עבור לתוכן

חם לי. או: מבקש ייעוץ בנושא קירור מים

Featured Replies

פורסם

פותח התרד לא ידוע מה דרם לך לחשוב ככה...אבל כמות החום שתיפלט זהה לקירור אוויר..

קירור מים פשוט יעביר/יפזר את החום מהר יותר..

אם המטרה שלך היא "פחות חום שיצא" אז שום קירור מים/אוויר לא יפתור את זה..

זה עובדה נתונה..

ומצטער אבל אני עדיין לא מבין מה המטרה שלך בהחלפת המאוורררים ?

פורסם
  • מחבר

כלמור נועדתי למות מחום :'(

ומצטער אבל אני עדיין לא מבין מה המטרה שלך בהחלפת המאוורררים ?

ניסיון לקירור יותר טוב (כרגע אני עם המאוורים המקוריים של המארז), ושקט (לכן מאוורי Noctua)

פורסם

כלמור נועדתי למות מחום :'(

אפשר לטפל בבעיה כמו שהצאתי לפני כמה הודעות... אם לא תיהיה עצלן תפשיל שרוולים ותעבוד טיפה תוכל לפתור את כל הבעיה הזאת על ידי הוצאת צינור עבה כמו זה pix_tube.jpg מהמארז... מהלמעלה או מאחורה... איפה שיש יציאת אקזוסט... ולשים את הסוף של הצינור למקום טיפה רחוק ממך או אם יש חלון זה אופטימלי... אתה יכול לשים עוד מאוורר חזק בכניסה ו\או יציאה שלו כדי שכמה שיותר אויר חם יצא משם ולא דרך מקומות אחרים במארז. בהנחה שהספק שלך גם מוציא עוד חום החוצה אתה יכול לעשות גם לו צינור ולחבר את 2 הצינורות.

פורסם
  • מחבר

פיתרון אפשרי, למרות שהעסק ממש יכער לי את החדר

טוב, נלך לפי חשבון הבנק ונקווה לחזור עם תמונות מההתקנה של הקירור מים ( ;D)

כמו כן

לטובת קירור אוויר יותר טוב, אתם ממליצים לי להחליף את המאוורים המקוריים לNoctua ולהוסיף עוד מאוור יניקה תחתי?

תודה לכולם על העזרה.

וחג שמח

פורסם

לגבי המאווררים זה עניין של העדפה..אתה רוצה יותר שקט קנה את הלNoctua מעבר לזה..אין סיבה ממשית לרכוש עד מאווררים..

פורסם

ותזכור שאם תשתמש בקירור מים הרדיאטור חייב להיות לא במארז אלא קצת מורחק מהגומחה ברצפה כי אם לא לא עשית בזה כלום חוץ מלשלם כסף ולהתחדש

פורסם

לא הבנתי למה הכוונה שלך ? אין שום בעיה שהרדיאטור יהיה בתוך המארז..

כמובן שאם כבר הוא בפתוך..עדיף כמה שיותר בחלקו החיצוני..ושהמאווררים יזרקו ממנו אוויר..

פורסם

אין שום בעיה במיקום הרדיאטור.. שים אותו איפה שאתה רוצה.. (במקרה שלי 2 בפנים, ו2 בחוץ..)

אם זה עדיין רלוונטי - אפשר להרכיב מערכת חמודה בתקציב שציינת,

השאלה המתבקשת היא - מה אתה רוצה לקרר? (מעבד, צ'יפסטים, כרטיס מסך?)

רדיאטור: איפה אתה מתכוון למקם אותו, ומה הגודל המקסימלי שניתן לדחוף?

האם אתה מתכוון לבצע שינויים במארז כדי להתקין את המערכת, או שאתה רוצה חלקים שידרשו כמה שפחות התאמה?

פורסם
  • מחבר

עדיין רלוונטי.

בעיקרון אני רוצה לקרר את המעבד ואת הכרטיס מסך כאשר בתיכנון להוסיף עוד כרטיס זהה בעתיד המאוד קרוב.

אני לא חושב שאני צריך קירור גם לציפסטים עושה רושם שהגופי קירור מספיק רציינים בישביל להחזיק

לגבי צורת המערכת, התחלתי לחשוב על מערכת בהתאמה אישית וחשבתי לשים את הרדיאטור באזור של הכונני 5.25, את המאגר מים באזור שאמור להיות בו המאוור התחתון ולגבי משאבה אני עוד לא בטוח איפה למקם

הסיבה שאני לא רוצה שום דבר מחוץ למארז היא שזה פשוט מתכון לצרות אצלי בבית (חתול ואמא שלא בדיוק יודעת להיות עדינה כשהיא מנקה)

פורסם

לא יודע עד כמה התגובה שלי תעזור לך אבל ככה

לי אישית יש את הבאנדל של coolermaster לא הישן את ה MAX החדש בצבע ירוק

אני אישית אוהב אותו חוץ מהמאווררים שלו שהם רועשים מאוד (אולי זה רק אצלי), למרות שמאווררים אפשר להחליף לא חובה להשאיר את המאווררים היפים שמגיעים עם הרדיאטור אני בכל זאת חושב שאם תקנה למשל את כל החלקים בהתאמה אישית ורדיאטור של thermaltake זה יהיה עדיף לך מכיוון שיש לחברה הזאת רדיאטור שאפשר להניח על השולחן או לתלות מדף ולהניח על המדף וכך זה מעביר לך את החום למקום יותר גבוה וגם יותר מאוורר יותר כך שאוויר שיעבור ברדיאטור יהיה אוויר דיי קריר ולא כמו אוויר בתוך המארז שנכנס אוויר חמים לרדיאטור ויוצא אוויר חם יותר

לשיקולך

מקווה שעזרתי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים