עבור לתוכן

המלצה ללוח אם ומעבד מרובע ליבה + זיכרון מתאים בתקציב של סביבות 1500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אני שוקל לשדרג מחשב למעבד מרובע ליבה. מטרות המחשב בעיקר אופיס אך גם משחקים. לשם כך חשבתי על מעבד מרובע ליבה. רציתי לדעת איזה קונפיגורציה של מעבד + לוח אם רציני + זכרון בתקציב 1500 ש"ח, והאם יש משמעות עבורי בהשוואה בין משפחות Q6XXX Q8XXX Q9XXX או שלפי הצרכים שלי מדובר בזריקת כסף.

לגבי לוח האם, אני רוצה לוח אם עם כרטיס מסך OnBord שיהיה סביר כיוון שאני לא מתכוון להשקיע כרגע בכרטיס מסך רציני.

כמו כן, (ולמרות שזה לא הפורום) האם כדאי להשקיע גם במארז + ספק חדשים בשביל הקונפיגורציה החדשה (יש לי מארז די מיושן, ולמרות שנראה לי שהספק יכול לסחוב, אולי כל הסיפור לא יתאים) ואם כן אולי על רגל אחת להמליץ על מארז סביר לסיפור (אם זה בעיה מבחינת חוקי הפורום אני אעלה את השאלה גם בפורום המתאים לאחר קבלת תשובה).

תודה,

חגי.

פורסם

E5200 + G31 + 2GB DDR2

כל זה יעלה לך כחצי מהתקציב שלך

בנוגע למעבד- ובכן, כרגע אתה לא משחק משחקים אז אתה לא צריך משהו רציני, ובעתיד תוכל למכור ולקנות מעבד אחר (המחירים ירדו, כך שפחות או יותר אתה לא מפסיד כמעט).. או שתבצע אוברקלוק ותקח את המעבד לרמה גבוהה יותר.

מארז- אין קשר בין המארז לרכיבים פרט לסירקולציית האוויר, רוב המארזים עושים את העבודה ובמיוחד כשאין אוברקלוק. במידה ותרצה לעשות או שהטמפ' שלך לא משביעות את רצונך, תוכל תמיד לשפר ע"י הוספת מאווררים או מיקום המאווררים הקיימים בצורה חכמה יותר.

ספק- לאחר שנחלי על רכיבים- תשאל בפורום ספקים ומארזים אם הספק שלך יחזיק את המערכת. אין שום סיבה להחליף ספק אם הספק שלך מספיק טוב.

פורסם
  • מחבר

תודה לך על תשובתך :xyxthumbs:

ובכל זאת, אם חפצה נפשי במעבד מרובע ליבה? מה היית ממליץ?

ושוב תודה (אגב את הקיצורים אני לא כל כך מכיר, אני מניח שחיפוש קטן יניב את השם המלא...) 8)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים