פורסם 2009 באפריל 916 שנים היי, אני רוצה ללמוד לעבוד עם חלונות ב-C/C++, ושמעתי על 2 האפשרויות האלו, האם ניתן לציין יתרונות וחסרונות עבור כל אחד ?
פורסם 2009 באפריל 916 שנים השאלה היא למה בכלל אתה רוצה ללמוד את זה. הרבה יותר פשוט קל לכתוב GUI באמצעות #C ו-WinForms.
פורסם 2009 באפריל 916 שנים MFC זה סה"כ מעטפת OO בשפת C++ מעל Win32 API שמיקרוסופט פיתחה בשביל שיהיה יותר קל לתכנת בחלונות.http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Foundation_Class_Library
פורסם 2009 באפריל 916 שנים מחבר אבל מה אני יכול להשיג עם MFC שאני לא יכול עם API או להיפך מה אני יכול להשיג עם API שעם MFC לא ניתן?
פורסם 2009 באפריל 916 שנים עם ה MFC אתה יכול אולי להשיג קצת יותר שפיות (אבל צריך להכיר C++). עם ה API אתה יכול לירות לעצמך ברגל יותר בקלות (אבל אתה יכול להישאר ב C).
פורסם 2009 באפריל 916 שנים מחבר נאמר שאני יודע C ויודע C++ואני רוצה לתכנת תוכנה שיהיה בה די הרבה כלים גרפים, כמו סירטוט של גרפים וסירטוט של אובייקטים דו-מימדיים נעים לפי תכונות פיסיקליות.מה עדיף?
פורסם 2009 באפריל 916 שנים לתכנת ב WIN32 API ישירות זה אף פעם לא מומלץ, בטח לא היום כשאתה תוכנה מורכבת. יש כאלו שבכלל ימליצו לך ללמוד C# ולעשות שם הכל. בכל מקרה, אם כבר השאלה צריכה להיות מה עדיף בין MFC לבין ספריות אחרות לפיתוח שכזה (ראה למטה בלינק שנתתי). גם השאלה האם יש פקדים מוכנים מראש שיכולים לעשות מה שאתה צריך באחת מהסביבות הנ"ל.
פורסם 2009 באפריל 916 שנים מחבר אני שואל מבחינת מהירות ריצה, כי מהירות זה מה שחשוב לי כאן, בסביבת נט לצייר לוקח די הרבה זמן למעבד ממוצע
פורסם 2009 באפריל 916 שנים נראה לי שעשית את הבדיקה לא נכון או שכתבת קוד לא טוב. בכל מקרה, כמו כל שאלת ביצועים, זה תלוי מי מה מו. בכל שפה/סביבה אתה בסוף יכול לרדת לרמה של ה BITMAP של התצוגה ולכתוב את הקוד שיציג בעצמך במידת הצורך.
פורסם 2009 באפריל 1016 שנים דרך אגב למה דוקא mfcמלבד זה שזאת אחת הפריימורקס הכי גדולותיש לדעתי אחלה של מתחריםwxwidgets לדוגמא, טוב נו אני שייך ללינוקס, אבל לפי מה שידוע לי היא תופסת תאוצה בסביבת חלונותיש לך את qt שלדעתי היא עקפה את wx ומתפתחת בקצב מטורף, סביבה מעולההההההאני לא הייתי קופץ ל mfc ישר(למרות שהיא הכי נתמכת, הכי גדולה, והכי מקיפה)יש עוד כמות עצומה של פריימורקסfltk לדוגמאultimate++
פורסם 2009 באפריל 1016 שנים אבל מה לגבי win32api מה היתרונות שלה?לתכנת ב WIN32 API ישירות זה אף פעם לא מומלץ, בטח לא היום כשאתה כותב תוכנה מורכבת.אני בספק אם יש דברים שאפשר לעשות ב-win32 api שאי אפשר לעשות ב-MFC או ב-winforms, למעט אולי דברים איזוטריים למדי. בכל מקרה, תמיד אפשר לשלב לקרוא לפונקציות ספציפיות של win32 api במקרה הצורך. תזכור שגם עבור גרפיקה, עדיף כנראה לעבוד עם DirectX.הסיבה היחידה לדעתי ללמוד win32 api היא אם אתה מתכנן לנבור בעומקי הליבה של חלונות, לדוגמה אם אתה רוצה לכתוב דרייוורים (וגם אז לא בטוח שצריך).
פורסם 2009 באפריל 1016 שנים תחשוב על זה ככה, ללמוד WIN32 API זה כמו ללמוד לתכנת באסמבלר. (לא בדיוק, אבל אנלוגיה).
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.