עבור לתוכן

נורית של עכבר מיקרוסופט דלוקה גם כשהמשחשב לא ????

Featured Replies

פורסם

נתקלתי בשאלה באחד הפורומים שאנ נמצא בו, ששאלו האם זה נורמלי שנורה של עכבר תשאר דלוקה גם אחרי שמכבים את המחשב.

התעורר ויכוח קטן, ורציתי לשאול מה אתם חושבים בנושא.

גם אמרו שם שהלוח אם מקבל חשמל אפילו שהמחשב כולו כבוי, והוא בעצם כל הזמן ב-STANDBY.

אני ממש לא חושב ככה.

אם תוכלו לתת לי הסבר מקיף בכלל בנושא, גם מה בדיוק קורה בתוך המחשב שלי כשהוא כבוי,

אז תודה רבה.

פורסם

אני לא ממש יודע את התשובה אני רק יכול להגיד שיש לי נורה בלוח אם שדולקת כל הזמן גם כשהמחשב כבוי ויש לי עכבר אלחוטי שגם דלוק כל הזמן ובמחשב השני יש לי עכבר לא אלחוטי שכבוי

פורסם

זה נורמלי, אבל בהרבה לוחות יש ג'אמפר לכוון את זה.

זה נחוץ רק אם הולכים להשתמש בפונקציה של הדלקה מהעכבר.

פורסם

אחי רציתי לדעת איך לעזאזל אני מדליק את המחשב מן העכבר?

תביא לי איזה תארד על זה או הסבר....

תודה מראש , גיא.

פורסם

תחפש את זה בביוס שלך או בחוברת של הלוח אם

פורסם
  • מחבר

הלוח אם מקבל חשמל גם כשהמחשב כבוי ??

מאיפה ?

פורסם

מה הכוונה מאיפה? מהחשמל...

ללוחות האם החדשים יש אופציה של הדלקה מכרטיס רשת, ממודם, מעכבר, ממקלדת ומUSB (שכחתי משהו?)

כדי שזה יקרה הם צריכים לנטר את היציאות האלה כדי לבדוק אם מגיע משם מידע, בשביל זה צריך חשמל, ולכן הלוח מקבל אספקת חשמל מינימלית גם כשהמחשב כבוי.

חפש בביוס, בpower management או שורה דומה, ערכים כמו turn on by mouse או turn on keyboard password וכו'.

שים לב שכפתור הכיבוי/הדלקה של ספקי הכח החדשים הוא לא דו מצבי (כלומר on/off) כמו שהוא היה בספקי AT ישנים, הספקים החדשים נדלקים ונכבים לפי הוראה מלוח האם (הכפתור בקדמת המחשב מחובר ללוח, לא לספק), ודבר זה נעשה ע"י סגירת מעגל חשמלי קטן על הלוח, כלומר, תמיד מגיע חשמל בעוצמה נמוכה ללוח, אבל חשמל מלא זורם רק כשהספק מקבל הוראה מהלוח להתחיל לעבוד.

פורסם
  • מחבר

ומה זה אומר שאני יכול "להדליק" את לוח האם מהעכבר מודם או USB?

פורסם

אני לא יודע איך זה עובד בלוח שלך, בלוחות מהשנה-שנתיים האחרונות לפחות של ג'יגהבייט (שזה מה שיש לי) אתה יכול להגדיר שלחיצה כפולה על העכבר או סיסמה מהמקלדת ידליקו את המחשב.

דרך אגב, ברוב המקלדות החדשות יש כפתורים לכיבוי/הדלקה/שינה של המחשב.

הכוונה ב"הדלקה דרך USB" היא שהתקן USB (כמו עכבר, מקלדת,מודם או כל התקן input אחר) יוכל לשלוח פקודת הדלקה למחשב.

כנ"ל בכרטיסי רשת (אופצית wake on lan) רק שאלה בד"כ דורשים שיהיה גם חיבור חשמלי בין הכרטיס ללוח (לרוב הלוחות יש פינים שאליהם מחברים כבל מהכרטיס).

פורסם

חיפוש קצר בביוס ו/או בחוברת של הלוח יענו על רוב השאלות.

פורסם

הלוח אם מקבל חשמל גם כשהמחשב כבוי ??

מאיפה ?

קיימת בטריית lithium על הלוח אם אשר מאחסנת את הגדרות הביוס (וגם את השעון של המחשב) עליה, והיא מספקת חשמל לחלקים מהלוח אם גם כאשר המחשב מכובה.

פורסם

הייתה לי אותה בעיה... כי יש לי אותו עכבר...

ויום אחד החלטתי שאני מחבר את העכבר דרך usb

והבעיה נפתרה!!

פורסם

זה לא ממש קשור אם העכבר מחובר לUSB או לPS2. זה תלוי רק בעכבר ובהגדרות הביוס. יש עכברים שהנורית אצלם דולקת ויש כאלו שלא.

VEGA, הסוללה שעל לוח האם נמצאת רק בשביל לשמור את המידע של השעון ושל הביוס כשהמחשב כבוי ולא מחובר לחשמל. היא לא מספקת מתח לשום רכיב אחר חוץ מזה.

פורסם

הלד בעכבר היה מרוקן אותה בחצי שעה, החשמל מגיע מהספק, יש לו 5V SB בדיוק בשביל דברים כאלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים