עבור לתוכן

עזרה בבחירת מסך FHD LCD להצגת סרטים

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני מעונין לקנות מסך LCD תומך בHD, ששימושו העיקרי וכמעט מוחלט יהיה סרטים. מעוניין להשקיע עד 2000 ש"ח. 22 אינצ' או יותר.

יש לי כרטיס מסך nvidia 7800GT שלמיטב הבנתי תומך בHD, כלומר תהיה לי האפשרות לשידור HD, ואני עתיד לקבל בקרוב מערכת רמקולים 5.1 למחשב. (של Cambridge Soundworks).

הבנתי שכדאי לי לבדוק מסכים של DELL ו-SAMSUNG.

אני מעונין במסך שיתמוך ברזולוציה של 1920‎ x 1080 או 1920‎ x 1200 (לא ברור לי אם יש הבדל שניתן להבחין בו), כלומר שתהיה לי את האפשרות לFULL-HD.

אני מתכנן להריץ עליו בעיקר קבצי .MKV , סרטים וסדרות שקודדו ל720p או 1080i.

בהזדמנות זו רציתי לשאול אם זה יתכן שיש מסך בעל תמיכה ברזולוציה 1920‎ x 1080 אבל שלמעשה אינו ישדר את המקסימום מקבצי HD, כלומר האם הרזולוציה היא שמגדירה את הHD, או החיבורים שקיימים אצלו?(ברור לי שבכל מקרה הרזולוציה תהיה גבוהה) למסכי HD חייבים להיות חיבורים ספציפיים?

זה משהו שלא כל כך מצאתי תשובות כשחיפשתי מסכים ברשת...

תודה רבה מראש על התשובות, מקווה שזה יעזור לי להתחיל במשהו.

O0

פורסם

HD זה רזולוציה ותו לא. כל השאר זה מקודד/מפענח ונעשה בתוכנה. מבחינת המסך כל מה שצריך הוא תמיכה ברזולוציה וכניסה דיגיטלית (HDMI/DVI) כדי לא לאבד איכות. וכמעט אין היום בנמצא מסך LCD ללא כניסה דיגיטלית, במיוחד כאלה התומכים ברזולוציית Full HD.

פורסם

אני ממליץ על ה - SAMSUNG 245BW.

לינק - http://tms.co.il/product/3767

מסך טוב ומשתלם במיוחד במחיר של 1320 ש"ח.

ב - 2000 ש"ח יש כבר מסכי 26 אבל לא משתלם להוסיף את ה 700-800 ש"ח ממסך 24.

פורסם
  • מחבר

מה טוב במסך הזה יותר מאחרים שמותאם לסרטים?

מה הפיצ'רים שאני צריך לסתכל עליהם בבחירת מסך כמו שתיארתי בסכומים 1500?

תודה רבה!

פורסם

הוא 24 אינץ' עם ארגונומיה מקיפה שזה חשוב אם אתה צופה בסרטים לא מהכסא ורוצה לכוון את המסך לזווית וגובה מתאים.

בכל מקרה אין משהו ספציפי לסרטים שאתה צריך לחפש במסך בתקציבים האלה.

פורסם
  • מחבר

קיבלתי המלצה למסך Dell 22 LCD 2209WA Ultrasharp

המסך הזה יקר יותר וקטן יותר במידות אבל יש לו פאנל IPS.

האם שווה לוותר על גודל בשביל פאנל? עד כמה בדיוק יש הבדל בין הפאנלים?

ועוד שאלה, לגבי המסך SAMSUNG 245BW- ראיתי שהוא 16:10, האם זה אומר שסרטים שהם 16:9, יהיו למעשה יותר קטנים בגודלם לעומת מסך שהוא 24' ו-16:9? הרי האינצ'ים הם אותם אינצ'ים והמשך הזה יותר גבוה..?

פורסם

אתה צריך לראות אותם ואז להחליט.

לא, פשוט יהיו פסים שחורים בצדדים.

פורסם
  • מחבר

התכוונת למטה ולמעלה? בצדדים זה לא נשמע הגיוני.

ואני לא מבין איפה בא לידי ביטוי ההבדל בין 16:10 ל-16:9.

הגודל של המסך נטו זהה? או שאחד גבוה יותר והשני רחב יותר ( כי שניהם 24inch ).

וכאשר אני אפעיל סרט של 16:9 , איפה גודל התמונה נטו ( בלי הפסים השחורים ) יהיה גדול יותר?

וההבדל באיכות התמונה בין המסכים האלו של סאמסונג לדגם שכתבתי של DELL הם משהו משמעותי בכלל? או מורגש אבל לא קריטי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים