עבור לתוכן

המלצה לקניית מצלמה לחברה

Featured Replies

פורסם

מה התקציב הכולל למצלמה, עדשה, סוללות וכרטיס זכרון? 5000

האם אתה מתכוון לקנות עם אותו תקציב גם ציוד נוסף (עדשות נוספות, פלאש וכו')? בהתחלה רק עדשה אחת

האם לאחר הקנייה הראשונית יש לך כוונה לרכוש בהמשך ציוד צילום נוסף (עבור מצלמת ה-DSLR)? אם כן, איזה סכום בשנה אתה מתכוון להקצות לכך? סביר להניח שכן האם יש לך נכונות לקנות מצלמה ו/או ציוד משלים בשוק היד שניה? לאהאם יש לך ציוד קודם ממצלמת DSLR או ממצלמת SLR פילם? אם כן, פרט. לא

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? לא יודעת האם אתה מתכוון לצלם בעלי חיים מרחוק? ציפורים במעוף? חרקים מקרוב? לא יודעת- זורמת, סביר להניח שכן

האם אתה מתכוון לצלם ספורט? אם כן, איזה ענף ספורט ובאילו תנאי תאורה? אולי

האם אתה מתכוון לצלם פורטרטים? כמה חשוב לך לקבל עומק שדה מצומצם? כן

האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. כרגע לא ממש

האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לא

האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? יש לי מצלמה ישנה של קנון, אני רוצה מצלמת DSRL, משהו מקצועי

האם אתה מתכוון להדפיס את התמונות או לצפות בהן על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? אי אפשר לדעת מה יהיה

מהו טווח העדשה (או העדשות) במ"מ שחשוב לך? לא יודעת

האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? כן- ניקון או קנון כי הן המובילות בשוק. אני גם רוצה להתחיל איתן כי בתור מישהי שתתקדם בצילום כדאי שמראש יהיו לי עדשות טובות להמשך הדרך.אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

קצב אש גבוה - ציין את כמות התמונות בשניה (בד"כ 3 עד 5) לא קריטי

צילום רצפים ארוכים מ-5 תמונות מבלי שהמצלמה תעצור כדי לכתוב את התמונות לכרטיס לא קריטי

מייצב תנועה מובנה במצלמה (שעובד עם כל העדשות) מול מייצב תנועה בעדשות (שמייצב גם את התמונה בעינית) לא משנה לי

עינית גדולה מהממוצע לא חשוב

תצוגה חיה (צילום באמצעות מסך ה-LCD במקום) חשוב

נקודות פוקוס מוצלבות נוספות למרכזית לא ידועת מה זה אומר

פנס עזר לפוקוס באור חלש (AF assist) כן

עדשות עם מנוע פוקוס שקט לא קריטי

אפשרות לגריפ לא קריטי

מסך מסתובב לא קריטי

מצב צילום ווידאו רצוי אבל קריטי

כמות פיקסלים עשר ומעלה

יצרן קנון או ניקון

אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור לא יודעת מה זה אומר

תכונות אחרות: שהמצלמה תהיה מהירה, כל מני פונקציות מובנות כמו שחור לבן, ספיה, פרוטרט וכו'

פורסם

אני מקווה שאת מודעת לכך שמלבד עומק שדה מצומצם, את שאר הדרישות שלך תוכלי לקבל עם מצלמה שאינה DSLR.

לגבי טווח העדשה, כמה חשוב לך להמנע בעתיד מהחלפת עדשות תוך כדי צילום? אם הנושא הזה מהותי, אז אולי כדאי לך להתחיל עם עדשת אולטרה-זום. התקציב שלך מאפשר קנייה של עדשה כזו, אבל תצטרכי אז לעשות וויתורים באיכות הגוף ובאיכות האופטית של העדשה (עדשות אולטרה-זום באופן כללי פחות איכותיות מעדשות בעלות טווח מצומצם). עם זאת, הדרישות שתיארת הן באופן כללי די נמוכות, כך שאני לא חושב שהוויתורים האלה יהיו משמעותיים במקרה הזה.

ועוד הערה - קנון וניקון ללא ספק מובילות מבחינת נתח שוק, אבל איכות העדשות שלהן לא עדיפה על חברות אחרות כגון אולימפוס, סוני ופנטקס, ובאופן די עקבי התמורה לכסף שלהן פחות טובה, מהסיבה הפשוטה שהן יכולות להתאמץ פחות. קונים שבאים לרכוש מצלמה ומבקשים אוטומטית "קנון או ניקון" עושים להן את החיים קלים, ומאפשרים להן לתת פחות בשביל אותו כסף. התוצאה היא מאין סוג של קרטל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים