עבור לתוכן

ירידה של 2000 נקודות ב3DMARK 06

Featured Replies

פורסם

(מכיוון שאני לא בטוח איפה לפתוח את זה בכלל, אולי תקלות חומרה, החלטתי לפתוח כאן כי זה קרה בעיקר אחרי שניסיתי לעשות OCים שונים).

המפרט בצד, יש לי אותו כבר מאוקטובר בערך, שזה אומר חצי שנה.

עשיתי 3DMARK 06 (אין לי VANTAGE, רק XP) על ההגדרות הכי גבוהות, ובזמנו איך שקיבלתי את המחשב יצא לי 10800 בערך (מה שכתוב מתחת למפרט זה המדויק).

~אבל~

עשיתי אתמול שוב בדיקה, ויצא לי 8500 בערך.

השאלה שלי היא - מה יכולה להיות הבעיה? ניסיתי לעשות OC למעבד למשל (קטן קטן, של הFSB מ266 ל276), ואז ניסיתי להריץ 3DMARK וזה יצא לי 8500 אז חשבתי שהמערכת לא יציבה, אז עכשיו המערכת על STOCK והוא עדיין נותן לי 8500, אז אני ללא OC כרגע, למרות שאפשר להבין מזה שהOC לא הייתה הבעיה.

יש לציין גם שניסיתי OC לזכרונות מ800 ל1066, וזו לא אמורה להיות בעיה, אבל המערכת עושה BOOT לXP ואחרי 5 שניות עושה ריסטרט פתאומי.

ד"א, במשחקים אני לא ראיתי ירידה דרסטית בFPS או ירידה בכלל, כולם מתפקדים כמו שתפקדו עד עכשיו (ואני משחק משחקים כבדים).

אז מה קורה פה? דפקתי את הרכיבים? יש בעיה בדרייברים? איך מטפלים במצב כזה?

תודות למי שעוזר (ואם מחליטים להעביר את הנושא, בבקשה.)

פורסם

פותח התרד אם ביצעת בדיקה של 3DMARK06 עם כל הפילטרים וכו..מין הסתם שתקבל תוצאה נמוכה מזו של הבדיקה ללא פילטרים וכו..

מעבר לזה אם לא ביצעת שום שינוי מבחינת תדר שעון וכו..אז הכל תקין..ככל הנראה אלו ההגדרות במבחנים של התוכנה..

תוריד אותם למינימום בלי AA וכו..ותריץ מחדש..

פורסם

99% מופעל אצלך AA+AF

תנטרל אותם בדרייבר

פורסם
  • מחבר

פותח התרד אם ביצעת בדיקה של 3DMARK06 עם כל הפילטרים וכו..מין הסתם שתקבל תוצאה נמוכה מזו של הבדיקה ללא פילטרים וכו..

מעבר לזה אם לא ביצעת שום שינוי מבחינת תדר שעון וכו..אז הכל תקין..ככל הנראה אלו ההגדרות במבחנים של התוכנה..

תוריד אותם למינימום בלי AA וכו..ותריץ מחדש..

את 2 המבחנים הרצתי בדיוק באותם תנאים, ע"ע כשהכל על הכי גבוה (זאת אומרת עם AF 16 וAA 8, בשני הזמנים).

לא היה שום שינוי בחומרה, ואם כבר, אז בוצע OC.

אם אני אוריד אותם למינימום בלי AA, אז מה הטעם?

כי אם עשיתי אותם בזמנו עם AA וAF הכי גבוהים (כמו שכבר אמרתי) ועכשיו עשיתי אותו דבר וקיבלתי תוצאה נמוכה יותר, אז יש משהו מוזר.

והנה שאלה - כשאתה אומר מינימום, אתה מתכוון רק לפילטרים או גם לרזולוציה?

ובכלל - מה הסטנדרט להרצת 3DMARK 06? רזו' הכי גבוהה בלי פילטרים?

@lol_minbet:

אין לי בכלל CCC על המחשב, כשיצא CATALYST 8.12 הוא שיגע לי את המחשב לחלוטין.

נאלצתי לעשות ROLL BACK ל8.11 ולחכות עד 9.1.

ב9.1 ניסיתי להתקין את הדרייבר עם CCC, אבל כשאני מנסה להתקין CCC המחשב פשוט מתחרפן, לדעתי 8.12 השאיר בעיות חומרה שאני לא הצלחתי לתקן.

אני בכלל לא צריך CCC (בגדול), רק הייתי צריך אותו בשביל השינוי של המהירות מאורר, אז כרגע אין לי CCC, ככה שאני לא חושב שהפילטרים הם הבעיה.

הדרייברים שלי מעודכנים.

אם אתה אומר לנטרל AA/AF, למה לא פשוט לנטרל אותם תוכנתית? (ע"ע דרך המשחק או התוכנה שאני מנסה להפעיל)

פורסם

בגדול אין משהו קבוע..אתה צריך להריץ את המבחן ברזולוציה של המסך..מעבר לזה..פילטרים וכו זה כבר בחירה שלך..

בכל מקרה תריץ בלי..תראה מה הציון..כי לא יכול להיות שסתם ירד הציון..

פורסם
  • מחבר

בגדול אין משהו קבוע..אתה צריך להריץ את המבחן ברזולוציה של המסך..מעבר לזה..פילטרים וכו זה כבר בחירה שלך..

בכל מקרה תריץ בלי..תראה מה הציון..כי לא יכול להיות שסתם ירד הציון..

יש סיכוי אבל שכל ההסתבכות עם CATALYST 8.12 עשתה את זה?

או שאם הדרייבר מעודכן זו לא אמורה להיות בעיה?

אגב כשאני מריץ את ה3DMARK, יש למשל בהתחלה את המבחן הזה עם החיילים שיורים, או של הפיות ביער, אז בשניהם אפשר להבחין בקפיצות כאלה , אפילו אם הFPS על 70 למשל.

ממש קפיצות קטנות, אבל אפשר להבחין, קפיצה כל איזה 4 שניות כזה.

פורסם

דרייברים יכולים השפיע על הניקוד והביצועים..אני מציע לך לבדוק את העניין עם הדרייברים..נסה אולי לעדכן גם DX9..

פורסם
  • מחבר

טוב אז עדכנתי דרייברים (לCATALYST 9.4 ללא CCC) והמהרתי את הזיכרון מ800 ל1066.

הFSB נשאר אותו דבר, ב266.

בתמונה אפשר לראות את התוצאות, הבדל רציני בין AAx8 וAFx16 לבין התוצאה בלי פילטרים בכלל (שניהם ברזולוציה מקסימלית, 1440*900).

התוצאות האלו נראות הגיוניות למערכת שבצד?

(יש לציין שבפעם הראשונה שהרצתי את המבחן, קיבלתי בכלל 10800, אז אין לי מושג איך הגעתי למצב הזה.)

[attachment deleted by admin]

פורסם

כשהיה לי 4850 מומהר קיבלתי איתו 13.7K אז נראה לי שהציון של המערכת שלך נמוך מדי

פורסם
  • מחבר

כשהיה לי 4850 מומהר קיבלתי איתו 13.7K אז נראה לי שהציון של המערכת שלך נמוך מדי

ומה הייתה שאר המערכת?

פורסם

סתכל במפרט

פורסם
  • מחבר

אז זה הגיוני יא מצחיק אחד.

זה ידוע שהמבחן הזה לא מסתכל על 4 ליבות, אלא רק על 2, ו4 הליבות שלי (ב2.4GHZ) לא משתוות ל3.6GHZ של כפול הליבה שלך.

יש לך גם פי 2 יותר זיכרון, ולדעתי 4850 מומהר כמעט משתווה ל4870 בלי המהרה.

שורה תחתונה, אני מעדיף לחשוב שזה הגיוני מאשר לחשוב שמשהו דפוק במערכת שלי :cool2:

גם לא ציינת איך ערכת את הבדיקה :x

פורסם

מה איך ערכתי? בגרסת הבריר מחדל של התוכנה

פורסם
  • מחבר

מה איך ערכתי? בגרסת הבריר מחדל של התוכנה

פילטרים, רזולוציה וכו'.

פורסם

מה אתה לא מבין? עוד בהודעה הראשונה אמרתי לך סגור תAA AF

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים