרבה שיודעים באמת...

ה- ASROCK עדיף על ה- BIOSTAR שהבאתי בעמוד הקודם? :nixweiss:

פורסם

אתם בטוחים? כי לא מצאתי לו מדריכים באינטרנט ולא מצאתי הרבה שיודעים באמת...

סוף-סוף תפסת :xyxthumbs: זאת בדיוק הנקודה שכיוונתי אליה.

לוחות מאוד נפוצים באסיה, דיווחים על תוצאות OC מצויינות באתרים שונים ו... מאט מאוד חומר באנגלית.

אמרו לי כבר שצריך ללמוד סינית :s07:

נ.ב. אבל לאנשים שלא ראו אסרוק מעולם לא עולה כסף להמליץ עליו ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים