עבור לתוכן

Nikon D5000 DSLR - או במילים אחרות D90 לעניים

Featured Replies

פורסם

ניקון הכריזה על ה-Nikon D5000 DSLR החדשה!

מדובר בדגם ביניים בין D60 ל-D90 והמחיר המשואר הוא כ-700 דולר

למצלמה יש צילום וידאו באיכות 720P ומסך מפרקי (אני לא זוכר משהו כזה בניקון לפני כן..)

תהנו: hands-on preview of the Nikon D5000

D5000_ambience_2_l_001.jpg

D5000_dark-001.jpg

פורסם

נראית מצויין. השילוב של מסך מפרקי + ווידאו (נכה ככל שיהיה) ייעזור לניקון מאוד במכירות. מעניין אילו מצלמות סוני ופנטקס ישחררו כדי להתמודד בפלח השוק של הניקון D5000, הקנון 500D והאולימפוס E620.

פורסם

הנה עוד כמה הבחנות נוספות לגבי ההבדלים בין הניקון D5000, הקנון 500D והאולימפוס E620:

- בקנון ה-ISO המקסימלי הוא 12800, בניקון 6400 ובאולימפוס 3200. אני בספק האם יש לכך משמעות כלשהי בפועל, כי ניתן לסמלץ ISO גבוה ע"י פיצוי חשיפה שלילי ודחיפה בעיבוד, והתוצאות לא בהכרח פחות טובות. למען האמת, לעיתים הן טובות יותר.

- לאולימפוס יש מייצב פנימי שעובד עם כל העדשות. בקנון ובניקון יש אמנם לא מעט עדשות מיוצבות, אבל עוד יותר כאלה שאינן מיוצבות.

- בניקון ובקנון יש ווידאו שחסר באולימפוס. בקנון הווידאו גם עובד עם פוקוס אוטומטי, מאפשר זמן הסרטה ארוך יותר ומגיע לרזולוציה גבוהה יותר (אבל עם קצב פריימים איטי יחסית). בניקון הווידאו בפורמט M-JPEG שקל יותר לעריכה על פיסי מאשר ה-H.264 היעיל אך בעייתי שבו משתמשת הקנון.

- בניקון ובאולימפוס יש מסכי LCD מפרקיים. המסך של הניקון משתמש בציר תחתון ולכן נוח יותר לשימוש כללי. המסך של האולימפוס משתמש בציר צידי שמאפשר סיבוב קדימה (שימושי בעיקר בצילום עצמי).

- לקנון ולאולימפוס ניתן לחבר גריפ וכל עדשות ה-AF שהחברות ייצרו עד היום נתמכות במלואן. בניקון אין מנוע פנימי ולכן רק עדשות עם מנוע תומכות ב-AF. עדשות פופולריות כמו ה-50/1.8 עובדות בפוקוס ידני בלבד.

- לניקון ולאולימפוס יש קצב אש של 4.0 תמונות בשניה, מעט מהיר יותר מה-3.4 תמונות לשניה של הקנון.

- העינית של הקנון מעט גדולה יותר מהעינית בשתיים האחרות. כמו כן, המסך של הקנון מעט גדול יותר, והרבה יותר מפורט.

- יתרונות אחרים לאולימפוס - חיישן WB חיצוני, אפשרות לכיול עדשות AF ע"י המשתמש, חיישני פוקוס מוצלבים נוספים מעבר למרכזי (5 מתוך ה-7 מוצלבים), תמיכה בפלאש אלחוטי ללא אביזרים נוספים, קטנה וקלה יותר, מיפוי פיקסלים מובנה, כפתורים מוארים בחושך

- יתרונות אחרים לקנון - רזולוציה גבוהה יותר - 15 מול 12 מ"פ בניקון ובאולימפוס, אופציה למדידת אור שמקפידה על שימור איזורים בהירים (Highlight tone priority)

- יתרונות אחרים לניקון - פנס עזר ל-AF‏, 11 חיישני פוקוס (בהשוואה ל-7 באולימפוס ו-9 בקנון), תצוגת גריד בעינית, צילום אינטרוואלים

שלושתן נראות כמו מצלמות מצויינות שמציבות רף גבוה לסוני ולפנטקס. אני מהמר שתוך מספר חודשים גם שתי אלה יישרו קו.

פורסם

ישנה הערכה מה יהיה התמחור שלהן בארץ ? (גוף בלבד)

פורסם
  • מחבר

אני מנחש משהו כמו 3700

המחיר המוצהר בארה"ב יהיה 720 דולר (3000 שח)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים