פורסם 2009 באפריל 1216 שנים שלום וחג שמח,בהמשך לאשכול הקודם, שלא נמצא פיתרון(למרות העלאת ה RPM) הטמפ' נשארו גבוהותאני מצרף לאשכול תמונה של המארז + מפרט מלאכמו שאתם רואים הטמפ' בזמן מנוחה הם 49 מעלותאם מישהו עם מפרט דומה יודע\נתקל בבעיה דומה אני אשמח לשמועמעבד - Q9450 קירור AC EXTREMEלוח אם - P45-DS3כרטיס מסך POWERCOLOR HD4850זיכרונות - G.skill 4gbספק כוח - PC POWER & COOLING 500Wמארז - CM690הסירקולציית אוויר היא כזו:שני מאווררי 120 בחזית מכניסים אווירמאורר 120 על הדלת של המארז מכניס אוויראחד מאחור מוציא אוויר[attachment deleted by admin]
פורסם 2009 באפריל 1216 שנים לדעתי מבחינת הסירקלוציה אתה צריך לעשות 2 מאווררים מכניסים 2 מוציאים... לא 3 מכניסים ואחד מוציא... לדעתי מבחינת המווררים תסדר ככה...אחד בפרונט למטה מכניס אויר, אחד באמצע למטה איפה שמול הכרטיס מסך גם מכניס אויראחד מאחור מוציא, אחד מול המעבד מוציא אוירתנסה ותבדוק מעלות..
פורסם 2009 באפריל 1216 שנים מחבר לדעתי מבחינת הסירקלוציה אתה צריך לעשות 2 מאווררים מכניסים 2 מוציאים... לא 3 מכניסים ואחד מוציא... לדעתי מבחינת המווררים תסדר ככה...אחד בפרונט למטה מכניס אויר, אחד באמצע למטה איפה שמול הכרטיס מסך גם מכניס אויראחד מאחור מוציא, אחד מול המעבד מוציא אוירתנסה ותבדוק מעלות..ניסיתי, לא ממש שינה ת'טמפ... נשאר אותו דברתבדוק שאין אבק בצלעות קירור.שלשום ניקיתי ת'מארז, אין טיפת אבק...נ.ב בתמונה הקירור של ה EXTREME הפוך, משום מה המאורר שלהם פועל בצורה שונה ממאוררים אחרים, בכל אופן הפכתי אותו והטמפ' עדיין אותו דבר
פורסם 2009 באפריל 1216 שנים אולי הטרסמוסטט עצמו לא בסדר והוא צריך איזה עדכון בביוס או משהו כדי להסתדר... זה קורה לפעמים
פורסם 2009 באפריל 1216 שנים מחבר אולי הטרסמוסטט עצמו לא בסדר והוא צריך איזה עדכון בביוס או משהו כדי להסתדר... זה קורה לפעמים אני בספק, כאשר המעלות נבדקות מהביוס, הטמפ' עומדת על 30 +-
פורסם 2009 באפריל 1216 שנים מחבר יכול להיות הrpm של המאוורר נמוך אז תגביר אותו דרך הביוס.רשמתי בהודעה המקורית שניסיתי גם את זה, ביטלתי את ה SMART FAN SPEED, זה שינה במעלה אחת או שתיים לא יותר
פורסם 2009 באפריל 1216 שנים דבר ראשון: ביום חם מאוד הטמפרטורות מתפסות, אז לפני שאתה קופץ בראש קח את זה בחשבון.דבר שני: תבדוק אם יש הבדלי טמפרטורות עם מארז פתוח מול סגור, ולסיום שים מאוורר חדר על דרגה מקסימלית צמוד למארז הפתוח.
פורסם 2009 באפריל 1216 שנים איזה משחה טרמית שמת? אולי לא שמת אותה טוב? אולי מי ששם לך אותה לא שם טוב? לפעמים אם לא מורחים את המשחה הטרמית כמו שצריך זה יכול להוסיף 5 מעלות...
פורסם 2009 באפריל 1216 שנים מחבר דבר ראשון: ביום חם מאוד הטמפרטורות מתפסות, אז לפני שאתה קופץ בראש קח את זה בחשבון.דבר שני: תבדוק אם יש הבדלי טמפרטורות עם מארז פתוח מול סגור, ולסיום שים מאוורר חדר על דרגה מקסימלית צמוד למארז הפתוח.הטמפ' זהות ביום ובלילה, ועדיין גבוהות מדיי יחסית למפרט שלי, קופץ בראש? אם אין לך מה להגיד אל תגיב....הטמפ' זהות גם כשהוא פתוח, ולא הבנתי את הרעיון מאחורי מאורר חדר....איזה משחה טרמית שמת? אולי לא שמת אותה טוב? אולי מי ששם לך אותה לא שם טוב? לפעמים אם לא מורחים את המשחה הטרמית כמו שצריך זה יכול להוסיף 5 מעלות... המשחה היא המשחה שבאה עם AC EXTREME ואמורה להיות איכותית.... אני הרכבתי ולא היה צורך למרוח, הקירור בא עם משחה מרוחה(כן ניקיתי את המשחה הקודמת מהמעבד..)
פורסם 2009 באפריל 1216 שנים יש לך אחריות על המעבד? אם כן תחליף אותו, תגיד להם שהטמפ' שלו בשמיים ואתה מבקש אחד אחר.אם זה קורה גם עם מעבד אחר אז הבעיה בגוף קירור שלך. אני לא מכיר את הגוף קירור הזה...אבל מצד שני אני לא מומחה גדול לגופי קרור. תחפש באתר של פרוסטי frosty את הקירור הזה ותראה מה הטמפ' שרשום שם בבאנצ'מארק שהם עשו... ובנוסף לפי התמונה אני לא חושב שיש משהו לא בסדר במארז... מה הטמפ' חדר שלך? והרעיון של המאוורר חדר מול המארז כשהוא פתוח בא לבדוק האם האיוורר אשם או המעבד, אין סיכוי שהטמפ' תשאר כמו שהיא אחרי שיש על המחשב מאוורר רצפה של חדר...דא"ג האיוורר הכי מומלץ של המארז הוא 1 מכניס מלמטה 1 מוציא מלמעלה 1 מוציא מאחורה ו1 מכניס מול התושבת של הכ. מסך.בהצלחה.
פורסם 2009 באפריל 1216 שנים פותח התרד להבא תמשיך את הדיון בתרד המקורי..על כל מקרה ניסת להתקין מחדש את הקירור ? לבדוק אם הוא מהודק ללוח האם ?
פורסם 2009 באפריל 1216 שנים הטמפ' זהות ביום ובלילה, ועדיין גבוהות מדיי יחסית למפרט שלי, קופץ בראש? אם אין לך מה להגיד אל תגיב....הטמפ' זהות גם כשהוא פתוח, ולא הבנתי את הרעיון מאחורי מאורר חדר....המשחה היא המשחה שבאה עם AC EXTREME ואמורה להיות איכותית.... אני הרכבתי ולא היה צורך למרוח.חבל על העוינות, זה רק צורת ביטוי לומר שצריך לבדוק אם הטמפרטורות בחוץ משפיעות על זה.והרעיון עם המאוור חדר זה כדי לוודא שבאמת אין שום הצטברות חום במארז, ובנוסף גם לבדוק אם יש אולי חלקים מסוימים שאיוורור נוסף יוריד להם את הטמפרטורה.אם אתה שולל את כל האפשרויות האלה אז צריך לבדוק שוב את הקירור של המעבד עצמו, אולי הוא לא מורכב חזק, אולי המשחה הטרמית שהגיע עם הקירור לא סגרה את הסדקים על המעבד וצריך למרוח משחה שוב.אני מניח שהמאוורר של הקירור למעבד מסתובב במהירות סבירה/מירבית, אם לא אז כמובן צריך להעלות אותו.תבדוק גם טמפרטורות עם REALTEMP, תוכנות אחרות יכולות לדווח מספרים גבוהים יותר בגלל שיטת חישוב שלא מתאימה למעבד שלך ספציפי.
פורסם 2009 באפריל 1516 שנים מחבר חבל על העוינות, זה רק צורת ביטוי לומר שצריך לבדוק אם הטמפרטורות בחוץ משפיעות על זה.והרעיון עם המאוור חדר זה כדי לוודא שבאמת אין שום הצטברות חום במארז, ובנוסף גם לבדוק אם יש אולי חלקים מסוימים שאיוורור נוסף יוריד להם את הטמפרטורה.אם אתה שולל את כל האפשרויות האלה אז צריך לבדוק שוב את הקירור של המעבד עצמו, אולי הוא לא מורכב חזק, אולי המשחה הטרמית שהגיע עם הקירור לא סגרה את הסדקים על המעבד וצריך למרוח משחה שוב.אני מניח שהמאוורר של הקירור למעבד מסתובב במהירות סבירה/מירבית, אם לא אז כמובן צריך להעלות אותו.תבדוק גם טמפרטורות עם REALTEMP, תוכנות אחרות יכולות לדווח מספרים גבוהים יותר בגלל שיטת חישוב שלא מתאימה למעבד שלך ספציפי.אין שום עוינות, אני מודה לכל מי שמנסה לעזור, אך התגובה שלך ("קופץ בראש") לא הייתה במקום.....בכל מקרה ניסיתי את כל ההצעות של האנשים פה, שזה כולל לשים מאורר(הטמפ' הסתדרה מן הסתם עם מאורר גדול), להתקין מחדש(כן הוא מהודק...),וכמו-כן אני משתמש אך ורק ב REAL TEMP ב TJMAX 100
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.