עבור לתוכן

התלבטות בין ניידים - טושיבה L300-1FQ מול לנובו 4233-72G או N500 NS772IV

Featured Replies

פורסם

שלום לכל,

אני מעוניין לקנות מחשב נייד לאשתי, שישמש בעיקר לעבודת אופיס, כמובן חשוב החיבור רלשת, ואולי סרטונים. ממש לא מחשב גיימרי. חשבתי על מסגרת של עד 3K אולי קצת יותר.

כשהסתכלתי באתרים הגעתי למחשבים האלו:

של טושיבה:

http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1NML300new

שהוא במחיר ובאיבזור מעולה, זיכרון RAM יותר גדול מהאחרים (למרות שאני מוכן לשדרג את כולם ל-4 ג'יגה), יש לו אחריות טובה אבל הארד דיסק קטן יחסית למרות שהוא המינימום הנדרש 160 ג'יגה.

בנוסף שני אלו של לנובו, שהם אותו מעבד למען האמת:

http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1PJ472G

ו:

http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=TZ218391C415

לפי הבנתי הממש לא מרובה בברנדים, מה שגורם לי להתלבט זה בעובדה שהראשון הוא של טושיבה ולא לנובו, אבל אולי אתם תאירו את עיני בנושא.

מה אתם אומרים? האם אלו מחשבים ראויים או שתוכלו להמליץ על משהו אחר? ואם לא ראויים - מה במפרט לדעתכם חסר?

בהמשך להתלבטות רציתי לשאול:

מה ההבדל המעשי בין המעבד DUAL CORE לבין ATOM? האם ה ATOM הוא סינגל CORE ואם כן, למה עדיין ממליצים עליו?

[br]פורסם בתאריך: 6.04.2009 בשעה 12:00:51


אוקיי, סליחה אבל יש לי חידוד.

אני לא ייחסתי עד כה חשיבות יתרה למשקל, אבל רוב המחשבים שראיתי היו 15.4 אינץ' ולכן המשקל כבד יחסית (2.5-2.7). אולי בהמלצות על מחשבים אחרים תוכלו להציג מחשב יותר קל עם מסך גדול? (ברור לי שזה האחד על חשבון השני)

פורסם

מה ההבדל המעשי בין המעבד DUAL CORE לבין ATOM? האם ה ATOM הוא סינגל CORE ואם כן, למה עדיין ממליצים עליו?

ה-ATOM מעבד חלש בהרבה. המחשבים שמשתמשים (netbookים) בו הם קטגוריה שונה לגמרי ממחשב נייד רגיל. המטרה של netbook היא להיות זול וקטן.

אני לא ייחסתי עד כה חשיבות יתרה למשקל, אבל רוב המחשבים שראיתי היו 15.4 אינץ' ולכן המשקל כבד יחסית (2.5-2.7). אולי בהמלצות על מחשבים אחרים תוכלו להציג מחשב יותר קל עם מסך גדול? (ברור לי שזה האחד על חשבון השני)

לא בתקציב הזה. מקסימום שתוכל להשיג (כנראה בחריגה מסוימת מ-3K) זה מחשב 14" במשקל של 2.4-2.5 קילו. מעבר לכך זה הוא הסטדנרטיים הכבדים, או netbookים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, מעולה. אז לדעתך המעבד הזה T3400 הוא טוב לצרכים הללו?

יש לדעתך הבדל משמעותי בין שלושת הדגמים שהצגתי?

פורסם

קשה לחשוב על איזשהו מחשב מודרני שלא יתאים לצרכים אלה. הם די בסיסיים אחרי הכל.

אני לא רואה הבדל בין המחשבים ששווה להתעקב עליו.

פורסם
  • מחבר

אוקיי,

תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים