עבור לתוכן

חם לי. או: מבקש ייעוץ בנושא קירור מים

Featured Replies

פורסם

טוב אז לכבוד האביב והשרבים המתקרבים החלטתי להקדים תרופה למכה שהולכת לבוא עלי.

כמו שאתם יכולים לראות מהמפרט שלי יש לי מספיק רכיבים שאוהבים לחמם (באמצא החורף אחרי משחק של FAR CRY 2 אפשר היה לחמם ביצה על הכרטיס מסך :-\)

הבעיה העיקרית היא שהמחשב יושב ליד הרגליים שלי במין מקום שדי חסום לאוויר.

והיום תודות לשרב פשוט נשבר לי והחלטתי שאני חייב למצוא פיתרון קירור שיוריד ממני את החום (ואולי גם יוריד את רמת הרעש)

אחרי ההקדמה הקצרה באה הבקשה להמלצה למערכת קירור מים טוב(עם מחשבה לOC בעתיד הקרוב) הדרישה היחידה שלי מהמערכת (חוץ מקירור טוב, ושקט) הוא שלא יהיו חלקים מחוץ למארץ, שהכול ישב במקום של הכונני ה5.25 (משהו כמו הBigWater 760is)

אני בכוונה לא מגדיר מחיר(יש אפשרות להביא מארה"ב דברים)

תודה לכול מי שיעזור

פורסם

אם אתה לא עושה OC אין טעם לבזבז כסף על זה.

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי

כרגע לא מתוכנן אוברקלוק בעיקר בגלל החום

וגם הסיבה העיקרית שאני רוצה לעבור לקירור מים היא, שפשוט חם לי

פורסם

פותח התרד אתה כבר סדרת לעצמך את כלל האפשרויות לקנייה של מערכת נורמלית..

ככה שנשאר לך לרכוש רק את המערכות המובנות של TT..שהביצועים שלהם לא סטנדרטים לחלוטין.

ולכן יהיה לך עדיף להשיקע בקירור אוויר חזק ולחסוך את השאר..

כמו כן מה התקציב שלך ? ואם יש לך אפשרות להביא מארה"ב אז תרכוש כבר חלקים יעודיים :smile1:

פורסם
  • מחבר

שוב, אני בכוונה לא רוצה פיתרון קירור אוויר והבעיה שלי היא לא שהמחשב מתחמם אלא שאני מתחמם

אמרו לי שממש לא כדאי לי להתקרב למערכות של TT בגלל שהעלות שלהם לא שווה את התועלת (חוסר?) שלהם.

השאלה היא האם יש עוד חברות שיש להם מערכות מובנות כמו של TT?

ולגבי תקציב, אני לא אגיד שהוא לא מוגבל אבל אני חושב בכיוון ה300-350 דולר (או 1500 שח)

פורסם

יש מערכות מוכנות של COOLERMASTER /CROSAIR/ZALMAN (יש גם של SWIFTECH אבל זה לא בגדר הקומפקטי) שנכנסות לתקציב שלך (אפילו טיפה פחות)..

אבל עדיין נותנות פחות ממערכות יעודית..בכל אופן זה בחירה שלך כמובן.. ;D

פורסם
  • מחבר

מה ההבדל בין מערכת יעודית לבין מה שאני רוצה?

אבל איזו מערכת של איזו חברה אתם הכי ממליצים (מערכת כמו שאני רוצה)

פורסם

מערכת יעודית..הכוונה היא במערכת שאתה מתאים את החלקים שלה ובוחר כל חלק בנפרד..מה שמעניק לך גמישות מקסימלית מבחנית תיכנון וביצועים..

מערכת מורכבת מראש..מגיעה אומנם עם הכל מוכנן..אבל עדיין מספקת ביצועים נמוכים יותר..שכן היא בנויה בצורה אוניברסלית יותר..וצריכה להציע מעיין "הכל באחד" כלל המשתמשים..

פורסם
  • מחבר

אז אני חושב שמערכת כמו שאני רוצה תספיק בהחלט

אני לא מתכוון לעשות OC רציני מדי, אלא רק להוריד ממני את החום

תודה על העזרה.

והאם יש מערכת מסויימת שאתה ממליץ( מנסיון או מביקורות?)

פורסם

שבוחרים בקירור מים עדיף לעשות CUSTOM נגיד בלוק למעבד של SWIFTECH ובסיס של Thermaltake....

דוגמא D:

קירור מים זה אם יש תקציב ואתה רוצה מעלות נמוכות תקח.

פורסם

לגבי מערכות מומלצות..יש לך את ה ה-Aquagate של CoolerMaster או ה-Nautilus שלcorsair.

פורסם

לפותח התרד... אני יודע שאני לא עונה לך על השאלה אבל יכול להיות שלא הבנתי נכון.

הבעיה שלך זה שאתה מתחמם נכון?! יענתו החום מהמחשב מחמם אותך?... ככה שגם אם תשים קירור מים והרדיאטור יהיה בתוך המארז כלפי הפרונט כנראה לכיוון שלך אז זה גם יחמם אותך... המערכת קירור מים לא מעלימה חום היא פשוט מעבירה את רוב רובו לרדיאטור אחד גדול במקום כמה קטנים בתוך המארז... הוואט הכללי שהמחשב שלך יפלוט ישאר זהה ולכן גם כמות החום שהוא יפלוט.

לדעתי הפתרון של קירור מים יהיה בסט אם הרדיאטור יהיה במקום שלא יחמם אותך (זו המטרה כמובן) ואם לא תנסה בעזרת מאווררים להעביר את החום הרחק ממך.

אתה יכול לעשות תעלת אקזוסט שתצא מהפרונט שתלך בכיוון ההפוך ממך וככה לא תתחמם.

צילום של איזור הבעיה יכול לעזור לי להבין את הבעיה עצמה.

פורסם

^^^^ הוצאת לי את המילים מהמקלדת

לפותח התרד- בקירור מים אתה משיג פעולה הפוכה, ביגלל שהמחשב יפלוט את החום שלו החוצה בצורה יותר יעילה :silly:

פורסם

יותר יעילה נכון... אבל כמות החום שתצא תיהיה זהה...

או שיצא זרם נמוך של אויר בחום גבוה או לחילופין זרם גבוה בחום נמוך יור אבל עדיין חם... בכל מקרה אותה בעיה...

פורסם
  • מחבר

צירפתי תמונה של המחשב, מצטער על האיכות (N76 מחורבן :pissed:)

כאשר המקום כניסת אוויר היחיד הוא מקדימה ולמעלה יש שני מאוורים שפולטים.

אני מודע לעובדה שהרדיאטור יפלוט עלי את כול החום (בעיקר אם הוא ישב באזור של כונני ה5.25) אבל אני חושב שעדיף מקור חום אחד, שיכול להיות שאני טועה אבל אני חושב שהחום שיפלט מהרדיאטור יהיה קטן יותר מהחום שנפלט מהכרטיס מסך והמעבדים.

במידה ואני בסוף לא אלך על קירור מים

חשבתי להחליף את כול המאוורים

כאשר הקידמי יהיה Noctua NF-P12 1300 (או Noctua NF-S12 1200) ויצתרף אליו עוד מאוור זהה בחלק התחתון של המארז (שניהם יכניסו אוויר)

והעליוניים יוחלפו לNoctua NF-S12-800 כאשר אולי יצתרף עוד אחד מול הכרטיס מסך שגם יוציא אוויר

מה אתם ממליצים?

כאשר הקירור מים שבחרתי(בנתיים) הוא Cooler Master Aquagate Max בגלל האפשרות להתקין את הרדיאטור במקום המאוורים העליונים שלי (צריך עוד לבדוק את המידות, אבל אמור להיכנס)

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים