עבור לתוכן

שאלה | מעוניין בעלות מוערכת של מחשב למטרת משחקים (מקס' 6000 ש"ח)

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברשותי מחשב יחסית ישן (2.5 ג'יגה זיכרון פנימי, AMD 3000, כרטיס מסך 8600 ודיסק קשיח בנפח 120 ג'יגה).

לצערי ובאופן די צפוי המשחקים שיוצאים היום כבר רצים בקושי על המחשב אם רצים בכלל (את GTA החדש אפילו לא ניסיתי) ואכזבה גדולה הייתה לי כש-Godfather 2 קירטע. בקיצור, אני שוקל לקנות מחשב חדש ולא ממש יודע מה טווח המחירים שאני נדרש להשקיע כיום.

בגדול כשאני קונה מחשב אני כבר מעדיף להשקיע במשהו שיחזיק מעמד כמה שנים אבל מצד שני בלי להקצין, אני לא מוציא 10,000 ש"ח על מחשב. לכן אני מעוניין לדעת מה הרכיבים העיקריים המומלצים היום (כרטיס מסך, מסך, מעבד, זיכרון, ספק כוח) ומה תהיה העלות המשוערת של סך כל העניין. לצורך הדיון בוא נניח שטווח המחירים העליון הוא באזור ה-8000 ש"ח ואשמח לדעת אם גם טווח המחירים הזה לא רלוונטי.

כל המלצה תתקבל בברכה. :)

תודה מראש.

פורסם

טווח מחירים מאוד לא רלוונטי כשהיום אתה קונה מחשב ב4000 שקל שמריץ חלק את GTA4 על מסך 22 בהגדרות לא רעות בכלל.

הנה המלצה למחשב שיריץ לך משחקים טובים ולא מגיע לאפילו חצי מהגבול העליון שלך:

Intel Core 2 Duo E7400 2.8GHz 1066FSB 3MB 670 ש"ח

1 Gigabyte GA-P31-S3G Intel® P31 + ICH7 Chipset LGA 775 335 ש"ח

1 Mushkin DDR2 4096MB (2x2048) 800MHz 5-5-5-18 SP 996558 236 ש"ח

1 Samsung 500GB 16MB 7200RPM SATA II HD502IJ Spinpoint F1 315 ש"ח

1 Samsung DVD-RW SH-S223F x22 SATA Black OEM 145 ש"ח

1 HEC-500TE-2WX 500Watt Power Supply Bulk 342 ש"ח

1 Compucase 6A19 White Midi Tower No PSU 221 ש"ח

1 Gainward Bliss GeForce GTX260 896MB 216SP Golden Sample 995 ש"ח

סה"כ 3259 ש"ח

וכדאי למהר כי נראה לי שהמלאי על הכרטיס יגמר מהר יחסית, זה כרטיס HIGH-END של NVIDIA (מהגרסאות החדשות ב55NM) שנמכר במחיר זנות.

פורסם
  • מחבר

עדכן תקציב בכותרת + שימושים לפי חוקי הפורום - אחרת הדיון ינעל

דוגמאות כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

איך אני יכול לעדכן תקציב כשזו בדיוק השאלה? אתה מבקש שאעדכן בכותרת את התשובה לשאלה שלי וזה לא ממש הגיוני.

liav25, תודה על התגובה. אני שמח לראות שהמחיר הרבה יותר נמוך ממה שחשבתי. :)

בכל מקרה, האם זה מחשב שגם יחזיק מעמד לעוד 3 שנים?

פורסם

ציינת בעצמך רף שאתה יכול לעמוד בו.

אתה מוזמן להוסיף לכותרת את תקציב המקסימום שלך משמע הרף העליון שאותו אתה לא מוכן לעבור.

כמו שכבר ראית 8000 ש"ח זה תקציב ל-2 מערכות מחשב ולא 1.

* אם היית נכנס ללינק שהזכרתי כאן היית מוצא 11 שאלות מפורטות שיכלו לעזור לנו לבנות לך מפרט בצורה הרבה יותר מקצועית.

liav25

בנית לו מפרט בלי לדעת איזה מסך יש לו, באיזה משחקים הוא עוד מתכנן לשחק והאם חשוב השקט.

אני מניח שאם יש לו מסך CRT 17' המפרט שלך לא רלוונטי בעליל.

פורסם
  • מחבר

ציינת בעצמך רף שאתה יכול לעמוד בו.

אתה מוזמן להוסיף לכותרת את תקציב המקסימום שלך משמע הרף העליון שאותו אתה לא מוכן לעבור.

כמו שכבר ראית 8000 ש"ח זה תקציב ל-2 מערכות מחשב ולא 1.

* אם היית נכנס ללינק שהזכרתי כאן היית מוצא 11 שאלות מפורטות שיכלו לעזור לנו לבנות לך מפרט בצורה הרבה יותר מקצועית.

liav25

בנית לו מפרט בלי לדעת איזה מסך יש לו, באיזה משחקים הוא עוד מתכנן לשחק והאם חשוב השקט.

אני מניח שאם יש לו מסך CRT 17' המפרט שלך לא רלוונטי בעליל.

עדכנתי תקציב מקסימלי יותר ריאלי. לגבי אותן 11 שאלות אז אני כבר מכיר אותן היטב משיטוטיי באתר אך בכוונה לא עניתי עליהן בכדי לתת חופש יצירתיות למי שמעוניין לעזור. אני גם לא מחפש משהו מאוד ספציפי כרגע אלא יותר כיוון ששווה לבדוק אותו, קרי רכיבים רלוונטיים כיום, מספרים ומחיר מוערך, לא הרבה מעבר. אם יש מפרט מדויק שניתן להרכיב עם מחיר מדויק - מה טוב, אבל גם בלי מחיר באגורות אני אוכל להבין לאן נושבת הרוח. ;)

לגבי השאלות שלכם אז אולי זה יעזור: אני בכל מקרה מקווה שאוכל לצרף למחשב החדש גם LCD בגודל של "20 לערך (כמובן כחלק מהתקציב) ואני חושב בכיוון של מחשב שיריץ משחקים חדשים לא ב"הגדרות לא רעות" אלא בהגדרות טובות מאוד כי שנה-שנתיים לאחר מכן זה כבר יהפוך לבד ל"הגדרות לא רעות". בגדול אני מחפש השקעה עם אורך נשימה ולא כזו שתצטרך שידרוג אחרי שנה וחצי.

המשחקים שאני אוהב לשחק בהם הם (לצערי) משחקים עתירי גרפיקה ואפקטים כגון GTA, COD וכו'.

פורסם

תענה על אלו, זה יכוון אותנו לבניית מפרט מושלם בשבילך

פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות:

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?

2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)

3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.

4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי

5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?

6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?

7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?

8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?

9. האם חשוב שקט? עד כמה?

10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)?

11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה.

פורסם

לגבי השאלות שלכם אז אולי זה יעזור: אני בכל מקרה מקווה שאוכל לצרף למחשב החדש גם LCD בגודל של "20 לערך (כמובן כחלק מהתקציב) ואני

נראה לי שעדיף לך לקחת 22", הרזו' היא אותה

קח את המפרט שנתתי לך ותוסיף לו את המסך הבא:

http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=697939

או

http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=718695

פורסם
  • מחבר

תענה על אלו, זה יכוון אותנו לבניית מפרט מושלם בשבילך

פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות:

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?

2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)

3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.

4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי

5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?

6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?

7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?

8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?

9. האם חשוב שקט? עד כמה?

10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)?

11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה.

1. התקציב הוא למעשה השאלה הגדולה פה, זה מה שאני מנסה לבסס - כמה יעלה לי מחשב בסטנדרטים שאני מחפש. מזומן אפשר להוציא, העדיפות היא שלא.

2. מטרת המחשב מוצהרת ויחידה: משחקים כבדים (הורדות זה אקסיומה).

3. מסך כן, כלהשאר (מקלדת, עכבר, מדפסת, ראוטר) כבר קיים. בכל מקרה זה לא הכסף הגדול.

4. על כרטיס קול ניתן לוותר. צורב DVD צריך.

5. דרישות התפקיד היחידות - אמינות ואיכות.

6. עיצוב, צבעים - לא רלוונטי. רעש - כל עוד האישה נרדמת בלילה הכל בסדר, אם המחשב נשמע כמו עדר תאואים שנודד לסיביר באביב אז זה הופך לפקטור משמעותי.

7. מערכת הפעלה חוקית - יש דבר כזה? הרכבה במעבדה אני מעדיף בגלל נושא האחריות. בגדול אין בעיה להרכיב בבית.

8. לא ככל הידוע לי.

9. לא.

10. משחקים בעלי גרפיקה רצינית בהגדרות גבוהות ככל האפשר, למרות שגם בינוני-גבוה יעבור (תלוי במשחק).

פורסם

1. התקציב הוא למעשה השאלה הגדולה פה, זה מה שאני מנסה לבסס - כמה יעלה לי מחשב בסטנדרטים שאני מחפש. מזומן אפשר להוציא, העדיפות היא שלא.

2. מטרת המחשב מוצהרת ויחידה: משחקים כבדים (הורדות זה אקסיומה).

3. מסך כן, כלהשאר (מקלדת, עכבר, מדפסת, ראוטר) כבר קיים. בכל מקרה זה לא הכסף הגדול.

4. על כרטיס קול ניתן לוותר. צורב DVD צריך.

5. דרישות התפקיד היחידות - אמינות ואיכות.

6. עיצוב, צבעים - לא רלוונטי. רעש - כל עוד האישה נרדמת בלילה הכל בסדר, אם המחשב נשמע כמו עדר תאואים שנודד לסיביר באביב אז זה הופך לפקטור משמעותי.

7. מערכת הפעלה חוקית - יש דבר כזה? הרכבה במעבדה אני מעדיף בגלל נושא האחריות. בגדול אין בעיה להרכיב בבית.

8. לא ככל הידוע לי.

9. לא.

10. משחקים בעלי גרפיקה רצינית בהגדרות גבוהות ככל האפשר, למרות שגם בינוני-גבוה יעבור (תלוי במשחק).

נראה לי שעדיף לך לקחת 22", הרזו' היא אותה

קח את המפרט שנתתי לך ותוסיף לו את המסך הבא:

http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=697939

או

http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=718695

פורסם
  • מחבר

תודה ליאב, אני מבין שזה מביא אותנו ל-4500 ש"ח לערך, אבל ההערה שלך על "הגדרות לא רעות" היא הבעייתית כאן כי זה אומר שבעוד שנה ההגדרות כבר יהיו "די רעות".

פורסם

תודה ליאב, אני מבין שזה מביא אותנו ל-4500 ש"ח לערך, אבל ההערה שלך על "הגדרות לא רעות" היא הבעייתית כאן כי זה אומר שבעוד שנה ההגדרות כבר יהיו "די רעות".

זה הכרטיס הכי טוב בשוק במחיר של מתחת ל1000 שקל.

במקור הוא צריך לעלות 1500 אבל בחודשים האחרונים יש ירידה דרסטית במחיר בגלל שיוצאים דגמים חדשים (שלא חזקים משמעותית).

אני אומר שכדאי לך לקחת אותו, יהיו לך שנה או שנתיים שקטות עד שתצטרך להחליף כרטיס,

לדעתי הוא יחזיק כל משחק על ההגדרות הכי גבוהות פרט למשחקים עם מנוע מטומטם כמו קרייסיסים למיניהם.

פורסם
  • מחבר

הבנתי.

בקיצור, אפשר להרכיב מחשב ב-5000 ש"ח שיחזיק לכמה שנים טובות (כולל מסך)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים