עבור לתוכן

dell vs Lenovo vs hp באזור 4500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום ,

אני מחפש מחשב נייד עד 4500 ש"ח , לתוכנות + אופיס + מצגות + אינטרנט (קיצר לא משהו מיוחד)

ממה שבדקתי , Dell יקרים מאוד ומשום מה לא חזקים בכלל.

לדוגמא:

http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1MHVMRD352782kv

המחשב הזה חלש ביותר ,

לעומת lenovo באותו אזור מחיר:

http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=TZ218391C4153

ה lenovo חזק פי 3 מה dell ועולה פחות , יש הסבר לזה?

ובקשר ל HP ,

נראה כי הם שמים דגש על כרטיס מסך , רכיב שפחות נחוץ לי מכיוון שאין צורך במשחקים.

יש המלצה למחשב מהם?

תודה

פורסם

ה lenovo חזק פי 3 מה dell ועולה פחות , יש הסבר לזה?

מחירי ניידים לא נקבעים על פי המפרט בלבד, רחוק מזה. דברים כמו איכות הבניה, אורך האחריות, הפיצ'רים וסתם מיתוג משפיעים על העניין. במקרה הזה אתה משווה מחשב צרכני זול מאד (N500) עם מחשב חצי עסקי של דל בעל חמש שנות אחריות באתר הלקוח לעומת שנת אחריות אחת על ה-N500. גם מבחינת מפרט הוא לא נופל בהכל מה-N500, למשל הדיסק הקשיח טוב יותר והמעבד שלו מקביל לזה של ה-N500 (לא סביר שתרגיש הבדל כלשהו ביניהם). בהחלט לא הייתי אומרת שהוא "חלש ביותר".

כפי שאמרת, אין לך צורך במשחקים ולכן כרטיס המסך החזק יותר של ה-N500 הוא רק חסרון בשבילך. היתרון היחיד המשמעותי של ה-N500 לצרכייך הוא בזכרון יותר גדול, דבר שיעלה כ-100-150 ש"ח להשוות.

כמה אתה הולך לנייד את המחשב?

פורסם
  • מחבר

2-3 פעמים בשבוע אני מניח.

אין לי מושג איך הצלחת לגרום ל dell להיות כמו ה lenovo .

חוץ מזה שהמעבד והכרטיס זכרון שלו יותר חזקים , ויש לו כרטיס מסך מעולה (אם אפשרי רצוי שיהיה כרטיס מסך טוב - סרטים וכן לפעמים משחקים) הוא גם עולה פחות מה dell .

הדבר היחידי זה האחריות - 5 שנים מול שנה.

אם המחשב מפסיק לעבוד או לקרטע אחרי שנה וחצי , מה עושים? (יש שירות בתשלום , משהו?)

פורסם

אין לי מושג איך הצלחת לגרום ל dell להיות כמו ה lenovo .

חוץ מזה שהמעבד והכרטיס זכרון שלו יותר חזקים , ויש לו כרטיס מסך מעולה (אם אפשרי רצוי שיהיה כרטיס מסך טוב - סרטים וכן לפעמים משחקים) הוא גם עולה פחות מה dell .

הסברתי בפירוט למה ההבדלים אינם כלכך גדולים לצרכים שציינת ומאיפה נובעים ההבדלים במחיר, לא מה כדאי יותר או פחות ולא מה "טוב" יותר.

נראה כי הם שמים דגש על כרטיס מסך , רכיב שפחות נחוץ לי מכיוון שאין צורך במשחקים.

על זה התבססתי כשאמרתי שכרטיס מסך נפרד יהיה לך רק חסרון. אם היית מציין משחקים מלכתחילה ההערכה שלי היתה אחרת, כמובן שמי שרוצה לשחק יש לו יתרון בכרטיס מסך נפרד (כאן מדובר בכרטיס בסיסי למדי אגב) בעוד שמי שלא משחק זה חסרון מבחינתו. המעבד של ה-N500 לא יותר חזק, את זה כבר אמרתי. הם פחות או יותר שווים.

אני לא מנסה לשכנע אותך לקנות את ה-1510 דווקא, אני פשוט עונה לשאלתך ומראה לך למה הוא יותר יקר. הוא איכותי יותר, נותן פיצ'רים שאין ב-N500 , מגיע עם אחריות באורך הגלות ושייך לסדרה חצי עסקית. זו בחירה שלך אם הדברים הללו חשובים לך או לא.

הדבר היחידי זה האחריות - 5 שנים מול שנה.

אם המחשב מפסיק לעבוד או לקרטע אחרי שנה וחצי , מה עושים? (יש שירות בתשלום , משהו?)

מתקנים ומשלמים.

בתקציב כזה אתה יכול למצוא משהו נייד יותר ב-13.3" או 14.1" (אם אתה מתנייד הרבה כדאי לשקול את זה) או משהו עם איכות די טובה ורזולוציה גבוהה ב-15.4" או משהו עם מפרט גבוה ואיכות/ ניידות נמוכה יותר. תחליט לאיזה כיוון נראה לך למשוך.

פורסם
  • מחבר

אני יותר בכיוון של " אם היה מסך 17 , הייתי לוקח" ... הניידות של המחשב הזה היא מעטה במיוחד.

ובקשר ל lenovo וה dell

אני מדגיש שהסיבה לויכוח היא הקנייה של ה lenovo , אם תצליחי לשכנע אותי שה dell עדיף - אני אקח אותו ואגיד תודה (אני קונה ב3 הימים הקרובים , וחייב להיות החלטי).

אחריות:

מה זה אחריות 5 שנים?

לי זה נראה שאחרי 3-4 שנים בכל מקרה המחשב הזה יהפוך להיות "עגלה" , במיוחד בקצב המהיר של התפתחות הניידים.

אני יכול להרחיב את האחריות ל lenovo ל3 שנים ועדיין המחיר יהיה 500 ש"ח פחות מה dell .

ממה שהבנתי , Dell בנוסף הוא סוג של מותג , לא?

זה כמו לשלם עוד 1000 ש"ח בשביל שיהיה רשום על ה mp3 שלי "Apple ".

" נותן פיצ'רים שאין ב-N500 "

מה למשל?

אם אני פותח word , נכנס ל youtube לצפות בסרטון HD , קונה סרט ומחבר את המחשב ל TV דרך HDMI , משחק קצת Fifa , וחייב מקלדת נוחה.

איזה נייד יעש את העבודה יותר טוב?

פורסם

ובקשר ל lenovo וה dell

אני מדגיש שהסיבה לויכוח היא הקנייה של ה lenovo , אם תצליחי לשכנע אותי שה dell עדיף - אני אקח אותו ואגיד תודה (אני קונה ב3 הימים הקרובים , וחייב להיות החלטי).

שוב, אין לי שום כוונה או רצון לשכנע אותך בנושא. אני לא חושבת שה-1510 מתאים יותר או טוב יותר לצרכים הללו, כלל לא הייתי בוחרת בו ב-5000 ש"ח. שאלת למה יש הבדל מחירים ואמרתי לך בדיוק למה. יש לך את כל המידע ועכשיו ההחלטה היא שלך.

ממה שהבנתי , Dell בנוסף הוא סוג של מותג , לא?

זה כמו לשלם עוד 1000 ש"ח בשביל שיהיה רשום על ה mp3 שלי "Apple ".

לא. מחשבי דל ולנובו הם מותגים מאותו המעגל. אין כאן הבדלי מיתוג ברמה הזו, רק ברמה של הסדרה אליה המחשב משתייך.

" נותן פיצ'רים שאין ב-N500 "

מה למשל?

למשל מסך מאט ומשקל נמוך יותר.

אם אני פותח word , נכנס ל youtube לצפות בסרטון HD , קונה סרט ומחבר את המחשב ל TV דרך HDMI , משחק קצת Fifa , וחייב מקלדת נוחה.

איזה נייד יעש את העבודה יותר טוב?

ל-1510 אין חיבור HDMI ואין כרטיס מסך נפרד כך שה-N500 יעשה את העבודה הזו טוב יותר.

אישית הייתי מסתכלת גם על ה-SL500 של לנובו. אתה מקבל מסך מאט, איכות בניה טובה יותר, Trackpoint, חיי סוללה לא רעים, כרטיס מסך נפרד, HDMI ורזולוציה ממש גבוהה. בדר"כ האחריות היא שנה אבל כמובן שאפשר להרחיב ולהגיע לבערך אותה עלות כמו ה-1510. כאן הם טוענים לאחריות לשלוש שנים, כדאי לבדוק:

http://www.spm.co.il/product.aspx?p_id=7724

אם מה שהכי חשוב לך זה המפרט בלבד אתה יכול גם להסתכל על מחשים ששמים דגש על זה יותר מעל האיכות והרזולוציה/ מסך כמו ה-Gigabyte W576V לדוגמא:

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=10563

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=11234

פורסם
  • מחבר

תודה

אז אני לוקח את ה lenovo (הרגיל שהצעתי) ,

הוא מתאים לצרכים שלי? יש טענה נגד הדגם? סך הכל סבבה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים