עבור לתוכן

מה ההבדל בין שימוש בWIN32API ל-MFC

Featured Replies

פורסם

היי, אני רוצה ללמוד לעבוד עם חלונות ב-C/C++, ושמעתי על 2 האפשרויות האלו, האם ניתן לציין יתרונות וחסרונות עבור כל אחד ?

פורסם

השאלה היא למה בכלל אתה רוצה ללמוד את זה. הרבה יותר פשוט קל לכתוב GUI באמצעות #C ו-WinForms.

פורסם
  • מחבר

זה מה ששאלתי.. מה היתרונות והחסרונות של כל אחד..

פורסם
  • מחבר

אבל מה אני יכול להשיג עם MFC שאני לא יכול עם API או להיפך מה אני יכול להשיג עם API שעם MFC לא ניתן?

פורסם

עם ה MFC אתה יכול אולי להשיג קצת יותר שפיות (אבל צריך להכיר C++). עם ה API אתה יכול לירות לעצמך ברגל יותר בקלות (אבל אתה יכול להישאר ב C).

פורסם
  • מחבר

נאמר שאני יודע C ויודע C++

ואני רוצה לתכנת תוכנה שיהיה בה די הרבה כלים גרפים, כמו סירטוט של גרפים וסירטוט של אובייקטים דו-מימדיים נעים לפי תכונות פיסיקליות.

מה עדיף?

פורסם

לתכנת ב WIN32 API ישירות זה אף פעם לא מומלץ, בטח לא היום כשאתה תוכנה מורכבת. יש כאלו שבכלל ימליצו לך ללמוד C# ולעשות שם הכל. בכל מקרה, אם כבר השאלה צריכה להיות מה עדיף בין MFC לבין ספריות אחרות לפיתוח שכזה (ראה למטה בלינק שנתתי). גם השאלה האם יש פקדים מוכנים מראש שיכולים לעשות מה שאתה צריך באחת מהסביבות הנ"ל.

פורסם
  • מחבר

אני שואל מבחינת מהירות ריצה, כי מהירות זה מה שחשוב לי כאן, בסביבת נט לצייר לוקח די הרבה זמן למעבד ממוצע

פורסם

נראה לי שעשית את הבדיקה לא נכון או שכתבת קוד לא טוב. בכל מקרה, כמו כל שאלת ביצועים, זה תלוי מי מה מו. בכל שפה/סביבה אתה בסוף יכול לרדת לרמה של ה BITMAP של התצוגה ולכתוב את הקוד שיציג בעצמך במידת הצורך.

פורסם

דרך אגב למה דוקא mfc

מלבד זה שזאת אחת הפריימורקס הכי גדולות

יש לדעתי אחלה של מתחרים

wxwidgets לדוגמא, טוב נו אני שייך ללינוקס, אבל לפי מה שידוע לי היא תופסת תאוצה בסביבת חלונות

יש לך את qt שלדעתי היא עקפה את wx ומתפתחת בקצב מטורף, סביבה מעולהההההה

אני לא הייתי קופץ ל mfc ישר(למרות שהיא הכי נתמכת, הכי גדולה, והכי מקיפה)

יש עוד כמות עצומה של פריימורקס

fltk לדוגמא

ultimate++

פורסם
  • מחבר

אבל מה לגבי win32api מה היתרונות שלה?

פורסם

אבל מה לגבי win32api מה היתרונות שלה?

לתכנת ב WIN32 API ישירות זה אף פעם לא מומלץ, בטח לא היום כשאתה כותב תוכנה מורכבת.

אני בספק אם יש דברים שאפשר לעשות ב-win32 api שאי אפשר לעשות ב-MFC או ב-winforms, למעט אולי דברים איזוטריים למדי. בכל מקרה, תמיד אפשר לשלב לקרוא לפונקציות ספציפיות של win32 api במקרה הצורך. תזכור שגם עבור גרפיקה, עדיף כנראה לעבוד עם DirectX.

הסיבה היחידה לדעתי ללמוד win32 api היא אם אתה מתכנן לנבור בעומקי הליבה של חלונות, לדוגמה אם אתה רוצה לכתוב דרייוורים (וגם אז לא בטוח שצריך).

פורסם

תחשוב על זה ככה, ללמוד WIN32 API זה כמו ללמוד לתכנת באסמבלר. (לא בדיוק, אבל אנלוגיה).

פורסם
  • מחבר

בצבא\מקומות עבודה דורשים ידע כזה או אחר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים