עבור לתוכן

ניטנדו מול PSP? יתרונות חסרונות

Featured Replies

פורסם

מישהו אומר שהדפדפן בDSI טוב ?

אני רק אומר שהוא נוח לשימוש יחסית מול הPSP פשוט בגלל המסך מגע והסטילוס וגם המסך השני

יוטיוב ופלאש אין זה נכון וגם לא עברית

בעניין המצלמות מסריחות מודה אבל עושים אחד מול אחד -לPSP אין בכלל מצלמה בדיפולט

ויעשו בהם שימוש למשחקים מסוימים

בנוגע למעבד הם עברו משני מעבדים בגירסאות הישנות למעבד אחד משודרג בDSI

זה עדין לא קרוב לכוח של הPSP אבל זה שידרוג מהדגמים הקודמים אם אני לא טועה גם הוסיפו כמות לזיכרון הראשי

יש גם את עניין הכניסת SD שלא הייתה בקודמים שהם לנפח זולים יותר וגם נפוצים הרבה יותר מהממורי סטיק

יש גם כל מיני תוכנות שכבר קימות בחול כמו מילוני שפה ועוד כל מיני שטויות לתירים

כניראה יכניסו גם מפות בעתיד

בDSI גם נפתחה חנות ווירטואלית ונכון יש את זה מזמן לPSP

אבל אם חושבים על דברים רישמים (קיים כבר מזמן לא רישמי לשני הקונסולות ) יהיו כניראה הרבה משחקי עבר למכירה בזול

שחלקם לא יגיע רישמית לPSP

כמו משחקים של נינטנדו לGB\GBA\NES\SNES ובטח עוד משחקים

בעניין הזיכרון איך שלא תחשב את זה זה תוספת למחיר

אתה כבר הוספתה זיכרון ובטרייה חדשה שזה כבר יוצא מעל הDSI והרבה מעל הDS LITE

דרך אגב אני צריך לקבל היום את הDSLITE

נעשה אליו סקירה שיגיע ואז אני נותן אותו מחר לאחי לצבא

• תגובות 74
  • צפיות 7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מישהו אומר שהדפדפן בDSI טוב ?

אני רק אומר שהוא נוח לשימוש יחסית מול הPSP פשוט בגלל המסך מגע והסטילוס וגם המסך השני

יוטיוב ופלאש אין זה נכון וגם לא עברית

בכל ביקורת שראיתי אמרו שהוא איטי להחריד ככה שזה לא ממש משנה שהוא יותר נוח, בכל מקרה הוא לא ממש "מאפשר" לגלוש, זה גם ככה בPSP אבל לפחות בPSP אפשר לגלוש בלי לאגים ותקיעות.

בעניין המצלמות מסריחות מודה אבל עושים אחד מול אחד -לPSP אין בכלל מצלמה בדיפולט

ויעשו בהם שימוש למשחקים מסוימים

תשווה איך שבא לך, אני לא מכיר מישהו שאין לו מצלמה טובה יותר משל הDSI בטלפון, ומשחקים מבוססי מצלמה מחוץ לבית נשמע לי די טיפשי.

בנוגע למעבד הם עברו משני מעבדים בגירסאות הישנות למעבד אחד משודרג בDSI

זה עדין לא קרוב לכוח של הPSP אבל זה שידרוג מהדגמים הקודמים אם אני לא טועה גם הוסיפו כמות לזיכרון הראשי

זה לא ממש משנה בהתחשב בעובדה שאלו אותם משחקים של הDSL ואמרתי את זה רק כדי לתת דוגמה לסיבת האיטיות ביישומים מסויימים.

יש גם את עניין הכניסת SD שלא הייתה בקודמים שהם לנפח זולים יותר וגם נפוצים הרבה יותר מהממורי סטיק

יש גם כל מיני תוכנות שכבר קימות בחול כמו מילוני שפה ועוד כל מיני שטויות לתירים

כניראה יכניסו גם מפות בעתיד

בDSI גם נפתחה חנות ווירטואלית ונכון יש את זה מזמן לPSP

אבל אם חושבים על דברים רישמים (קיים כבר מזמן לא רישמי לשני הקונסולות ) יהיו כניראה הרבה משחקי עבר למכירה בזול

שחלקם לא יגיע רישמית לPSP

כמו משחקים של נינטנדו לGB\GBA\NES\SNES ובטח עוד משחקים

אז מה אם חלקם לא יגיע לPSP? יש משחקי PS1 להורדה בPSN שלא מגיעים לDS, זה לא חיסרון של הDS, אז אני לא מבין איך זה שלא מגיעים משחקים של נינטנדו לPSP זה חיסרון.

בעניין הזיכרון איך שלא תחשב את זה זה תוספת למחיר

אתה כבר הוספתה זיכרון ובטרייה חדשה שזה כבר יוצא מעל הDSI והרבה מעל הDS LITE

ראיתי באמאזון PSP 2000 חדש ב155, אז 155+45+27.5 שזה 227.5 דולר לPSP עם סוללה מורחבת וכרטיס 8 ג'יגה לעומת DSI שעולה 170$, לדעתי ההבדל שווה את התמורה אבל בת'רד הזה באמת שהוכחנו שזה רק עניין של טעם במשחקים והקונסולות די שוות חוץ מכמה יתרונות וחסרונות שוליים, ואני מאמין שמי שיעדיף את המשחקים של הPSP לא תהיה לו בעיה לשלם את המחיר שהוא בסך הכל לא הפרש גדול וגם לא כל אחד צריך סוללה מורחבת וכרטיס 8GB.

דרך אגב אני צריך לקבל היום את הDSLITE

נעשה אליו סקירה שיגיע ואז אני נותן אותו מחר לאחי לצבא

אני אשמח לקרוא סקירה, ואם תוכל לומר לי: הסוויץ' של הווליום הוא אנאלוגי או כזה עם 3 דרגות?

פורסם

אנלוגי.

ליביו

פורסם

עשיתי סקירה כרגע

ודרך אגב איפו לעזאזל פותח הדיון ?

מברברים מברברים ומי שפתח את הדיון לא משתתף :pissed: :pissed: :pissed:

פורסם

עשיתי סקירה כרגע

ודרך אגב איפו לעזאזל פותח הדיון ?

מברברים מברברים ומי שפתח את הדיון לא משתתף :pissed: :pissed: :pissed:

+1

אין טעם להגיב עד שפותח הדיון לא יתייחס למה שכתבו והעזרה שהגישו לו.

פורסם

אני אגיד לך ככה

קנה PSP רק אם אתה לא מתכוון לחרוש עליו

ספריית המשחקים לPSP די דלה ורוב המשחקים לתווך די קצר

אם לחברים שלך יש PSP אז לשחק ברשת משחקי FPS או GTA/מרוצים/מכות זה ממש כיף וככה באמת תוכל לחרוש על הקונסולה

אבל אם אין לך חברים עם PSP אז תקנה PSP רק אם אתה מתכוון לשחק בו בנסיעות/חופשות לרוב כי בעיקר זאת המטרה של הPSP

לDS לעומת זאת יש ספריית משחקים ענקית והמשחקים עצמם לתווך כמו של הPSP אבל יש פשוט כל כך הרבה משחקים שאתה לא תסיים את כולם אף פעם וגם לDS תמיד יוצאים הרבה משחקים חדשים ולPSP בקושי(למרות שהשנה יוצאים די הרבה משחקים אבל עדיין לא כמו שיוצאים לDS)

למעט משחקים האיכות של הסרטים בPSP טובה בהרבה וגם המשחקים עצמם יותר איכותיים(חוץ ממסך המגע של הDS)

לשמוע שירים זה אותו דבר בשתי המכשירים אתה לא תרגיש הבדל(PSP לא צריך להיות פרוץ בשביל לשמוע שירים, DS כן)

אני לא מתכוון לפרט לך על היתרונות הגראפיים של הPSP ויתרונות הסוללה של הDS ודברים כאלה כי זה לא באמת משנה כי אחרי הכל זאת קונסולה ניידת והיא נועדה להעביר תזמן ושתי הקונסולות מהנות, כדאי לך רק להתייחס לתנאים שציינתי למעלה ואם באמת תתייחס לזה ברצינות אתה תקבל את הקונסולה שמתאימה לך יותר.

סליחה על החפירה אבל זה לא לטובתך :P

פורסם
וגם המשחקים עצמם יותר איכותיים

זה בושליט כל משחק לגופו

יש ויש אל תכליל סתם

פורסם

זה בושליט כל משחק לגופו

יש ויש אל תכליל סתם

זה לא בולשיט בשיט

בוא אני אגיד לך את אחת הסיבות שלDS יוצא 5 משחקים בחודש ולPSP אולי 1 לחודשיים אם עושים ממוצע

להכין משחק לDS דורש הרבה פחות מאמץ וכסף ואנשים מאשר להכין משחק לPSP

להכין משחק לDS זה כמו להכין משחק לGBA רק עם גראפיקה טיפה יותר טובה והאפשרות של מסך מגע

להכין משחק לPSP זה כמו להכין משחק לסוני 2 שתאמין לי זה הרבה יותר כסף והרבה יותר אנשים והרבה יותר זמן ומאמצים

עובדה כל משחק חדש שצריך לצאת לPSP מודיעים לך איזה חצי שנה לפני שתהיה עם אצבע בפה עד שהוא יצא

DS מודיעים לך גג חודשיים לפני שזה עוד במקרים הכי נדירים ועוד מדליפים לך אותו איזה שבוע לפני

אגב אני לא התכוונתי לאיכות עלילתית כי כאן באמת אין קשר אלא איכות גראפית נטו

פורסם

שטויות במיץ , לפי התיאוריה שלך - הרבה יותר קל לפתח לWII לדוגמא משחקים מאשר לXBOX או לPS3 , חבל שכל מפתח שדיבר על זה אמר שזה באותו סדר גודל.

ליביו

פורסם

שטויות במיץ , לפי התיאוריה שלך - הרבה יותר קל לפתח לWII לדוגמא משחקים מאשר לXBOX או לPS3 , חבל שכל מפתח שדיבר על זה אמר שזה באותו סדר גודל.

ליביו

לא.

WII עובד בטכנולוגיה שונה לגמרי מהאקס בוקס והPS3

הDS והPSP לא כל כך שונים בטכנולוגיה

אם אתה חושב שלפתח משחק לPSP ולDS זה אותו הדבר אז אין לי יותר מה להגיד לך. סתכל אפילו על המשקל של המשחקים

המשחק הכי כבד לDS שוקל 70 מגה? 80 גג?

המשחק הכי כבד לPSP שוקל 1.8GB יחס של כמה זה?

1:20 בערך?

אם לDS לא היה מסך מגע אז תאכלס כל משחק של PSP היה כמו 20 משחק של DS

בגלל המסך מגע זה אולי 5 אולי יותר

פורסם

לא.

WII עובד בטכנולוגיה שונה לגמרי מהאקס בוקס והPS3

הDS והPSP לא כל כך שונים בטכנולוגיה

אם אתה חושב שלפתח משחק לPSP ולDS זה אותו הדבר אז אין לי יותר מה להגיד לך. סתכל אפילו על המשקל של המשחקים

המשחק הכי כבד לDS שוקל 70 מגה? 80 גג?

המשחק הכי כבד לPSP שוקל 1.8GB יחס של כמה זה?

1:20 בערך?

אם לDS לא היה מסך מגע אז תאכלס כל משחק של PSP היה כמו 20 משחק של DS

בגלל המסך מגע זה אולי 5 אולי יותר

מה זה קשור הגודל של המשחק, ומה אתה מנסה להגיד?

חוץ מזה, רק השנה צריכים לצאת עוד כ40 משחקים טובים לPSP ואתה מוזמן לעבור על הרשימה שעשיתי כאן באחד העמודים, זה שאתה קורא שאנשים אומרים שלPSP אין הרבה משחקים ואתה לא ממש מתמצא בו זה לא אומר שהמצב דומה למה שאתה מתאר.

פורסם

STROPIC:

הWII לא עובד בטכנולוגיה כזאת שונה מהPS3 ומהXBOX , תקרא קצת נתונים תכניים.

לגבי משקל המשחקים - כ"כ אין קשר.

משקל המשחקים זה פונקציה ישירה כמעט של כמות הטקסטורות, הסרטים וקבצי הקול שיש בהם.

בגלל שבDS יש פחות מקום - משתמשים בסרטים וקבצי קול מעטים ונחותים יותר , טקסטורות זה כבר אכן בגלל הכח עיבוד העדיף של הPSP.

אף אחד מהם לא קשור לכמות הקוד של המשחק עצמו שמהווה חלק יחסית שולי לשאר האלמנטים שכתבתי פה.

דווקא הקטע של המסך מגע הוא כנראה API מוטמע בROM של המכשיר וההשפעה שלו על נפח המשחק מזערית - עשרות קילובייטים פלוס מינוס על הטמעת שליטה במשחק בעזרת צג מגע (ומשחקים באייפון מוכיחים - שלפעמים אפילו פחות)

בקיצר , אני לא יודע כמה יצא לך לתכנת , אבל התיאוריות שלך לגבי הנושא לא ממש מציאותיות או קשורות למציאות.

לפי התיאוריות שלך - משחק כמו נגיד אולטימה 8 שמכיל עשרות עד מאות שעות משחק וערימות על ערימות של מפגשים וסקריפטים צריך לשקול גיגות על גיגות, ובכן - חבל שהוא נכנס בזמנו באיזה 8 דיסקטים.

ליביו

פורסם

STROPIC:

הWII לא עובד בטכנולוגיה כזאת שונה מהPS3 ומהXBOX , תקרא קצת נתונים תכניים.

לגבי משקל המשחקים - כ"כ אין קשר.

משקל המשחקים זה פונקציה ישירה כמעט של כמות הטקסטורות, הסרטים וקבצי הקול שיש בהם.

בגלל שבDS יש פחות מקום - משתמשים בסרטים וקבצי קול מעטים ונחותים יותר , טקסטורות זה כבר אכן בגלל הכח עיבוד העדיף של הPSP.

אף אחד מהם לא קשור לכמות הקוד של המשחק עצמו שמהווה חלק יחסית שולי לשאר האלמנטים שכתבתי פה.

דווקא הקטע של המסך מגע הוא כנראה API מוטמע בROM של המכשיר וההשפעה שלו על נפח המשחק מזערית - עשרות קילובייטים פלוס מינוס על הטמעת שליטה במשחק בעזרת צג מגע (ומשחקים באייפון מוכיחים - שלפעמים אפילו פחות)

בקיצר , אני לא יודע כמה יצא לך לתכנת , אבל התיאוריות שלך לגבי הנושא לא ממש מציאותיות או קשורות למציאות.

לפי התיאוריות שלך - משחק כמו נגיד אולטימה 8 שמכיל עשרות עד מאות שעות משחק וערימות על ערימות של מפגשים וסקריפטים צריך לשקול גיגות על גיגות, ובכן - חבל שהוא נכנס בזמנו באיזה 8 דיסקטים.

ליביו

כן אבל העניין שמשחק כמו FFVIII שיש בו גם מלא סקריפטים, מתקפות, דיבורים, נשקים, בגדים, משימות משניות שאם עושים את כולם יצא לך משהו כמו לפחות 50 שעות משחק

והגראפיקה שלו יותר טובה מרוב המשחקים לPSP, משחק כזה באמת לוקח זמן להכין

עובדה תראה כמה זמן לקח להכין את CRYSIS

העלילה שלו די קצרה והGAMEPLAY לא משהו מיוחד חוץ מהNANOSUIT והנהיגה, בקיצור יש לך משחק FPS רגיל אבל לקח להם להכין אותו שנים והוציאו מיליונים כדי להכין אותו

ולמה?

מסיבה אחת: גראפיקה

ההבדל הגראפי של המשחקים של הPSP והDS הם שמיים וארץ ולהכין משחק עם גראפיקה טובה דורש זמן

ואיך למשקל אין קשר? עובדה שהמשחקים של הDS הם עם אלפי סקריפטים והם עדיין משחקים ששוקלים 80 מגה עלובים לפי התיאוריה שלי זה ההפך המוחלט מה8 דיסקים שאמרת והכל בגלל הגראפיקה

משחק הכי ארוך בעולם למחשב עם גראפיקה מסריחה יכול לשקול חצי ג'יגה ומשחק קצר כמו CRYSIS WARHEAD שהוא באמת איזה 3-4 שעות משחק יכול לשקול 8GB

המפרט הטכני של הDS הוא הרבה יותר חלש מהמפרט הטכני של הPSP

המפרט של הDS הוא ככה:

מעבד של 70MHZ ועוד מעבד של 30MHZ

4MB ראם

המעבד הגראפי של הPSP בערך פי 4 חזק יותר

יש לו פי 16 יותר ראם

רשמתי את זה כדי להראות לך עד כמה המפרט הגרפי של הPSP חזק יותר ולבנות משחק שינצל מפרט חזק יותר פי 5 זה קצת יותר קשה מלבנות משחק למפרט חלש יותר

בוא ניקח ככה:

ניקח את המשחק PES2009

הוא יצא לPSP איזה חודש אחרי שהוא יצא לDS וזה עוד משחק שהוא לא משהו לPSP

עכשיו מה תגיד לי שהצוות של המפתחים של המשחקים לPSP בEA קטן יותר?

לא נראה לי

פורסם

לא 8 דיסקים - שמונה דיסקטים.

אתה זוכר - דיסקים כאלו מפלסטיק רכים עם מידה מגנטית (ולא אופטית) בתוכם שהיו בגודל 1.2 מגה?

משחקים כמו קרייסיס לוקח הרבה זמן להכין בגלל הגרפיקה והמנוע הפיסיקלי וזה בכלל לא קשור לנקודה, גם שם מה שלוקח מקום זה גרפיקה ולא קוד תכנות.

לגבי הפרשים בין המפרטים.

גם לPS3 יש מעבד בערך פי 5 ומעלה יותר מהיר מהWII , וכרטיס גרפי בערך פי 2-3 יותר חזק (וכנ"ל גם הXBOX)

אז איפה הסקיילביליות שלך פה?

לגבי משחקים ש"פותחו ל2 הקונסולות" - זה עניין של אינטרסנטיות - מה ילך יותר טוב באיזה קונסולה - ושם נשקיע יותר.

אין לזה קשר לשום דבר אחר.

עדיין - שורה תחתונה - אין קשר בין גודל המשחק כולו לכמות הקוד התכנותי בו.

זאת עובדה , אמרת דבר לא נכון שאין לו קשר , קבל את זה.

ליביו

פורסם

כן אבל הWII עובד בטכנולוגיה שונה עוד פעם

המפרט הטכני שלו לא שונה אולי אבל המישחקיות שונה משאומר שלהכין את המשחק יהיה שונה

ואגב כמו שאמרת לגבי המשחקים של הPSP שמשקיעים יותר להכנות של DS?

אני יודע שזה היה סתם תירוץ עלוב ואני אפילו לא אגיד אותו הדבר על WII כי תאכלס זה לא נכון וגם לגבי הPSP והDS זה לא נכון

בקיצור כל מה שאתה אומר לי שאין קשר אבל אתה לא אומר למה, וזה למה? כי אתה סתם מבלבל תמוח, קבל את זה.

להכין משחק עם גראפיקה טובה יותר לוקח יותר זמן

זאת עובדה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים