עבור לתוכן

שלום לכולם, שאלה בנוגע להתאמה של זיכרון ללוח אם.

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב עם לוח אם מסוג abit kn9-s שתמוך בזיכרון מסוג ddr 2 במהירות של עד 800mhz. העניין הוא שיש לי כרטיס מסך חדש (ati 4580) ומעבד בסך הכל בסדר (amd athlon x2 64 bit 4200) אבל משחקים לא כל כך רצים לי בגלל שיש לי רק 1gb זכרון וגם הוא כולה במהירות של 677mhz. לאחרונה לקחתי לאחי מהמחשב עוד כרטיס זכרון של גיגה נוספת כדי לבדור אם יש שינוי ואכן המשחקים רצו הרבה יותר טוב.

השאלה שלי בעצם עד כמה גיגה הלוח אם שלי תומך, כי פשוט חשבתי לתת לאחי את כל הזכרון שלי ולקנות איזה 4-6 גיגה (יש לי 4 סלוטים של זיכרון) למחשב מהסוג שהוא תומך( 800 הפעם במקום 677), ועל הדרך לעבור לויסטה כי ממה שהבנתי הxp לא תומך ביותר משני גיגה.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא....תודה רבה.

פורסם

הלוח תומך עד 8GB זיכרון מסוג DDR2.

שים לך 2X2GB במחירים של היום במהירות 800MHZ.

אדב, קצת תמוהה שתוספת של 1GB הביאה לשיפור שציינת..והכרטיס שלך חלש למשחקים.

פורסם

^^

השיפור בין 2 ג'יגה ל1 ג'יגה במשחקים משל היום גדול מאוד. הכרטיס שלו הוא HD4850, הוא כנראה התבלבל בהקלדה. אין כרטיס כזה "HD4580".

בכל מקרה, אתה צריך להגיד לנו מה התקציב שלך. השימוש העיקרי הוא משחקים?

דרך אגב - זה לא נכון שXP לא תומך ביותר משני ג'יגה זיכרון, אתה כנראה מתכוון לזה שמערכת 32 ביט (ויסטה או XP) תומכת עד 3-3.5 ג'יגה ראם (משתנה ממקרה למקרה).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה sapits1 ול shir על התגובות. אכן צדקת, מדובר בכרטיס 4850 עם 512 זיכרון. התקציב שעליו חשבתי הוא כמה מאות שקלים (200-400) תלוי מה יהיה התמורה להשקעה הזו.

השימוש העיקרי הוא לאו דווקא משחקים, האמת שקניתי את הכרטיס בקיץ האחרון וכמעט ולא שיחקתי בו בכלל (בעקבות המחסור בזיכרון....והאמת גם בזמן) אבל כן חשבתי להזמין דיסק קשיח חיצוני ולשחק האחרונים שיצאו השנה (קריסיס, gta, וכו').

מעבר לכך אני משתמש במחשב למולטימדיה (סרטים,שירים,אינטרנט, עריכה...דיי בקטנה אבל יוצא מידי פעם), דרך אגב למה זה משנה, הרי שימוש לצורך משחקים נחשב לתובעני מבנהם כך שהאר פחות משנים, או שאני טועה?

דרך אגב, אם הבנתי אותך נכון אז בעצם יש גרסה של האקס פי שתומכת בריבוי זכרונות מעבר לשני גיגה (אולי גרסת x64?!)

אשמח לשמוע את דעתכם.

פורסם

יש שימושים תובעניים יותר מבחינת צריכת זיכרון, כמו עריכת וידאו ודברים כאלה...

כמו שאמרתי, המגבלה היא לא 2 ג'יגה, והיא לא של XP בלבד, היא של מערכות 32 ביט באופן כללי. לXP יש גרסאת 64 ביט, אבל שמעתי עליה הרבה ביקורות רעות, והיא גם די נדירה היום.

אני הייתי קונה סטיק אחד של 2 ג'יגהבייט, הכי זול שתמצא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים