עבור לתוכן

דיון פתוח - הדפסת תמונות, כנסו>תקראו>תגיבו

Featured Replies

פורסם

אתה צריך להבין שעם כל הכבוד לכל ההשוואות והבחינות האלה, כמעט אף לקוח סופי לא באמת לוקח תמונה של 14MP ומסתכל עליה בקרופ של 100%.

וברגע שאתה מקטין את התמונה לאינטרנט, למשל, והגודל שלה מתרסק לאחוזים בודדים מהגודל המקורי (נניח, 600px רוחב), כמעט כל הבעיות אפילו של העדשה הבעייתית ביותר - נעלמות.

ההודעה הזאת גרמה לי לתהות על משהו, לאחרונה יוצא לי המון פעמים להדפיס תמונות בגדול, בדר"כ אני משתדל שהDPI שאני מדפיס בו יהיה כמה שיותר גבוה ( משתדל לשמור על איזור ה300 ) אבל גיליתי שאפילו עם הD80 שלי אי אפשר להדפיס תמונה בגודל 30X45 ב300DPI... הרזולוציה המקסימאלית שלי קטנה מידי ???

עכשיו התהייה שעלתה לי, היא האם אני באמת צריך 300 DPI בשביל להדפיס תמונה? או לחלופין, איזו מצלמה יכולה לספק לי הדפסות בגדלים כאלה ( ואני אפילו לא מדבר על לעשות קרופים.. )

זה דיון שאפשר לפתח מאוד ואשמח לשמוע פה התייחסויות לגבי כל הסוגיה של הדפסת תמונות / קרופים / גודל של תמונות ואיכות שבה צריך לצלם...

כולנו יכולים להשכיל וללמוד מזה

פורסם

הנקודה החשובה ביותר היא מרחק הצפיה. כשמתסכלים על תמונה עם זכוכית מגדלת ממרחק מספר ס"מ גם 300DPI הוא מספר נמוך מדי. לעומת זאת, כשמסתכלים על פוסטר בגודל בניין ממרחק כמה עשרות מטרים 30DPI הוא יותר ממספיק. מה מרחק הצפיה המינימלי שבו חשוב לך שהאיכות תהיה טובה?

פורסם

אני מתאר לעצמי שהוא מדפיס תמונות הוא לא מסתכל עליהן עם זכוכית מגדלת, והוא גם לא תולה אותן על עזריאלי.

מה הגודל המקסימלי שאוכל להדפיס (על קנבס) עם הK200?

(ואני מתכוון לתמונה לתלות בסלון לדוגמא, ושהאיכות תהיה מכובדת, בלי פאקים)

פורסם

שוב, מרחק הצפיה הוא זה שקובע. אין בעיה להדפיס פוסטר איכותי עם מצלמה כמו ה-K200D שלך, אבל אם אתה מתכוון לארח צלמים שייבדקו את התמונה ממרחק אפסי, אז תהיה בטוח שהם יצליחו למצוא פגמים. אנשים רגילים ייתרשמו מאוד (בתלות בכך שהתמונה מעניינת, ללא ליקויים טכניים ומודפסת בצורה מקצועית).

פורסם

אם אני מדפיס תמונה לסלון, אף צלם לא יבוא ויסתכל עליה, מצד שני אנשים "רגילים" כן יסתכלו על איכות התמונה וההדפסה.

אני אוכל להדפיס בגודל של 1.5*1 בלי בעיות?

וד.א

יש חנות מומלצת?

פורסם
  • מחבר

בוא נתייחס לצורך העניין למרחק צפיה של בין חצי מטר לשני מטרים... עין של אדם מן השורה ולא של צלם שמחפש פאקים...

אני כרגע הלכתי על כיוון של 230DPI לתמונה בגודל של 26*39 ( אני יודע שזה לא גודל סטנדרטי, זה משהו בהזמנה אישית - הדפסה על קנבס )

אבל שוב, העיקרון הוא שאני רוצה להדפיס תמונות שיהיו תלויות על הקיר בחדר/בסלון לצורך העניין, בגדלים משתנים, החל מ 30X45 ויכול להגיע מבחינתי גם ל1X1.5 מטר...

מן הסתם כאשר מדובר על הגודל השני שציינתי מרחק הצפייה יהיה מינימום 2-3 מטרים אך חשובה לי מאוד איכות ההדפסה, ככה שגם מקרוב לא יראו פיקסלים, החדות והפרדת הצבעים חשובה לי מאוד...

פורסם

אם תבצע אינטרפולציה ל-DPI שמתאים למרחק הצפיה המינימלי שבו אתה מעוניין אז לא ייראו שום פיקסלים, וממרחק צפיה של שני מטר האיכות תהיה בהחלט מרשימה. בכל מקרה הכי טוב להתייעץ עם המדפיס.

פורסם

המקצועיות של המדפיס חשובה בעיקר. מדפיס טוב גם ידע לומר לך מה הגודל המקסימלי שניתן להפיק מהתמונה שלך.

לפני כחודש הדפסתי תמונה בגודל 12 מגהפיקסל לתמונה ממוסגרת בגודל 90x60. הרזולוציה היא כ-110 DPI.

קצת עבודה של המדפיס, והתמונה נראית נהדר גם ממרחק של כ-70 ס"מ.

פורסם
  • מחבר

אשמח לדעת כמה פרטים על מה שעשית :

א. איפה זה היה?

ב. איזו מצלמה יש ברשותך?

ג. כמה עלתה לך כזאת הדפסה?

ד. על איזה נייר הדפסת את זה?

תודה וחג שמח (:

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

הקפצה קטנה.

הבנתי שהחסרון בהדפסה על קנבס היא ירידה בחדות ובהפרדת הצבעים, זה והתגובה שמעלי גרמו לי לחשוב - כדאי להדפיס על נייר צילום? (בגדלים של 60*90)

אם כן, מאט או מבריק? יש משהו שצריך לדעת לבקש? או שאפשר להזמין על עיוור מהאינטרנט?

זה זול משמעותית, השאלה איך התוצאה

פורסם

מה זאת אומרת מה התוצאה? אתה יודע בדיוק איך תהיה התוצאה - כמו נייר צילום.

תמונות רגילות שאתה מכיר.

פורסם

אבל ממה שראיתי באתרים יש כמה סוגים של דפי צילום, והשאלה איזה צריך לבחור ועד כמה האיכות משתנה כשמדפיסים את זה בגודל של פי 10 מתמונה רגילה.

בנוסף, האם כמו בהדפסה על קנבס חשוב למצוא מדפיס מקצועי או שאפשר לסמוך על אתרים ברשת (בDA יש אפשרות להדפיס 60*90 בכ100 שקל לפני משלוח, השאלה איך הם שולחים את זה)

פורסם

האיכות תלויה במדפיס, וברזולוציית התמונה.

אין סיבה שהאיכות תהיה נמוכה יותר מאשר תמונה קטנה כפי שאתה רגיל.

סוג הנייר תלוי באפקט שאתה מנסה ליצור. תסתכל על כמה תמונות שוהדפסו על נייר מאט, ועל כמה שהודפסו על נייר מבריק, ובחר מה אתה מעדיף עבור כל תמונה.

פורסם

קראתי שכדאי שהתמונה תהיה בערך 200-300DPI

התמונות מהK200D יוצאות רק 72*72

מה זה אומר/מה עושים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים