עבור לתוכן

מהי מכפלה ? ומה תפקידה? ומה יותר עדיף להשאיר?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה להבין יותר לעומק את פירוש המכפלה.

אני מצליח להגיע ל 350X9=3150

ובמכפלה של 8 אני מצליח להגיע 450X8=3600

אז מה יותר עדיף מכפלה נמוכה יותר 8 אבל התדר גובר 3.6?

או מכפלה גבוהה 9 יותר בפחות תדר 3.150?

פורסם

תדר גבוהה יותר עדיף מן הסתם .

פורסם

תדר גבוהה יותר עדיף מן הסתם .

הנושא הזה כבר עלה.

באס גבוה יותר גורם לזכרונות ולשאר רכיבי הלוח להכנס גם לאוברקלוק.

ניצול מרבי של אוברקלוק לרוב חלקי המחשב רצוי באס גבוה ומכפלה נמוכה.

למרות שבחלק מהמקרים זה לא וודאי.

ממה שהצגת עדיף 450X8

פורסם

קצת יותר בהרחבה, למרות שהרבה "דיו" נשפך בנושא:

למכפלה עצמה אין שום משמעות מבחינת הביצועים של המעבד/מחשב. זה בסה"כ מקדם של המעבד שבו מכפילים את הבאס שהלוח נותן ע"מ לקבל את התדר שבו המעבד יעבוד. מה שאומר שעל מנת להגיע לתדר מעבד מסוים עם מכפלה 9 למשל יש צורך בבאס גבוה יותר מאשר עם מכפלה 10. הבאס הנצרך בהתאם למכפלה משפיע על תדר הזכרונות (בהתאם ליחס המחלק כמובן) וכן על הלוח עצמו, שכן לכל לוח יש באס מקסימלי שבו הוא יכול לעבוד בצורה יציבה. לכן לעיתים על מנת להגיע לתדר מעבד גבוה ב-OC, יש להעלות את המכפלה (במידה שאינה נעולה) ע"מ שלא נצטרך להעלות את הבאס בצורה חדה, אם בשל מגבלת הלוח עצמו או בשל מגבלת תדר הזכרונות. והפוך, אם נרצה לנצל את הזכרונות בצורה מיטבית כלומר, את מקסימום התדר בו הם יכולים לעבוד ולשם כך אתה נדרש להעלות את הבאס, אזי לעיתים דווקא המעבד מגביל אותך מבחינת התדר שבו הוא יכול לעבוד ולכן נוריד את המכפלה ונעלה את הבאס וכך תדר המעבד ישאר אותו דבר או אפילו ירד (בהתאם לתוצאת המכפלה) ואז יהיה ניתן להעלות את הבאס בצורה משמעותית יותר (במידה שהלוח מסוגל לכך). כמובן שגם בהעלאת באס גבוהה נדרש משחק (העלאה) במתח על מנת לייצב את המערכת שלא תקרוס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים