עבור לתוכן

לינוקס vs וינדוס

מה יותר טוב? 449 הצבעות

1. 1. מה יותר טוב?

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

הלינוקס יותר מהיר מהוינדוס אבל משחקים לא תומכים בו לעומת זאת כמעט כל המשחקים תומכים בוינדוס. אז מה יותר עדיף?

פורסם

למה שלא תעבוד עם שתיהן?

תתקין על מחיצה אחת WIN ועל מחיצה אחרת לינוקס

ככה תהנה משני העולמות ;)

פורסם

כתבתה LINDOWS במקום לינוקס.

LINDOWS זה הדבר הכי גרועה בעולם , אנשים חושבים אם הם יחברו שני מערכות הפעלה (WIN+LINUX) והכול יפעל "חלק" אבל לא, זה ממש מערכת הפעלה גרועה.

אני מעדיף את REDHAT LINUX 8-9

זה אכן יציב והכול, אבל היום כמעט כול דבר שתראה (תוכנות , משחקים , חומרה) כולם הולכים ל WIN

פורסם

עריכה:

מה יותר טוב?

OS X...

סתם.

אין כזה דבר יותר טוב, תלוי מה הגישה שלך והצורך שלך מהמחשב.

אני אישית הייתי מת להפטר מהוינדוס ולעבוד על תוכנות חופשיות בלבד, אבל לצערי בשבילי זה בלתי אפשרי -

דרך לינוקס אני לא יכול להפעיל את כל תוכנות הגרפיקה שאני עובד עליהן, אין תמיכה נורמלית בחיבור כבלים לאינטרנט (למרות שבקרוב זה ישתנה, יש חבר'ה שעובדים על זה), יש עדיין הרבה בעיות עם עברית ובתור בן אדם שהעבודה שלו היא לדעת כל מה שאפשר על קרבי המחשב אני לא יכול (פסיכולוגית) לעבוד בצורה עיוורת על מערכת הפעלה שאני לא מכיר, אני צריך ללמוד לתפעל אותה לפחות כמו שאני יודע לתפעל ווינדוס, דבר שאין לי לצערי זמן אליו כרגע...

יש אנשים שיגידו לך שמה שאני כותב כאן זה בולשיט, שלכל תוכנה מסחרית יש מקבילה חופשית - אפילו טובה יותר - ללינוקס, שאפשר ללמוד מהר מאד להתרגל לשיטת העבודה היוניקסית, שזה כל הרעיון של "קהילה חופשית", כולם עוזרים לכולם, שהיום אפשר להשיג תמיכה עברית לכל דבר וכו'

ויהיו כאלה שיגידו שאין כמו מיקרוסופט, שXP זו מערכת ההפעלה הטובה ביותר שנוצרה אי פעם, שהכל עובד בלחיצת כפתור בצורה שקופה למשתמש וזה מה שחשוב, שלינוקס לא בשלה עדיין, שהיא מסובכת, שהיא לא ידידותית, שהתמיכה העברית בלינוקס רחוקה מלהיות מספיק טובה למשתמש הביתי בארץ, שגם ככה בארץ אף אחד לא משלם על כלום אז זה אז הקונספט של תוכנות חופשיות לא תופס כאן...

חוץ מהעובדה שאני מסכים שXP היא מערכת הפעלה מדהימה (לפחות יחסית למה שהיה עד עכשיו) ושרק תאגיד בגודל של מיקרוסופט היה יכול לעשות את הקפיצה הענקית הזו ממערכת כושלת כמו WIN98 למערכת חזקה ומסובכת כמו WIN2000/XP אני לא מסכים עם רוב מה שמיקרוסופט עושים.

אבל, עובדה היא שאין נהירה המונית לעבר לינוקס, כי היא לא מספיק נוחה עדיין לאדם מהשורה (חוץ מלינדוס אולי, אבל לא ראיתי שזה תופס בארץ) ככה שרוב העולם עדיין חושב שמיקרוסופט יודעת מה היא עושה.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

עריכה:

אין כזה דבר יותר טוב, תלוי מה הגישה שלך והצורך שלך מהמחשב.

בדיוק... זה תלוי למה אתה צריך את המחשב ומה השימושים שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים